• 9.380.120 stemmen

'n Beetje Verliefd (2006)

Komedie | 83 minuten

Releasedatum: 14 december 2006

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot 'n Beetje Verliefd

De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger worstelkampioen was, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.

avatar van Quido

Quido

Quentin schreef:

Laatste week van de kerstvakantie hè, zal nu wel wat inzakken maar 100.000 bezoekers haalt de film zeker.

Natuurlijk, elke film zal nu weer wat terugvallen. Toch is het opvallend dat juist deze film relatief grote stijgingen achter de rug heeft de laatste weken, zeker na de wat moeizame start en de andere grote films die draaiden of gingen draaien. Grootste stijging in de boxoffice van afgelopen weekend.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Deze film is beter te pruimen dan "Het Schnitzelparadijs". Ik vind deze film vlotter, fijnere humor en meer feel-good. Voor diepgang moet je ook bij deze film niet zijn, maar voor Hollands vermaak wel.

Kiros

Het waren vreselijke dagen voor mij op filmgebied. Eerst het schnitzelparadijs moeten doorstaan, vandaag mijn geld weggegooit aan deze film.

Wat mij betreft mag de uitdrukking "een van koolhoventje" in het leven worden geroepen als het gaat om films die zogenaamd makkelijk scoren bij de onderklasse van het VMBO-niveau.

Slecht acteerwerk (vaak tenenkrommend), rommelig script en te simpele humor. Deze film is ook gericht op het easy scoring anders laat je een echte acteur (desnoods een onbekende maar wel met enig talent) de hoofdrol vertolken en geen nitwit waarvan je weet dat er meisjes van 12 naar de bios komen, enkel omdat hij het is.

Ik zou meisjes die laagopgeleid zijn, als carriere een move willen maken in het supermarktwezen, vooral deze film aanraden. Lache, joh!

Voor de echte filmliefhebber zou ik willen zeggen:" Gooi uw 8 euro in de toiletpot, druk op de spoelknop en kijk hoe uw geld verdwijnt"

Dat levert gegarandeerd leukere beelden op dan deze flutflim.

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Beter dan het Schnitzelparadijs, maar echt werkelijk waar, wat een ballen film.

0.5

K ben na die film geweest

Was wel een leuke film om te zien (A)

Kiros schreef:

Dat levert gegarandeerd leukere beelden op dan deze flutflim.

Jezus man, wat ben jij bot zeg!

De uitspraken die je hier neerzet.....pffff

avatar van Wouter

"Opinions are like assholes, everybody has one"

Iedereen mag zeggen wat ie vindt, hinie.

hinie

Om wat hij een domme film vind , dat nu maar aan te prijzen aan laagopgeleide meisjes die een baan zoeken in het supermaktwezen!!!!!!!

Getuigt mij van enorme botheid!

avatar van Wouter

Gewoon laten lullen, toch?

Kiros

Hoe zou je het dan willen hebben? Een recensie die vrij is van enig cynisme en/of sarcasme? Moeten we hier eenheidsworsten gaan worden die enkel hetzelfde punt aanstippen?

Ik wil best een weddenschap afsluiten. Ga 5 keer naar deze film in 5 verschillende zalen en kijk welk publiek om deze film afkomt. Als ik het fout heb, durf ik je het dubbele terug te betalen. ( en nog eens 100 euro uit medelij doordat je deze film meerdere malen hebt moeten zien.)

Het is geen botheid, het is een simpele constatering. Ook voor dat stukje samenleving moeten er films worden gemaakt. Als het met dat doel gemaakt is, dan is het prima geslaagd denk ik.

Het liefst zou ik dan wel bij dat soort films ook een apart kijkwijzersymbooltje zien ( vul zelf maar in wat) zodat ik niet meer de verkeerde keuze maak.

Hoewel, als ik in het vervolg de naam van deze regisseur zie staan, weet ik dat ik het zeker uit mijn hoofd moet laten om mijn geld eraan te spenderen.

Kortom;

Wil je als "bepaalde" jongere je verstand op nul zetten en lachen om humor die je nu nog leuk vindt in je prilste puberteit, ga dan lekker onderuit gezakt zitten kijken. ( Na afloop lekker naar de Mac)

Je zult een leuke middag hebben.

Zo, iets genuanceerder. (op speciaal verzoek)

Kiros schreef:

Ik durf die tekst geen recensie te noemen.

avatar van Quido

Quido

Kiros schreef:

Dan laat je toch heel wat moois links liggen ... (zie ook zijn eerdere werk: Duister Licht, Suzy Q, Het Zuiden, AmnesiA, Knetter, De Grot)

Wouter schreef:

Gewoon laten lullen, toch?

Zo heet het wanneer een mening geven blijkbaar niet met de jouwe overeenkomt?

TimD schreef:

Ik durf die tekst geen recensie te noemen.

Hoe je het ook wilt noemen, het is mijn visie op een bepaalde film.

Quido schreef:

`k Moet inderdaad Suzy Q nog becijferen. Die was nog redelijk te pruimen.

Ook niet doelgericht op een bepaald publiek die je alles kan voorkauwen. Ongetwijfeld zal er met " Verliefd" wat meer centjes te verdienen zijn.

Soms moet je dus zelfs als regisseur je principes laten varen.

Ach, wie doet dat niet? (soms)

Kiros schreef:

Zo heet het wanneer een mening geven blijkbaar niet met de jouwe overeenkomt?

Nee, het was advies aan iemand die zich opwond over wat er geschreven werd. Dat ging niet eens om de mening, had ik het idee.

Ongetwijfeld zal er met " Verliefd" wat meer centjes te verdienen zijn.

Welnee. De films zijn gemaakt met vergelijkbare budgetten, dus zal het salaris dat ook zijn.

Wouter schreef:

Heeft Suzy Q in de ( grote) bioscopen gedraait? Is de film nu nog verkrijgbaar via de bekende wegen? Is er toendertijd net zoveel rugbaarheid aan gegeven als aan deze film?

3 Maal een dikke NEE, lijkt me. Daarom denk ik dat deze film ook wel iets meer gaat opleveren dan het relatief onbekende Suzy Q.

Maar geld verdienen is niets om je voor te schamen. Je moet er enkel je principes soms voor opzij zetten.

Maar wat een regisseur liever? Een film maken waar ie voor 100% achter staat maar die nooit het echte grote publiek zal bereiken, of een easy scoring film maken waar wat mee te verdienen valt maar waardoor ie door zijn collega`s niet meer serieus wordt genomen?

Een onterechte conclusie.

Blijkbaar weet je niet helemaal hoe de filmwereld in elkaar zit.

Je sluit uit dat de filmmaker dit zelf wilde.

Een onterechte conclusie.

Blijkbaar weet je niet helemaal hoe de filmwereld in elkaar zit.

Je sluit uit dat de filmmaker dit zelf wilde.

Ik weet inderdaad niet "helemaal" hoe de filmwereld in elkaar zit.

Dat is dan mijn manco. Geeft niets, ik ben een filmliefhebber, een bioscoopbezoeker en bovendien filmkenner.

Ik wil dus vermaakt worden bij een film en dat werd een groot fiasco bij `n Beetje Verliefd. That`s all.

Prima. Kan gebeuren.

Maar verdere veronderstellingen zijn dus op niets gebaseerd en een beetje onzinnig.

TimD

Onderklasse VMBO Niveau. Dat in een door jezelf serieus genomen recensie zetten vind ik pas laag.

avatar van Macmanus

Macmanus

Hij schrijft gewoon een recensie, met wat "leuke" one-liners erin om zijn ongenoegen te laten blijken over de film. Niks mis mee. Ik heb dat liever dan saaie 1 zinnetjes berichten, hier heb je tenminste nog wat aan.

avatar van by_the_way

by_the_way

met wat "leuke" one-liners erin

Hou op man, Leuke one-liners

TimD

Achterhaalde, banale one-liners. Maar genoeg off topic.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ik vond ze wel aardig. Dat stukje, met die 8 euro in het toilet pot gooien, (hoewel dat niet helemaal een one-liner genoemd kan worden) kon ik wel om lachen.

avatar van Stephan

Stephan

Kom kom mensen. Ik lees wel vaker dit soort kritieken en in de regel wordt daar niet op gereageerd. Wouter kan echt wel tegen een stootje, anders had hij een ander vak moeten kiezen. Ongezouten kritiek krijgen er wel meer...

Recensie was van Kiros.

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Wat slaat dat nou weer op?! Oké hij is minder leuk dan schnitzelparadijs maar toch een leuke film om naar te kijken. Mijn broers en zus vinden zulke film harstikke leuk en ze doen havo!. Dus die opmerking van je slaat echt 10 x nergens op. Als je van een hoog niveau kom wil niet zeggen dat zulke mensen nooit naar dit soort films gaan. Idereen is verschillend! En mensen die een lage opleiding doen wil ook niet zeggen dat ze alleen zulke films kunnen verdragen. Ik ging echt niet naar deze film omdat Yes-r en in speelt. Ik luister niet eens naar zijn muziek,laat staan dat rap mijn smaak is!

En je doet echt arogant hoe je al die lullig opmerkingen maakt. Denk ff na voor je iets zegt

avatar van Mug

Mug

Kunnen we het vanaf nu weer gewoon over de film hebben? Bedankt...

Kortom;

Je zult een leuke middag hebben.

Zo, iets genuanceerder. (op speciaal verzoek)

Iedereen mag zijn mening hebben ,maar wat jij doet is mensen in hokjes plaatsen en daar heb ik een hekel aan!

En dat jij aan de buitenkant kunt zien wat voor opleiding iemand genoten heeft , is erg knap!

Een film links laten liggen, omdat je de naam koolhoven ziet is ieders recht natuurlijk! Alhoewel ik denk dat je dan toch heel wat mist! Een beetje verliefd vond ik ook zijn mindere, maar knetter vind ik bij de absolute top van nederlandse films horen!

avatar van Quentin

Quentin

Deze week de 100.000ste bezoeker vermoed ik zo?

hinie

Gouden Film voor ‘N BEETJE VERLIEFD (15-01-07)

De film ‘N BEETJE VERLIEFD van Martin Koolhoven heeft dit weekend de 100.000ste bezoeker naar de bioscoop getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film. Vanwege de vakantie van hoofdrolspeler Yes-R zal de uitreiking volgende week plaatsvinden uit handen van tegenspeler Ad van Kempen.