• 9.377.963 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Sirius Black

avatar van Misantro

Misantro

anne J schreef:

Héél slecht, terwijl deel 1 en 2 nog best te pruimen waren... Ik weet niet zeker of ik deel 5 wil zien, omdat Sirius zo'n grote rol heeft (in het boek tenminste), en hij is mijn favo personage (daarom heb ik deel 3 ook voor een groot deel niet gezien, lol). Ik wil mijn eigen voorstelling van hem houden,

maar aan de andere kant ben ik best benieuwd naar de film. Grimmauld place en de rechtzaak enzo, wil best wel zien hoe het eruit ziet in de film.

Inderdaad, Sirius wordt zo verkeerd afgebeeld in de film. Ik had me bij zijn personage wel iemand helemaal anders voorgesteld.

Ik heb deel vier niet gezien (wel gelezen), maar deel drie was alleszins barslecht verfilmd. Alhoewel de boeken duizend keer beter zijn, ben ik toch benieuwd naar 'Harry Potter And The Order of the Phoenix'

PS: volgens mij zijn deze films, en de boeken, niet bestemd voor kinderen; hoogstens voor jongeren vanaf 12 jaar... Dit is geen sprookje meer zoals deel 1 en 2. Deze keer lijkt het me ook iets te eng voor kleintjes van 8-9 jaar

avatar van swankel

swankel

deel 4 was ook voor 12 jaar en ouder

avatar van Wouters

Wouters

Oldman speelt Sirius top maar goed daar mogen de meningen over verdeeld zijn.

martinstegenga

Ja, maar nog niet over het 5e deel... want die is nog niet uit. Tuurlijk mag je wel een mening geven, maar om al te zeggen dat hij er teveel inkomt en niet goed speelt of wat dan ook maar nee niet doen aub... slaat nergens op.

avatar van Lis

Lis

Lieve mensen, het is net als met de boeken. Lekker zitten en lezen en met de films; lekker achteroverzitten en kijken. Geniet van het spectakel!

Het is toch allemaal wonderlijk gemaakt! We kunnen dit niet goed vinden of dat. Maar feit blijft; gewoon lekker van genieten! Neem een glas fris of een borrel, iets te eten erbij en kijk gewoon lekker;-)

avatar van Witch-king

Witch-king

Als de film eruit ziet als de trailer dan vind ik alles best, dan komt hij zeker in mijn top 10 te staan, schitterende trailer.

avatar van Witch-king

Witch-king

deLeeuw schreef:

In de laatse delen zit meer actie, en gelukkig! Dit is volgens mij de op één na laatse deel en dan verwacht je toch van een 6-tal films een spetterend einde?

Dit is het op twee na laatste deel, hierna komen er nog 2.

In totaal zijn het 7 boeken, dus ook 7 films.

martinstegenga

Cker de boeken nooit gelezen... Mja iniedergeval ga ik er zeker weten naartoe in de bios. Ben tot nu toe naar alle delen geweest en de laatste mogen dus echt niet ontbreken !

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik hoop als deze beter worden dan de laatste delen want die waren slecht

avatar van Wassup !

Wassup !

%%%%%% schreef:

Ik hoop als deze beter worden dan de laatste delen want die waren slecht

Het 4de deel vond ik ook wel wat minder, maar zeker niet slecht. Het 3de deel vond ik zelfs het beste.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik hoop dat het wat wordt.

avatar van .adham

.adham

afwachten dan maar

avatar van mikeh

mikeh

vond het 4e deel heel anders dan de voorgaande delen

Hier zat meer humor in dan in de voorgaande delen.

Het was ook veel spectaculairder allemaal.

avatar van the good guy

the good guy

Er is al wat duidelijkheid over wat de Amerikaanse (of Engelse) pers erover heeft gezegd. Wat ik tot nu toe gelezen heb is eigenlijk wisselvallend en ik denk dus dat we zelf gaan moeten uitmaken wat we er van vinden

avatar van miepke

miepke

In de nacht van dinsdag op woensdag (00:05) ga ik hem zien!

Waarschijnlijk niet de beste film van de reeks.

Maar ik hou van de beelden, de sfeer en de muziek!

Daarom wilde ik deze ook per se in de bios zien.

Ik ben iig erg benieuwd.

avatar van Linske

Linske

ik heb zin in deze film!!!!!!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het is eindelijk bijna zover, ik ben zeer benieuwd naar wat het allemaal gaat worden. Ik hoop natuurlijk op nog een goed deel uit de Harry Potter reeks, en iig qua verhaal beter dan het vorige deel. Maar we zullen het wel zien, ik ga deze zeker ook in de bioscoop zien daar is het qua effecten en muziek toch wel het meest indrukwekkend denk ik.

clintgodfather

Ik ben benieuwd hoe ze een boek van ongeveer 600 pagina's in 138 minuten kunnen verfilmen. Wachten tot 11 juli.

Nou op precies dezelfde manier als in het 4e deel zo'n beetje

clintgodfather

Dan heb ik geen goed voorgevoel voor de nieuwe film, want film 4 vond ik zeer matig .

martinstegenga

Ik vind de films alleen maar beter worden, klinkt ook logisch. De acteurs worden ouder, meer spanning, maar ook komen de betere acteurs er steeds meer in voor.

clintgodfather

Ik vond deel 1 zeer sterk. (Het was allemaal nieuw; de magische wereld van Harry Potter als film!). Deel 2 vond ik al iets minder, maar nog steeds zeer goed. Deel 3 was voor mij de teleurstelling van het jaar. De gevange van Azkaban is mijn favoriete Hpboek, dus ik verwachtte er erg veel van. Maar het viel allemaal heel hard tegen. Misschien de eerste voortekenen dat de langere Harry Potterboeken niet te verfilmen zijn. Deel 4 vond ik al iets beter, maar nog steeds zeer zwak. Alleen het kerstbal bracht een beetje humor.

avatar van funkyflora

funkyflora

ik vind de films van harry potter lang niet meer zo goed deel een en twee waren leuk met al die magie en alles dat je er bijna wel zelf naar toe wou maar het wordt nu allemaal heel serieus leuke grappen zie je maar zelden en het is allemaal zo grauw en donker en in deel 1 en 2 hadden ze van die leuke schooluniformen aan.

nu lopen ze er zo bij met van die slonzige kleren die heel vuil zijn en daar zit geen magie in gewoon kleren die je zo bij het warenhuis kan kopen spijkerbroeken en truien er staat nog net geen print op hun t-shirt nou deel 5 mag voor mij een hoop goed gaan maken wat 3 en 4 niet gedaan hebben.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

martinstegenga schreef:

dat vond ik ook , alhoewel deel 4 misschien iets tegenviel ( hij was zeker niet slecht )

maar volgens mij gaat deze super worden

avatar van seantogood

seantogood

Ik hoop dat deze deel goed..wordt

heb 1/2/3/4 gezien.,1/2 waren voor mij goed..3 en 4 zijn wat minder...wou dat ze die zelfde Regesseur hadden van 1/2 :S maar ga m zeker kijken ben bezig met boek 1..haha beet je laat..

avatar van rudyman85

rudyman85

deel 4 vond ik juist wel de mooiste!, als je het boek ook hebt gelezen is in die anderhalf uur/2uur veel verwerkt in de film en dat hebben ze goed gedaan. Denk dat deel 5 ook goed is, de effecten schijnen beter te zijn. En ik ben benieuwd naar hoe mevrouw Omber (weet de Engelse naam zo niet) wordt gespeeld, in het boek irriteer ik me aan haar .

martinstegenga

Ik denk ook dat het 5e deel het zeer goed zal gaan doen. Ik heb namelijk alle soorten voorbereidende extra's trailers etc. opgezocht en gedownload. Toen zag ik dat het er in het 5e deel echt hard aantoe gaat. Ik neem aan dat hij daarom ook voor min. 12jaar en ouder bestemd is.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Een 7,9 op imdb met 1,497 stemmen

avatar van Heleentje

Heleentje

Ik kan echt niet wachten om hem te zien, ik denk dat het een geweldige film zal zijn en dat hij ongelofelijk veel mensen gaat trekken. Bij de vorige films was het al zo druk, maar harry potter wordt steeds bekender en geliefder en ik vind persoonlijk dat de films ook steeds beter worden. De trailer van deze nieuwe is ook heel erg spannend. Ze weten wel hoe ze mensen moeten inpakken

martinstegenga

Welke trailer? Je hebt er namelijk wel 3 ofzo...

Eigenlijk vind ik dat wel weer best triest.. een 7,9 op Imdb terwijl de hele film er nog niet eens is ! 1497 Kneuzen Spotted !