'n Beetje Verliefd (2006)
Genre: Komedie
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot 'n Beetje Verliefd
De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger worstelkampioen was, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.
Turkeyloverz
Ik begrijp al die negetieve reacties niet echt. Oke, de film is niet geniaal, maar wat mist deze film zo erg dat veel andere films wel hebben dacht ik tijdens het kijken. n Beetje verliefd is supervermakelijk en heeft een erg voorspelbaar, maar geinig verhaaltje, ik heb wel een paar keer in een deuk gelegen (Yes-r op de markt en de scene met de jongens van de Kameleon waren echt leuk). En oke, ook over de cast zou je niet meteen denken dat ze puik werk zouden leveren, maar dat deden ze wel. Voor een niet al te serieuze film vond ik vooral Yes-r goed gecast. Alleen Tarik ( de vader) kwam soms irritant over, maar voor de rest heb ik niet veel te klagen.
Hannes791
Ik vind dit minst goede Koolhoven film.
Het is niet grappig, het is niet romantisch,
Het is allemaal net niet. Dat is jammer.
marya
ik heb me bij deze film zeker vermaakt, ik vond het zeker geen meesterfilm, maar lekker lachen kon ik er wel mee. 3,5 geef ik het.
- 11922 berichten
Ouderwets lekkere film. Een paar keer erg moeten lachen om de idiote situaties. 3,75*
hinie
*Joly*
whhaa Yes-R kan veel beter acteren dan de mensen van DoodEind en Afblijven.
- 11922 berichten
Keurig naar boven afgerond, zie ik.
Jazeker! Dat kwam voornamelijk door het feit dat deze film zo'n lekker niets-aan-de-hand gevoel had. Ontspannen, ook. En ik vond Tsjiske Redinga met een van Plien & Bianca (ben even vergeten wie van de twee...) zo mooi.
Er zat trouwens wel een scene waarover we met de klas, na het zien van een item op cinema.nl, bediscussieerd hebben omdat daarvan weinig klopte...misschien iets voor PM, Wouter?
timburton
Deze negative reacties zijn me allemaal volkomen onduidelijk.
Van Kempen speelde echt geweldig in deze Romcom. De sfeer was leuk en ook de muziek was zeer vermakelijk. Yes-R speelde best wel aardig, en ach... Ik zou als regisseur inderdaad ook niet meteen een rapper als grote rol in de film vragen, een acteur als Elyounoussi (Van Polleke & Het Paard van Sinterklaas) had deze rol veel beter kunnen spelen... Leuke comedie, natuurlijk niet een must: Geen film die je echt moet hebben gezien. Koolhoven was beter in Shouf Shouf Habibi, maar deze film verdient toch minstens een 3?
FisherKing
LOL Wat een kennis dwarrelt hier rond
Ganjaman
Gewoon, een lueke film kijkt lekker weg yes-r in een film goed gedaan rest ook
Drs. DAJA
Het probleem met de nederlandse film is dat ze zo graag hollywood films willen zijn. Het karakter van de nederlandse film glijd weg doordat de financiele motieven de enige lijken te zijn. En daar is het werk van Koolhoven (en o.a. deze film) een diep triest voorbeeld van.
Volgens mij heb je een verkeerd beeld bij het mogelijke financiele gewin (bij een evt succes) voor de heer Koolhoven. Dit was een low budget film en het salaris navenant.
Stephan
ANP
gepubliceerd op 21 december 2007
PINAMAR - De Nederlandse acteur Ad van Kempen en regisseur Mischa Alexander zijn bekroond op het Filmfestival van Pinamar in Argentinië. Dat heeft Van Kempen vrijdag gemeld. De acteur kreeg een award voor zijn rol in de romantische komedie ‘n Beetje verliefd van regisseur Martin Koolhoven. Regisseur Alexander werd beloond voor zijn film Sportman van de Eeuw. De prijs bestaat uit een grote zilveren schaal.
Volgens de jury vertolkte Van Kempen de rol van opa Thijs, die na de dood van zijn vrouw probeert open te staan voor een nieuwe relatie, met ‘grote kwetsbaarheid en een groot gevoel voor humor’.
‘Het was een bijzondere ervaring’, vertelt de acteur enthousiast. ‘Zulke Argentijnse hartelijkheid kennen we niet in Nederland. Alle bezoekers wilden me een handkus geven en op straat werd ik continu aangesproken en wilden mensen met me op de foto.’
Gefeliciteerd!
Quentin
Help Koolhoven de (oorlogs) winter door...
Dat lukt nu wel;
De Nederlandse film Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven heeft 380.000 euro realiseringsgeld gekregen van het Europese coproductiefonds Eurimages. Dat maakte het Nederlands Fonds voor de Film woensdag bekend.
Het fonds had zelf eerder al bijna 900.000 euro subsidie aan Oorlogswinter toegekend. ...
Tsolodimos
Helaas, ik heb hem niet af gekeken. Yes-R was niet grappig en vaak onverstaanbaar. Geloof mij, ik ken de straattaal en ik ben in een zwarte school opgegroeid. Zelfs ik kon hem vaak amper verstaan, hij spreekt wat binnensmonds. Het verhaal is goedkoop en totaal niet 'sexy' zoals wij het leren op school (ik studeer marketing op de hogeschool). Ofwel: het is niet aantrekkelijk voor de jeugd om te zien hoe een opa een andere oma versierd. Ik kan verder niet veel over de film vertellen omdat ik hem na een 20-30 min. af heb gezet.
1 ster.
Grappig. Je mag natuurlijk vinden wat je wil van de film, maar voor een 'niet-sexy' film was hij behoorlijk succesvol. Ook bij de jeugd.
Leuk dat je marketing studeert, maar hou het gewoon maar bij je eigen mening.
- 11922 berichten
Het verhaal is goedkoop en totaal niet 'sexy' zoals wij het leren op school (ik studeer marketing op de hogeschool). Ofwel: het is niet aantrekkelijk voor de jeugd om te zien hoe een opa een andere oma versierT
En dan dacht ik dat ik op een slechte school zat
Moet alles dan zo nodig 'sexy' zijn? Ooit aan gedacht dat dit voor alle leeftijden te genieten moet zijn (en ís!)? Toen ik deze film zag op het NFF zaten mensen van alle leeftijden lekker te genieten, jong en oud.
niethie
Leek me wel een leuk filmpje om eventjes tussendoor te kijken maar dit bleek enorm tegen te vallen, het verhaaltje was niet boeiend, ik heb weinig tot haast niet gelachen en kwa acteerprestaties kwam het ook al niet echt uit de doeken, met als absoluut dieptepunt yes r die bewezen heeft nog slechter te kunnen spelen dan dat hij kan rappen (maarja het was ook te verwachten), toch vond ik het geen verschrikkelijke film, af en was het heel af en toe nog wel genietbaar. 2 sterren
andreo
Het is een film die heel wat commentaar heeft los gemaakt en waar je absoluut geen marketing moet voor gedaan hebben om te merken dat hij een breed publiek aanspreekt.
Dat jonge mensen niet graag zien dat hun grootouders verliefd worden, vind ik een gruwelijke uitspraak!
Op verliefdeheid staat gelukkig geen leeftijd op kinderlijke uitspraken wel hoop ik!
Iedereen zijn mening, maar ik heb erg van de film genoten!

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix