Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 19 juli 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Death at a Funeral
"Last rites... and wrongs."
Bij de begrafenis van hun vader komt een verscheurde familie bijeen. Veel herinneringen blijken te zijn weggestopt en er ontstaat spanning. Wanneer een man een donker geheim over de overledene naar buiten wil brengen, ontstaat er paniek binnen de familie.
Daniel
Troy
Robert
Uncle Alfie
_Moonwalker
Alles wat verkeerd kan gaan, gaat dan ook verkeerd!
Heerlijk film. Heb er volop van genoten!
PKlijnstra
Leuke film, maar alle scenes/situaties worden iets te lang doorgevoerd. Hoe lang heeft die vrouw wel niet voor de badkamer staan wachten?
J. Clouseau
Blanke jongen? Het zijn toch allemaal blanken?
Of heb je op de verkeerde film gestemd? Hier bestaat ook een Amerikaanse remake van, met vooral zwarte acteurs.
b00ts
Je hebt gelijk J. Clouseau...... ik heb inderdaad de remake gezien. Heb ik blijkbaar ook van de verkeerde pillen gesnoept.......
moviemafketel
- 19752 berichten
Een begrafenis waar alles fout blijft gaan, maar uiteindelijk toch weer op zijn pootjes terecht komt. Ik vond hem wel aardig, maar de grapjes werden al snel een beetje hetzelfde. Die valium/drugs-scenes werden eigenlijk gewoon saai. Een lijk dat uit een kist valt blijft komisch, omdat het zo verschrikkelijk fout is haha. Ik heb ook best moeten lachen soms, maar was ook wel blij dat die afgelopen was.
Erwinner
Eindelijk weer een paar flinke lachen op m'n smoel, dat was echt lang geleden. De laatste keer bij Police Acedemy door toedoen van een vriend die me de slappe lach bezorgde
Komt ook niet vaak voor dat het einde te snel in zicht kwam voor 't gevoel. Lekker chaotisch, vlot en bizar, lekker trekken aan de kar.
Visueel wel in orde, kan altijd beter. Audiovisueel ook niet bijzonder, toch zeker geen Amerikaanse opleuk praktijken. Onopvallend dus, misshien wel de juiste keuze achteraf. Het publiek produceert het geluid immers.
Indien mensen nog soortgelijke tips hebben, be my guest.
4.1/4.2*
robertus65
Leuk tussendoortje, komt wat moeizaam op gang, maar wordt wel iets beter, maar geen topper. Te weinig echt Britse humor.
Driello
Gemakkelijk meeliften in het kielzog van Four weddings and a funeral. Beetje meer van hetzelfde maar dan met minder klasse gemaakt. Op momenten wel grappig, maar de vlakke en stereotype figuren en de zwakte van het verhaal als geheel stonden me tegen.
benni
Net verhoogd naar 4,5. Omdat ik hier echt om kan lachen. Zulke humor...., prachtig. Mag iedereen zeuren over saai, verhaal, etc. Kijk en geniet nou eens van een film! Altijd dat analyseren. Er zijn ook films, die zijn alleen gemaakt om van te genieten. Dit is er zo eentje. Tips voor dezelfde humor zijn welkom!
Str00pwafel
Vorige week gekeken met wat vrienden. We hebben toch wel erg gelachen, dus is het ook zeker wel 4 sterren waard.
Driello
Ja, als iedereen alleen schrijft dat elke film zo leuk is en zo om te genieten is de functie van dit forum een beetje weg. Dat snap je, hoop ik. Maar ik ga er vanuit dat je ook begrijpt dat sommigen een wat kritischer blik op films hebben.........
kuk
Geslaagde komedies zijn zeldzaam en alleen al daarom is deze Death at a Funeral erg de moeite waard. Hoewel het verhaal an sich niks groots voorstelt of voor wil stellen, is de grapdichtheid ontzettend hoog. Daarnaast raken bijna alle personages en typetjes precies de juiste snaar. Smullen dus
dennis-2008
Ja, dit is echt een van de meest leuke komedies die ik ooit gezien heb. Na een wat stroef begin barst het los. Heerlijke Engelse humor. Bizarre situaties en complicaties rijgen zich aan elkaar. Pijn aan m'n kaken van het lachen. Zien !!!!
BBarbie
Een heerlijke klucht in de beste Engelse traditie. De film begint wat slapjes, maar wordt van lieverlee steeds beter. Naar het einde toe beginnen de hilarische momenten zich aan elkaar te rijgen. Het commentaar van Driello dat het verhaal zwak is, slaat naar mijn mening nergens op. Ik heb nog nooit een klucht gezien, waarvan het verhaal belangrijk was. Zie het roemruchte The Plank.
Driello
Ik ben het gedeeltelijk met je eens als je bedoelt dat een klucht niet direct garant hoeft te staan voor een goed verhaal. Maar als ik deze film vergelijk met het door mij al aangehaalde Four weddings and a funeral, dan legt deze het wat betreft kwaliteit en zeker inhoudt van het verhaal, gewoon af. Het is naar mijn mening een aaneenschakelijk van redelijk cliche-achtige lach momenten. Geen sterk verhaal. De familie gaat naar een begrafenis, en daar gaan allerlij dingen mis. En die dingen zijn dan van die typische dingen. Drugs wat door de verkeerde wordt ingenomen, een gewaagde relatie die aan het licht komt. Meer is het eindelijk niet. Dat een en ander met typische Engelse humor gebracht wordt, doen aan mijn stelling name dat het verhaal zwak is, niets af. Simpel verhaaltje met wat lach monenten. Meer niet. Maar prima als jij er anders over denkt.
BBarbie
Dan zijn wij het erover eens dat we het niet met elkaar eens zijn.
Ik bedoelde alleen op te merken dat er wezenlijk verschil zit tussen een klucht (werkt met typetjes) en een komedie (uitgewerkte karakters).
benni
Wat ik bedoel is, heb zo de indruk dat sommigen voor een film gaan zitten, om te kijken wat er allemaal niet klopt, zwak is, zit er wel verhaal in, en ga zo maar door. Er zijn gewoon films waar je met een lekker drankje voor gaat zitten, en niet gaat analyseren. Maar gewoon proberen een mooie avond te hebben. Want als je het goed bekijkt, zijn er echt weinig films echt perfect. Maar ga aub niet serieus over zo'n doldwaze Engelse komedie praten over verhaal! De makers willen je gewoon even laten lachen, en niet steeds laten nadenken. Blijkbaar is dat moeilijk voor sommigen. Ik heb dat wel bij een film waar men serieus getracht heeft om een topproduct neer te zetten, dan let ik ook op of alles wel klopt. Maar soms moet je gewoon even alles los laten.
En dan is dit een juweeltje....., ga hem morgen maar weer eens bekijken.
hdehoon
God wat heb ik in een deuk gelegen met deze film! Steeds als je je afvraagt of het ooit nog goed kan komen, wordt het nog erger. Karakters werden prima neergezet door topacteurs, het verhaal was vlot en vol wendingen die al dan niet voorspelbaar waren, maar altijd leuk.
En honderd keer humoristischer dan Four Weddings and a Funeral.
ILDIB
Wat een lage score hier. Gewoon een heerlijke klucht met perfect spel.
Goeie film waar tijdens een begrafenis alles in het honderd loopt. Het geheel ontvouwt zich als een klucht, waarbij langzaam aan steeds meer te lachen valt. Ook heeft het verhaal een aantal leuke verrassingen. Ondanks dat de film zich op één locatie afspeelt, blijft het onderhoudend. En ook de cast stelt zeker niet teleur.
AlineLawine
Geslaagde komedie met enkele hilarische situaties. Goed gespeeld ook. Ik begrijp niet waarom die Amerikanen hier nou weer zo nodig hun eigen remake van moeten maken, maar goed, dat doen ze bij alles.
Dennis Evahi
Geweldige grappige film. Acteurs spelen top. Goed bedacht. Heb mij prima vermaakt met deze engelse humor
BBC
Niets is beter dan een portie britse humor in een vermakelijke film!
notsub
Dikke pret bij deze onderbroekenlol tijdens een begrafenis. De situaties lopen steeds verder uit de hand en worden echt onhoudbaar. De Engelsen weten hier wel raad mee en elk typetje heeft zijn eigen draai meegekregen. Goede acteurs en ik heb heerlijk in en deuk gelegen.

Max Manus
Biografie / Oorlog, 2008