I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
Pinoy
Persoonlijk vind ik dat deze film hoger hoort te staan. alleen al voor het mooie toch enig sinds verdrietige verhaal, van dat je denk dat je alleen bent op de wereld met 5miljard zombies op de planeet. En dat je dan elke nacht Samen met een wapen en je hond in een badkuip ligt te slapen..
Enige rare aan de film is is dat er wel electriciteit is stromend water etc? Ik kan me wel herrinneren dat er een aggegaat voor het huis stond maar niet dat ik will deze ook daadwerkelijk zag aan doen..
en ja het Zombie film gebeuren is achterhaald wat dan nog als je het niet wil zien doe je dat ook niet..
Tjeerdd
Goed verhaal, goede film. Heb hem nu 2x gezien en blijf bij 4*. Al moet ik wel zeggen dat ik het alternatieve einde van de film beter vind. Jammer dat ze daar niet voor gekozen hebben.
Peter Ho
Gezien
af en toe had ik wel medelijden met Will Smith. Eenzaamheid , vooral na de dood van de hond
Ik heb deze in de bioscoop gezien, dat was echt schrikken af en toe.
Minotaures
Mwa, vond de meeste momenten wel voorspelbaar.
Wat ik wel een kleine 'horrormoment' vond is dat toen Robert tijdens een tourtje Fred ergens onderweg zag. Als je goed kijkt zie je Fred zijn hoofd langzaam draaien en naar Robert kijken.
Aangezien er toch veel gekloot wordt met Fred kunnen ze net zo goed de titel veranderen naar I Am Fred en dan Fred neerzetten waar Smith staat.
planet_of_death
Mwa, vond de meeste momenten wel voorspelbaar.
Aai.. Dat was best eng.
Is me nooit opgevallen.
Minotaures
Mij ook niet, pas toen ik dat filmpje zag die dat beweerde.
Het heeft toch iets met paranoia te maken, lijkt me. Vooral als je een aantal jaren geen menselijk contact hebt gemaakt lijkt het me logisch dat je langzaam gek wordt en je rare dingen begint te zien/horen.
juhnzun
Mij wel zag het gelijk in de bios al en wat mij betref ook de engste scene van de hele film
Roel Bogers
Zeker creepy, ik zal de dvd er nog eens in proppen alleen voor die scene.
Ik vond dat ook een van de beste scenes van de film overigens.
Kevin13
Die scene dat die pop zijn hoofd draait gebeurt ook in de film?
Minotaures
Ik vond dat ook een van de beste scenes van de film overigens.
Waarom dat?
Die scene dat die pop zijn hoofd draait gebeurt ook in de film?
Boven zie je een post van mij waarin ik een linkje heb geplaats naar dat moment.
Kevin13
Ja maar vond dat nogal redelijk vaag. Ten slotte kan ik mij deze scene niet zo goed herinneren (ondanks ik hem nog niet zolang geleden gezien heb) waar Will Smith zo in beeld kwam.
Minotaures
Ik kan het me nog wel herinneren, maar waarom die op dat moment buiten was, ben ik vergeten. Ik denk gewoon een rondje door de stad.
Wat ik alleen nog niet 100% weet is waarom die bij de beginscene op een hert (?) aan het jagen was. Toch niet voor eten? Ik dacht voor zijn experiment, wat die ook bij de ratten (?) deed... Maar of dat zo is, geen idee. Dat '(?)' is omdat ik niet precies weet welke dieren het waren.
juhnzun
Ja, alleen nogal onopvallend.
Toch wel vrij duidelijk
zag het meteen en schrok ook gelijk goed
volgens mij was het in de bios wel duidelijker tezien dan op dvd
juhnzun
Lijkt me wel toch wel vrij duidelijk dat hij op voedseljacht was
zag er niet echt naar uit dat hij ze levend probeerde tevangen
Minotaures
Ik vindt het wel een slappe scene. Het is niet dat die verhongert ofzo. Hij heeft genoeg eten in huis, alleen geen vlees en dat waar die naar op zoek was. Maar ja, misschien is een hert lekker.
moviemafketel
- 19752 berichten
Maar ja, misschien is een hert lekker.

planet_of_death
Die bij het restaurant in mijn dorp is in ieder geval veels te rauw en daarom niet lekker. Geef mij maar een Mcchicken.
Roel Bogers
Dan moet je dat even aangeven aan de kok. Dat vragen ze toch neem ik aan van tevoren? Is best lekker namelijk IMO, niets speciaals maar wel lekker als ie lekker mals is.
Discussie over hertenvlees.
Sorry, ik was te nieuwsgierig en begon te beweren dat het misschien lekker is.
Iemand ervaring met I Am Legend op Blu-ray? Is het aan te raden? Want de Dvd's zijn gezakt naar 6 - 8 euro's en voor zo een prijs wil ik deze SFer wel halen.
Na 3 jaar lijkt me dat hij thuis wel geen vers vlees meer zal hebben
en ja Hert is lekker lekkerder dan Varken en Koe
planet_of_death
Dat is het m juist: Ik vroeg hem doorbakken, krijg ik zo'n rauw klomp vlees.
Vinokourov
Prachtige productie en Will Smith bewijst hiermee toch een prima acteur te zijn hoor. Ietwat ongeloofwaardig her en der (die darkseekers
), maar het levert wel een spannend spektakel op. Maar voor je het weet is de film voorbij met een matig einde en dat is toch wel jammer. Vervelen doet deze film echter nooit.
Cybill.
Ik vond deze film vooral goed omwille van de sfeer en overtuigende Will Smith. Veel mensen hadden zich in zijn plaats al door het hoofd geschoten, maar toch geeft hij niet op. De vampiers of wat ze ook mogen zijn stelden niet veel voor. Dat had echt beter gekund volgens mij. Ook het einde vond ik niet zo schitterend. Hier kon meer ingezeten hebben. Wel mooie beelden (het lege New York o.a.) Toch een 3,5*
Qar
Ben over het algemeen geen fan van films met monsters of wat het dan ook mogen wezen erin (zeker niet als ik ze ook nog eens echt lelijk vindt), maar in deze film was dat helemaal niet het probleem.
Verder ben ik eigenlijk ook niet zo'n fan van Will Smith, maar moet ook zeggen dat hij het in deze film alleraardigst doet.
In ieder geval totdat hij die vrouw tegenkomt, vanaf dat moment vind ik deze film wel een beetje jammer.
1e gedeelte van de film als hij een beetje in zijn eentje door de stad struint en de eerste keer dat je de monsters tegenkomt vind ik wel sterk gedeelte.
Was wel benieuwd naar hoe hij zou reageren als hij zonder Sam verder moest, maar nee, er moet iemand hem komen redden en die moet hij dan op het eind nog even heroisch redden.
Als ze de film gewoon hadden doorgezet had ik het misschien nog best goed gevonden, maar het einde verpest het eigenlijk voor mij.
Straks ook maar eens het alternatieve einde kijken. Ik weet niet hoe die afloopt, ben benieuwd.
Oh nee, alternatieve einde had van mij niet gehoeven.
Dridge
Net als in"Seven Pounds" zit je naar die ontzettende zeikkop van Smith aan te kijken , ik trek dat niet.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy