• 9.386.456 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.145.046)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Sasja

Sasja

tn2543 schreef:
Ik vraag me af wat voor toegevoegde waarde de 'extended versie' heeft? Heeft iemand deze extended versie aleens gezien? En wat zijn dan de toevoegingen die de orginele niet heeft?

Ik gaf een 5 trouwens. Superflm!

Bepaalde stukken die wel in de verlengde versie zitten leggen bepaalde dingen uit. bv het stuk met Saruman in het begin is verlengd. Toen deze film in de bios speelde vroegen heel veel mensen zich af wat er met hem was gebeurd. en in de verlengde versie word dat wat duidelijker. Verder heb je het stuk met Aragorn, Gimli en Legolas en de piratenschepen en met de doden.

Ga ze gewoon eens voor de gein huren, lenen, of whatever. Gewoon kijken. als je de gewone versies al goed vond zullen de verlengde versies denk ik ook niet teleurstellen.

tn2543

Dank u voor de scherpe uitleg. Allen een dikke 10. Behalve Aryan, deze geef ik een 4 voor zijn matige uitleg.

tn2543 schreef:

tja mijn uitleg vond ik anders ook wel scherp, maar goed gewoon even een dag vrij maken en dan een lord of the rings marathon organiseren. Een glaasje dawat erbij en je ben zo een aantal uur zoet. Die extended editie is het wel waard, zeker voor de echte LOTR fans en gezien het cijfer dat je hebt gegeven ben je dat wel.

avatar van ronengel

ronengel

aryan schreef:

Aryan sssshhttt..... nu is de maat vol... Ik ga de extended editie niet meer kijken...

tn2543 schreef:

Ohw dat is jammer, wat je ook kunt doen is de boeken kopen en die lezen, daar ben je een paar weekjes mee zoet. Alleen moet je wel een goede boekenlegger kopen want anders raak je zo de draad kwijt

tn2543

Ik vind het eigenlijk een beetje jammer, dat ze niet van die 'Oosterse shit' in de film Lord Of the Rings verwerkt hebben. Bijvoorbeeld in de chinese kung fu films groeten de mensen elkaar netjes af voordat ze gaan vechten, al kunnen ze elkaars bloed wel drinken. In de Lord of the Rings series is dit totaal niet het geval!! En dat doet me neigen om een halve punt lager te geven ( een 4,5). Bijvoorbeeld in de gevechten van Aragorn.... Als hij een tegenstander ziet, dan groet hij niet netjes af, zelfs geen korte buiging ofzo.. Maar nee hoor.... hij stormt gelijk af op zijn tegenstander. Dit vond ik dus niet zo goed uitgedacht. Wat zijn jullie meningen hierover dan?

tn2543 schreef:

dat hield mij ook al bezig, maar je moet wel blijven herinneren dat je het over mensen hebt en in LOTR vechten ze tegen Orks, wat niet tot de groep mensen horen.

aryan schreef:

Hopen dat de Orks het niet als een belediging zullen opvatten.

tn2543 schreef:

Hopen dat de Orks het niet als een belediging zullen opvatten.

Ik bedoel er ook mee te zeggen....

Dat ze naast de Orks, Urukai, Mensen een groep van Chinese krijgers konden plaatsen. Deze zijn namelijk de echte meester van het (samurai)zwaard.

avatar van showb1z

showb1z

Ook spijtige dat Aragorn niet een paar vette one liners heeft.

Een paar keer iets in de zin van "If it bleeds... we can kill it." of You're one UGLY.. muthafucker! (tegen een trol ofzo).

Dan gaf ik hem direct een half punt meer!

Nou die one-liners hoeven van mij niet percee. Maar meer de oosterse wokkunsten had ik graag in de film teruggezien.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dan gaf ik hem direct een half punt meer!

Ja, eigenlijk best jammer dat ze Arnie niet hebben gevraagd voor de rol van Aragorn.

Pastichio Rocker schreef:

En katja Schuurman als Arwen.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

tn2543 schreef:

En katja Schuurman als Arwen.

En de Jostiband als de orken.

aryan

Ja en Jerry Seinfeld als legolas ofzo ("do you ever notice that everywhere this ring goes bad people always come with it")

avatar van serpico

serpico

tn2543 schreef:

Ja, dat is wel leuk, maar dadelijk blijkt de ork zo'n aso dat ie Aragorn door zijn kop schiet. Dat is dan ook weer jammer he

avatar van Hankster

Hankster

tn2543 schreef:

Wat zijn jullie meningen hierover dan?

Dat het niets te maken heeft met Tolkien's gedachtes achter zijn verhalen. De grootste onzin die ik over RotK heb gehoord, in ieder geval

Dan gaf ik hem direct een half punt meer!

Gezien je top 10 neem ik aan dat je dit niet serieus bedoeld?

avatar van showb1z

showb1z

Hankster schreef:

Gezien je top 10 neem ik aan dat je dit niet serieus bedoeld?

Gans de voorgaande pagina is niet serieus bedoeld (hoop ik).

serpico schreef:

Maar dat is natuurlijk aan de regisseur. Die maakt zijn planning?.Hoe maken ze voor zo een groot project een planning? Word MS Project gebruikt? Of MS Visio? Of volgt de regisseur een LOI-cursus Prince2?

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

wat heeft iedereen toch een prachtige visie over hoe de film beter kon, vooral in de laatste berichten die ik gelezen heb

avatar van gerardno1

gerardno1

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Mag ik vragen waarom?

Je mag best tegen deze film zijn, maar ik hoor wel graag goede argumenten daarvoor...

avatar van goor

goor

Hele goede film echt slim bedacht en gemaakt

een niks aan film.. kots van deze film

En waarom vind je het een kots film?

avatar van gerardno1

gerardno1

het is gwn niet mijn ding films als deze mischien in zijn soort een goeie film maar ik vind het niks

avatar van maerk

maerk

Briljante afsluiter van een Geweldige trilogie. Dit deel heeft alles wat de vorige delen hadden en meer! Alles is top. Vond deel 1 nét iets leuker/mysterieuzer. Verder weet ik niet wat ik er nog meer over kan zeggen. Hulde aan Jackson.

5 sterren.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

een niks aan film.. kots van deze film

Jammer dat je dat zo vindt. Er zijn velen mensen die dat niet vinden. Maar oké, het blijft een mening. Graag wil ik wel wat argumenten van je horen..

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

een niks aan film.. kots van deze film

Probeer jij zo'n boek maar eens te verfilmen...

Dit is echt een pracht film net als het boek!

Deze is minimaal 4,5* waard!!!