• 9.374.577 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.139.942)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Tuco66

Tuco66

Jordy schreef:

Damn, okee dat je het idee achter spoilers als newbie niet gelijk snapt, maar je kuntzelf als normaal denkend mens toch ook wel bedenken dat je niet de complete film moet gaan verpesten via een berichtje???

fu***, dit was niet mijn bedoeling geweest!!!!!

Sorry heeft nu geen zin meer zo te zien.

Maar ik moest het kwijt maar wist niet precies waar ik het kon schrijven? Het forum heeft niet echt zulke onderwerpen...

Stom.....je hebt gelijk.

Phoenix

Daar zijn dus de befaamde spoilertags voor: [spoiler ] [/spoiler ] (laatste spatie weghalen). Dan kunnen mensen zelf kiezen of ze het willen lezen of niet.

Is het niet handig om nieuwe users een berichtje te sturen waarin wordt benadrukt spoilertags te gebruiken? Elke dag wordt er hier wel een film gespoilerd...

Phoenix schreef:

Gebeurt al. Wordt blijkbaar niet gelezen...

avatar van puck

puck

PippIn

Phoenix

Dat is toch die gast van de Bulls?

avatar van puck

puck

avatar van Phooze

Phooze

Ja, z'n vinger !

avatar van Sjaako

Sjaako

Gisterenavond voor de tweede keer naar ROTK geweest en ondanks alles wat ik hier gelezen heb blijft hij imo fenomenaal.

Ik ben niet iemand die analytisch naar een film gaat kijken, maar gewoon op gevoel, zeg maar. Na afloop van mijn eerste screening was ik gewoon een kwartier volledig van de kaart. Dat zegt voor mij genoeg over de kwaliteit van een film.

Ik heb het boek al jaren terug gelezen, ben fan van Peter Jackson sinds zijn eerste pulp-horror en ben best wel "into fantasy".

FOTR was voor mij de perfecte opening van de trilogie.

Waar TTT mij ietwat tegenviel, vermoedelijk doordat ik me er teveel van had voorgesteld en het toch een moeilijk te maken "tussenfilm" is, was ROTK gewoon de complete afronding, en ja, het einde was gewoon nodig om het verhaal (toch 10 uur film en voor de EE-kijkers toch waarschijnlijk een uur of 13) waardig af te sluiten.

Ik vond hem geweldig, en dat is mijn mening.

nog steeds 4.5* als begin ik toch naar de maximale score te neigen.....

avatar van EmDee

EmDee

Wow, ben erg onder de indruk van dit laatste deel.

Het begint allemaal wat langzaam, maar je gaat steeds meer meeleven met de personages.

En dan ga je als een stel volwassen kerels naar de bios, maar we hielden het geen van allen 100% droog.

Bijna alles is waarschijnlijk al in de vorige 50 !!!pagina's verteld.

Ik kan me wel voorstellen dat de DVD-EE een stuk langer gaat duren. Vooral op t laatst ging het verhaal met grote sprongen voorwaarts.

avatar van darkcity

darkcity

Echt overweldigend, verpletterend, spectaculair.

De film is zo geweldig, je zit 3,5 uur maar daar merk je niets aan.

Kon toch niet tippen aan het geweldige 1e deel, maar overtreft het 2e deel helemaal.

Ik kan weinig over deze film zeggen, mist er iets aan deze film ?

5 sterren uiteraard.

avatar van Dionysos

Dionysos

Ik heb hem gisteren weer gezien en ik kreeg toch even kippenvel toen Theoden met zijn leger verscheen bij Minas Tirith, ze moed inschreeuwde en toen in volle vaart op die Orcs afstormde, brrrrr .

avatar van De Knip

De Knip

EmDee schreef:

Kan ik me niet voorstellen, maar goed. Zo dramatisch is het toch allemaal niet. Ben benieuwd wie het nog meer niet droog hield. Nou wie?

Phoenix

Wat krijgen we ervoor terug als we ons stoere mannengedrag ondermijnen?

De Knip schreef:

Ben benieuwd wie het nog meer niet droog hield. Nou wie?

Jordy

Janken is een groot woord, maar helemaal met droge ogen ("eehm ik moet even m'n contactlenzen doen, zo terug") hield ik het (voor het eerst in m'n leven volgens mij) ook niet de eerste keer. Wat ik al zei, een emotionele uitputtingsslag vond ik het.

avatar van De Knip

De Knip

Phoenix schreef:

Wat krijgen we ervoor terug als we ons stoere mannengedrag ondermijnen?

Jaar lang gratis zakdoekjes bij de HEMA

Phoenix

Daar doe ik het voor . Ik had het vooral bij Frodo's afscheid nog best wel moeilijk.

avatar van eeflien

eeflien

Ik vond het moment dat Aragorn en daarna alle andere mensen enz voor de vier hobbits bogen erg mooi en ontroerend. Dat bezorgde me een paar 'natte oogjes' maar nog geen traantjes.

avatar van EmDee

EmDee

Jordy schreef:

Precies wat ik bedoelde met niet helemaal 100% droog houden.

En dan vooral bij de terugkeer van de fellowship waarbij Frodo iedereen weer terug ziet, afscheid Gandalf en daar overheen nog een keer het afscheid van Frodo.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Wat een oorlog was dat niet te geloven, vooral toen die geesten/spoken kwamen om te helpen was meester om te zien. Echt alles kwam in die oorlog voor wat je kan bedenken. Was gewoon master om te zien. Deze moet je gewoon in een goeie grote bioscoop zien, vooral dat geluid was gaaf. Petje af voor dit laatste deel van Lord of the Rings.

Jordy

Denk svp even om de spoilers!

avatar van Melkor

Melkor

Jordy schreef:

Hij gaat mee met Bilbo, niet met Gandalf. Er wordt uitgelegd dat dit is omdat hij niet meer gelukkig kan zijn in de Shire, omdat hij "iets mist". Waar ze heen gaan wordt inderdaad in de boeken beter uitgelegd, maar goed ze gaan hun geluk elders zoeken, lijkt me voldoende.

EH, sorry dat ik een beetje zeur, maar hij gaat mee met Bilbo EN Gandalf, maar niet om hun geluk elders te zoeken, maar wel om in de onsterfelijke landen (Valinor) te verblijven.

Heb je de Silmarillion dan niet gelezen

Jordy

Oh ok (ben ook niet de grootste LOTR kenner), wis niet meer dat Gandalf ook mee ging. En ik nam aan dat Frodo naar de Undying Lands ging in de hoop daar gelukkig te worden, maar wat daar verder gebeurt weet ik inderdaad niet

avatar van Wouter

Vermakelijk. In de bios misschien wel de meest overtuigende van de drie.

Al valt er een heleboel op aan te merken. Wellicht dat een aantal van die dingen worden weggenomen door de extended version.

[quote]Melkor schreef:
[quote]Jordy schreef:

Is dit niet een mooie manier om te zeggen dat de heren dood gaan en naar de hemel gaan? Zo zag ik het. Bilbo en Gandalf zijn oud. Frodo heeft die wond opgelopen.

avatar van Queen_K

Queen_K

wow nr. 1! sweeet. ik geef m lekker 5 sterren ondanks het ontzettend irritante eind

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Vandaag voor de 2e keer in de bios gezien en ik ben weer onder de indruk. Geweldig bioscoop publiek ook eens een keer. Mooi om de reactie's te zien bij de scene met Shelob: de ooo, aaa en euhw's waren niet van de lucht.
Verder vind ik de scene met Shelob en het stuk op Mount Doom erg spannend, zelfs voor een tweede keer. De entree van de Witch King is trouwens ook ontzettend mooi. Och, er zijn te veel mooie scenes om op te noemen dus dat zal ik dan ook maar niet gaan doen.

Ps: ik meende Peter Jackson naast zijn verschijning op het schip nog ergens te zien, volgens mij is hij ook een van de hoofden die in Minas Tirith gegooid worden. Helemaal zeker weet ik t niet, ze zijn maar even in beeld, maar daar mogen de mensen die m nog moeten zien maar op letten.

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Prachtig eind, van in mijn ogen de beste Film Trilogie die er bestaat.

5 Sterren

avatar van davidov

davidov

[quote]Wouter schreef:
[quote]Melkor schreef:

gandalf is niet heel erg oud, hij is al dood....maar was terug gestuurd toch alleen maar om het goede te laten overwinnen van het kwaad? en nu zn taak erop zit moet hij weer terug (de dood in) lijkt mij? of heb ik dit nou verkeerd begrepen (is ook wat ik hoorde van iemand die het boek had gelezen)

avatar van Wouter

Denk dat je gelijk hebt. Frodo en Bilbo volgen, dus.