• 9.386.349 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.145.046)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Zin in vanavond....

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Zin in vanavond....

Dan ga je deze kijken?

Barcel

Ja Heb de begin van de vakantie twee delen gezien en vanavond deze film

Een LOTR-marathon zeg dat maar...

Barcel

Heb hem net gezien. Het is een fantastische film. Ik heb me echt vermaakt. Bij het begin vond ik goed. De gevechten zijn verdomd geweldig! Bij het einde was het perfect, de Ring is uiteindelijk vernietigd. Allemaal door Frodo en Sam, ze hebben de verkloten reis geslaagd en mogen weer terug naar de Gouw. Maar ik ben wel verbaasd waarom Frodo weer weg is. Maar dat weet ik wel waarom, zijn ziel is weg omdat de Ring vernietigd is. Jammer, maar het is aan zijn keuze. En ik baal echt dat Liv Tyler een rol krijgt in de film. Ik zou haar meteen ontslaan. Ze is behoorlijk slecht! Maar verder is alles prima.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Barcel schreef:

Je recensie klopt wel, alleen vind ik Liv Tyler wel goed spelen.

Ik vond zoals gewoonlijk 'Gandalf' en 'Gimli' het beste spelen. En jij?

JohnWilliams schreef:

Je recensie klopt wel, alleen vind ik Liv Tyler wel goed spelen.

Ik vond zoals gewoonlijk 'Gandalf' en 'Gimli' het beste spelen. En jij?

Gimli is de beste, vind ik. Maar Aragorn is ook goed. Hij kan goed vechten!! Maar ik vind Gimli de allerbeste, ik vond hem echt grappig van die drinkwedstrijd en dat hij een wedstrijd hield met Legolas hoeveel ze Orks doden enzovoort Anderen zoals Frodo, Sam, Merry, Pippin, Legolas, Gandalf, Saruman en Bilbo zijn ook goed. Alleen Arwen beviel me erg tegen. Jammer.

beviel me erg tegen?

En het vechten van aragorn vond ik niet het goede aan aragorn. Gewoon zijn gezichtuitdrukking en zijn acteerprestatie. Heel realistisch weggezet

mikeh schreef:

beviel me erg tegen?

Liv Tyler is een slechte actrice. Ze kan heus niet acteren, echt niet. Zelfs speelt ze ook behoorlijk slecht in de film 'Armageddon'. Als ik de regisseur van Lord of the Rings was, zou ik Liv niet accepteren voor haar rol. Maar ja, gelukkig kwam ze niet vaak in de beelden. Alleen baal ik wel heel erg als ik haar weer na een leuke scène in de beelden zie. Dat geeft me een vervelende gevoel. Trouwens, ze is ook erg lelijk.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Barcel schreef:

Trouwens, ze is ook erg lelijk.
poging tot humor neem ik aan?

rokkenjager schreef:

poging tot humor neem ik aan?

Nee, ze is echt erg lelijk.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Dit is een Film. En niet eentje om snel te vergeten. Er zijn weinig films waarvan ik na afloop nog ff blijf zitten en ga denken over wat ik net over me heen heb laten spoelen.

Het begin, Gollem komt aan de Ring. Allemaal leuk en aardig maar je gaat verder. Ze komen in Isengard. Alles in puin en Saruman gaat dood. (ten minste, als je zoals ik gek genoeg bent geweest de extended version te kopen(ik heb de hele box van €60(ik lijk wel gek!))) daarna kabbelt de film net zo vrolijk en twinkelend verder als het kabbelende water van de donau. Het einde dan maar. Het knooppunt. De strijd om Minas Tirith. Mooi maar kon misschien wel wat beter(vooral dat leger der doden was een beetje snel afgemaakt).Dan word de ring vernietigd. nou happy end van een trilogie alleen ik vind dat het vanaf het punt dat Frodo wakker word het zo zacht word als dat je een eitje 3 minuten kookt(dan is het nog helemaal vloeibaar en zacht). Dat was uiteindelijk waar ik me het meest aan ergerde. Je hebt gewoon snel de neiging om die DVD-speler uit te zetten en na te gaan denken over wat je over je heen hebt laten spoelen, maar niet meer zo rustig als het kabbelende water van de donau, maar als het kolkende, sterk vervuilde, stinkende water van de Rijn.

Barcel schreef:

Leuk dat je over Liv Tyler begint maar ik had het over Aragorn hoor.

Snap dus de link niet goed tussen het reageren op mij om dan te zeggen dat Liv Tyler niet kan acteren

mikeh schreef:

Leuk dat je over Liv Tyler begint maar ik had het over Aragorn hoor.

Laten we dan even over Aragorn hebben. Zijn acteerprestaties zijn inderdaad goed, maar zijn gevechten tegen Orks vind ik geweldig. Zijn gezichtuitdrukking vind ik gewoon, zo doen acteurs altijd als ze in een gevecht zijn beland dan trekken ze altijd hun vieze gezicht aan. En de rest van zijn andere gezichtuitdrukkingen zijn normaal. Nu weet je mijn antwoord over Aragorn.

avatar van Dhr K

Dhr K

Prachtig gemaakt, niet vervelend om na te kijken, terwijl dit helemaal mijn genre niet is!

avatar van T.Bos

T.Bos

Film zoals film gemaakt moet worden, in drie even spannende delen, en versprei over drie jaar uitgebracht. Dit deel was echt de bekroning van dit meesterwerkje met 3 delen. Zo goed dat ik dat langdradige kleffe gedoe aan het eind maar snel vergeet. Ben benieuwd of The Hobbit net zo goed wordt, alleen maakt Peter Jackson die film niet, dus dat wordt even afwachten.

Barcel schreef:

zeg ook niet dat ik de gevechtscenes van aragron slecht vind.

Integendeel vind ze ook geweldig. maar ik vind dat hem meer benijd om zijn acteer prestaties dan om de gevechten

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Ik geef een 5 (laat dit dan wel voor de Extended zijn)!!! Mooie SFX, muziek en acteer prestaties.

avatar van dijkieR

dijkieR

de beste van de drie !!!

4.5 *

avatar van dijkieR

dijkieR

Barcel schreef:

jezus wat een gefrustreerde opmerking of niet.

maar ja 14 jaar dan krijg je dat he.

dit is mokkels.nl toch niet of wel?

jij mag die film helemaal niet zien volgens mij,want is die film niet voor 16 jaar en ouder.

dus je snapt hem nog niet helemaal denk ik.

kijk m maar weer as je wat ouder bent misschien is liv tyler dan wel een lekker wijf.

avatar van Sasja

Sasja

Ik heb mijn dvds erbij gepakt maar de films zijn voor 12 jaar en ouder ipv 16 jaar en ouder. Over liv tyler: ik stoorde me niet echt aan haar, ze was gewoon deel van het verhaal. je zzag haar alleen niet erg vaak.

Maar ik geef wel weer gelijk dat dit de beste van de 3 is (vooral de verlengde versies)

daarom krijgt deze film van mij en 5*

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Deze moet ik zeker nog zien !

dijkieR schreef:

jezus wat een gefrustreerde opmerking of niet.

maar ja 14 jaar dan krijg je dat he.

dit is mokkels.nl toch niet of wel?

dus je snapt hem nog niet helemaal denk ik.

Ik heb hem met mijn vader gekeken. Hij legde me dus alles uit wat ik niet snapte. En voor duidelijkheid: Liv is megalelijk, en dat is mijn mening.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Goed, Liv Tyler kan je type niet zijn, maar megalelijk is toch echt wat anders. Als ik mocht kiezen om het een keer te doen tussen Liv Tyler en Tineke de Nooy of tussen Liv Tyler en Manuela Kemp, zou ik het wel weten. En zo zijn er nog wel 1000 vrouwen, die ik zo op kan noemen, waarbij ik Liv Tyler prefereer.

Barcel

Tjonge, dat is behoorlijk overdreven. Die twee oude wijven winnen tuurlijk niet van Liv! Ze is wel 15 jaar jonger dan zij.

avatar van Materny

Materny

Liv heeft haar strepen allang verdient voordat ze uberhaupt aan lotr begon. Misschien moet je maar eens wat van haar sterkere werken zien. Al was ze verre van slecht in deze, laat staan Armageddon.

En de definitie van lelijk is niet Liv .

Materny schreef:

En de definitie van lelijk is niet Liv .

Kan niet zeggen dat ze lelijk is, maar echt knap?

En kan weinig zeggen over haar acteer werk in Lotr omdat ze er niet veel in voorkwam.

avatar van Kevin13

Kevin13

vond het spijtig dat de leukere hoofdrolspelers weinig aan bod kwamen.
soms wat ongeloofwaardige momenten zoals wanneer Frodo de Ring vernietigd, iedereen huilt Frodo , Frodo en sam dan
het is allemaal dankzij hem dat Frodo nog leefde, zonder hem zou Frodo zelfs vermoord geweest zijn door Gollem, Shelob, Orks,...

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Kevin13 schreef:
vond het spijtig dat de leukere hoofdrolspelers weinig aan bod kwamen.

Maar dat wisten zij niet he. Zij keken niet lekker naar de film zoals wij.

avatar van Kevin13

Kevin13

ja dat is wel waar, maar Frodo is daar wel niet alleen.

avatar van Sasja

Sasja

wel niet alleen? wat is het nu is hij wel alleenof is hij niet alleen?