• 9.376.274 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.508)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Drazenko

Drazenko

BabyDoll schreef:

Slechte film!!!

Vooral het einde, zo saai, happy einde, hero's sterven nooit,...

1/2 ster

Jongens ga niet in discussie. Heeft geen zin, ik denk dat diegene maar wat zegt om aandacht te krijgen ofzo.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Mooie film de beste van de serie. En beter zou die ook niet kunnen worden nagemaakt . (Telt trouwens voor de serie) De muziek blijft schiterend. En inderdaad frodo is een saai mannetje . De veldslagen zijn cool En mooi in beeld gebracht. Aleen het einde vond ik wat minder als ze terug in de gouw.zijn. Maar toch een 4,5

avatar van Fna

Fna

Beste film van de hele serie, prachtige veldslagen en special effects, goeie acteurs en een goed verhaal. Alleen vind ik dat Peter Jackson films te lang uitsteld, kijk naar het einde van dit deel en je begrijpt hopelijk wat ik bedoel, zelfde geld voor King Kong (wat trouwens ook een goeie film is) ligt die aap een half uur op die toren te kreunen, maar dat mag de pret van de films niet bederfen^^

avatar van MB87

MB87

Ook een mooie film, alleen vind ik nog steeds dat er teveel van de verhaallijnen weggelaten zijn in de film... Hoe het anders zou moeten weet ik alleen ook niet...

avatar van Misantro

Misantro

Zeer mooie film, ook op technisch vlak. Dit vond ik toch de beste van de drie films.

silverfaustx

beste film allertijden (de extended versie)

wil meer dan 5* geven

avatar van Flykie

Flykie

Echt 5 sterren waard, hele mooie film.

De film is 1 woord: GEWELDIG

avatar van swankel

swankel

Wat hebben sommigen tegen dat einde,ik moest echt huilen toen frodo afscheid nam.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

swankel schreef:

nou, het duurt wel tering jezus ongelooflijk veel en veels te lang hoor,

avatar van CellieY

CellieY

en waarom hij nou precies weggaat is ook niet helemaal duidelijk... als je het boek leest word het iets duidelijker,,maar het is wel vaag... en erg lang inderdaad...

Maar wel supermooie film!!

avatar van AGE-411

AGE-411

FLowertree

Erg mooi. De mensen die dit niet vinden, ga toch strijken. Hij is vanavond op tv!

AGE-411 schreef:

ga toch strijken

swankel schreef:

Dat is bekend, ik moest ook echt janken. Vond het zo zielig!!

avatar van metaledje

Zeg dat wel.

avatar van Prudh

Prudh

Stem verlaagd met 1*

Ziet er allemaal prima uit, maar het maakt allemaal lang niet zoveel indruk meer als eerst. Beetje overgedramatiseerde dialogen, zwaar irritante grapjes en one liners en de actie is ook niet meer zo 'cool' als ik me kon herinneren. 3,5 lijkt me een mooi cijfer, ook al kan ik niet zoveel met deze film. Ik vrees dat de voorgaande delen ook moeten lijden onder verlaging bij herziening, al zit dat er nog niet echt aan te komen...

kijkert

Verlaagd naar 2 sterren. Wat een langdradig gedoe met vooral veel gaapmomenten. Voor mij een film die de eerste keer overdonderend was, en nu voor de derde en laatste keer gezien. Nooit weer.

Ja, ik weet dat het nog een halfuurtje of zo nasuddert op televisie, maar dat ga ik echt niet meer afkijken.

In plaats van een 'extended version' had er beter achteraf een samenvatting van anderhalf uur van uitgegeven kunnen worden.Dan is het nog misschien eens leuk om te kijken.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Ik dacht voordat ik de afgelopen dagen de 3 films had gezien, dat het niet mijn genre was. Desalniettemin prachtige films. Dit deel is het beste uit de reeks naar mijn mening. 4,5 *

avatar van Quido

Quido

Verschrikkelijk saai, voorspelbaar en overdreven dramatisch. Moet deel 1 en 2 eigenlijk maar eens herzien -volgens mij heb ik die totaal overgewaardeerd- maar heb daar totaal geen zin in.

avatar van BisHop

BisHop

Hij duurde helemaal geen 201 minuten toch. Hij begon om half 9 en eindigde om half 12 en dat is 180 minuten.

BisHop schreef:

Dan hebben ze ergens een stuk op het eind weggeknipt, want om 10 voor half twaalf of zo was Frodo in Minas Tirith waar hij op bed liggend begroet werd, en dan duurt het nog een hele tijd voor het definitief afgelopen moet zijn.

avatar van BisHop

BisHop

kijkert schreef:

ok bedankt

avatar van mikey

mikey

Ik heb het einde gezien. Ik vond het echt weer verschrikkelijk. Tevens meteen het langste einde ooit?

ook niet het boek gelezen zeker
waarom moet het percee eindigen wanneer jij dat wilt?

aan het einde van het boek komt ook nog de slag om de shire voor, maar dat zit niet in de film...

silverfaustx schreef:
ook niet het boek gelezen zeker
waarom moet het percee eindigen wanneer jij dat wilt?

Had dat er wel ingezeten, was het draaglijker geweest. Nu gebeurt er na het in de vulkaan werpen van die ring feitelijk niets interessants meer. Had in twee minuten afgewerkt kunnen worden met een voice over.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

swankel schreef:

ik ook! Althans in de bios toendertijd. Langste huilsessie ooit (door het langdurende einde)

Hele goede film. Maar overtreft deel twee niet in mijn ogen.

avatar van Hannibal

Hannibal

kijkert schreef:

Had in twee minuten afgewerkt kunnen worden met een voice over.

Dat zou ik na 10 uur Lord of the Rings een domper vinden. Dat halfuurtje kan er ook nog wel bij. Het einde is misschien traag en langdradig, maar persoonlijk vind ik het de juiste afsluiter van de trilogie.