• 9.379.563 stemmen

'n Beetje Verliefd (2006)

Komedie | 83 minuten

Releasedatum: 14 december 2006

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot 'n Beetje Verliefd

De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger worstelkampioen was, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.

avatar van Wouter

Grappig, meestal ziet men (regelmatig onterecht) een voice over als zwaktebod.

Uit mijn hoofd...... er zaten voice overs in Karakter, Simon, All Stars, Knetter, Antonia, Het Schnitzelparadijs, Dennis P en Van God Los...

avatar van neo

neo

Zijn ook, stomtoevallig, allemaal films waarin de voice over prima werkt.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren zitten kijken samen met vriendin en we keken elkaar meerdere malen onder de film aan, omdat we vaak niet konden geloven hoe slecht het was.

Allereerst leek het scenario en de regie alles perce op een uiterst melige manier te moeten behandelen, waardoor ik nooit of te nimmer me ook maar enigzins kon inleven met de karakters. De puberale (beeld-)grappen volgden elkaar telkens weer snel op.

Iedere keer wanneer ik dacht: Nu lijkt het nog wat te gaan worden, werd het weer verknald door een melige flauwiteit.

De humor kwam voornamelijk door dat het zo slecht was, dat ik DAAR om moest grinniken en niet omdat de film zo leuk was.

Het had gewoon veel beter kunnen zijn, want op zich waren de ideeen niet slecht, alleen de uitwerking rammelt aan alle kanten. Zonde (En natuurlijk zit Yes-r er louter in om zo veel mogelijk personen van zijn doelgroep naar de bios te lokken!)!

avatar van sju

sju

Ik vind het juist net andersom: ik vond de film beeldtechnisch prima uitgewerkt (goed te merken dat Koolhoven een hoop films heeft gezien/filmkennis heeft), alleen was het verhaal te kortzichtig (wel origineel, maar dat grenst al gauw aan onzinnig), zelfs voor slechts 80 min. De personages zijn inderdaad nogal overdreven en onnatuurlijk en eigenlijk spelen alleen Ad van Kempen en Yes-R echt naar behoren (prima acteerdebuut). Het verhaal was vermakelijk, maar de grappen eigenlijk te slap (die van die Kameleon-figuren vond ik wel weer lekker droog...).

Ik heb me niet verveeld, maar meer ook niet 2,5*

avatar van Quido

Quido

thunderball schreef:

Dus? Dat gebeurt toch overal ter wereld? Waarom wordt het bij een Nederlands product meteen zo uitvergroot en als verwerpelijk gezien?

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Quido schreef:

Omdat Nederlanders doorgaans nuchtere mensen zijn.

avatar van thunderball

thunderball

Nee, maar omdat ergens terug beweerd werd dat dit niet het geval was en hij louter uitgekozen was omdat hij de beste keus was. In heel Nederland zijn er dus geen betere acteurs voor die rol?? Daar geloof ik dus niet in. Ik heb trouwens nergens beweerd dat dit verwerpelijk zou zijn, ik houd alleen niet van schijnheiligheid.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijke film......erg slecht geacteerd maar verveeld eigenlijk nooit! * * 1/2

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Je kon duidelijk merken dat deze film van de regisseur van het schnitzelparadijs is. Een aantal personen uit die film zat ook in 'n beetje verliefd. Die ene donker harige serveerster kwam aan Omar(Yes-r) vragen naar de prijs van de tomaten. Ook kwam op de markt die ene keukenhulp, volgens mij Martin in het schnitzelparadijs genaamd, ook die boy die het olieworstelen liet beginnen, ook een hulpje in de keuken. En volgens mij was Tarik de vader van Nordip in Het Schnitzelparadijs, Overigens heb ik het meest kunnen lachen om Tarik en Omar(Yes-r).

Een geslaagd acteerdebuut voor Yes-r. Goed genoeg om deze film 3 sterren te geven

avatar van hinie

hinie

Leland Palmer schreef:

Redelijke film......erg slecht geacteerd maar verveeld eigenlijk nooit! * * 1/2

Erg slecht geacteerd, en toch verveelt ie niet? Die mag je me uitleggen.

avatar van Prudh

Prudh

hinie schreef:

Erg slecht geacteerd, en toch verveelt ie niet? Die mag je me uitleggen.

Dat is toch niet zo vreemd? Alsof acteerwerk coherent is aan vermaak..?

avatar van hinie

hinie

Ik vind dat wel vreemd.

Als ik naar een film zit te kijken die erg slecht geacteerd is ,dan vind ik die film ook niet meer het bekijken waard. Goed acteerwerk staat bij mij voorop.

avatar van Edie

Edie

Ik vond de film niet zo goed, pasgeleden toevallig op TV gezien.. Na 'het schnitzelparadijs' vond ik deze nog wat magerder..

Enkele aardige typetjes redde de film verder ook niet..

avatar van little_lOve

little_lOve

Zoals wel meerdere hier heb ik deze film zondag ook op tv gekeken. Ik wilde eigenlijk naar deze film in de bioscoop gaan, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan.

Ik vond de film erg tegenvallen, ik heb twee of drie keer moeten lachen, maar ik kan me nu al niet meer herinneren waarom ik moest lachen. Yes-R deed het beter dan ik had verwacht, maar af en toe was het toch niet erg goed, netzoals sommige anderen. In mijn ogen deed Tjiske Reidinga het beste.

Wat ik ook had verwacht, was dat die worstelpartij een veel grotere rol zou spelen, maar dat was helemaal niet zo. Jammer, had misschien nog wel grappige momenten kunnen opleveren.

Tja, heel erg enthousiast ben ik dus niet..

2 sterren.

avatar van patrick17

patrick17

Ik heb hem ook bekeken en vond hem toch wel aardige film... Je moet van zulke films houden zoals Shouf Shouf Habibi Schnitzelparadijs..'N Beetje Verliefd haalt het niet bij die 2 films maar is zeker wel vermakelijk.. Yes-R zijn debuut en deed het wel goed Overigens vond ik Sabri Saad El-Hamus(Tarik) ook weeer grappig.. En de Turkse dame zag er goed eruit.. Het verhaal was wel leuk en Ad speelde ook niet verkeerd..

3 *

avatar van _Daan_

_Daan_

tv: zondag 20 mei, 20:30 uur (Nederland 2) waarom komt deze film zo vroeg op TV?

avatar van by_the_way

by_the_way

_Daan_ schreef:

Telefilm.

avatar van xangadix

xangadix

Wat is dat toch met Koolhoven en die flauwe komedies..?

avatar van Depplovertje

Depplovertje

Ik heb hem pas geleden in de bioscoop gezien en ik vind het niet echt een leuke film, ik irriteerde me behoorlijk aan die Yes-R. Nee dit was niet echt een succes.

avatar van Wassup !

Wassup !

TimD schreef:

Hij gaat wel floppen. Let maar op.

Zijn redenering klopte wel. Deze film gaat al bijna onder het gemiddelde. 2.52/5 is zeker niet teveel.

avatar van neo

neo

Die opmerking was bedoeld in context met het uitblijven van succes in de bioscopen. De film haalde prima aantallen, meer als 100 duizend...

avatar van Wouter

Uiteindelijk zo'n 150.000 man getrokken. Daarmee is het de op 1 na meest succesvolle telefilm die werd uitgebracht in de bioscoop.

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Ik vond het een flauw komedie,, 2.5 sterren

avatar van TimD

TimD

Wassup ! schreef:

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Toch gek dat een groot Kubrick-fan als Martin Koolhoven met commercieele bagger als 'n Beetje Verliefd aankomt zetten, zelfs met een populaire rapper in de hoofdrol.

Net zoals het Schnitzelparadijs weer veel te niet-grappig. Setting is goed, licht en al perfect, maar humor is er niet in te ontdekken. Sowieso hebben Koolhoven's een vreemd en ongemakkelijk tempo.

Pulp, afrader.

avatar van Stephan

Stephan

Ach... hij heeft nog een heel regisseursleven voor zich. En nu al pretentieuze shit maken? Nee hoor... laat hem lekker zijn gang gaan

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

"jeugdigheid" praat geen pulp goed.

Orson Welles was 25 toen hij Citizen Kane regiseerde...

avatar van Stephan

Stephan

appels en peren

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Leuk om een keer op dvd te kijken, maar meer ook niet. 3*

avatar van IcU

IcU

Vreselijke film. Ik vond er geen dwarsfluit aan. Yes R is echt irritant, en het verhaal gaat 3 x nergens over.