Dare mo Shiranai (2004)

Drama
141 minuten

geregisseerd door Hirokazu Koreeda
met Yagira Yuuya, Kitaura Ayu en Kimura Hiei

Geďnspireerd op een waar gebeurd 'fait divers' vertelt deze film over de overlevingsdrang van vier kinderen - Akira, de oudste, is nauwelijks twaalf - die door hun moeder aan hun lot worden overgelaten in een appartementje in Tokio. De kinderen, die absoluut bij elkaar willen blijven en daarom zeker niemand willen alarmeren, moeten hun eigen kleine leefwereld organiseren. De buitenwereld merkt niets van het langzame verval van het ouderloze gezin.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2009, 19:32 uur
Komt deze vanavond echt op TV? In mijn gids staat vermeld dat 12:08 East of Bucharest vanavond op NL2 komt?!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2009, 19:40 uur
Tv-gids.nl zegt: Cinema 2: Nobody knows.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2009, 19:48 uur
Hmm, aan de ene kant jammer. Had graag "12:08 East of Bucharest" gezien. Aan de andere kant heb ik "Dare mo Shiranai" ook nog niet gezien, dus zoveel maakt het eigenlijk ook niet uit. :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 19:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Speciale film. Ik had veel moeite om de aandacht erbij te houden, weinig spanning, weinig dialogen en de film kwam dan ook nog eens laat. Ik heb geen spijt dat ik hem gekeken heb. Het is een zeer apart concept en op het einde vond ik het zelfs ontroerend en zielig. Toen ze het meisje op de luchthaven gingen begraven heb ik m'n tranen moeten bedwingen. Een speciale film dus, maar soms ook langdradig en saai. Het sterke punt van de film is hoe het gezin langzaam afbrokkelt en het eigenlijk een overlevingskwestie wordt van kleine kinderen die niet gescheiden willen worden. Mooi gefilmd en de acteurs doen het ontzettend goed, ongeloofelijk hoe natuurlijk die kinderen hun rollen neerzetten,maar toch het mist iets en is het vaak iets te saai, daarom net geen 4, maar een 3.5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 23:28 uur
wel een erge zwaarmoedige film hoor.. maar zeker goed in elkaar gezet en acteerwerk..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2009, 23:23 uur
De eerste 90 minuten vond ik magisch !

Het was hartverwarmend om zien hoe deze jonge kinderen hun plan proberen te trekken in deze grootstad Tokyo.

Hun flat zag er na enkele maanden uit zoals een gemiddeld studentenkot na enkele weken feesten, maar da's normaal zonder zorgzame moeder in huis.
Spijtig dat de film veel te lang wordt gerokken, 141 minuten alsjeblieft !

Naar mijn aanvoelen hadden ze een prachtfilm kunnen afleveren als ze hem op 90 minuten hadden gehouden, het laatste deel was eerder middelmatig...

Mijn quotering...?

Het eerste anderhalf uur: 8/10, heel mooie cinema ^O^
De volgende 50 minuten: 6,5/10, te langdradig met hier en daar een dood moment...

Zeker de moeite om eens te bekijken
enkel voor geduldige filmfans.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2009, 9:27 uur
Tja....wel een mooie film. Wel de moeite waard, maar geen topper.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 12:52 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Prachtige film vol emotie en geweldig acterende kinderen. De traagheid die "Nobody Knows" uitstraalt is alleen maar positief en kan ik erg waarderen, en draagt erg bij aan de troosteloze sfeer. De situatie waarin deze kinderen zitten is hopeloos, en kán alleen maar slecht aflopen.

Bijzondere film. Dat het waargebeurd is maakt de film niet mooier of minder mooi, maar is wel iets om even over na te denken...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 22:14 uur
Ik sluit me bij iedereen aan die deze film te langdradig vond, ik merkte in het eerste uur al dat de verveling soms toesloeg en dat terwijl het onderwerp toch wel interessant te noemen is. Ook visueel was het best in orde en op het acteerwerk was gewoon niets aan te merken (alleen de soundtrack sloeg na een tijd wel tegen). Dus best wel een aardig drama waarin de evolutie die de kinderen doormaken van een normaal gezin tot kinderen die verwaarloosd zijn door hun moeder uitstekend gebracht word.

3.5 sterren

niet ingelogd

106.756 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.461.954 berichten | 3.456.868 stemmen