• 9.379.091 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.025)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Minotaures schreef:
Gothmog's uiterlijk is toch genoeg om te onthouden dat die de 2de commander is? Ik vindt overigens de kapitein met een trofee-skelet op z'n helm ook wel stoer.

Is dat geen vrouw?

Kevin13 schreef:

Je hebt dan ook twee soorten fantasiefilms (animatiefilms niet meegerekend). Kinderachtig en kindvriendelijke films zoals Lotr, Narnia. En de volwassenere films zoals The Fall, Pan's Labyrinth. Ik denk wel dat Handsome Bill de volwassenere films aardig zal vinden.

Inderdaad kinderlijke fantasie, met als dieptepunt, pratende bomen

Het viel me nog mee dat barbapapa niet langs kwam.

Arbiter schreef:

Ja idd Gothmog is zelfs in LotR: bfme 2 (spel) sterker dan Lurtz en Ugluk, en anders zou hij geen gigantisch leger kunnen leiden.

Psies, en Lucky Luke schiet veel sneller als Joe Dalton...

avatar van rep_robert

En jij hoort 39 jaar oud te zijn, grow up men. Gezien jou (kinderachtige)reacties zou je LOTR juist prachtig moeten vinden.

OliverDogg schreef:

Is dat geen vrouw?

Waarom dat?

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Waarom dat?

Die ziet er mij nogal vrouwelijk uit, en de stem klinkt ook nogal vrouwelijk...

Haha, nu je het zegt.

'Late as usual, Pirate scum! There's enough work here that needs doing.'

Ook nooit tevreden, net als sommige vrouwen.

Maar nee, het is een gozer. Tolkien heeft het nooit over vrouwlijke Orcs gehad en Jackson dus ook niet.

avatar van lilB

lilB

rep_robert schreef:

Wacht.. Handsome Bill is 39?

OT: Ik heb gewoon zin om de boeken weer te gaan lezen! 1x gedaan ooit.

Ik ga binnenkort mijn nieuw aangeschafte Extended Edition Box even kijken, en mijn moeder wou ze ook graag zien xD

avatar van rep_robert

Haha ja

Lekker gezellig met je mams, op een zondagmiddag de beste filmsaga ooit kijken.

lilB schreef:

Wacht.. Handsome Bill is 39?

OT: Ik heb gewoon zin om de boeken weer te gaan lezen! 1x gedaan ooit.

Triest dit, 19 jaar en dan niets beters te doen dan met mams op de bank sprookjes kijken....waar is het fout gegaan zal ze denken..

Minotaures

Geloof het of niet, ouderen vinden dit ook leuk.

avatar van Justinw

Justinw

inderdaad de vriendin van mijn vader, vond het mooi door al het natuurschoon

avatar van Arbiter

Arbiter

planet_of_death schreef:
En hij is roze, niet te vergeten.

Haha , alleen ook jammer dat ze Gothmog niet lieten vechten. Zijn beste scene was bij het gevecht van Minas Tirith, dat de steen op hem af kwam en toen spuugde.

avatar van lilB

lilB

Handsome Bill schreef:

Joh, dit is pas triest, maar dat heb je zelf waarschijnlijk niet eens door

Arbiter schreef:

Dan heb je de Extended Edition vast nog niet gezien. Want daar vecht die toch echt tegen Eowyn.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

En wordt dan keihard afgemaakt door Aragorn en vrienden.

Zag er wel vet uit.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Onderhond schreef:

Eigenlijk is het gewoon een uit de kluiten gewassen miniserie met een veel te hoog budget.

Wat duurt ook deze film weer erg lang. En wat valt er weinig te zien. Vooral visueel valt het erg tegen. De special effects zijn technisch al niet veel meer waard, bij momenten gewoon opvallend slecht. Estethisch gezien is het al helemaal een ramp. Erg lelijke film.

En verder is het weer veel zuchten om clichés en nodeloos bombast. Het zal wel werken voor de mensen die meeleven met Frodo en companen, doe je dat niet is er helemaal niks te beleven.

Niet slechter of beter dan eerdere delen. Ik vind het allemaal niks en onbegrijpelijk dat dit in een Top 10 kan staan. Saai, slecht geacteerd, slechte score (met als dieptepunten die twee liedjes), melig tot en met en visuele kitsch.

0.5*, die Hobbits film hoeft van mij niet gemaakt te worden.

Als je hier tegen kunt zeggen dat het een lelijke film is... slecht geacteerd, slechte muziek ..... en Saai ?

Dan zal ik bij deze de rest van mijn moviemeter carriëre over jouw reacties heenlezen.

Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je dit zou kunnen vinden ..... ?

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Handsome Bill schreef:

Sprookjes zijn toch juist prachtig!!!!

Sprookjes waren al de eerste volksverhalen die werden verteld!

De eerste boeken!

De eerste luister CD's!

En ook de eerste films !

Ik ben gek op realistische films... maar dat komt vooral omdat er maar weinig regisseurs zijn die een goede fantasy film kunnen maken! Als er meer films bestonden met de klasse en het verhaal als LOTR zou mijn top10 er heel anders uit hebben gezien!

Minotaures

Je hebt ook mensen die dit absoluut niets aan vinden en het zo zullen houden. Dat hoef je zulke personen niet wijs te maken, want veranderingen gaat toch niet gebeuren.

Bij mij hangt het toch echt af wat voor sprookje.

Harry Potter, bijvoorbeeld, interesseert het me minder dan LotR. En Narnia, om nog 1 op te noemen, is toch iets voor 8 - 12 jarigen. LotR daarintegen is toch meer voor de 12 - 40 publiek, lijkt me. Ik baseer zulke dingen niet op feiten, maar wat mij juist deindruk geeft.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Bij mij hangt het toch echt af wat voor sprookje.

Vind alles wat je noemt wel leuk hoor. Maar ben dan ook ecgt gek op het Fantasie genre

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Handsome Bill heeft zich kennelijk uitgeschreven. Misschien kon hij de druk hier niet aan.

Timothyvdmeer schreef:

Ze zijn ook wel redelijk. Harry Potter is toch alleen maar hocus-pocus gedoe en Narnia was te zachtaardig voor mij.

wyatt earp schreef:

Jammer.

Toch nog iemand die hier vaak een discussie opent met negativiteit. Soms is dat ook interessant om over te houden, niet alleen maar positiviteit.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ja, dat is waar.

Toch jammer dat je niet meer op inging over wie sterker dan wie van de bad-guys.

Ik weet niet of dat off-topic was (denk het niet), maar was interessant om beide partijen hun standpunt argumenten vast te stellen.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik ben er nog.

Ah, toch nog iemand om mee te bekvechten .

Ik vraag me toch af waarom hij weg is gegaan.

avatar van Don MN

Don MN

Liet toch voornamelijk op een overdreven manier weten hoe kinderachtig en belachelijk Lord of the Rings wel niet is en heeft nauwelijks geprobeerd op een fatsoenlijke manier zijn standpunt te verdedigen. Het kwam tegen het einde niet verder dan een 'trollen zijn triest' opmerking.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Discussies zijn idd leuk, maar alleen maar proberen met kinderachtige opmerkingen de boel op te schudden slaat natuurlijk ook helemaal nergens op. Zal hem niet missen.

avatar van Kevin13

Kevin13

Ja, dat is waar.

In dat geval. Gothmog zijn pantser, zijn zwaard. Ik denk niet dat Lurtz er een kans tegen maakt.

avatar van Arbiter

Arbiter

moviemafketel schreef:

En wordt dan keihard afgemaakt door Aragorn en vrienden.

Zag er wel vet uit.

Keihard? dat wel maar zielig voor Gothmog. En wat het gevecht tegen Eowyn betreft, had ik hem eerder willen zien vechten tegen Gimli ofzo. En voor degene die het nog niet weten Gothmog heeft een ziekte.

avatar van deft0nes

deft0nes

Arbiter schreef:

En voor degene die het nog niet weten Gothmog heeft een ziekte.

In de film wel ja. Namelijk een elephantiasis (olifantsziekte) achtige ziekte.