• 9.376.931 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Sirius Black

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

lordsnoopy schreef:

Even off-topic, maar een leuk weetje voor de echte Harry Potter fans: er komt een Harry Potter thema park (zie bron)

bron

Weer on-topic:

Net zoals de meeste kijk ik erg uit naar de 5e film, het belooft wat te worden. Ieder zijn eigen mening over de kwaliteit van de films: maar naar mijn mening zijn alle films goed, dus ik denk niet dat deze film me zal tegenvallen

amai een eigen themapark.

doe dat maar eens na ,

volgens mij gaat dat wel mooi zijn als het af is.

terug bij de film : ik denk best dat deze film goed wordt , naarmate de films vorderen worden ze stuk voor stuk beter , dit kan niet gezegd worden van alle vervolg-films van andere .

hier is al een link met concept arts voor het park

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Deze film moet ik zeker zien.

Ze waren stuk voor stuk perfect.

Kan niet wachten.

avatar van darthconner

darthconner

ik denk dat deze film de beste wordt.

ik heb er al verschillende trailers van gezien en die zijn prachtig.

mijn geduld geraakt op. na de examens ga ik hem direct zien!!(in belgie).

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

De film komt een dag eerder, op 11 juli uit.

avatar van julmax

julmax

Weet iemand wat de minimum leeftijd is voor deze film 12 ???

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Ik weet niet wat de leeftijd is, maar 12 lijkt mij het meest logische. Hij is enger dan deel 4 en die heeft ook 12 jaar.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Hij is volgens mij gewoon 12 jaar en ouder.

En dat zal bij de 6e en de 7e ook zo zijn.

Want het is niet echt een actie of een moord film.

avatar van titia

titia

Volgens kijkwijzer is hij op 12 jaar met geweld en spinnen gekeurd.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Real_Movie schreef:

Hij is volgens mij gewoon 12 jaar en ouder.

En dat zal bij de 6e en de 7e ook zo zijn.

Want het is niet echt een actie of een moord film.

Deel 7..........12 jaar en ouder.....dacht het niet. Die film word echt een stuk enger dan de vorige, Harry zal verschijnlijk de hele film achter de enge Voldemort aanzitten en als dat net zoals het eind van deel 4 is.......is die voor 14 jaar en ouder.

avatar van Materny

Materny

Aan de ene kant wou ik dat ze het eens 16+ maakte.

Dan kun je tenminste spreken over een echte duistere sfeer in de film misschien.

Maar aan de andere kant, dan raak je meteen het merendeel van de fans kwijt:)

avatar van DOBBY DIGITAL

DOBBY DIGITAL

Materny schreef:

Aan de ene kant wou ik dat ze het eens 16+ maakte.

Maar aan de andere kant, dan raak je meteen het merendeel van de fans kwijt:)

Ik denk het niet.. Ik keek toen ik 10 was, als ik mij goed herinner, de eerste Harry Potter film in de bioscoop. Ik ben meegegroeid met die films.. Volgens mij is het wel leuk als ze van 'all' naar '6' naar '12' naar '14' naar '16' gaan.. 18 gaat me iets te ver:P maar sure 16 is goed! Dan kan er tenminste bloed vloeien..

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Ja doe de laatste film maar 18+ hoef ik het boek ook niet meer te lezen

Nee maar serieus ik ga natuurlijk ook naar deel 5 in de bios dat heb ik ook met alle andere delen gedaan. Ik vond alle vier delen goed, maar de spanning van de boeken zelf zal het nooit gehaald worden denk ik.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Waarom staat er bij deel 1 en 2, de '' vereningde staten '' en vanaf deel 3 '' vereningde staten / Groot-Brittanë ''.. Ik dacht altijd dat dit meer Engels is dan Amerikaans

avatar van Wheely5

Wheely5

Tuurlijk word deze film 18+... Harry gaat zoenen met cho chang namelijk

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

avatar van Johnny_1984

Johnny_1984

Ik kijk echt uit naar deze film... ik het begin wou ik niet met de hype meegaan, en ben daarom pas bij deel 3 begonnen met kijken..... daarna ben ik opnieuw begonnen, en ik moet zeggen het bevalt me prima, kan niet wachten om ''Harry Potter and the Order of the Phoenix'' in de Bioscoop te bekijken!

avatar van Regendrup

Regendrup

kijk er naar uit, tel al een half jaar af Nog 18 dagen op dit moment.

Ik wou toen de eerste film uitkwam niet meedoen aan de ver-amerikaansde hype (remember de brilletjes en littekens op het hoofd van vele kinderen), maar mijn ouders haalden de eerste film in huis toen die op dvd was.

Met tegenzin zette ik mij voor de televisie, en even later was ik helemaal verkocht. Ik zette de hype-doem-wolk van mij af en kon nu de magie ervan zien, met verslaving tot gevolg.

Heb de engelse boeken gelezen en keek elke keer weer uit naar de film, althans ik nog nooit een harry potter film ben gaan kijken in de cinéma. Ik heb steeds mijn geduld moeten boven halen, tot de dvd uitkwam en dan ging ik er onmiddelijk om, hoe duur die dan ook was. Ik koop dan ook steeds de 2disc-versie, met vele extras waar ik van geniet à volonté!

Iets zegt me dat ik al te veel trailers heb gezien van deze film, de verrassing is er al af... hopelijk toch nog een beetje "nieuw" te vinden in deze film?!

avatar van Tomgro

Tomgro

Deze film gaat hem niet worden, sorry dat ik het zeg. Ik vind al die veranderingen in de films irritant.

Deel 1 en 2 waren geniaal van Chris Columbus. Deel drie vond ik wel aardig, maar mager..

Deel 4 vond ik een afknapper.. Ik weet niet wie die dialogen geschreven heeft, maar het leek meer groep 3 theater. Ik verwacht van deel 5 niks meer.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Gelukkig blijven we juist niet in deel 1 en 2 hangen.. Hoe zou het eruit zien? Elke keer dat softe magische gedoe.. Dan zou de film niet zo veel opbrengen als wat ie nu doet!

In de laatse delen zit meer actie, en gelukkig! Dit is volgens mij de op één na laatse deel en dan verwacht je toch van een 6-tal films een spetterend einde?

Deel 3 vond ik niks, met deel 4 kwamen ze weer terug. De trailer van deel 5 maakt me erg nieuwschierig, ik denk dat deze de beste wordt van de, tot nu toe, 5. (hangt er natuurlijk van af waar je van houd)

avatar van kauffie08

kauffie08

aangezien de voorgaande harry films moet deze weer maar eens aan alle verwachtingen voldaan worden... ben benieuwd naar het resultaat!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik hoop als deze beter word dan de vorige 2 ! Want die waren in mijn ogen slecht

avatar van anne J

anne J

%%%%%% schreef:

Héél slecht, terwijl deel 1 en 2 nog best te pruimen waren...

Ik weet niet zeker of ik deel 5 wil zien, omdat Sirius zo'n grote rol heeft (in het boek tenminste), en hij is mijn favo personage (daarom heb ik deel 3 ook voor een groot deel niet gezien, lol). Ik wil mijn eigen voorstelling van hem houden,

maar aan de andere kant ben ik best benieuwd naar de film. Grimmauld place en de rechtzaak enzo, wil best wel zien hoe het eruit ziet in de film.

(Hoewel ik dan weer afknap op Voldemort, ze hebben hem echt té lelijk voor woorden gemaakt en ALLES behalve angsaanjagend, in de bios bij deel 4 zat ik te lachen bij het stuk waar je hem voor het eerst zag, hij had gewoon geen neus!!! omg, echt een beschamende He Who Must Not Be Named...)

avatar van mikeh

mikeh

ja vond er voldermort ook slecht uitzien.

Hij had veel gewoner moeten zijn, dit was allemaal net te.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

anne J schreef:

Héél slecht,(...)daarom heb ik deel 3 ook voor een groot deel niet gezien

???

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Ow nu snap ik het. In een magazine las ik dat mensen die de film gezien zouden hebben niet moeten door vertellen dat één van de hoofdpersonages dood zou gaan, was vergeten dat het Sirus was . Mensen die het boek kennen zouden het ook voor moeten houden bij film liefhebbers.

avatar van AHWA

AHWA

Voldemort zag er in film 4 juist normaler uit dan Rowling hem in het boek beschrijft. De vele veranderingen aan z'n uiterlijk komen door spoiler boek 6 omdat hij z'n ziel zo vaak gesplitst heeft met Horcruxes. Daarom ziet hij er zo uit. Ik vond hem er perfect uitzien.

avatar van catweasel

catweasel

Een stem?

avatar van De Nederlander

De Nederlander

idd dat kan nog niet eens :s zeker de trailer gezien ofso

avatar van brymj

brymj

anne J schreef:

Héél slecht, terwijl deel 1 en 2 nog best te pruimen waren...

true. true. Voldemort had er idd angstaanjagender uit moeten zien, dit was gewoon een grap, je bent niet onder de indruk, je bent niet bang etc etc.

Sirius had ik me ook heel anders voorgesteld. Ik heb tot dusver één personage gezien in de film die mij echt kon bekoren.

in de film leef je ook niet zo mee met Harry, omdat het boek ook meer vanuit de ik persoon wordt verteld, en die Daniel Radcliffe moet eerst z'n acteerschool eens AFMAKEN voor hij films verpest, zelfde geld voor die hermelien.

avatar van martinstegenga

martinstegenga

Zoals jullie misschien niet gemerkt hebben worden de films van Harry Potter steeds beter... Dat jullie zeuren over het idee dat Sirius Black teveel of meer in het 5de deel voorkomt slaat totaal nergens op. Ten eerste weten jullie het nog niet of het wel zo is, en ten tweede is het alleen maar beter voor de film omdat Gary Oldman een zeer goede acteur is... Kortom vind ik dat jullie beter nog maar niks kunnen zeggen over Hp5.