• 9.379.080 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.025)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

• 19752 berichten

Mooi dat er weer een fan bij is Justinw. De stukken die je beschrijft zijn pcies de stukken waarbij ik destijds in de bios helemaal werd meegezogen. Jammer dat je dat niet hebt mogen ervaren op het grote scherm. LOTR zal nooit uit mijn top 10 verdwijnen, die belofte durf ik wel te doen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Mooi stukje tekst Justinw.

Dan over het einde, ik vond het grandioos, eindelijk een keer een lang einde. En niet z'n afgeraffeld einde zoals je in de meeste films tegenwoordig ziet. Ik heb de Extended edition nog niet gezien en wat is daar dan anders aan?

Misschien kan je hem lenen van een vriend ofzo maar heb hem zelf bekeken en het wordt stukken beter uitgewerkt in deze versie.

Justinw

Ik ga wel ff opzoek naar de Extended version. Ik zat net ff wat info te zoeken, en ik moet zeggen dat het budget niet bijster hoog is. Wat ik wel verwachte.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

valt mee idd. Zag geloof ik de 12 disc versie voor 4 tientjes. Ik hoef die beeltjes etc etc er niet bij te hebben.

Timothyvdmeer schreef:
Mooi stukje tekst Justinw.

Mee eens. Schitterend einde! Ik kreeg het warm van binnen toen Gandalf lachte toen Frodo wakker werd.

Justinw

Ik ook Gandalf is echt een fantastisch personage en de vertolking van Ian McKellen is ook fenomenaal

planet_of_death

Zowiezo de beste tovenaar ooit!

wyatt earp schreef:

Ik zie het altijd als een protest-stem. Want je gaat me niet vertellen dat je niks goeds in deze film heb kunnen vinden om punten voor te geven. Maargoed, deze discussie is al miljoen keer gevoerd.

Ik zou er niet 0,0 voor geven als het kon maar daar gaat het niet om.

Je sprokkelt een film niet met puntjes bijeen denk ik.

Het totaalbeeld van een film bepaald de score in mijn ogen.

De 0,5 komt aardig in de buurt verdeeld over de drie delen, al zie ik het niet als drie delen.

Daarvoor is het teveel van hetzelfde.

Dat is meteen een funest punt, het is voor het overgrote deel chaotisch gehak van een stel pseudo everzwijnen of eindeloos gekruip over elke keer dezelfde rotsen van een irritant dwergje met zijn slaafse sidekick en eoa trol die steeds weer opduikt.

Dit gaat zo mateloos irriteren dat je er gallisch van wordt en het duurt maar en het duurt maar.

Uiteindelijk volgt er een eindschot, iets met een ringetje, dat je al van ver ziet aankomen.

Een anti climax kun je het niet eens noemen.

Meer het gevoel van een half uur op de pot je mislukte stampot boerenkool eruit persen, het was niks, je weet dat het niks is wat eruit komt en je wilt er zo snel mogelijk vanaf, doorspoelen en niet omkijken!

planet_of_death

Oké... ik snap het niet. Het is jou mening maar het allemaal wel erg vergezocht.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Enorm vergezocht zelfs. Ik denk dat hij de boeken dan al helemaal niet moet lezen.

Handsome Bill schreef:

Dat is wel zo, want orks zijn everzwijnen, maar het is de manier waarop het in beeld word gebracht. En die manier is fantastisch. En als ik niet voor de beelden komt kan ik net zo goed een boek gaan lezen dus je punten slaan nergens op.

avatar van rep_robert

Dat gezever moet je ook niet serieus nemen, laat hem!

Bij de jaarlijkse herziening van de triologie rond het nieuwe jaar was ik nu aangekomen bij het epische slot van de trilogie der trilogiën.

Elk jaar laat ik me weer meevoeren in het epische avontuur op Midden-Aarde, elke keer betovert de film mij weer en baal ik zo erg dat de film is afgelopen.

De epische muziek in de film, de prachtige shots van de natuur, de beeldige special effects, het meeslepende verhaal, de hier en daar geweldige humor, de gigantische veldslagen, de heerlijk lange speelduur die je nog langer meeneemt etc. etc. etc.

Alles is mooi aan Lord of the Rings en ook The Return of the King is een zeer waardige afsluiter van de succesvolste trilogie aller tijden in de box-office.

Voor mij is dit helaas niet mijn favoriete deel van de trilogie, niet dat het uitmaakt, want het is 1 gigantisch geheel. Wel zitten er een paar ondachtzaamheden in die er wel voor zorgen dat ik The Two Towers als favoriet zie.

Het einde is net zoals de hele saga, lekker rustig en het neemt de tijd om zijn verhaal te vertellen en dat zorgt ervoor dat alles als een prachtig sprookje eindigt.

Al met al een superervaring voor het vierde jaar op rij.

avatar van rep_robert

p.s. ik stel nu eigenlijk een omgekeerde vraag, wat mist er allemaal in de bioscoop versie van LOTR ten opzichte van de extended editions? Ik heb namelijk alleen die gezien en ik kan het nooit over mijn hart krijgen om de normale versies te kijken. Bang dat ik enkele prachtige extendes scenes of zo mis

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Handsome Bill schreef:

Ik zou er niet 0,0 voor geven als het kon maar daar gaat het niet om.

Je sprokkelt een film niet met puntjes bijeen denk ik.

Het totaalbeeld van een film bepaald de score in mijn ogen.

Daarvoor is het teveel van hetzelfde.

Een anti climax kun je het niet eens noemen.

Ik zal maar niet verder op in gaan, anders krijgen we weer een discusie van 10 pagina's. Maar wat de de stemmen betreft heb je wel gelijk. Het totaalbeeld, en de beleving volgens mij ook, bepalen een groot deel van het cijfer. Maar in mijn ogen geef je 0,5 sterren alleen aan films die gewoon echt slecht, en dan bedoel ik ook ECHT slecht zijn. Maargoed, het is en blijft jouw mening natuurlijk.

@ rep_robert

Ik ga binnenkort de extended versions zien. en dan kan ik je wel zeggen wat er anders is

@Wyatt earp. Idd 0.5 is voor echt slechte films. Als je het sfeertje niks aan vind, kan je alsnog geen 0.5 geven geef dan een 3.0 of 2,5 wat ik uiteraard ook laag vind

rep_robert schreef:

Als je alvast wat wil weten moet je deze spoiler maar even lezen:

De dood(hoe) van Saruman en Wormtongue is in the extended bijvoorbeeld wel te zien ipv dat treebeard de wacht moet blijven houden.

Verder bijvoorbeeld een hele mooie herinnering van faramir aan zijn broer boromir en hoe ze Osgiliath ooit hebben ingenomen en de duidelijke voorkeur van Denethor voor zijn zoon Boromir.

Veel meer van Aragorn Gimli en Legolas die het dodenrijk betreden en hoe ze het maar net redden om er uit te komen en alsnog de hulp van de vervloekten krijgen.

Faramir en Eowyn die een relatie krijgen.

Nou ga zo maar door, van alles net wat meer achtergrondinfo.

avatar van rep_robert

Poeefff, dat leek me allemaal wel redelijk essentieel, toch raar dat juist die scenes dan weer net wegvallen he

Thanx in ieder geval!

Als iemand zich geroepen voelt om meer te geven, of van de andere 2 delen, stuur maar een PM of zo

Thanx in ieder geval!

Lees dit stukje uit 2003 ook nog maar even.

Saruman was not amused en begrijpelijk natuurlijk.

wyatt earp schreef:

Weet je, het is ook niet slecht in de zin van slechte make-up, belichting of kostuum ed.

Dan zou ik wel een halfje meer kunnen geven.

De tovenaar ziet er niet slecht uit als tovenaar en het orkje niet slecht als iets dat je ork zou kunnen noemen.

Het is meer barslecht in de zin van de totale indruk dat het geheel maakt of beter gezegd niet maakt.

De legers die je ziet bestaan uit niet meer dan een handvol orkjes of hoe ze dan ook mogen heten.

Het is allemaal aan elkaar geknipt en geedit.

Het is net als met de reclame van die pinguins of de ascics hardloopschoentjes, je ziet het gewoon.

Dat de grote goegemeente onder de indruk is van een massa oe oe oe roepende monstertjes vind ik gewoon beschamend eigenlijk.

Justinw

Ik vond het ook raar dat hij niet in de normale versie zit, want je hoort niks van hem. En dat die 7min waar zijn enigste moment is word weggeknipt idd begrijpelijk dat ie zo boos is

avatar van rep_robert

Daarom vind ik het ook niet meer dan logisch, anders heb je eigenlijk een soort van plothole, nu niet meer

Maar ik denk niet dat Christopher Lee nog boos hoeft te zijn, over het algemeen zal bijna iedereen(de fans) de extended versions ook wel hebben gezien of gaan zien.

@Handsome Bill, wat is een grote goegemeente?

Films als dit pretenderen niet om realistisch te zijn ten opzichte van onze wereld, juist de wereld met elfen, orks, dwergen en Hobbits laten ons ontsnappen naar een fantasiewereld waar alles mogelijk kan zijn. Zit er geen greintje van fantasie of creativiteit in die brein van jou?

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Leuke review rep_robert. Je bent goed bezig.

Ik zou er niet 0,0 voor geven als het kon
Als je gewoon niet stemt, kan je dat als een straf zien, en dan weet iedereen hier dat je dit een 0,0 vindt. Toch? Ik denk dat je de film nu matst, of was dat de bedoeling?

EDIT: Niet? Zou je dat niet doen? Over het hoofd gezien.

rep_robert schreef:

@Handsome Bill, wat is een grote goegemeente?

Jawel maar dit soort fantasie heb ik langzaam aan laten varen zo na mijn 10e levensjaar.

En creatief kun je de films niet noemen.

Het plot is in 1 zin te vatten; irritant onderkruipsel heeft een ringetje en moet het , gehinderd door een peloton nerveuze varkens, in een putje zien te gooien.

avatar van rep_robert

Dat heeft niks met de film te maken, het is een boekverfilming. 1 van de populairste boekenreeksen aller tijden!! Dus tsja, je kan wel klagen over creativiteit, maar juist LOTR barst van alle creativiteit die je maar kan wensen. Wat jij opnoemt is de rode draad, er is zoveel meer wat zich afspeelt binnen LOTR.

Je bent gewoon ee fantasieloos persoon, aangezien je al vanaf je 10e te "volwassen" bent voor films als dit.

Gelukkig kan je ook heel volwassen reageren en films beoordelen.

Kevin13

Je hebt dan ook twee soorten fantasiefilms (animatiefilms niet meegerekend). Kinderachtig en kindvriendelijke films zoals Lotr, Narnia. En de volwassenere films zoals The Fall, Pan's Labyrinth. Ik denk wel dat Handsome Bill de volwassenere films aardig zal vinden.

chevy93

Vinden jullie jezelf nou 'te volwassen' voor deze film?

En creatief kun je de films niet noemen.
Niet creatief? Dit slaat echt alles! Het enige niet creatieve aan deze film is het feit dat het verhaal al bedacht is! Heb je wel eens naar de omgeving gekeken in de film? Als dat niet creatief en prachtig is, weet ik het ook niet meer

Als je zo naïef denkt, is elke film wel zo samen te vatten

Kevin13

Nee dat zeg ik niet. Maar het hoeft ook niet zo kinds gebracht te worden. Ik hou van gore. Dus als er een hoofd, hand, arm wordt afgehakt verwacht ik een klein beetje bloed. Dat mistte ik in deze film. Dus... kindvriendelijk.

chevy93 schreef:

Vinden jullie jezelf nou 'te volwassen' voor deze film?

Als je zo naïef denkt, is elke film wel zo samen te vatten

Inderdaad maar dat is het verhaal van deze film toch.

chevy93

Hij heeft enigzins gelijk, maar ik zeg ook dat als je zo beredeneerd, je elke film wel kan samenvatten in één zin.

Kevin13

Zoals ik al had gezegd dat is waar. Het enigste verschil dat dit verhaal gestrekt wordt over drie films. En niet bijster interessant om 12uur lang hetzelfde verhaal te volgen. Je weet toch op voorhand hoe het gaat aflopen.

chevy93

Waarschijnlijk wel ja, maar je bent nooit 100% zeker tot het einde .

Soms volstaat het om alleen maar de manier waarop te weten. Is Der Untergang een slechte film, omdat je al weet hoe het af gaat lopen? Idem bij The Good, The Bad & The Ugly?
Soms volstaat de manier waarop alleen al