• 9.379.080 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.025)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van rep_robert

Heeft er niet veel mee te maken denk ik, de ring is zo'n last voor hem geweest en een aantal jaar later is ie nog steeds niet gelukkig in de Gouw. Meer een persoonlijke kwestie van Frodo denk ik.

Kevin13

Klopt zeker niet. En Bilbo dan?

Ouderdom?

Kevin13

Nee dat denk ik niet hoor. Denk dat het een plothole is.

Minotaures

Voordat Bilbo meeging zei die nog dat die klaar was voor nog een avontuur. Ik neem dus aan dat die meeging om de Onstervelijke Landen te bezoeken en verkennen.

avatar van rep_robert

Hoezo een plothole? Omdat ze veel hebben betekend voor Midden-Aarde en daarom mee mogen met de Elfen met hun "laatste reis" ?

Minotaures

Waarschijnlijk zijn ze uitgekeken en daarom een andere wereld willen ontdekken, ze zijn tenslotte avonturiers. Het is zoiezo iets waar je niet veel bij moet nadenken.

Ik weet alleen niet meer of het zo in het boek ging. Niettemin vindt ik het een mooie einde en afsluiting.

Arbiter

Wel jammer dat Gothmog gedood werd door Aragorn én Gimli, dat konden ze makkelijk doen. Ze moesten het net als in deel 1 tegen de Uruk-Hai leider doen; een 1 op 1 gevecht die lang duurde, zo leek Gothmog heel slap.

Arbiter schreef:

Je kan geen Uruk-hai met een Orc vergelijken!

Ps. denk aan je spoilertags.

Kevin13

Ik weet niet of je het weet Minotaures, maar Gothmog wordt wel gezien als de sterkste Orc/Uruk-Hai. Zelfs sterker dan Lurtz en Ugluk. Dat zegt genoeg nietwaar .

En hoezo leek Gothmog slap? Als er twee mensen nodig zijn om je uit te schakelen ipv één ben je dan sterk of slap?

Kevin13 schreef:

Ik neem aan dat je dit sarcastisch meent en er een grap van maakt.

Kevin13

Nee hoor ik meen het. Lijkt me ook logisch. Lurtz is bevelhebber van een klein legertje en Ugluk is onderbevelhebber. Gothmog leid een gigantisch leger, duizenden keren groter dan dat van Lurtz. Ja hij staat wel onder leiding van die Nazgul maar toch. Ik wil nog even zeggen dat ik Shagrat ook nog een leuk personage vond.

Minotaures

Nu klopt het niet wat je zegt. Mijn quote van jouw is dat je beweert dat Gothmog sterker is dan Lurtz en Ugluk.

Maar nu baseer je hun krachten door de sterkte en aantal van hun leger? Als je het zo stelt, is het leger van Gothmog groter, dus sterker inderdaad. Lurtz nam ook een kleine 200 - 300 Uruk-hai en nadat die uitgeschakeld was, nam Ugluk de leiding over.

Maar Gothmog zelf is niet sterker dan Lurtz of Ugluk. Zo is het op volgorde logisch.

Kevin13

Ik denk niet dat Lurtz zo'n 200, 300 Uruk-Hai bij zich had. Anders zou het heel onrealistisch zijn dat het Reisgenootschap het er levend vanaf kwam.

Maar Gothmog is een zeer sterke krijger. Sterker dan Ugluk ben ik zeker. Lurtz zal ik straks eens na moeten kijken maar ik denk wel dat hij ook sterker is.

Kevin13 schreef:

Ik had vroeger ook zo een discussie bij The Fellowship of the Ring over het aantal Uruks dat bij Amon Hen aanwezig waren.

Als je nagaat dat Aragorn, Gimli, Legolas en Boromir ieder een stuk of 20 - 40 Uruks doodmaakten en er in The Two Towers er tussen de 75 en de 125 (zonder Orcs) Uruks aanwezig waren, dan lijkt het me wel duidelijk dat er wel een forse aantal Amon Hen aanviel.

Ik heb het niet opgezocht qua aantallen, maar met een beetje kijk-, denk- en rekenwerk is dat wel te accepteren.

Met 1 manke been en 1 functionerende arm tegen Ugluk? Laat staan Lurtz, die Aragorn bijna vernielde. Eowyn kon die ook niet aan. Het is maar dat die haar achtervolgde nadat ze een hand had gebroken en vermoeiend was.

Kevin13

In The Two Towers waren er nog een groot aantal orcs bijgekomen die Sauron had gestuurd om de ring te ontnemen van de Uruks. Ik hoop niet dat het werkelijk 200 Uruks waren. Meteen eens gaan opzoeken .

Wat Gothmog en Lurtz betreft. Het is niet echt makkelijk om een sterkere persoon uit te kiezen. Lurtz heeft Boromir op laffe wijze afgemaakt, ondertussen dat we door het gevecht tussen Lurtz en Aragorn kunnen vaststellen dat deze twee aan elkaar gewaagd zijn. Boromir is zwakker dan Aragorn dus...

Kevin13

In het boek The Two Towers vind ik er niets over terug, hetzelfde in het boek The Fellowship of the Ring.

Kevin13 schreef:

Vandaar dat ik de Uruks tussen de 75 - 125 zonder Orcs inschat. Maar het vreemde is, is dat op sommige camerahoeken de aantallen verschillen. Bij het eerste scene waar je de Uruk-hai van Amon Hen voor het eerste zag zagen ze er zeker 50+ aantallen uit, zonder Orcs. Maar na het gestoei met de paardenjongens waren de Orcs en Uruks op een stapel nog evengroot als Aragorn gestappeld. Bizar op sommige punten.

Om je te helpen met een keuze, bekijk het zo: stel je dan voor de vechtwijze van Gothmog tegen Eowyn - en dan Lurtz tegen Aragorn. Het is net een handicap met een voetballer vergelijken wie langer een bal kan hooghouden.

Kevin13

Ik ga het er verder bij laten . Is niet belangrijk voor de film.

Kevin13 schreef:

Alle 3 de boeken verschillen GROOT van de films. Bij het eerste Hoofdstuk van The Two Towers - The Departure of Boromir wordt er duidelijk geschreven dat ze door honderden Orcs en Uruk-hai werden aangevallen.

Kevin13 schreef:

Ik ga het er verder bij laten . Is niet belangrijk voor de film.

Okay.

Kevin13

Toevallig heb ik dat boek nu naast me. Meteen eens lezen .

Kevin13 schreef:

Ja idd Gothmog is zelfs in LotR: bfme 2 (spel) sterker dan Lurtz en Ugluk, en anders zou hij geen gigantisch leger kunnen leiden.

Kevin13 schreef:

Laffe wijze niet gewoon met een kruisboog, maar hoe Gothmog in deze deel werd afgemaakt dat is een laffe wijze.

Arbiter schreef:

Onzin. Alleen omdat die in een spel sterker is en bevoegd is om een grotere leger te leiden maakt hem dan automatisch sterker?

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Minotaures schreef:

Dat maakt hem machtiger, maar dat betekent niet zo nodig dat hij beter kan zwaardvechten dan Lurtz...

avatar van planet_of_death

planet_of_death

En hij is roze, niet te vergeten.

Kevin13

Wat? Orcs mogen toch ook van de andere kant zijn.

Minotaures

Als hun kop half-afgereten is, hoe zou de rest er dan wel uitzien?

Ik blijf ze toch gaver vinden dan de Uruk-hai.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Heeft hij niet gewoon make up op ofzo? Om op te vallen als de grote leider?

Minotaures

Gothmog's uiterlijk is toch genoeg om te onthouden dat die de 2de commander is? Ik vindt overigens de kapitein met een trofee-skelet op z'n helm ook wel stoer.