• 9.374.188 stemmen

Death at a Funeral (2007)

Komedie / Drama | 90 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten / Nederland

Geregisseerd door: Frank Oz

Met onder meer: Matthew Macfadyen, Ewen Bremner en Rupert Graves

Releasedatum: 19 juli 2007

Plot Death at a Funeral

"Last rites... and wrongs."

Bij de begrafenis van hun vader komt een verscheurde familie bijeen. Veel herinneringen blijken te zijn weggestopt en er ontstaat spanning. Wanneer een man een donker geheim over de overledene naar buiten wil brengen, ontstaat er paniek binnen de familie.

avatar van Zinema

Ondanks Oz is dit voorspelbare filmpje niet geworden waarop werd gehoopt. De film is bij vlagen erg onevenwichtig en de grappen vaak niet leuk. Het niveau slingert heen en weer, want de film kent ook een aantal zeer sterke scenes. De kluchtigheid is niet altijd even geslaagd, maar toch is de film enigszins vermakelijk. Redelijk.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Een heerlijke film. Meer komedie dan drama.

avatar van Respekked

Respekked

Redlop schreef:

Het is vooral Amerikaanse humor geplaatst in een gedateerd Engels decor.

Treffend.

Niet dat deze film daarom perse slecht is of niet grappig. Vond Death at a funeral namelijk bij vlagen erg grappig, maar het geheel voelde niet helemaal goed aan. De inhoud klopte, zoals Redlop al zei, niet goed bij de setting. Een gemengd gevoel is het resultaat. Misschien als er wat 'Britser' was omgesprongen met het plot en de grappen eromheen was het echt een goede comedy geweest. Nu heeft de film zijn sterke momenten, maar is hij ook vaak te flauw en puberaal.

avatar van Mavoe

Mavoe

Hahaha, wat een hilarische film! Kijkt goed weg en er zitten een paar onwijs leuke stukken in.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Leuke film die vooral opvalt door de setting.

De makers proberen dan ook het maximale uit de setting (begrafenis) te halen wat soms erg geslaagd is maar ook vaak wat minder originele grappen oplevert, zoals aan het begin waarin het lijk van iemand anders gebracht wordt in plaats van zijn vader . Verder zijn de personages wel geslaagd en zeker aardig gecast, vooral Alan Tudyk is fantastisch in zijn rol.

Het verhaal bestaat vooral uit de kleinere verhaaltjes van alle personages, dit kan heel leuk zijn maar in dit geval zijn het er ietsje teveel, ook is het jammer dat lang niet elk verhaaltje kan boeien. De humor is dan wel weer leuk, lijkt wel een combinatie van Britse en typisch Amerikaanse humor. Toch is het jammer dat sommige grappen wat te vaak herhaalt worden bijvoorbeeld met die pillen .

3 ster.

avatar van andrehoek

andrehoek

Niet vernieuwend, niet bijzonder, niet sterk, maar zeker vermaak.

Films als Zack and Miri make a porno, Four Christmases die wel de bios halen zijn in vergelijking een stuk minder dan deze. Of hoor ik niet meer bij de doelgroep...?

avatar van Respekked

Respekked

Kevin Smith film(s) zijn niet onvergelijkbaar met deze.

avatar van griffier

griffier

B_B, ik vond die pillen nou juist het leukste van de film, zeker als redhead op het dak verschijnt ....

Ongecompliceerd vermaak, niet te lang over nadenken, gewoon genieten.

avatar van shockdog

shockdog

Leuke film, maar alle scenes/situaties worden iets te lang doorgevoerd. Hoe lang heeft die vrouw wel niet voor de badkamer staan wachten?

avatar van the new guy

the new guy

Wat een topfilm. Lachen

avatar van Zizzo

Zizzo

niet veel gelachen, maar vermakkelijk. aardig verhaal.

avatar van Bram87

Bram87

Gewelidige film! Ik had totaal geen hoge verwachtingen, maar heb veel gelachen. Veel komische momenten. Een absolute aanrader!

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Héérlijke Britse komedie. De eerste helft, met alle voorbereidingen voor de begrafenis, is niet zó denderend, maar eens dat het 'feest' bezig is, zit je goed voor een stortvloed aan hilarische, typisch Britse humor. Alan Tudyk steelt duidelijk de show als keurige kantoorbediende op 'valium', maar iedereen doet het eigenlijk schitterend. Het einde is ook leuk gevonden. Echt een schitterende film voor wie houdt van een goede schep (zwarte) Britse humor. Deze film hoort voor mijn part thuis in de eregalerij waar ook Monty Python, Fawlty Towers, Keeping up Appearances, The Full Monty en A Fish called Wanda staan: die van de steengoede Britse komedies.

avatar van zinedinezidane

zinedinezidane

Gisteren eindelijk deze film eens bekeken, nadat ik dat al zo een paar maanden uitstelde en steeds weer andere in de plaats keek...:D

Ik vond dit een aangename film om te volgen, maar had er uiteindelijk toch misschien iets meer van verwacht op het vlak van humor..Alhoewel er wel zeer leuke momenten in de film zaten: de dwerg, de kerel die naakt op het dak gaat zitten, de 'loser' die hopeloos achter Martha loopt...

Al bij al zeker geen spijt dat ik deze film gezien heb, maar had er toch iets meer van verwacht, zeker gezien de hoge quotering op imdb (7,3 voor een komedie is veel)

avatar van dalma

dalma

hilarische film !! komt misschien traag op gang, maar daarna is er geen houden meer aan. niet alleen voor de mensen die houden van britse humor, maar ook voor de anderen. was lang geleden dat ik zo gelachen heb met een film. verdient toch iets meer dan 3 sterren.

avatar van huVILEub

huVILEub

Flauwe film. Het verhaal is saai en de grappe slechts soms leuk. De karakters komen niet goed over waardoor je niet in de film komt.

avatar van jorissimo

jorissimo

Echt iets voor tussendooor. Bij vlagen zeer vermakelijke film met Brits aandoende humor. Heb wel gelachen, maar kreeg er geen buikpijn van. Drie sterren dus maar.

avatar van benni

benni

Gewoon een geweldige film, deze. Echt hard gegierd van het lachen, 2 x gezien. Mooie Britse humor, snap niet er m,ensen zijn die dit niks vinden. Geen gevoel voor humor?

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Van deze regisseur heb je waarschijnlijk al eens gehoord. Die regisseerde o.a. : "The Dark Crystal (1982)", "Little Shop of Horrors (1986)", "Dirty Rotten Scoundrels (1988)", "Bowfinger (1999)", "The Stepford Wives (2004)"...

Hmmm, van Mr. Oz had ik toch meer verwacht dan zo'n flauwe komedie.

Dan vind ik bijvoorbeeld een aflevering van de serie Keeping Up Appearances véél vermakelijker dan alles wat er in deze film gebeurt.

Hij is 100% bedoeld als komedie, niet een beetje of enkel in't begin of op't einde. Dan mag je van zo'n regisseur toch méér verwachten dan enkel middelmatigheid, ja toch...?

Het is allemaal situatiehumor maar dan zo braafjes gebracht dat ik het enkel zou durven aanraden aan mijn grootmoeder, die vindt de meeste afleveringen van de soapseries Thuis of Familie al gewaagde televisie

Naar het einde toe begon het best goed te worden, maar hetgeen zich daarvoor afspeelde vond ik maar pover.

5/10.

Misschien leuk om eens in familieverband te bekijken, maar in mijn eentje vond ik er niet veel aan, pfffft Volgende film aub !!

En dat zal niet te lang meer duren want het BIFFF-Filmfestival is begonnen

( BIFFF Official website )

laundromat

Na vanmiddag het intrigerende, maar schrijnende en niet zo vrolijke Dare mo Shiranai (2004) te hebben gezien, vanavond Death at a Funeral gezien. Heerlijk genoten. Britste humor ligt mij. Ga hem nog keer met vrienden kijken...

jipt

Verschrikkelijk duffe en saaiogende film. Met een cast van matig acterende Britten (vond vooral die lilliputter slecht). Saai camerawerk, weinig leuke grappen en heel erg voorspelbaar. Hoewel er wel leuke aspecten in zitten die niet origineel zijn (zoals met die drugs) heeft de regisseur er geen vernieuwde of bijzondere draai aan gegeven. Had veel meer ingezeten als de film wat creatiever was geweest. Ik geef

laundromat

Die lillieputter heet Peter Dinklage. Hij is niet eens Brits!

jipt

Vond hem maar slecht en vervelend

laundromat

Dan moet je Station Agent, The (2003) ook maar niet kijken. daar heeft-ie de hoofdrol. ik vind hem cool! en geniaal dat ie in Death at a Funeral gay is!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

laundromat schreef:

Maar da's wél een goeie film, stukken beter dan deze flauwe komedie

jipt

Ik zal die Station Agent onthouden, zie dat het van de regisseur van The Visitor is, dat was wel een aardige film.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik kan toch niet anders dan concluderen dat ik af en toe flink heb moeten lachen bij deze film!

Een 3,5 lijkt me daarom wel op zijn plaats!

Een heerlijk knotsgekke Britse komedie met een paar flauwe grappen en flauwe acteurs!

Film kijkt met 90 minuten lekker weg!

avatar van Niriath

Niriath

Heerlijke humor! 3,5*

Nu maar eens kijken of de remake wat is...

avatar van s0062423

s0062423

Film krijgt het hier zwaar te verduren.

Ik heb er mij toch zeer goed mee geamuseerd. Grappige situaties, idem typetjes. Zeker een bovengemiddelde komedie, die inderdaad misschien iets te braaf is om echt gortdroog en gitzwart te zijn, maar amusant is ie in zijn geheel zeker.

Valt eigenlijk weinig echt op aan te merken.

avatar van ChelseaH

ChelseaH

GEWELDIG moest er zo om lachen!!!! Erg goed verzonnen ook ene rariteit naar de anderen!