The Matrix Revolutions (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Australië
Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski
Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 5 november 2003
Bekijk via Prime Video
Plot The Matrix Revolutions
"Everything that has a beginning has an end."
Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.
Neo
Seraph
Commander Lock
Bane
Phoenix
Laatste chocomel reclame is wel erg leuk en een leuke knipoog naar deel 1, inclusief vergelijkbare set en mona lisa drive achtige muziek. Weet iemand vanaf wanneer deze reclame ongeveer te zien was?
Hij is er toch al wel zo'n maandje denk ik al...
Phooze
Maar dat gebeurt wel vaker in reclames, dat ze bekende filmmuziek of popmuziek ombouwen.
neo
In een land als China komen films vaak veel en veel later uit dan over het algemeen over de wereld. Nu met de wereldwijde release op dezelfde dag van Revo, lijkt dit voor China de eerst stap in de goeie richting. Denk aan alle illegale kopieen die daar voor weinig worden aangebode. Ik hoop dat andere filmmakers nou eindelijk ook eens doorkrijgen dat een wereldwijde release op dezelfde dag alleen maar gunstiger is. Waar Revo al niet goed voor is
neo
Nog ff een datum en tijd om in je agenda op te schrijven: 4 november 20:00 Veronica, een special over Revo, gevolgd door deel 1 om 20:30.
neo
Liever niet, ik vond Neo Dammerung een tijdje terug al te spoilerig. Phooze heb jij al iets ervan geluisterd?
En dan nog twee dingen:
Enter the Matrix hit to less than great response, but that isn't stopping them from making a sequel. This fall, Shiny is releasing "Enter the Matrix DVD Special Edition" which includes a DVD packed with added features and additional content!
Er zijn van die matrixfans die boeken vol zouden kunnen schrijven over het fenomeen (ik schat dat ik ook wel een aardig eindje zou kunen komen
). Alleen deze twee fans hebben er echt iets bijzonders van gemaakt en zal binnenkort waarschijnlijk in de verkoop gaan. Zie hier de fantastische site!!! link

Dat laatste nummer is zelfs een heel zingend mannenkoor
(Klonk een beetje star wars epi-I-darthmaul-theme achtig)
Jordy
In het Veronica blad staat al een recensie
Heb sterke twijfels, hij is erg oppervlakkig (vrij negatief ook btw) en ik kan me niet voorstellen dat er anderhalve week geleden (het blad wordt altijd flink van te voren geschreven en gedrukt) al persvoorstellingen zijn geweest
Goodfella
Erg vreemd. Er is bij mijn weten maar één landelijke persvoorstelling en die is 3 november pas.. Recensie gebasseerd op het script ofzo?
In het Veronica blad staat al een recensie
Ik was ook al zo verbaasd toen ik vanniddag de gids kocht :S OOk nog zoiets in de Varagids, daar wordt in een stukje min of meer gezegd dat dankzij de Matrix en de megahype er alleen maar Amerikaanse films in de nl theaters draaien
neo
Ehm Goodfella grote vriend....
Dat laatste nummer is zelfs een heel zingend mannenkoor
(Klonk een beetje star wars epi-I-darthmaul-theme achtig)
Ik heb al een haast perfect idee hoe het allemaal gaat klinken. Denk aan scenes als die waarbij Neo vanuit zijn pod naar beneden kijkt en je zit aardig in de buurt.
neo
Ok de premiere van Revo in LA is zojuist achter de rug, hier een artikel met foto's: link
En een gedeelte van de persconferentie!!!
neo
Anders dan bij Reloaded is ook dat de action figures pas de 23e verkrijgbaar zijn dus een tijdje na de filmrelease. Spawn.com heeft er al foto's van. Revo action figures Ook weer een erg mooie en sfeervolle site!!
neo
En hier een hele partij photos van de premiere
Prachtige foto's!!! Zo en nu kan ik met een ''gerust'' hart gaan slapen
Melkor
WAARSCHUWING: dit bericht bevat een slechte mop
(gedeeltelijk aan neo)
Twee nieuwe pics van Revolutions. Ze willen de film interessanter maken door elementen van betere films erin te steken.
neo
Ehm ik wil niks zeggen maar dit zijn twee pics van Reloaded en totaal niet grappig
neo
IK heb nog ff bij de Veronica redactie geinformeerd naar heo en wat met die recensie en ik kreeg de volgende reactie:
Hallo Joep,
De verklaring is eenvoudig: ik was één van de gelukkige journalisten
die de film heeft mogen zien tijdens het persweekend rond The Matrix
Revolutions dat afgelopen 18 en 19 oktober werd gehouden in Los Angeles. In
het magazine dat volgende week verschijnt, kun je een interview lezen
dat ik daar had met Nona Gaye. Je bent duidelijk goed op de hoogte van
wat er rondom Revolutions gebeurt, maar toch niet van alles, zo blijkt
. Die recensie is dus 100% procent echt en oprecht.
Groeten,
Klaas Kaptijn
Dus iemand van Veronica is die twee dagen dus ok naar de film wezen kijken in Amerika.

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Reloaded
2003

The Animatrix
2003

The Matrix
1999

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

Nieuwe setbeelden 'The Matrix 4' beloven spektakelstuk

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machineflyingfilosofiefortune tellervechtsportenkung fuunderground worldkiller robottemplemetrodroomsunheldstrijdsunlightcomputer viruskeytoekomstprecognition super computermachine townying yang sterven en doodvirtuele realiteitdystopiecomputergelooftruthreddenmissioncyberpunkvrouwelijke regisseuraction heroyin yang gnosticismtrans directorgrand