• 9.374.188 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.139.605)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Tazzzmania©

Tazzzmania©

In welke zin matig als ik vragen mag? Het broodnodige om het verhaal te begrijpen is er (in de biosversie welteverstaan ). Zelfs zodanig dat ik, en zover ik weet een groot aantal met mij, met de karakters meeleven. Als het echt zo is dat er een overaanbod aan gevechtsscenes erin zit en het verhaal matig uitgewerkt is, zou de film onder zijn eigen gewicht in elkaar zijn geklapt. Zover ik weet is dit niet gebeurd.

Ik kan er natuurlijk niks tegen in brengen dat JIJ dit matig vindt, maar ik denk niet dat dit in het algemeen geldt aangezien genoeg mensen zich aagetrokken voelen tot de gebeurtenissen en de personages, wat wel erg onwaarschijnlijk zou zijn als de plots aan een dun draadje hingen. Want de recensies loven de film niet alleen om z'n circusacts maar ook om de emotionele lading. Maar emotionele lading heeft een kleine kans op bestaan als deze niet goed gedragen wordt door het verhaal, het verliest daardoor al z'n geloofwaardigheid en meelevingsvermogen.

Mooi. Ik hoop dat alle extra's dan ook echt extra's zijn en niet eigenlijk in de film zouden moeten om alles beter te begrijpen cq de film veel beter maken.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Is de film echt goed? Of zit iedereen gewoon in een Lord of the Rings-roes die ervoor zorgt dat er een LOTR hype is.

Gewoon een vraagje hoor. Ik wil gewoon vragen of de film de moeite waard is vergeleke de vorige delen, zodat ik deze film misschien in de bioscoop ga kijken.

avatar van Phoenix

Phoenix

lees de commentaren op de afgelopen 20 pagina's en je weet genoeg... Wat mij betreft overtreft hij de voorgaande 2 delen met gemak. Dit is in ieder geval een film die in de bioscoop het best tot zijn recht komt vind ik.

avatar van Fritz

Fritz

Leuke film, maar wat een flauw, en veel te lang einde!

avatar van Tommeh

Tommeh

Nick Kang schreef:

Ik vond deze de beste van de 3. Dus vooral kijken!

avatar van Goodfella

Goodfella

Nick Kang schreef:

Niet doorvertellen dit, maar eigenlijk is dit gewoon een kutfilm. We houden iedereen voor de gek, trek je maar niets van al die berichten aan hier.

...

avatar van *marjo*

*marjo*

Tommeh schreef:

Ik vond deze de beste van de 3. Dus vooral kijken!

qua emotioneel vlak is dit deel inderdaad heel goed. veel inhoud, gaat diep, maar je moet er van houden, deel 2 vond ik persoonlijk mooier,vooral omdat daar meer in gebeurt voor mijn gevoel, meer actie en vooral meer conversaties. in het 3e deel vond ik dat af en toe te weining gezegt werd, alleen maar met blikken werken is wel goed maar niet altijd leuk. maar blijf het absoluut een top film vinden!! net als de 2 vorige delen trouwens. ik zou absoluut gaan kijken. als je de eerste 2 delen leuk vond zou ik het absoluut doen!! maar ja keuze is aan jouw natuurlijk.

avatar van De Knip

De Knip

Goodfella schreef:

...

Stiekem ben ik wel een van die weinigen Goodfellah

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Grappig, vooral de reacties op de 1e post .

avatar van FisherKing

FisherKing

Goodfella schreef:

LOL

avatar van gotti

Shit nou moet ik er wel voor uitkomen...Na een stel nachten slapen, discussie's gelezen te hebben en gediscusiërd te hebben toch maar besloten om er 0,5* van te maken. Toch echt de minste in de reeks...

Nee maar nou even serieus. Ik doe er toch een halve ster af. De film gaat net iet te lang door hij had moeten stoppen waar de boot van Bilbo weg vaart totaan de horizon en ook de veldslagen vond ik er in deze film in overvloed. Ik vond de veldslag in TTT echt veel mooie, magischer en mystieker, wat met name zal komen door het donker en de regen. Ook vond ik de veldslag in deze film, als de 'ondoden' door Aragorn en consorte zijn opgehaalduitlopen op een soort van anticlimax. Het is hierdoor in een paar minuten voorbij terwijl er tientallen minuten gestreden en gevochten is tot de laatste snik. Dit gevoel had ik in de bios ook al een beetje, maar nu was ik door de indrukwekkendheid ( vooral de afscheidsscène van Frodo vond ik hartverscheurend verbluft. 4* dus; de minste van de drie...

gotti schreef:

hij had moeten stoppen waar de boot van Bilbo weg vaart totaan de horizon

Hierna kwam nog 40 seconden beeld waarin Sam terug loopt naar huis, vind dit dus een beetje overdreven

Vanavond weer geweest. Niet veel toe te voegen (blijf bij m'n mening dat dit de beste van de drie is), maar het viel me vooral op hoe geniaal de Shelob scene in elkaar zit. Regie, muziek, belichting... prachtig. Nu de boeken maar weer 's lezen....

avatar van De Knip

De Knip

Viel me toch nog erg mee dit laatste deel van LOTR. de laatste 25 minuten had de film al 2 keer kunnen eindigen; het duurde idd wat te lang. Misschien wilde ze het boek precies volgen op t einde?

Vergeleken met The Two Towers verveelde ik me dit keer niet bij de veldslagen. Kwam moeizaam in de film, maar dat duurde -helaas- een dik half uur.
Al met al toch wel een redelijk slot met natuurlijk prachtige beelden, dat staat buiten kijf.

Als ik terugkijk op de trilogie is de TTT het minste. Dat zal hem zitten in het feit dat het geen begin en geen einde heeft

Het LOTR-verhaal is maar povertjes en niet echt interessant - persoonlijke mening.
Ik merkte na Fellowship of the Ring al eens op iets in de trant van: nog 230 bergen over en dan die ring in het vuur gooien en klaar is kees. En eigenlijk is daar voor mij ook alles mee gezegd.

Ik ben er nu van af en zal ook niet nog eens een van de films gaan zien. Te lange zit en weinig spannende momenten, hoewel er wel mooie actiescenes in zitten, maar dat vind ik te weinig interessant om een film daar mee af te doen.
Neen, fantasyfilms doen het nou eenmaal niet echt goed bij mij

***

Jordy

Ik las op theonering.net dat er serieuze berichten zijn dat de EE maar liefst VIJF (!) uur gaat duren! dat wordt smullen

avatar van Quentin

Quentin

Jordy schreef:

Ik ben vandaag al 2 keer onder deze film (niet pauze) naar de WC moeten gaan

Jordy

Maar goed, een dvd kun je pauzeren.

avatar van Lukic

Lukic

Mooi heftig, maar deel twee is het best...

avatar van Bandit

Bandit

Dit derde deel komt zeer traag op gang, en het einde gaat veel te lang door. De scenes met oa. de olifanten, maken veel goed.

Deel 2 blijft het best.

avatar van SillyWilly

SillyWilly

Quentin schreef:

Ik ben vandaag al 2 keer onder deze film (niet pauze) naar de WC moeten gaan

Tja, dan moet je ook geen 5-liter beker met cola bestellen he...;)

avatar van Tuco66

Tuco66

zoo eindelijk!! Heb hem gister gezien! Vooraf las ik ergens dat het einde een ware ontknoping zou zijn waar vele zouden falen?? Niet dus.

Toch heb ik nog een aantal vragen die onbeantwoord blijven! Kunnen de "ECHTE FANS" mij effe helpen?

-In TTT hoor je aan het einde dat Faramir zou boeten omdat hij Frodo & Sam laat gaan. Hier wordt niet meer over gesproken in The Return of The King? Ik heb de Extended versie van TTT niet gezien is het hierin wel besproken??

-Van Saruman is bekend, zijn stekkie zal wel bekend worden in de nog komende DVD.

-Wat ik ook erg matig vond van Jackson is zijn aandeel in het personage Faramir. Boromirs broer had toch wat meer tijd en ruimte mogen krijgen om zijn personage naar voren te brengen. Je ziet wel duidelijk dat zijn vader geflipt is maar zijn eigen levensverhaal is onbekend. In Tolkien's boek zal het wel een uitgebreide verhaal zijn, dit vond ik zeeeeeer jammer. Wat ik trouwens ook vreemd vond, Faramir moest van zijn vader terug gaan naar het verloren stad (ben het effe kwijt hoe die plaatsje heet) om het te heroveren van de Orks. Je ziet hem uitgebreid weggaan, met bloemetjes enz. maar het gehele gevecht zie je niet!!!! Hij komt later zwaargewond terug! Dit vond ik ook errug vreemd, of is dit eruit geknipt? Weten jullie misschien of dit terugkomt in extended versie?

-Ook het einde vind ik uiterst vreemd. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met Gimli? Blijft hij bij Aragon? En Legolas? Weet iemand dit, zal ook dit beantwoord worden in de extended versie?

-Frodo gaat uiteindelijk mee met Gandalf. Kan iemand mij uitleggen waarom? Is het een wederzijde respect naar hem toe??? Hoe is dit in het boek beschreven??

Zijn toch maar een praag vraagjes?? Vond het prachtig dat ik ze alle 3 in de bios hebt gezien maar het boek wil en kan ik nu nog niet lezen. Dus kunnen jullie a.u.b effe deze vraagjes beantwoorden?

p.s. hoeveel minuten is er eigenlijk uit de Return Of The King geknipt? Ik las ergens rond de 30 minuten, klopt dit?

THX!

avatar van Melkor

Melkor

Tuco66 schreef:

Gimli gaat mee met Legolas naar de Grijze Havens, hij was de eerste Dwerg die ooit naar Valinor mocht gaan.

Gandalf gaat terug naar Valinor omdat zijn taak ik Arda erop zit, en hij uiteindelijk thuishoort in Valinor (hij is een Maia). Frodo gaat op zijn beurt, omdat zijn leven nooit meer hetzelfde kan zijn in Arda, en hij voelde dat hij maar eens moest gaan.

avatar van JoeHallenbeck

avatar van davidov

davidov

geplaatst op 29 december 2003, 20:20 uur

????????

even voor de leken onder ons: JE VERKLAPT DE HELE FILM!

vandaar doen we [spoiler ] [/spoiler ] om de stukken die de film kunnen verpesten....snapje???????????????????????????????

avatar van Phoenix

Phoenix

Tuco66 schreef:

In de extended edition van tTT komt het personage van Faramir veel beter tot zijn recht ja.

Jordy

Damn, okee dat je het idee achter spoilers als newbie niet gelijk snapt, maar je kuntzelf als normaal denkend mens toch ook wel bedenken dat je niet de complete film moet gaan verpesten via een berichtje???

Tuco66 schreef:
maar het gehele gevecht zie je niet!!!!

Jawel hoor, terwijl Pippen zingt

Tuco66 schreef:

-Frodo gaat uiteindelijk mee met Gandalf.

Hij gaat mee met Bilbo, niet met Gandalf. Er wordt uitgelegd dat dit is omdat hij niet meer gelukkig kan zijn in de Shire, omdat hij "iets mist". Waar ze heen gaan wordt inderdaad in de boeken beter uitgelegd, maar goed ze gaan hun geluk elders zoeken, lijkt me voldoende.

avatar van Tommeh

Tommeh

Jordy schreef:

Jawel hoor, terwijl Pippen zingt

Ik vond het ook totaal niet nodig om dat gevecht helemaal te laten zien, aangezien het allang al duidelijk was dat het een onmogelijke missie was, en er word al genoeg gevochten in de film lijkt mij.