'n Beetje Verliefd (2006)
Genre: Komedie
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot 'n Beetje Verliefd
De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger worstelkampioen was, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.
robertus65
Leuk tussendoortje waar allerlei grappige scenes over verschillen tussen jong/oud allochtoon/autochtoon Turks/Marrokaans aan bod kwamen. Alles word tegen elkaar afgezet en is daardoor wel erg stereotyp. Een beetje teveel van het goede allemaal, maar toch zaten er enkele grappige scenes in. Leuke rol van Tsjiske Redinga.
Riddick
Snap niet waarom hier zo negatief over wordt gesproken op MovieMeter.
Ik vond dit zelf een lekkere over de top feel-good movie. Soms een beetje te veel van het goede, maar dat mag de pret nog niet verpesten.
Ik ben zelf geen fan van Nederlandse films, heb er waarschijnlijk nog minder dan 10 gezien. Vond dit wel even leuk om te zien.
Mooiste scene vond ik toen de dochters hun vader in een tehuis probeerden te zetten. Dit gebeurd namelijk erg vaak bij 'alleenstaande' ouderen. Diep triest moet ik zeggen, maar hier natuurlijk erg leuk uitgepakt!
Vind daarom ook wel dat deze film (naar mijn idee) 'onze' Hollandse gewoontes een beetje bekritiseerd. En dat vond ik nog wel het beste uit de film! (weet uberhaubt niet of het zo bedoeld was)
3,5*!
Leinad
Een heerlijke film die gemakkelijk weg kijkt. De film kreeg matige recenties, dus ik had er niet teveel van verwacht. De film is niet erg verrassend, maar dat stoort niet. Yes-R acteert ook best redelijk, dat had ik niet van hem verwacht.
Het enige nadeel vind ik Plien van Bennekom. Ze zet een typetje neer die heel onrealistisch aan voelt
joojoo7
Leuke film! Het begint een beetje saai, maar wordt uiteindelijk toch heel leuk. Yes-R acteerde heel goed, had ik niet veracht. Waarschijnlijk omdat zijn eigen karakter niet veel verschilt van de rol die hij moest spelen. Goede feel-good movie, 3 sterren.
joojoo7
Grappig. Je mag natuurlijk vinden wat je wil van de film, maar voor een 'niet-sexy' film was hij behoorlijk succesvol. Ook bij de jeugd.
Leuk dat je marketing studeert, maar hou het gewoon maar bij je eigen mening.
Ik had het niet beter kunnen verwoorden! Blijf studeren, misschien gaat het ooit lukken!
Mr. Chiel
Als deze film niet in verkeerd formaat was uitgezonden had ik 'm wel gekeken, maar op m;n 4:3 tv was de helft van het scherm gewoon zwart!!! Slecht hoor! Opvallend ook dat deze (jongeren?)film bij Omroep MAX te zien was
Quido
Mr. Chiel
Ok. Nog nooit een film zó op tv gezien! Bij breedbeeld heb je dus óók balken... En het nut hiervan is?
dj eye
Opvallend ook dat deze (jongeren?)film bij Omroep MAX te zien was
Ik vond het niet per definitie een jongerenfilm. Vooral het verhaal rond de opa en zijn nieuwe vriendin was helemaal toegespitst op de Max-doelgroep.
De film heeft me verrast. Ik dacht dat er weer een shouf shouf habibi kloon voorbij zou komen, maar ik heb me wel vermaakt. Ondanks dat ik niet tot de doelgroep(en) behoor voor wie de film gemaakt is.
lucdecoster
Matige komische film. Wel een mooie bijrol van de Belg Luk D'heu (de 'oude' grappige man met de grote witte snor en baard). Gelukkig was het een vrij korte film want hij begon stilaan te vervelen.
Quido
Je mist dan behoorlijk wat beeld (zie verschil screenshot 1 en 2). Wellicht dat dat gehele artikel ook het een en ander wat meer verduidelijkt.
ADHD
Wat een verschrikkelijke slechte film was dit zeg. Bijna lachwekkend hoe alle cliché's voorbij kwamen en nog slecht uitgevoerd ook. Yes-R komt nog enigszins uit de verf als knuffelmarokkaan maar daar is dan eigenlijk ook alles mee gezegd...
1 ster.
charlotte97
leuke film , hij was best wel leuk !!!
had hem leuker verwacht !!
3,5
Ok. Nog nooit een film zó op tv gezien! .
Dan heb je nog niet veel films gezien!
Dat je de hele film ziet ipv slechts een gedeelte ervan.
Genoeg!
Maar nooit in dit formaat, zeker niet op teevee.
Ja, dát snap ik ook. Maar waarom zou je zo opnemen? Het kijkt niet beter als er nog minder in beeld is... Wat is er mis met breedbeeld?
Genoeg!
Maar nooit in dit formaat, zeker niet op teevee.
Dan heb je dus niet veel films (op tv) gezien.
Niet minder, maar meer.
Wat is er mis met breedbeeld?
Niet breed genoeg.
Stephan
Dat je een hoop verborgen informatie kwijt kunt.
Mr. Chiel
Ja, breeder beeld, maar dus wel smaller, mét balken.
Maargoed: laat 't over de film gaan
Quentin
Leek overigens of er iets mis is gegaan met de color grading in post-productie, 4/5 van de shots is veel te donker.
Sjoerd111
De begintitels waren erg leuk. De springende Koolhoven was m'n favoriet. Verder ook een vermakelijke film die toch iets verfrissends in zich heeft. Ook leuk hoe Omar ervandoor gaat met paard, hoed en geweer. Wanneer komt Koolhovens eerste western?...
G to the J
omdat yes-r er inzit.0.5*
Wat een slechte acteur nou nou nou....
Hij heeft ook al moeite met muziek maken... acteren is niks voor hem...
Triztan
Wat een K** film, vooral door die Yes-R die geen kut van acteren/muziek maken kan.
booyo
Verwachte een hele slechte film, en tja... Dat kreeg ik ook te zien. Paar momentjes die nog wel aardig waren, alhoewel ik nu al niet meer kan beschrijven welke dat waren..
Oef. Vreselijk vond ik dit. Moeilijk uit te zitten zelfs. Vol geforceerd gezochte conflicten en totaal, maar dan ook totaal onleuke humor. Scenario is vreselijk. Yes-R is geen aanwinst voor de Nederlandse filmindustrie, maar ik vond eigenlijk niemand echt overtuigend. Plien van Bennekom is haar dik aangezette zelf terwijl Geert de Jong en Ad van Kempen bijvoorbeeld veel ingetogener spelen en Sabri Saad El-Hamus droge opmerkingen mag maken. Samen in een scene werkt meteen helemaal niks meer.
De optiteling was erg leuk en de instumentale interpretaties van Een Beetje Verliefd van Hazes op de soundtrack, dat was ook een aardige vondst.
Daarvoor 1,0* , verder snel vergeten.
Katharina
Ik vond er niet zo heel veel aan (behalve dat stukje waarbij die fietser de sloot in rijdt
), maar ik vond Yes-R eigenlijk best wel leuk spelen.
planet_of_death
Een degelijk oer Hollands product. Dat staat echter niet gerand voor een voldoende.
Wat moeten we nou met zo'n cast? Commerciel rapper Yes-R kan niet acteren en rappen kan hij ook allerminst. Ad van Kempen staat maar een beetje zijn tekst op te lezen. De rest van de groep acteert als een stok. Als een irritante stok welteverstaan.
Het Scenario is wel erg onorgineel en bagger. Man wordt verliefd op vrouw, krijgt wat conflicten maar ze blijven altijd bij elkaar. Moet dit trouwens een komedie voorstellen? Geen moment gelachen.
1,5 ster

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video