Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Bruce A. Evans
Met onder meer: Kevin Costner, Demi Moore en William Hurt
Releasedatum: 6 september 2007
Plot Mr. Brooks
"The man who has everything has everything to hide."
Het is Earl Brooks (Kevin Costner) altijd gelukt een gespleten leven te leiden: aan de ene kant is hij de onkreukbare zakenman en perfecte huisvader, maar daarnaast heeft hij het bloeddorstige alter ego Marshall (William Hurt) die hem tot gruwelijke moorden aanzet. Hij komt echter in de problemen wanneer er foto's worden genomen van zijn laatste moordpartij. Naast de opportunistische fotograaf, wordt hij ook op de hielen gezeten door de doortastende rechercheur Tracy Atwood (Demi Moore). Is Mr. Brooks slimmer dan zijn tegenstanders en kan hij voorkomen dat zijn vrouw en dochter achter zijn schokkende dubbelleven komen? Of wordt hij voor eens en voor altijd ontmaskerd?
Earl Brooks
Sheila
Meeks
Sunday
willemfilm
Topfilm. Spannend en verrassend. Kevin Costner vond ik magnifiek. Ik heb de gehele film niet geweten hoe het zou aflopen. Kon alle kanten op. Tot op de laatste minuut. De laatste scene was een beetje flauw maar ook erg goed. Snap je. Wel als je de film hebt gezien. Kijken !
dulcinea
Geen slechte thriller maar ik had er ook meer van verwacht, Kevin Costner is sterk maar ik vond het verhaal soms te traag en idd zoals anderen ook al zeiden soms teveel verhaallijnen waardoor je een beetje uit het eigenlijke verhaal getrokken wordt.
vcrrr
Ik ben absoluut geen Costner fan, maar met deze rol heeft hij mij verrast!
Af en toe zaten er een paar voorspellende momenten in deze film. Maakt dat de film slecht? Zeker niet! Er zit voldoende spanning in deze film om je te blijven boeien.
Het verhaal, cast, acteer- en camerawerk, al met al goed voor vier sterren!
aerts007
Bij mij hetzelfde, ook geen Costner fan ,maar hier heeft hij mij ook verrast. Vond het een leuke thriller!
rondh
Tikkeltje tegenvallend.
Ik dacht dat dit best eens een topper had moeten worden, maar dat viel dus tegen. Ik zeg niet dat het een slechte film is, maar ik had er gewoon iets meer van verwacht.
Acteerwerk is goed, Kevin Costner, en zeker William Hurt was erg goed. Demi Moore viel me wat tegen.
De film vond ik erg traag; zelfs wat langdradig. Ik denk dat het komt doordat er teveel verhaallijnen in zaten. Iedere hoofdpersoon had er wel eentje.
Het einde was ook niet best. Daar hadden ze zeker wat meer mee moeten doen. Het leek een beetje afgeraffeld.
Jammer, Het had veel beter kunnen zijn.
Doordat het hoofdverhaal wel ok was en de acteerprestaties ook wel goed waren, geef ik deze film 3,5 sterren
foxone
zeer goede film.sterk verhaal.gewoon nog eens een fatsoenlijke thriller die zich in mijn ogen spannend houdt, door wisselende verhaallijnen,onverwachte wendingen, een goeie cast . die hier dan ook een ijzersterke prestatie leveren.demi moore laat hier en daar wat steken vallen.Costner speelt dit geweldig 4*
Grimmige, inktzwarte thriller met een verrassende rol van Costner. Goed geregisseerd, al zijn sommige verhaallijnen niet helemaal in balans (Marg Helgenberger als Costner's vrouw heeft bijvoorbeeld bijzonder weinig te doen). Door de zwarte humor en het nare geweld vast niet voor iedereen geschikt, maar ik was aangenaam verrast. Sterke moderne soundtrack ook en goed camerawerk. Jammer dat het einde niet helemaal bevredigend is.
Olivia
Ik wilde vanavond eigenlijk een film gaan huren. Deze klinkt wel spannend. Bij de beschrijving denk ik een beetje aan American Psycho met Christian Bale. Kan je 'm daar mee vergelijken?
Melvin Udall
Sterke thriller met goede bezetting van nagenoeg alle rollen.
Vooral Costner, die van de critici toch vaak op een hoop bagger mag rekenen, speelt geweldig.
Af en toe behoorlijk spannend ook en het verhaal onderscheidt zich zeker van genre-genoten.
Laatste scene wellicht iets te overbodig, wat mij betreft had de vallende telefoon een mooi slotshot geweest.
Leland Palmer
Goede en erg spannende film! Costner overtuigd in zijn rol die hij erg sterk neerzet. In tegenstelling tot hem bakt Demi Moore er helemaal niks van naar mijn mening. Wat acteert zij slecht zeg. Naast dat komt alles wat ze doet of zegt verschrikkelijk ongeloofwaardig over. Moore is wat mij betreft hét grote minpunt in deze film. Het verhaal is goed, superspannend en weet je vanaf de eerste minuut te vermaken. Het einde is niet helemaal bevredigend misschien, maar het kon er zeker mee door. Dikke voldoende voor deze film, met kans op verhoging in de toekomst.
VierkanteOogjes
Verwachtingen waren te hoog, vooral na een magere periode van goede en originele films.
Overbodige verhaallijnen kwamen tussendoor en spanning tussen Costner en die fotograaf had veel beter uitgewerkt kunnen worden. William Hurt wel lekker creepy, alleen alter ego's in Fightclub en Beautiful Mind waren 10x beter verfilmd en betrokken!
Oh ja, Demi Moore...was er bijna vergeten. Wat een flapdroltje zeg, geen diepgang en absoluut verkeerd gecast; jammer!
Dus:
Jedi
Zeer mooie film. Erg intrigerend en verrassend verhaal! Heeft me de volle 2 uur weten te boeien! 3,5*
Patat
Teleurstellende thriller waarin we de moordlustige Earl Brooks volgen in zijn strijd tegen zijn verslaving voor het moorden.
In de loop van het verhaal begint hij samen te werken met een fan en ondertussen heeft hij het er zwaar mee zijn dubbelleven te verbergen voor zijn gezin. Vooral dit laatste aspect kwam niet echt uit de verf en de film concentreert zich vooral op het duo Mr. Brooks en Mr. Smith. Tussendoor huppelt er nog een politieagente rond, maar tot een spannende confrontatie komt het echter nooit.
Een film die me matig kon boeien en waarvan het einde me zeker met een onvoldaan gevoel naliet.
gerwinmaster
vond deze film een beetje langdradig en te weinig actie. cijfer 2.5*
chillout
ik vond hem echt best wel goed de spanning blijft heel de film hangen, vond hem zeker niet langdradig ging best lekker.
zeer goed verhaal en acteerprestaties!
Veel interessantdoenerij.
Begint veelbelovend, maar de film raakt al gauw verstrikt in geforceerde plotwendingen en verhaallijnen die er uiteindelijk weinig toe blijken te doen.
Er is veel leentjebuur gepleegd bij eerdere films. Dat is op zich niet erg, maar ik miste eigenheid.
EvertonPride
Vermakelijke film.. leuk verhaal. Echter verpest Demi Moore (heldin) en soms beetje het onrealistisch gebeuren het verhaal.
spoiler--> (bv. toen men toevallig de kipnapper van Moore tegenkwamen in de auto en dat Moore heldhaftig uit de auto verdween en het slot met het oog van de kipnappers wat erg lang duurt totdat men elkaar een paar x raakt)
Al met al toch een 3,5.
voomzap
Voor die momenten waarop je zin hebt in een goede thriller met actie en origineel verhaal, zonder nu direct op veel diepgang en cinematografische hoogstaandjes te rekenen... aanrader - 3,5
donnie B.
Net gekeken, zeer tervreden Mr. Costner
gomar84
Gewoon een top film, van begin tot einde spannend en boeiend. Ook een orgineel einde.
Marcellox
Gisteren gehuurd en gezien. SUPER FILM! Had m'n bedenkingen bij Costner, maar hij was errug goed. Een absolute aanrader.
mikey
Goed geacteerde thriller gaat nogal over the top maar is hoogst boeiend. Met name door helden Kostner en Hurt. Pas trouwens op dat je niet verzuipt in plottwist en nevenverhaaltjes.
PaulieWalnuts
Pas trouwens op dat je niet verzuipt in plottwist en nevenverhaaltjes.
Inderdaad hét grote nadeel van de film. Het begin is erg goed.
Scorpio11
Een film waar je steeds je aandacht bij moet houden. Redelijk maar meer ook niet. Niet een film die indruk op mij heeft gemaakt.

Thriller 'Mr. Brooks' met Kevin Costner morgenavond te zien op televisie

'You' scoort op Netflix, hier zes films over mensen met een dubbelleven

Changeling

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Defiance
Oorlog / Drama, 2008
geheimwitnessonderzoekpsychopaatalter egomoordseriemoordenaarfemale detectiveportland oregon