The Matrix Revolutions (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Australië
Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski
Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 5 november 2003
Bekijk via Prime Video
Plot The Matrix Revolutions
"Everything that has a beginning has an end."
Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.
Neo
Seraph
Commander Lock
Bane
Melkor
IK heb nog ff bij de Veronica redactie geinformeerd naar heo en wat met die recensie en ik kreeg de volgende reactie:
Je bent duidelijk goed op de hoogte van
wat er rondom Revolutions gebeurt, maar toch niet van alles, zo blijkt
. Die recensie is dus 100% procent echt en oprecht.
Groeten,
Klaas Kaptijn
Hahahah LOL

neo
Ik wist wel dat die voorstellingen er waren , ik had alleen niet gedacht dat iemand van Veronica er naar toe kon gaan
neo
Groots nieuws beste mensen !!!!!!! In samenwerking met een nl matrixforum was WB op zoek naar een megafan die zijn verhaal kwijt wou over Revo op de radio en alweer een tijdje terug ben ik daar voor gekozen. Kreeg net een telefoontje van Diane Borst, waarmee ik heb zitten praten over hoe en wat. Ik zal om om 11:05 ongeveer te horen zijn op radio 3 op 5 november!!! Voor de rest ben ik uitgenodigd om Reloaded en Revo in Amsterdam te komen kijken, maar ik zie de film toch liever lekker in de mooiste stad van Nederland
Ik krijg waarschijnlijk ook nog allerlei informatie toegespeeld over het Matrix-gebeuren en wie weet dat ik in de toekomst nog wel een keertje ergens voor wordt gevraagd. (mag trouwens ook een plaatje aan vragen, zi tnog ff te gissen welke het zal worden
Heb je Revo nou wel of niet gezien, wanneer dat interview plaatsvindt ??
Krijg je geen screening vooraf ?
Verder natuurlijk erg leuk dat je op de radio komt!
neo
Om 1500 is pas de premiere. En nee ik krijg geen screening vooraf. Ik had eigenlijk gehoopt dat ik op 3 november wel kon komen maar ik denk het niet
Zal nog wel ff bellen daarover.
Phooze
Ok, cool, ik luister altijd naar 3FM op m'n werk, dus ik zal je wel horen
Vraag maar even "Rick James - Superfreak" aan
Ik ga kijken of ik The Matrix Reloaded suite (17 min) kan aanvragen
cornelis
ik zie de film toch liever lekker in de mooiste stad van Nederland
bioscoopzaal
Bij deze alvast een waarschuwing: ik heb voor morgenochtend een uitnodiging kunnen versieren voor de persvisie van Revolutions, dus ik zal morgenmiddag als eerste een échte stem uitbrengen.
Ik ben reuzebenieuwd, vooral omdat ik Reloaded na een paar keer echt ben gaan waarderen. Afin, we zullen wel zien ...
neo
Bioscoopzaal heeft weer eens geluk hoor...
Als ik over Revo kan praten dan ga ik dus echt niet mm noemen Jordy
lindastuurman
Ik weet wel welke!
When the world ends - Dave Matthews Band (Oakenfold remix)
neo
Dat zou em best wel eens kunnen worden, omdat ik waarschijnlijk toch alleen een nummer kan aanvragen dat past bij radio 3
EmDee
Als ik over Revo kan praten dan ga ik dus echt niet mm noemen Jordy
neo
Oorspronkelijk stond de release van de soundtrack gepland voor 4 november en nou kreeg ik er een paar dagen geleden lucht van dat deze gister zou binnen komen. Gister helaas op de tijd dat ik moest werken zou deze zijn binnen gekomen.Afijn vandaag nieuwe kansen nieuwe prijzen. En whoa wat een mooi hoesje en boekje zit erbij!!!! Heb ook gelijk even verschillende zaken erop attent dat ze potverdorie die soundtrack eens in het rek moeten zetten. Ook de boomerang Revo kaarten zijn niet meer veilig in R'dam. Hoppa de hele stapel, maar ik ben natuurlijk wel zo netjes geweest om het personeel erop te wijzen dat het rekje van Revo helemaal leeg was. Kortom 2 goeie daden op 1 dag
neo
But asked about other future Matrix projects, Silver revealed, "We're dealing with all that now. There is a project being worked on with a company called Ubi Soft, which is outside of Seattle, which is a multiplayer online game that in fact may become available as early as this summer, which will continue on the story of the world of The Matrix." Silver added that Jada Pinkett Smith's character, Niobe, may figure in the game, as might Laurence Fishburne's Morpheus. "But we're just working on that now," he said.
bioscoopzaal
Zo, de screening is inmiddels achter de rug, en na rijp beraad (met mezelf) blijf ik achter met maar één gevoel: wauw!
Wat me meteen opviel is dat Revolutions, in tegenstelling tot Reloaded, veel minder cryptisch is en bewust meer actiegericht. Zonder iets over het plot te willen vertellen, kan ik toch al kwijt dat de film een TOTAAL andere richting uitgaat dan iemand maar had kunnen verwachten. Tot zover het plot, meer wil ik niet lossen, want de grootste verrassingen (neem het van me aan, je gelooft je ogen niet) zitten in de eerste drie kwartier. _o_
Over de techniek dan maar. De special-effects zijn over de hele lijn stukken beter dan in Reloaded (opvallend weinig bullet-time, deze keer geen overdaad aan cgi-personages en vrachtwagens zonder assen) en vooral Keanu Reeves komt met een uitstekende acteerprestatie voor de dag. Het lijkt trouwens wel alsof ook de rest van de cast veel beter acteert dan in het vorige deel, al worden sommige personages naar mijn smaak iets te ver naar de zijlijn geschoven.
Het einde is eveneens totaal niet wat ik had verwacht, en ondanks het feit dat een hoop mensen zullen mopperen, vond ik het bijzonder gepast. Poëtisch, zelfs.
Let wel; Revolutions begint meteen daar waar Reloaded eindigde, zonder enige samenvatting van het vorige deel. Het is dus erg belangrijk dat de vorige twee delen fris in je geheugen zitten; dat verhoogd alleen maar de lol. Bovendien zitten er in Reloaded een aantal knappe vooruitwijzingen naar Revolutions die je niet wil missen. Let bijvoorbeeld eens op de scène uit Reloaded waarin Neo, Morpheus en Trinity voor het eerst kennismaken met de Merovingian. Vlak voordat hun blikken voor het eerst kruisen, ziet Trinity (sic?) op de achtergrond iemand weglopen. Ik verklap natuurlijk niks, maar dat moment zo wel eens belangrijk kunnen zijn ...
En op de vraag of er actiescènes zijn die de vorige twee delen doen verbleken is het antwoord zowel ja als nee. Ja, omdat de actie weer helemaal nieuw is en de regels van de Matrix nog maar eens op een andere manier verbogen worden; en nee, omdat we natuurlijk niets anders verwachten dan bigger-better-more.
Maar toch, vooral de scènes waarin (toch even spoileren, sorry) Morpheus, Trinity en Seraph de Merovingian gaan opzoeken, blies me uit m'n stoel, om nog maar te zwijgen over de grote aanval op de docking bay van Zion.. Vooral in die twee scènes is de kwaliteit van de actie (en special-effects) dermate hoog, dat ik me afvraag of er ooit nog een film zal zijn die daar aan kan tippen. De montage, muziek en cameravoering is in die twee scènes echt ongezien.
Sorry dat ik zo doorratel, maar ik ben echt heel erg onder de indruk, en natuurlijk opgelucht. Vooral na Reloaded leek het er even op dat de Warchowski's te hoog hadden gegrepen, al moest ik na een paar visies van Reloaded vaststellen dat ik het mis had. Het duurt nu eenmaal even om de eerste twee delen als één geheel te kunnen beschouwen.
Dat zal natuurlijk ook voor dit deel het geval zijn, al is Revolutions, zoals ik al zei, minder ontoegankelijk. Het blijft echter wel een 'thinking man's action movie', dus het is zeker niet aan te raden om er met een lege kop naar te gaan zitten kijken.
En voor mij schuilt daarin het genie van deze films.
Nu nog 4.5, voor verhoging vatbaar.
[/edit]
Oja, nog een dienstmededeling voor Neo:
De soundtrack van Revolutions is nog eens stukken beter dan die van de vorige films. Bovendien geen vervelende nu-metal tijdens de aftiteling, maar een Matrix-suite om duimen, vingers, tenen en alle andere uitstaande lichaamsdelen bij af te likken ...
Grote klasse!
Phooze
Neeeee, nu kan ik al helemaal niet meer wachten. Mooie review Bios !
neo
Mwah ik kan nog wel even wachten
Muziek kan gewoon niet slecht zijn!! En tja die mysterieuze man, ja die zal idd wel een belangrijke rol spelen schat ik zo in
En ik neem aan dat je met die twee waanzinnige scenes ook Club Hell bedoelt (simpele ja of nee volstaat
bioscoopzaal
En ik neem aan dat je met die twee waanzinnige scenes ook Club Hell bedoelt.
Uiteraard. Waanzinnig is trouwens het goede woord
"Believe it!"
Phoenix
Aaaah, die review klinkt mij als muziek in de oren. Nu gaan alleen mijn verwachtingen weer omhoog wat kan resulteren in een teleurstelling. Wat vervelend is dat toch altijd
Hobbes
merkwaardig. vooral omdat ze tegelijkertijd zijn opgenomen.
bioscoopzaal
Ik vond het ook merkwaardig, maar het is toch echt waar. Vooral in het eerste deel van Revolutions is Keanu veel expressiever.
Hobbes
mischien dat ik zelfs naar de bios ga dan, want dát wil ik wel es zien
Tazzzmania©
/me is confused na het lezen van bioscoopszaal zijn review en die van aint-it-cool-news want daar zijn ze niet bepaald positief (en dat is lichtjes uitgedrukt).
"Wez and Darth Sucubus say MATRIX REVOLUTIONS is all style and flash over substance and character...
Hey folks, Harry here with some very disappointed reviews of MATRIX REVOLUTIONS. If you don't want spoilers, don't read these... they get pretty specific - especially the second review. Let's hope the film really isn't nothing but visual fx work with dashes of character... The line from both reviews that really scares me is the one that says that Neo and Trinity and Morpheus are essentially Guest Stars in their own movie. Ouch...."
Goodfella
nu kun je vast wel een beter verhaaltje submitten, of niet?
Is er nog meer te vertellen dan?

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Reloaded
2003

The Animatrix
2003

The Matrix
1999

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

Nieuwe setbeelden 'The Matrix 4' beloven spektakelstuk

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machineflyingfilosofiefortune tellervechtsportenkung fuunderground worldkiller robottemplemetrodroomsunheldstrijdsunlightcomputer viruskeytoekomstprecognition super computermachine townying yang sterven en doodvirtuele realiteitdystopiecomputergelooftruthreddenmissioncyberpunkvrouwelijke regisseuraction heroyin yang gnosticismtrans directorgrand