• 9.374.245 stemmen

Gesproken taal: Engels en Pools

Releasedatum: 5 april 2007

Plot Inland Empire

"A woman in trouble."

'Inland Empire' vertelt het verhaal van een actrice (Laura Dern) en een acteur (Justin Theroux) die gecast zijn voor een film. Naarmate zij zich dieper storten op de film, die een remake met een duistere geschiedenis blijkt te zijn, beginnen zij zich als persoon te verwarren met de personages die zij spelen in de film.

Nikki Grace / Susan Blue

Kingsley Stewart

Devon Berk / Billy Side

Freddie Howard

Piotrek Krol

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Ik beschouw Blue Velvet, Lost Highway en Mulholland Dr. als meesterwerken, en Twin Peaks: Fire Walk With Me als een drol van een grootmeester die ook wel eens de weg kwijt is. Ik ben dol op Lynch, maar afgaande op de verhalen die ik hoor (en lees) over Inland Empire ben ik er op voorhand niet helemaal gerust op.

Jordy schreef:

Dat is zeker niet mijn bedoeling geweest.

Waarom ik Lynch zo boeiend vind, is omdat ik cinema van welleer, de surrealistische cinema van Jean Cocteau, absurde cinema van Jess Franco etc. mis. Ik zoek als het ware substituten van wat ik mis / wil zien. En ik wil iets zien wat ik nooit eerder heb gezien.

avatar van streeter

streeter

sjonge, die moet ik nog wel een keertje kijken... minimaal.

Ik was niet zo onder de indruk als met Mulholland Dr. of zijn andere films. De delen van de film met Irons, Stanton en Theroux zijn uitstekend, maar de rest is een klus om bij te blijven.

***

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Kan je nog iets meer zeggen, aangezien je de enige bent die 'm hebt gezien. In welk straatje kunnen we deze film plaatsen, wat zijn plus- en wat minpunten, is het een beetje te volgen, etc.

avatar van streeter

streeter

Het is een beetje in hetzelfde straatje als Mulholland Dr., alleen nog vreemder en moeilijker iets van te maken. Ze gaan ook allebei over de film wereld.

De fotografie vond ik niet zo best - denk aan die recente van Lukas Moodysson (Hole in the Heart). Het was met dezelfde video kamera opgenomen die ik thuis heb liggen (Sony PD-150) en hoewel de kwaliteit redelijk is schud de kamera steeds. Als je van traditionele cinema houdt zal het misschien een minpuntje voor je zijn.

Volgens Theroux had Lynch 3 uur uit ongeveer 300 uur bruikbaar materiaal gekozen (en 'bruikbaar' is excl. andere takes, angles, enz.). De film was zonder script gemaakt en dat is erg duidelijk - er zitten goeie en slechte scenes tussen.

Ik hoop dat er weer een Salon.com artikel komt waarin alles uitgelegd wordt.

avatar van Fikret8

Fikret8

Ben benieuwd. Scoort erg goed op Imdb.. 8,5.

avatar van sju

sju

Met maar zo'n 600 stemmen... Dat zegt nog heel weinig

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Maar ook best veel.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik ben hier wel erg benieuwd naar. Ik begin de films van David Lynch steeds meer te waarderen. Het hoge gemiddelde op IMDB belooft in ieder geval heel wat. Mocht ik hem gaan zien, dan wil ik hem absoluut in de bioscoop zien, en maar hopen op een vervreemdende beelden.

ghostman

Nieuwste (franse) trailer van deze film circuleert inmiddels op het net.

avatar van Goodfella

Goodfella

Hmm.. die video-look wordt op z`n minst héél erg wennen.

Nouja, het wordt me snel duidelijk hoe het verspreid over 172 minuten voelt. Begin volgende week is de persscreening

oei.. ik zie hier heel erg tegenop.

Ik ben ook niet meteen enthousiast na het zien van de trailer. Toch ben ik erg benieuwd naar de film.

avatar van Redlop

Redlop

Ik ben niet direct wild enthousiast. Moest zelfs heel even denken aan mijn grote vriend Nagasaki Shunichi.

Zin in . Ziet er zeker gaaf uit, blijkbaar moet ik Shunichi toch ook maar een keer checken dan.

Lynch lijkt er visueel eens een keer op vooruit te gaan.

ghostman

Dit is volgens mij ‘Alice in wonderland’ tot de macht 10.

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Fijn om dit even te delen xgogax. Ben ik de enige die de Soundtrack alvast fantastisch vind ? Zie dit weer helemaal goed komen.

ghostman

Ja, geen grap. Er komen daar toch ook pratende konijnen in voor. En voor Alice begint “the freak-show without boundaries” wanneer zij in het konijnenhol kruipt.

De konijnen komen rechtstreeks (inclusief set) uit Rabbits. Benieuwd wat de link tussen beiden is/wordt.

ghostman

+ Lynch respecteert grootmeester Jacques Rivette voor zijn experimentele en surrealistische cinema, bij wie improvisatie (ook bij Inland Empire het geval) een grote rol speelt. Céline et Julie Vont en Bateau, bekendste werk van Rivette, wordt door de critici ook geassocieerd met “Alice in wonderland”.

Goodfella schreef:

Begin volgende week is de persscreening

Kun je voor mij 1 kaartje regelen?

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Zou inderdaad best wel eens een knipoog naar Alice in Wonderland kunnen zijn. Lynch deed dat eerder al eens met The Wizard of Oz.

Wat die link naar Rabbits betreft, die duiken vast op in een of andere droomsequence. Juist op de plaats waar dag en nacht elkaar kruisen, in een tijd waarin de dieren nog konden praten... Schat ik los uit de pols in .

avatar van donnie darko

donnie darko

Inderdaad geweldige trailer. Ik kijk echt heel fel uit naar deze, net als naar Southland Tales. Dat zijn wel de twee waar ik het meest naar uitkijk.

avatar van El Duderino

El Duderino

Dit is precies wat ik er van heb verwacht. Helemaal mijn ding. Lynch is met deze film van plan het koren van het kaf te scheiden. “Wannabe” Lynch fans zullen deze film verschrikkelijk vinden, maar voor echte diehard fans van Lynch en vooral mensen die oprecht van Blue Velvet en Twin Peaks: Fire Walk with Me houden (mensen als ik dus), is dit een groot geschenk, van een grootmeester, waar alle fans al jaren op hebben gewacht!

David Lynch, een paar jaren weggeweest, is helemaal back. Sinds overgehypte Mulholland Dr. trekt hij een verkeerde doelgroep aan.

Ik hoop dat Inland Empire een grote F*ckYou is tegen al die mensen.

Jordy schreef:

Nou nou (ik voel me aangesproken ), je hebt natuurlijk gewoon mensen die fan zijn van Mullholland Drive, waarom dat dat "wannabe David Lynch fans" moeten zijn... ik wil helemaal geen David Lynch fan zijn, ik hou gewoon van goede films als MD

Ben het met dit laatste helemaal eens. Sterker nog, die dingen die xgogax loopt te verkondigen zijn nou juist (ironisch genoeg) de opmerkingen, die een wannabe Lynch fan zou maken. Heel treurig allemaal. Ik wacht met oordelen wel af tot ik de complete film gezien heb. De meeste trailers/teasers zeggen mij niet zoveel.

ghostman

Ok, jij je zin. Ik ben een wannabe Lynch fan en een wannabe filmliefhebber.

avatar van Goodfella

Goodfella

Associatiecinema in z`n meest pure vorm, erg indrukwekkend.

De video-look vormde trouwens voor mij niet zo`n grote drempel als verwacht - daarvoor zijn de ideeen achter de beelden te sterk, al geldt dat merkbaar niet voor iedereen.

De film: onnavolgbaar. Natuurlijk het eeuwige droom/realiteit principe gelardeerd met de deconstructie van Hollywood, maar deze keer als een letterlijk voelbare en continue veranderende nachtmerrie, vol briljante/originele zelfreflectie.

De rabbits doen zich voor als rode-draad-met-een-knoop en Laura Dern maakt het af.

Bij ons (België) staat hij gepland voor 7 februari trouwens. Kleine hint voor de mensen uit Breda en omstreken

avatar van tovenaar

tovenaar

Onderhond schreef:

Kleine hint voor de mensen uit Breda en omstreken

Voelde me aangesproken, maar de hint is niet nodig OH, heb hem ook vandaag gezien.

Voor mij is de digitale video-look wel een klein probleempje: ik vind het lelijk. Het is flets en mist het warme-tapijt-onder-je-voetjes-gevoel. Niet dat het zo'n film is, maar sommige scènes hadden écht overdonderend kunnen zijn als het gewoon op fatsoenlijk film geschoten was. Zonde, gemiste kans, maar hey... laten we niet teveel zeuren: Inland Empire is heerlijk Lynch. De ene nachtmerrie valt in de andere realiteit en andersom en in het kwadraat en achteruit en vooruit en konijnen en schroevedraaiers en en en en. Inland Empire IS "en en en en en". Een opsomming van alles en niets in dromen en nachtmerries.

Verder wil ik graag nog even de tijd nemen om nog bij te komen.