• 9.385.294 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.144.451)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Timotei

Timotei

Metalfist schreef:

Onderhond heeft gewoon een iet wat andere smaak dan al de rest. Wat heb je liever: iemand die laag stemt maar wel altijd goed zijn uitleg ondersteund of iemand die een reactie zet van 'vet cool man' en dan 5* geeft? Je hebt hier ook een functie waar je een bericht kunt zoeken en ik ben er zeker van dat er een recensie van Onderhond bij zit.

Snap alleen dat gevit niet altijd op dat iemand een mainstream film slecht beoordeelt... En 9/10 is dat gevit op Onderhond.

en terrecht natuurlijk, komt niet zomaar uit de lucht vallen

Oh ja en vind geen comment van onderhond hier hoor

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Timotei schreef:

Oh ja en vind geen comment van onderhond hier hoor

Dan zoek je blijkbaar slecht. Zijn er meer dan 20.

Bovendien zou een nieuwe disucssie niet veel inzicht geven en meer verveling voor de rest. De discussie zien (en lezen?) we voldoende. Volgens mij zij de meningen duidelijk. Het is fijn dat jij orbit en OH in één hokje zet, dan zijn ze het ook eens een keertje eens blijkbaar

avatar van patjuhhh

patjuhhh

Waardeloze overhypte film.

avatar van Aragorn

Aragorn

patjuhhh schreef:

Waardeloze overhypte film.

beetje meer uitleg? ik vind dat als je een mening wilt zeggen dat je ze ook wat meer moet verduidelijken, want het is zeer makkelijk om zomaar iets te posten om reacties uit te lokken, zonder enige uitleg

avatar van hitchhiker

hitchhiker

Onderhond schreef:

Anders mag je er ook steeds nog mijn recensie bijnemen.

En die slaat nergens op. OK je vind de films niks dat kan niks mis mee, maar om de wijze waarop de films gemaakt zijn neer te sabelen lijkt mij erg ver gaan. Tja je moet een Tolkien liefhebber zijn om dit goed te vinden. En ook niet Tolkien lezers vonden dit goed. Maar gelukkig niet iedereen want dat zou vervelend worden. Het zijn de 3 beste films die ik tot nu toe gezien heb. Schitterend gemaakt. Zo ik denk er dus heel anders over dan jij. En dan dit nog er zijn films die ik niet goed vind maar dat wil niet zeggen dat ze niet goed gemaakt zijn. Je hebt dus in mijn ogen geen kijk op het technisch vernuft van deze film en de 2 anderen. Nee ik heb liever dat iemand er niet van houd en dat gewoon zegt dan iemand die z'n gal over alles wat met de trilogie te maken heeft spuit. Lijkt wel frustratie.

avatar van timburton

timburton

Ik begin hem meer te warderen. Ik heb 'm verhoogd naar een 3,5.

avatar van Quaest

Quaest

Ik heb alle 3 delen gezien. Vond deze deel het beste.

Het speciale effecten is super. Mooie decors.

Einde beetje triest. Goeie hoofdrollen.

Maar jammer dat het niet mijn smaak is.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Alle drie de films zijn voor mij meesterwerken. De boeken van Tolkien zijn prachtig verfilmd! De cast is echt enorm goed gekozen. Het werk dat in deze film is gestoken heeft echt opgeleverd. Ik denk niet dat Peter Jackson in zijn carrière ooit nog zo'n mooie films gaat maken.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Een geweldig vervolg. Het is Peter Jackson alweer gelukt! In dit deel heb ik geen (bathroom)pauze kunnen nemen, omdat je bij deze deel constant geboeid zit te kijken. Veldslagen die je ze nog nooit eerder hebt gezien, de muziek die beter is dan in de vorige delen, de acteerprestaties die alles weer weten te overtreffen, de visual effects die wederom subliem zijn en natuurlijk de duistere emoties. Door alle schitterende toespraken, schitterende vertolkingen, het prachtig gefilmde Nieuw-Zeeland en natuurlijk de sensationele gevechtscènes is deze derde Lord of the Rings een meesterwerk geworden en krijgt terecht het lintje 'klassieker' op z'n naam geniet.

avatar van Splinter

Splinter

Deze film heeft het boek erg goed uitgewerkt, en met die "kinderachtige liedjes" daar staan de boeken van Tolkien vol mee. Dat je een film als scary movie of mr.bean on holiday een 0.5 geeft vind ik redelijk. Jullie argumenten om deze film de grond in te boren zijn werkelijk belachelijk. De acteerprestaties van vooral Ian McKellen en Cristopher Lee kun je niet slecht noemen. De special effects zijn ook indrukwekkend, de opmars van al die Orcs en de veldslag in "The Two Towers" was geweldig en vergeet ook niet het karakter Smeagol/Gollem.

Lord of the rings: Altijd 5.0*

Orlando Bloom is hot: 5,0*

notorious_kim schreef:

Ben ik HELEMAAL met je eens.

avatar van Mangler3007

Mangler3007

Samen met deel 1 en 2 is dit een van de beste films die ik in mijn 16-jarig bestaan al heb gezien.

Minotaures

Jackson is ook één van de weinigen regisseurs die een wel-verlopen trilogy sluiten. Meestal begint het goed en zakt maar door. Hier wordt het juist in balans gehouden. Voor de fans is de Special Edition trilogy-set niet te missen. Slechts voor 50 euro bij de Media. Met prachtige niet-vertoonde scene's erbij.

Minotaures schreef:

nog een dvd versie? ik heb van elk al 3:

Disc theatrical edition

Extended edition

limited Edition

welke is er dan nog meer>

avatar van Metalfist

Metalfist

Hij bedoelt gewoon de extended editions.

Sasja

nee oke, ik zag het niet echt zitten om nog meer dvds van LOTR te kopen voordat de bluray uitkomen

Sasja schreef:

nog een dvd versie? ik heb van elk al 3:

Disc theatrical edition

Extended edition

limited Edition

welke is er dan nog meer>

Ik geloof de EE, inderdaad. Met de Groen/Blauw/Rood covers van de DVD's. Met extra scene's, bonusmateriaal, etc.

avatar van Bionicle

Bionicle

Dit is een van de beste en mooiste films die ik heb gezien. Ik heb hem ook in de kast staan, de extended version zelfs. Zeker een 5 waard.

avatar van Hero-man

Hero-man

Idd een hele goede film. Ik vond dit de beste deel van de reeks..

Alleen heb ik een vraag die tekenfilm die er was, was die er eerder dan de film, en is de film gebasseerd op de boek of op die tekenfilm of tekenfilm gebasseerd op de film en boek:S

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Dat is nu het handige aan Moviemeter, dat kun je gewoon even opzoeken, kijk maar! Dan zie je dat de tekenfilm uit 1978 komt. Die was er dus veel eerder. Deze films zijn gebasseerd op het boek, alhoewel Peter Jackson ook wat dingen heeft gebruikt van de tekenfilm.

avatar van serpico

serpico

psycholamp schreef:

Zoals? Het enige dat ik weet is dat hij een shot uit de tekenfilm in deel 1 heeft gestopt, bij het feestje van Bilbo. Zijn er nog meer dingen dan?

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

serpico schreef:

Ik heb die tekenfilm één keer gezien en nog weleens stukken eruit. Maar ik ken 'm niet goed genoeg om er meer over te kunnen zeggen. Het kan dus best zijn, dat Jackson alleen dat shot heeft gebruikt.

avatar van Dolluf

Dolluf

Ik vind deze juist de minste van de 3. De manier waarop een geestenleger alles afslacht vond ik veel te makkelijk. Het blijft verder nog steeds een topfilm.

avatar van mithril

mithril

dit...... vind ik gewoon een meesterwerk! ik vind de boeken wel beter maar de films vind ik geweldig! Dit zeker mijn favoriete film ooit gemaakt, ik vind hem geen seconde saai, mooie special effects en sméagol is ook geweldig. 5 dikke sterren, jammer dat ik hem niet meer kan geven!

avatar van gillette

gillette

Man man, juist nog eens gekeken naar de making of van alledrie de films. Moest wel een hard afscheid zijn, denk ik. Je werkt zolang met die mensen en dan moet je opeens afscheid nemen. Prachtige films echt. Meesterwerkjes en Peter gaat denk ik nooit meer zo'n films kunnen maken, niemand trouwens. Magnifiek!

psycholamp schreef:

Ik heb de film al een tijdje geleden gezien in het geheel, en qua beeldmateriaal heeft PJ zowat niks gebruikt ervan, maar volgens mij inderdaad het feestje, verder kan ik er niet zoveel meer over bedenken, wederom: Ik heb em al een BEHOORLIJK tijdje geleden gezien.

avatar van Dutchero

Dutchero

hitchhiker schreef:

Hoe kun je in godsnaam een subjectief stukje tekst als 'slaat nergens op' betitelen. Zijn mening is niet die van jou, maar wel die van hem . En hij heeft niet eens helemaal ongelijk. Ik zou deze films niet lelijk willen noemen, maar er zijn films met veel minder budget die veel mooier zijn. En bombastisch is deze film zeker, al vind ik dat niet altijd een minpunt.

Sasja

dat is zo, maar dat komt ook vanwege de vele verschillen tussen films. Er zijn dinge in de LOTR films die ze zo goed maken maar elke goede film heeft wel iets wat die film goed maakt maar wat een andere film niet heeft. daarom is het voor mij moelijk om 1 ffilm de beste film te noemen. maar ik vind de LOTR films wel 3 van de betere van het genre.

avatar van Dutchero

Dutchero

Sasja schreef:

Tja dat is zeer zeker waar. Maar als je zo ontzettend veel geld uitgeeft aan een film, dan moet het er toch minimaal prachtig uitzien? Waar geven ze dat geld anders aan uit?

avatar van serpico

serpico

Dutchero schreef:

Ontzettend veel dingen. Het geld zit hem echt niet allemaal in camerawerk en design, ook de acteurs moeten betaald worden, de vliegtuighal waarin een deel van de film is opgenomen moet gehuurd worden, de cateraar krijgt geld, etc. Overigens ga je me toch niet vertellen dat je bij LOTR niet kunt zien waar het geld in is gaan zitten?

Ik vond de ontwerpen, de manier waarop het in beeld is gebracht en zelfs de montage overigens schitterend, of bedoel je iets anders met mooi?