The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.142.025)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- IMDb (9,0 / 2142025)
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Denethor
Faramir
Éowyn
OliverDogg
Gothmog's uiterlijk is toch genoeg om te onthouden dat die de 2de commander is? Ik vindt overigens de kapitein met een trofee-skelet op z'n helm ook wel stoer.
Is dat geen vrouw?
Handsome Bill
Je hebt dan ook twee soorten fantasiefilms (animatiefilms niet meegerekend). Kinderachtig en kindvriendelijke films zoals Lotr, Narnia. En de volwassenere films zoals The Fall, Pan's Labyrinth. Ik denk wel dat Handsome Bill de volwassenere films aardig zal vinden.
Inderdaad kinderlijke fantasie, met als dieptepunt, pratende bomen
Het viel me nog mee dat barbapapa niet langs kwam.
Handsome Bill
Ja idd Gothmog is zelfs in LotR: bfme 2 (spel) sterker dan Lurtz en Ugluk, en anders zou hij geen gigantisch leger kunnen leiden.
Psies, en Lucky Luke schiet veel sneller als Joe Dalton...
En jij hoort 39 jaar oud te zijn, grow up men. Gezien jou (kinderachtige)reacties zou je LOTR juist prachtig moeten vinden.
OliverDogg
Die ziet er mij nogal vrouwelijk uit, en de stem klinkt ook nogal vrouwelijk...
Haha, nu je het zegt.
'Late as usual, Pirate scum! There's enough work here that needs doing.'
Ook nooit tevreden, net als sommige vrouwen.
Maar nee, het is een gozer. Tolkien heeft het nooit over vrouwlijke Orcs gehad en Jackson dus ook niet.
lilB
Wacht.. Handsome Bill is 39?
OT: Ik heb gewoon zin om de boeken weer te gaan lezen! 1x gedaan ooit.
Ik ga binnenkort mijn nieuw aangeschafte Extended Edition Box even kijken, en mijn moeder wou ze ook graag zien xD
Haha ja
Lekker gezellig met je mams, op een zondagmiddag de beste filmsaga ooit kijken.
Handsome Bill
Wacht.. Handsome Bill is 39?
OT: Ik heb gewoon zin om de boeken weer te gaan lezen! 1x gedaan ooit.
Triest dit, 19 jaar en dan niets beters te doen dan met mams op de bank sprookjes kijken....waar is het fout gegaan zal ze denken..
Justinw
inderdaad de vriendin van mijn vader, vond het mooi door al het natuurschoon
Arbiter
En hij is roze, niet te vergeten.
Haha
lilB
Joh, dit is pas triest, maar dat heb je zelf waarschijnlijk niet eens door
Haha
, alleen ook jammer dat ze Gothmog niet lieten vechten. Zijn beste scene was bij het gevecht van Minas Tirith, dat de steen op hem af kwam en toen spuugde. Dan heb je de Extended Edition vast nog niet gezien. Want daar vecht die toch echt tegen Eowyn.
moviemafketel
- 19752 berichten
En wordt dan keihard afgemaakt door Aragorn en vrienden.
Zag er wel vet uit.
horned_reaper
Eigenlijk is het gewoon een uit de kluiten gewassen miniserie met een veel te hoog budget.
Wat duurt ook deze film weer erg lang. En wat valt er weinig te zien. Vooral visueel valt het erg tegen. De special effects zijn technisch al niet veel meer waard, bij momenten gewoon opvallend slecht. Estethisch gezien is het al helemaal een ramp. Erg lelijke film.
En verder is het weer veel zuchten om clichés en nodeloos bombast. Het zal wel werken voor de mensen die meeleven met Frodo en companen, doe je dat niet is er helemaal niks te beleven.
Niet slechter of beter dan eerdere delen. Ik vind het allemaal niks en onbegrijpelijk dat dit in een Top 10 kan staan. Saai, slecht geacteerd, slechte score (met als dieptepunten die twee liedjes), melig tot en met en visuele kitsch.
0.5*, die Hobbits film hoeft van mij niet gemaakt te worden.
Als je hier tegen kunt zeggen dat het een lelijke film is... slecht geacteerd, slechte muziek ..... en Saai ?
Dan zal ik bij deze de rest van mijn moviemeter carriëre over jouw reacties heenlezen.
Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je dit zou kunnen vinden ..... ?
horned_reaper
Sprookjes zijn toch juist prachtig!!!!
Sprookjes waren al de eerste volksverhalen die werden verteld!
De eerste boeken!
De eerste luister CD's!
En ook de eerste films !
Ik ben gek op realistische films... maar dat komt vooral omdat er maar weinig regisseurs zijn die een goede fantasy film kunnen maken! Als er meer films bestonden met de klasse en het verhaal als LOTR zou mijn top10 er heel anders uit hebben gezien!
Minotaures
Je hebt ook mensen die dit absoluut niets aan vinden en het zo zullen houden. Dat hoef je zulke personen niet wijs te maken, want veranderingen gaat toch niet gebeuren.
Bij mij hangt het toch echt af wat voor sprookje.
Harry Potter, bijvoorbeeld, interesseert het me minder dan LotR. En Narnia, om nog 1 op te noemen, is toch iets voor 8 - 12 jarigen. LotR daarintegen is toch meer voor de 12 - 40 publiek, lijkt me. Ik baseer zulke dingen niet op feiten, maar wat mij juist deindruk geeft.
Timothyvdmeer
Vind alles wat je noemt wel leuk hoor. Maar ben dan ook ecgt gek op het Fantasie genre
wyatt earp
Handsome Bill heeft zich kennelijk uitgeschreven. Misschien kon hij de druk hier niet aan.
Minotaures
Ze zijn ook wel redelijk. Harry Potter is toch alleen maar hocus-pocus gedoe en Narnia was te zachtaardig voor mij.
Jammer.
Toch nog iemand die hier vaak een discussie opent met negativiteit. Soms is dat ook interessant om over te houden, niet alleen maar positiviteit.
Ik ben er nog.
Ja, dat is waar.
Toch jammer dat je niet meer op inging over wie sterker dan wie van de bad-guys.
Ik weet niet of dat off-topic was (denk het niet), maar was interessant om beide partijen hun standpunt argumenten vast te stellen.
wyatt earp
Ik ben er nog.
Ah, toch nog iemand om mee te bekvechten
Ik vraag me toch af waarom hij weg is gegaan.
Don MN
Liet toch voornamelijk op een overdreven manier weten hoe kinderachtig en belachelijk Lord of the Rings wel niet is en heeft nauwelijks geprobeerd op een fatsoenlijke manier zijn standpunt te verdedigen. Het kwam tegen het einde niet verder dan een 'trollen zijn triest' opmerking.
moviemafketel
- 19752 berichten
Discussies zijn idd leuk, maar alleen maar proberen met kinderachtige opmerkingen de boel op te schudden slaat natuurlijk ook helemaal nergens op. Zal hem niet missen.
Kevin13
Ja, dat is waar.
In dat geval. Gothmog zijn pantser, zijn zwaard. Ik denk niet dat Lurtz er een kans tegen maakt.
Arbiter
En wordt dan keihard afgemaakt door Aragorn en vrienden.
Zag er wel vet uit.
Keihard? dat wel maar zielig voor Gothmog. En wat het gevecht tegen Eowyn betreft, had ik hem eerder willen zien vechten tegen Gimli ofzo. En voor degene die het nog niet weten Gothmog heeft een ziekte.
deft0nes
En voor degene die het nog niet weten Gothmog heeft een ziekte.
In de film wel ja. Namelijk een elephantiasis (olifantsziekte) achtige ziekte.

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits