The Matrix Revolutions (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Australië
Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski
Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 5 november 2003
Bekijk via Prime Video
Plot The Matrix Revolutions
"Everything that has a beginning has an end."
Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.
Neo
Bane
John Doe
- Trinity's bullet-time kick;
- Mr. Anderson's unable to speak;
Dat 'unable to speak' moment is al gebruikt in 'the twilight zone' en dan niet geheel origneel, maar je raakt met de wow-momenten theorie wellicht de kern van wat een film goedmaakt. Hitchcock zei ooit eens dat een film goed wordt bevonden als er zo'n 4 ontzettend goede momenten inzitten. Dan voldoet The Matrix Revolutions idd niet. Ik denk dat het onmogelijk is om deel 3 beter te maken dan deel 1, omdat de impact die de matrix gedachte maakt in deel 1 nooit te simuleren is.
neo
Omdat haar scenes uit Reloaded toen al geschoten waren.
haar opnames voor Reloaded waren zo goed als afgerond. waarschijnlijk hebben ze toch een klein stukje digitaal aangemaakt. tenminste zo spreekt het sterke gerucht...
neo
Snap je jezelf eigenlijk wel? Hoe is Neo in contact gekomen met de source dan? Hoe helpt dat ding hem? Hoe kan hij met beide werelden verbonden zijn?
Ik snap wat ik typte, maar het hoe kan je nog over gissen. Dat vind ik juist het mooie hoe vele matrixfans hun eigen idee erover hebben. Ik heb zo ook mijn eigen ideeen.
dttom
Phoenix heeft wel gelijk, en ik mag het zeggen, want ik heb de film wel gezien
. 90% van de mensen vind filosofie sowieso saai, dus ik kijk er niet van op dat ze de dialogen in Reloaded en Revo ook saai vinden...
Gelukkig studeer ik filosofie, dan kan ik de dialogen niet meer saai vinden
. Vanavond maar is gaan kijken dan.
neo
Ok dan dttom. Het is idd begrijpelijk dat mensen die niet van het ''matrixgevoel'' houden en Reloaded weinig vonden, ditzelfde bij Revo ook zullen hebben. Als je veel van de filosofische kant bekijkt en de filosofie je interesseert , zou het gewoon voor bepaalde personen een geweldige film kunnen zijn.
Ericinho
ik vind Revo juist op het 'filosofische' vlak ontzettend tekort schieten.
ik denk dat je echt fan moeten zijn om dit een goede film te vinden... niets mis mee overigens.
neo
Tja fans reken de filosofie waar ze het buiten de film over hebben waarschijnlijk ook mee
BoordAppel
...maar je raakt met de wow-momenten theorie wellicht de kern van wat een film goedmaakt.
De eerste matrix film is ook beter omdat daar het verhaal langzaam verteld wordt en niet in 1 scene zoals in Reloaded. Revolutions doet t wat dat betreft iets beter dan Reloaded maar zeker niet zo goed als deel 1.
Jordy
Beperkt aantal personages, en de beperkte schaal van de gebeurtenissen. Dat maakte deel één ook veel beter.
Drijntje
ZMuller schreef:
Het geklef tussen Neo en Trinity, de veel te grote hoeveelheid kogels en staal die je om de oren vliegen in ellenlange actiescènes en de spirituele lading aan de film zijn voor mij de redenen waarom ik liever had gewild dat ik Reloaded en Revolutions nooit gezien had. Dan had ik nu tenminste nog een goed gevoel gehad bij The Matrix, deel 1. Want dat was wél een goede film.
Daar ben ik het wel met je eens. Het meeste waar ik me aan heb zitten storen is de romantiek. Toch vreemd, van een meisje (ikke dus) zou je wellicht verwachten dat ik dát juist leuk vind. Maar ik vind het niet thuishoren in The Matrix.
Laat ik het zo zeggen: na het eerste deel had ik niet verwacht dat er zoveel liefde en spiritualiteit (of filosofie) erin zou zitten. Ik wilde gewoon meer 'WOW' scènes. In Reloaded was dat alleen die honderd Smithjes en de achtervolgingsscène en in Revolutions was het alleen... nou ok, eerlijk zijn: was het de aanval van de sentinels op Zion én die slow mo blow van Neo.
Ik ben blijkbaar één van die mensen die níet snapt waar The Matrix om draait, sorry! Maar dat maakt me ook niet uit, hoor. Ik heb ze in ieder geval gezien.
neo
Zo kan het natuurlijk ook
Drijntje
Ik toch meer van de pratende diertjes films...
I'm a girl after all!!!!!

Sati is toch best belangrijk. In het spel "Enter the Matrix" komt dit aan bod:
If you play Enter the Matrix there is a hidden FMV where the Oracle tells Ghost that Rama sold her code to the Merovingian to protect their child. She said she let this happen because she believes the child is more important than anyone.
Jammer dat dat in het spel moet zitten en dat het niet gewoon in de film zit. Misschien toch maar het spel aanschaffen....
Goodfella
Hoezo 'over één kam...'?
Die zogenaamde filosofie in beide Matrix vervolgen is lulkoek eerste klas. Ze hebben één of twee ideetjes en die gebruiken ze dan in totaal onboeiende en stijve dialogen waarin op tien verschillende manieren precies hetzelfde wordt gezegd.
Sati is toch best belangrijk. In het spel "Enter the Matrix" komt dit aan bod:

Oud nieuws Phooze
Let ook op een schilderij waarop een meisje is afgebeeld dat Sati moet voorstellen in Etm.
Hoezo 'over één kam...'?
Vind ik niet, ze combineren juist meesterlijk de oude griekse filosofie het christendom en oosterse wijsheden/geloven. Dat jij dat lulkoek noemt, dat moet jij weten.
Bijzonder weinig van gemerkt. Kant noch wal.
Phooze
Bijzonder weinig van gemerkt. Kant noch wal.
neo
Zoals ik wel vaker heb gezegd moet je de tijd nemen om eens wat boeken te lezen en informatie te verzamelen zodat de paralellen duidelijker en herkenbaar worden.
PsychoBoyJack
tjongejonge, wat een hoop gezeik.
Ik was er eigenlijk al een beetje bang voor, maar ik had het eerlijk gezegd ook niet anders verwacht...
Tuurlijk valt revolutions tegen, want iedereen kon wel een beter einde bedenken!
.......Toch?
Iedereen weet precies wat de mankementen zijn, en als iemand van jullie de touwtjes van de matrix in zijn handen had gehad, nou dan.... poepoe! Dan had die persoon toch wel zeker een beter resultaat als de Warshowski broertjes neer weten te zetten!
.....Toch?
Oja, krijg je natuurlijk ook bijna alleen maar negatieve reacties, tenslotte heeft iedereen zijn eigen verwachtingen, en aan al die verschillende ideeen en verwachtingen MOET je voldoen, anders krijg je te horen dat 1 ieder het, natuurlijk op zijn eigen manier, veeeeeel beter had kunnen doen! Deze gedachtengang is overigens niet van toepassing bij mij.
Ik, persoonlijk (voor wie het wil weten) ben, daar in tegen, erg blij dat een x aantal jaar geleden, ergens in amerika 2 broertjes een droom hadden. Over een S.F. film, met een zodanig ambitieus verhaal waarin marterial arts, shoot outs, en nog nooit eerder vertoonde speciaal effects, begeleid door geweldig camerawerk en bijpassende muziek in een unieke gestylde setting, de hele film industrie eigenhandig op de kop zou zetten en voor altijd zou beinvloeden. Dat ze toevallig op de juiste plaats, op het juiste moment de juiste mensen tegen zijn gekomen. En dat ze zich verder van niemand wat hebben aangetrokken ( tenminste niet van zure critici, die het zogenaamd allemaal beter weten)en dat ze gewoon hun eigen ding zijn gaan doen. All the f.cking way!
Met alle respect, maar de fout die jullie maken, is dat jullie de 3 delen niet als 1 film zien! Vind je het gek dat de laatste 2 delen niet de impact van het eerste deel weten te evenaren, het verassings effect was immers grotendeels weg. Dit gegeven, in combinatie met de domme psyche van de mens, die automatisch TORENHOGE verwachtingen schept, (mede door zure critici die het zogenaamd allemaal beter weten) was dit project, kritisch gezien, gedoemd te mislukken
Gelukkig weet ik wel beter, en heb ik niks anders dan respect en ontzag voor de broertjes en het eindresultaat van hun droomproject.
Ik ben me er ook van bewust dat er links en rechts zeker een foutje of een plothole te bespeuren valt, en dat er scene s tussen zitten waar het nut en de kwaliteit ervan, van valt te betwijfelen ,maar verder als 1 geheel is de matrix , in elk opzicht, allesbehalve NIET revolutionaar. Tenslotte is niets of niemand perfect.
4 1/2 ster
Ik dank u.
.......Toch?
Dat vind ik toch altijd zo'n enorm loos argument: kun je t beter? Nee? Nou dan!
De meeste mensen willen denk ik juist verrast worden.
Wat ik me nog afvroeg: waar is die tweeling gebleven?
neo
Geruchten gingen dat ze terug zouden keren, maar daar bleek dus niks waar van te zijn. De scene in Reloaded was blijkbaar echt hun einde.
PsychoBoyJack
Dat vind ik toch altijd zo'n enorm loos argument: kun je t beter? Nee? Nou dan!
Ik hoop dat duidelijk heb overgebracht, dat het punt wat ik maakte, wat door BoordAppel gequote is, dat dat cynisch bedoeld was en dat zijn reactie daarop juist datgene is wat ik bedoelde.
Verder wil ik nog even kwijt dat mijn verhaaltje alleen van toepassing is bij de mensen die negatief uitlaten over revolutions
Sjan
Een orgie voor het oog! Ik vond het eerste halfuur juist een stuk beter en aangenamer om naar te kijken dan het eerste halfuur van reloaded. Ik vind revolutions dan ook een waardige afsluiter van een indrukwekkende trilogie. De actie is echt om kippenvel van te krijgen en het probleem van het 'onzinnige gelul' etc. vind ik erg matig, aangezien in deel 1 hetzelfde thema met dezelfde gedachtegang geldt. 4.5* Oh ja: heeft Morpheus nou een dikkere kop gekregen?
BoordAppel
Euh, nu ben ik ff de draad kwijt. Bedoel je nu dat je vind dat mensen die negatief zijn over de film gewoon hun mond moeten houden omdat ze het toch niet beter konden of begrijp ik je niet?

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Reloaded
2003

The Animatrix
2003

The Matrix
1999

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

Nieuwe setbeelden 'The Matrix 4' beloven spektakelstuk

Terminator 2: Judgment Day
Sciencefiction / Actie, 1991

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machineflyingfilosofiefortune tellervechtsportenkung fuunderground worldkiller robottemplemetrodroomsunheldstrijdsunlightcomputer viruskeytoekomstprecognition super computermachine townying yang sterven en doodvirtuele realiteitdystopiecomputergelooftruthreddenmissioncyberpunkvrouwelijke regisseuraction heroyin yang gnosticismtrans directorgrand