• 9.385.975 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.144.734)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

combi schreef:
ik leef na die 8,5 uur nog niet met de personages mee, tuurlijk kan je de personages ontwikkelingen beter neer zetten (wat ik alleen maar bij het vriendje(kom even niet op zijn naam) van frodo zie gebeuren, de rest is meer van hetzelfde, maar goed ieder zijn smaak, en de meerderheid weet het wel te waarderen, ik vind het prima zo.

Vrijwel elk personage maakt een ontwikkeling door! Je moet het alleen wel willen zien.

combi schreef:

het maakt het voor mij niet intressanter op maar het maakt zeker een zware taak van om hem af te kijken.

Bij mij andersom...

Zou graag willen zien hoe het verder ging, bijvoorbeeld wat ging gimli doen, legolas en de rest.

Natuurlijk kunnen ze dit er niet nog eens achteraan plakken maar die vragen kwamen wel bij mij op.

Om maar even een erg duidelijke te noemen

ik zou het weer is moeten proberen om te kijken om hier echt een goede oordeel over te geven, maar wat ik me ervan kan herinneren vond ik dat hij al leiderscapiciteiten uitstraalde (was dus niet echt een verrassing voor mij). is dit trouwens niet een klein spoilertje.

btw. voor alle duidelijkheid ik vond het niet slecht ofzo alleen door deel 3 kwam ik niet, maar dat zal in de toekomst heus wel van komen. ik hoor gewoon niet bij de liefhebbers, maar dat die er in overmate zijn kan ik goed begrijpen. alleen klakkeloos door veel mensen met een 5* waardering niet.

Bij mij andersom...

zeg nooit nooit.

zeg nooit nooit.

zeg ik ook niet

combi schreef:

Misschien stiekem een klein spoilertje

Toch, het hebben van leiderscapaciteiten, en streven naar macht zijn 2 verschillende dingen.

Of de 5*-stemmers dat klakkeloos doen weet ik niet, dat zouden ze dan hier even mogen verklaren, maar mijn 5* is gebaseerd op kennis van de boeken en het meerdere malen bekijken van de film. zowel bios als extended version. Mijn stem is dus niet klakkeloos gegeven.

En ik kan ook snappen dat er mensen zijn die er niet van houden, maakt het alleen maar leuk om erover te discussieren!

zeg ik ook niet

Er is al een klein stuk van het verhaal na de trilogie in de appendix van het boek verwerkt. Misschien dat P.J. er een mooi verhaal van kan maken

maar door uhm die regiseur van Spiderman

Regiseur is inderdaad anders, Del Toro.

PJ en Fran Wals zijn er gelukkig wel bij betrokken als executive producers!

BoordAppel schreef:

Blijkbaar heb je nog nooit van Metacritic gehoord.

Metacritic verzameld reviews van alle er toe doende bladen en sites en baseert op al die reviews (in het geval van deze film 42) het gemiddelde. Zoals je kan zien is dat gemiddelde heel hoog en dus is je conclusie dat niemand een boodschap aan deze film heeft je reinste onzin.

Verder kom je weer aanzetten met denigrerende smileys en kortzichtige conclusies die op niets gebaseerd zijn dus daar valt verder weinig over te zeggen.

Nee, jouw 'argumenten' snijden hout. Waar ik nog enigzins uiteenzet wat ik er zelf van vind, kom jij met de mening van anderen aanzetten. Dag boordappel, nog veel plezier in je 'eigen' gelijk.

Tomson_ schreef:

Regiseur is inderdaad anders, Del Toro.

PJ en Fran Wals zijn er gelukkig wel bij betrokken als executive producers!

Volgens mij heeft PJ bedankt voor die taak

avatar van maerk

maerk

maar door uhm die regiseur van Spiderman

Niet de regisseur van Spiderman, maar van Hellboy en El Laberinto del Fauno Guillermo del Toro.

avatar van Sasja

idd Spider-man is geregisseerd door Sam Raimi

avatar van BoordAppel

BoordAppel

orbit schreef:

Eigen gelijk? Feitelijk gelijk. Leer eens lezen alsjeblieft. Ik kom met de mening van anderen aanzetten om jouw onzin te weerleggen. Nog maar een keertje dan:

die gemene realistische buitenwereld die geen boodschap heeft aan die inhoudsloze crap over kaboutertjes en elfjes

IMDb User Rating: 8.8/10

MovieMeter gemiddelde: 4,22

Metacritic: 94 Universal Acclaim.

Hoe duidelijk wil je het hebben...

Tja boordappel ik moet je gelijk geven. Iemand die niet lezen kan moet niet reageren. kan me wel voorstellen dat iemand de film niet goed vind maar op deze manier gaat mij te ver. Nu ik het zelf ook doe, eigenlijk moet je hier helemaal niet op reageren. De feiten over deze film zijn wereldwijd bekent dus gewoon een goede film.

Hoe duidelijk wil je het hebben...

Ik bedoel dat er geen boodschap inzit.. er zit geen enkele interessante, relevante of anderzins boeiend denkbeeld in deze martelgang van een filmcyclus waar iemand ook maar de geringste overspiegeling over wil besteden. Meer dan divertisement voor de zondagmiddag is het niet. Een nogal leeg gedachtengoed voor de schrijver van het gewone volk en ditto film.

En met andermans meningen gaan pronken blijft een zwaktebod. Er is ook veel kritiek op zowel het boek als de films, niet door de minsten overigens. Critici vonden het boek ook vaak onverteerbaar looiig, lomp en humorloos, los van dat de schrijversstijl op zich vaak is gehoond. Meerdere critici hebben deze mening net zo over de films, aangezien Jackson niet heeft geprobeerd iets interessants te doen in zijn adaptatie.

orbit schreef:

Orbit ga eens meer kijken naar de achtergronden van dit werk. 1 dan snap je het. 2 dan begrijp je misschien waarom mensen dit goed vinden. Dus boeken lezen over het onstaan van Tolkiens wereld. Kan je in je eigen spiegel kijken. De man zat niet zo ver af van het heden in dit epos.

hitchhiker schreef:

Ik hanteer meestal niet de mening van de oscarcommissie of wat overtuigde fans van het boek die om nostalgische redenen de film dan ook maar bewieroken. Als we dat gaan doen kan dit forum wel inpakken lijkt me.

Plaatsen we voortaan alleen nog maar links naar sites die ons moeten wijsmaken of iets goed of niet goed is, okee?

hitchhiker schreef:

Ik herken hier echt helemaal niets uit het heden in.. niet meer dan in een film als Terminator of elke andere willekeurige actiefilm uit het SF-genre of fantasygenre. Het zijn algemeenheden en dwarspaden zoals je ze in iedere film tegenkomt, maar dan niet met zoveel omhaal. In een film als 300 kom je grofweg dezelfde zaken tegen (een minderheid verzet zich dapper tegen een overweldigende meerderheid), en daar komt tenminste nog iets van historisch perspectief bij kijken en een interessante schurk. Verder ook een flutfilm trouwens, maargoed.

orbit schreef:

De plank volledig misslaan daar kan jij wat van lees eens een keer goed wat er staat, leer je van. In ieder geval ben jij niet voor rede vatbaar wat mensen je proberen uit te leggen. Ik respecteer het als jij het geen goede film vindt dat kan, maar de liefhebbers dan op een grote hoop gooien of dat het debielen zijn gaat mij veel te ver.

• 20609 berichten

ik zou zeggen kom met overtuigende argumenten in plaats van ga het boek lezen.

CTK

Orbit geniet er echt wel van om deze film te bashen

Ik geniet ervan om naar deze trilogie te kijken. Waarom?

Puur omdat het entertainment is voor mij. Prachtige scenes, leuke karakters. Het verhaal is niet bepaald geniaal, maar de mooie en lange reis die alle karakters maken is hetgeen waar het omgaat. Hetgeen ze tegenkomen, wat ze meemaken, ......

5* zonder twijfel

Dit deel is trouwens het beste deel. ( Enkel Legolas doet soms wat over the top dingen )

avatar van Ramon K

Ramon K

Om maar even een erg duidelijke te noemen

Dat is gewoon een ontwikkeling op papier. Nergens in de gehele extended trilogie zie ik het karakter emotioneel veranderen. Ik zie dat het karakter van A naar B gaat, maar hoe die emotionele reis verloopt, daar krijgen we geen inzicht in. Ik vind dat toch wel 1 van de grote minpunten van de trilogie: 10 uur kijken naar de avonturen van een tal aan personages, die bijna geen enkele diepgang krijgen.

combi schreef:

ik zou zeggen kom met overtuigende argumenten in plaats van ga het boek lezen.

Veel verder komen de argumenten van de fans blijkbaar niet..

Ergo: ik héb me door het boek heen geworsteld! En nog zie ik geheel niet waar dit relevant is mbt het heden of waar de diepgang dan in zit. Het is gewoon een sprookje, maar dan met veel te veel details en uitgewerkte wereld.. leuk tijdverdrijf voor de heer Tolkien ongetwijfeld en petje af voor zoveel werk. Maar om daarmee meteen te zeggen dat we met een meesterwerk vandoen hebben.. nee. Volgens de literaire kritiek althans niet. Het publiek schijnt er geen genoeg van te krijgen, maar dat geldt ook voor boeketreeks romannetjes

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ik ben ook echt niet kapot van het boek. Er is betere fantasy-lectuur geschreven. Het einde in het boek is al helemaal om niet doorheen te komen. Deze film vind ik daarentegen wel erg vermakelijk, maar niet diepgaand. Verwachtte ik ook niet. Ik geef 5 sterren, omdat ik 'm beoordeel op zijn vermakelijkheid. Ik lig echt niet te rukken bij elfen en Tolkien als een soort God vereren gaat me ook veel te ver. Maar binnen het fantasy-genre vind ik deze film geweldig.

orbit schreef:

Veel verder komen de argumenten van de fans blijkbaar niet..

Super! Weer zo een steekje op het eind. Hoe doe je dat toch!

Een meesterwerk is het voor mij persoonlijk om hetgeen ik in mijn post hierboven al vermelde. Vanaf de eerste minuut werd ik meegezogen in het verhaal. Ik geniet er enorm van om deze trilogie te bekijken. De figuren die je doorheen de drie films tegenkomt zijn fabelachtig en bij deze film slik ik het gewoonweg allemaal.

Er gebeurt ook altijd wel wat in die 10h film.

Ik haat Star Wars en Star Trek btw. Dat is gewoon een reeks waar ik totaal niks mee heb

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

orbit schreef:

Volgens de literaire kritiek althans niet.

Lekker belangrijk, is net zoiets als een filmcritici. Zeuren, zeuren en zeuren maar ooit zelf eens iets in mekaar frutselen, ho maar

psycholamp schreef:

Exact mijn mening.

Heb de boeken zelfs nooit gelezen en ik voel me ook niet geneigd om ze ooit te lezen.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Nja, niet als er dan fans reageren die wat onzin roepen over deze film. LOTR heeft geen diepgang, verspreidt geen filosofische theorieen, heeft geen fuck te maken met het heden en kent helemaal geen karakteruitdieping. Zo kan ik me voorstellen dat je een bepaald beeld krijgt van LOTR fans..

LOTR wordt vooral goed beoordeeld wegens het enorme spektakel. De denderende, en talrijk aanwezige actie is groots, de fantasiewerelden met gruwelijke orqs (en efljes en dwergjes ja) spreken tot de verbeelding en het is een gigantisch avontuur. Allemaal zeer licht verteerbaar ja, maar het werkt uitstekend. Ook had het vast wel in een kortere speelduur gepast, maar als iets enorm aanslaat is het heel makkelijk verklaarbaar dat de makers in die behoefte voorzien.

En als je daar niet van houdt en denkt dat je commentaar serieus genomen wordt wanneer je je mening gepaard met wat vooroordelen keer op keer vermeldt is dat ook prima.