• 9.379.104 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.025)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Kevin13

Je noemt daar weer eens een film op. Maar inderdaad, ik geef je gelijk.

Nu even wat anders dan die discussies altijd:

YouTube - Lord of the Rings Rohan Army Beste stukje van de een-na-beste veldslag ooit!

(Kan een spoiler bevatten )

Kevin13

De muziek als het leger verschijnt is toch wel een kippevel moment.

chevy93

Alleen al de hoorn van Rohan. Dan heb je al zoiets van: Ja! Het gaat gebeuren! En dan met een big smile. Althans zo zat ik

Kevin13

Ik heb eigenlijk nooit Gothmog zien sterven en op Youtube vind ik zen dood ook niet. Weet iemand waar ik die scene kan bekijken?

avatar van planet_of_death

planet_of_death

chevy93 schreef:

Nu even wat anders dan die discussies altijd:

(Kan een spoiler bevatten )

Wat is dan de beste?

chevy93 schreef:

Inderdaad, kippenvel!

Ps. Welke vind je beter dan deze?

Die van LotR: The Two Towers
(Zat er al op te wachten )

En deze: YouTube - The Lord of the Rings Trilogy Music Video . Is er nog iemand die durft te beweren dat de muziek niet geweldig is?

avatar van Nomak

Nomak

Komt toch allemaal niet in de buurt van de veldslag uit Saving Private Ryan.

Nomak schreef:

Komt toch allemaal niet in de buurt van de veldslag uit Saving Private Ryan.

Black Hawk Down .

Don MN

Daar mis ik in allebei de Uruk-Hai wel een beetje, hehe. Bedoel je trouwens D-day of het einde? Black Hawk Down is zeer imposant natuurlijk.

avatar van Nomak

Nomak

Don MN schreef:

Bedoel je trouwens D-day of het einde?

Openingsscène, zelden zoiets indrukwekkend gezien. En dan heeft het ook nog eens echt plaatsgevonden.

• 19752 berichten

Vond dit ook zo'n schitterend stukje met mooie muziek. Is ui rotk dus spoilers!

Kevin13

Eowyn sterft en komt terug tot leven?

Justinw

Ik snap jullie SPR en black hawk down zijn geweldige film die ik al vaak gezien heb. Maar om ze te gaan vergelijken

Don MN

Ik ben het met je eens dat het vrij misplaatste vergelijkingen zijn. Vooral als je het waardeert dat veldslagen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Ik vond de laatste veldslag in SPR spannender dan de opening, dan heb je een band met de personages.

Justinw

Dat is zo want in Black Hawk Down krijg je een overvloed aan personages. Wat mij doet denken aan mijn favoriete genre jaren 6o en jaren 70 oorlogsfilms waar dit ook regelmatig voorkwam.

avatar van Sasja

Sasja

Kevin13 schreef:

ja in de verlengde versie

avatar van Sasja

Sasja

Kevin13 schreef:
Eowyn sterft en komt terug tot leven?

ne ze is alleen gewond

avatar van rep_robert

Nomak schreef:

Inderdaad een indrukwekkend begin, het bevat alleen hier en daar wat fouten die een klein beetje irriteren.
(Kogels die onderwater nog meters doorschieten)

avatar van wyatt earp

wyatt earp

moviemafketel schreef:

Vond dit ook zo'n schitterend stukje met mooie muziek. Is ui rotk dus spoilers!

Ik lees net toevallig dat dat Liv Tyler is. In dat geval heeft ze een prachtige stem . Weet iemand trouwens of de muziek van de Extende edition ook op cd is uitgebracht? Die zou ik namelijk graag willen hebben.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Kom je al snel terecht bij de complete recordings denk ik. Klik.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Thanks. Ik zal eens even rondsnuffelen .

rep_robert schreef:

(Kogels die onderwater nog meters doorschieten)

En deze film niet? Wat mij het meest opvalde was het litteken van Frodo. Dat veranderde de hele film door van plaats.

• 19752 berichten

De perfectie zit hem soms in de imperfectie. Zulke projecten waar met een relatief klein team duizenden frames bekeken moeten worden op foutjes is natuurlijk een hels karwei. Er bestaat denk ik geen film zonder fouten. Maar bij ROTK zoals ik eerder al zei, vond ik de terugtrekkende orks(richting de Elefaunts) bij Pellenor Fields wel storend lelijk gemaakt. Gewone fouten die niet ergerlijk zijn vergeef ik elke film.

Justinw

Ik stoorde me aan weinig dingen, alleen het computer gemaakte personage van Frodo toen hij bijvoorbeeld naar de vulkaan ging was lelijk. Maar dit is dan ook het enigste minpunt.

Justinw schreef:

Hmz die snap ik even niet haha.

Justinw

Uhm ik zal kijken of ik het op youtube kan vinden.

Niet gevonden sorry. Ik zal morgen ff beter zoeken

avatar van S@ndr@

S@ndr@

Waarom gaat Frodo op het einde mee met de boot naar het onsterfelijke land?

Kevin13

Omdat hij in het eerste deel neergestoken was door een Nazgul. En Elrond heeft wat magisch spul gebruikt om hem beter te laten worden. Denk ik.