• 9.377.892 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.141.142)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Niet dat je halve ster ga aanvechten ... maar waarom krijgt deze film nu 0.5* ?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Willem-Jan schreef:

Ondanks dat het verhaal, de cast, de sfeer en de effecten perfect waren geef ik een halve ster.

0,5

Uuhh, dit rijm ik niet helemaal met elkaar. En wat de rest van je berichje betreft: Wat bedoel je in godsnaam?

Willem-Jan schreef:

De cast was wel redelijk... alleen Gimly had naar mijn inziens beter gespeeld kunnen worden door Vin Diesel

Ik neem aan dat je dit allemaal niet serieus bedoelt?

En als je wel serieus bent, waarom zie je dan in godsnaam in Vin Diesel een geschikte Gimli?

Pilcrepus

Het accent van John Rhys-Davies is juist wat Gimli Gimli maakte. En om hem 0,5 ster te geven vind ik wel erg laag, er zijn slechtere films.

Maarja, het is allemaal een kwestie van smaak zullen we dan maar zeggen.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Wat een bullshit van die Willem-Jan . Vin Diesel als Gimli . Ja tuurlijk en Viggo Mortensen zeker vervangen door Jean-Claude van Damme.

En wat een gezeiks over die poster, mooie theatrical poster vind ik het, wat heeft die poster eigenlijk te maken met de rest van de film

En LOTR TROTK vergelijken met k*tfilms zoals Blade, please, doe me een lol . LOTR is veel mooier en diepgaander dan Blade trinity.

0,5 is veel en veel te laag, de films die ik haat geef ik nog een 1.

avatar van robertinho

robertinho

Hahah, de perfecte film!

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Een van de mooiste films ooit. Goed geacteerd en mooie special effects..5 sterren

avatar van Edie

Edie

Niet veel bijzonders, simpel verhaal wat telkens opgehouden word. Beetje groots opgezet, en door het hoge budget kan je uiteraard mooie decor's en effecten betalen voor je film ja.. 0,5*

Edie schreef:

Hoe kun je deze film in godsnaam een halve ster geven?

Dit is dus alles behalve een slechte film, dat moet je toch met me eens zijn?.

Dat je er niks aan vond is wat anders (is ook moeilijk te begrijpen voor mij maargoed.)

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ik respecteer je mening, maar een ''simpel'' verhaal heeft LOTR toch zeker niet..

Thomas83

Op zich is de rode lijn in het verhaal van the Lord of the Rings wel redelijk simpel vind ik. Alleen alles wat er omheen speelt is wel nog vrij ingewikkeld, en de vele karakters dragen daar ook aan bij.

film_kaza

Ik ken iemand die deel 1 niet had gezien en snapte niks van lord of the rings. Tenslotte duurt elk deel 3 uur. special edition nog langer. Als je hem ziet kan je inderdaad misschien het grootste gedeelte gewoon vertellen maar er gebeurd elke 5 minuten toch wel wat in de films.

Thomas83 schreef:

Nee hoor niets ingewikkelds aan.

Lees de boeken maar eens (ook the Hobbit), dan wordt alles helemaal duidelijk.

In de films wordt veel van de basis uit de boeken weggelaten, zoals bijvoorbeeld het vinden van de Ring door Bilbo.

Ik raad je aan de boeken te lezen, je krijgt er geen spijt van.

film_kaza schreef:

Wie begint er dan ook aan een trilogie zonder het 1ste deel te zien of lezen?

Dan snap je er inderdaad niets van

film_kaza schreef:

Er gebeurt inderdaad genoeg in de films, maar uiteindelijk gaat het om de rode draad in het verhaal, en die is toch vrij duidelijk vind ik. Sauron is de 'bad guy' die heel Midden-Aarde wil veroveren, en daarom is hij in oorlog met een heleboel volkeren die in Midden-Aarde wonen. Iedereen heeft partij gekozen, en het verschil tussen de 'goeden' en de 'slechten' is heel duidelijk in het verhaal.

Als Sauron de ring die Frodo van Bilbo heeft gekregen in handen krijgt dan zal hij sowieso al de oorlog winnen, en daarom moet deze helemaal naar de Doemberg worden gebracht om te worden vernietigd.

Verder zijn er genoeg andere gebeurtenissen door de dingen die Frodo meemaakt tijdens zijn lange tocht en de verhalen van iedereen die betrokken is, maar in Lord of the Rings kun je niet echt de draad van het verhaal kwijt raken denk ik.

Biatch schreef:

Nee hoor niets ingewikkelds aan.

Lees de boeken maar eens (ook the Hobbit), dan wordt alles helemaal duidelijk.

Ik raad je aan de boeken te lezen, je krijgt er geen spijt van.

De rode draad van het verhaal is inderdaad vrij simpel, maar ik bedoelde dat alle gebeurtenissen en de vele karakters uit het verhaal de boel nog vrij ingewikkeld doen lijken. Maar uiteindelijk blijft de kern van het verhaal dus simpel en altijd overzichtelijk.

De boeken heb ik gelezen, en kan ook ik iedereen aanraden. Er is inderdaad veel uit de boeken weggelaten in de films (dat kan helaas ook niet anders), maar over het algemeen vind ik dat de filmmakers daarin de goede keuzes hebben gemaakt. Het verhaal van het vinden van de ring door Bilbo vind ik ook nog vrij duidelijk verteld.

Biatch

Ja in de film is het wel duidelijk maar het hele verhaal eromheen niet. Ik bedoel eigenlijk dat het hele stuk over de raadsels van Gollum is weggelaten. In de film lijkt het net alsof Bilbo de ring gewoon op de grond vond, maar dat is dus niet zo.

In de film rolde de ring weg en vond Bilbo hem op de grond

In de film rolde de ring weg en vond Bilbo hem op de grond

Ja maar zo ging het niet in het boek.

Biatch schreef:

Bilbo vond de Ring ook op de grond als ik me niet vergis, maar je hebt gelijk dat het hele gesprek tussen Bilbo en Gollem, met het raadsel-spelletje etc is weggelaten. Maar op zich is dat maar een bijzaak, en niet heel belangrijk voor het verhaal van The Lord of the Rings.

avatar van LesterE

LesterE

super, ik hou echt van die groote veldslagen

Biatch schreef:

Ja maar zo ging het niet in het boek.

In de eerste film leek het ook alsof Gollum de ring vond.
Hoe liep het stuk van Bilbo dan in het boek? Waarschijnlijk kwam hij niet in de Misty Mountains doordat zijn navigatiesysteem weigerde. Ik dacht trouwens dat het verhaal rondom Bilbo in het boek "The Hobbit" werd beschreven.

Pilcrepus schreef:

dat is ook zo. je ziet ook in de film dat hij aan de kinderen het verhaal van de 3 reuzen (volgens mij waren het reuzen) vertelt

Pilcrepus schreef:

In de eerste film leek het ook alsof Gollum de ring vond.

In het boek van The Lord of the Rings wordt er alleen teruggekeken naar het moment dat Bilbo de ring vond. Zo vertelt Gandalf Frodo dat hele verhaal.
Maar de gebeurtenis zelf vindt plaats in The Hobbit. Iedereen die mijn korte samenvatting hiervan niet wil lezen moet de onderstaande alinea maar even niet lezen.

Bilbo verblijft met zijn reisgenootschap in een grot, maar dat blijkt een schuilplaats voor Orks te zijn. Ze worden dan terwijl ze slapen aangevallen door Orks, en er vind uiteindelijk een heel gevecht plaats, en in alle commotie raakt Bilbo zijn vrienden kwijt en verdwaalt in de grotten onder de Misty Moutains. Daar vind hij de ring en ontmoet hij Gollem. Uiteindelijk weet Bilbo aan Gollem te ontsnappen door de ring te gebruiken. Gollem had die ring in zijn bezit maar is heeft hem ergens in de grot op de grond laten vallen, waar deze dus wordt gevonden door Bilbo.

film_kaza schreef:

Het waren trollen, maar Bilbo vertelt tijdens het feest in The Shire, aan het begin van de film, inderdaad dat verhaal aan de kinderen.
In de special edition zie je die trollen zelfs nog in beeld komen. Dat is geloof ik op het moment dat Frodo door het Morgûl-zwaard is gestoken en hij wakker wordt, waarna ze even later Eowyn ontmoeten.

Pilcrepus

Oké, zoals ik dat lees is het goed in beeld gebracht. Een beetje aan de korte kant, niet teveel oog op de details, maar dat is ook niet nodig in dit geval.

avatar van alecx

alecx

My precious (alle drie in top 10 5*

avatar van basketballerke

basketballerke

De beste film allertijden voor mij. Alle actie, de acteurs, het verhaal en ik kan maar verdergaan, natuurlijk gimli, mijn favoriete personage door zijn humor, de veldslag bij minas tirith, een ongelooflijk mooi einde etc. etc.

Pilcrepus schreef:

In de Lord of the Rings-films is juist heel veel oog voor detail.

Het is onvermijdelijk dat bepaalde dingen zijn weggelaten, maar op het visuele vlak is het detail in de films ongekend. De decors, kostuums, zwaarden, je komt echt ogen tekort.

avatar van moeder theresa

moeder theresa

Edie schreef:

Ja, natuurlijk, vind jij maar eens een verhaaltje uit wiens film de hele wereld ( buiten Nederland) verovert.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Mooie film, maar doet me echt minder dan de eerste. Vooral het eind weet het flink te verknallen (neppe lava tot daar aan toe, maar dat zoetsappige, sentimentele, typisch amerikaanse gelach aan het bed word je toch echt kotsmisselijk van). Kon het boek meer waarderen. Maar verder toch nog prachtig tot leven verwekt, de scènes bij Minas Thirith en Osgiliath zijn zeker memorabel, en alles, van decor tot acteerprestaties, zijn goed verzorgd. Toch ben ik niet zo in de ban van de ring in dit deel. 3,5*

avatar van brimbram

brimbram

voor wie er niet van houdt, gewoon kijken. het wordt per deel gewoon beter, en de vecht scenes in deel 2 en vooral in deel 3 mag je zeker niet missen. het verhaal en de karakters zal misschien niet iedereen boeiend vinden, maar er zit voor ieder wel wat moois in wat de moeite zeker waard is om te gaan bekijken