Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston
Releasedatum: 17 mei 2007
Plot The Number 23
"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."
Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.
Walter Sparrow / Fingerling
Father Sebastian
Hotel Clerk
Sergeant Burns
Captain Pervert
Stukken beter dan ik had verwacht. Nooit echt heel eng, maar wel mysterieus. Er hangt een geinig film-noir sfeertje in de film.
4 sterren!
Leland Palmer
je zou tevreden moeten zijn, je hebt net een middeltje ontdekt als je een nachtje aan slapeloosheid lijdt. Gewoon die film erinsteken en kijken maar. En dan ... ZZZzzzzz...

Roeltje
heb deze film gekeken, en vond hem zeer goed...
zat ook heel goed in elkaar! heb genoten
NightmareLady
Op de één of andere manier kan ik er maar niet doorheen komen.
Ik heb hem nu al 3 keer aangezet en bij 3 keer in slaap gevallen.
Toch nog maar weer eens een poging wagen!
Ramon K
Poe hee! Toch alweer een tijd geleden dat ik een 0,5* mocht uitdelen, maar The Number 23 verdient 'm dik. Totaal onzinnig plot vol ongeloofwaardigheden. Geen greintje logica, van de hak op de tak springend en vol onverwachte twists (zulke twists zijn 'in' tegenwoordig) die totaal nergens op slaan. Laatste half uur bestaat uit uitleg van het plot en het aan elkaar knopen van vele losse eindjes. Termen als 'verdrongen' en 'vloek' moeten uiteindelijk de gaten in het zeer slechte script verbergen En dan nog een moraaltje op de koop toe. Bah! Sfeer en visuals vind ik ook niet bijzonder. Ongeinspireerde troep naar mijn mening. 0,5*
Ferdiyle
Had verlof genomen, en tegen "eventuele" verveling dacht ik; "ik ga een (interessante) film huren, beetje kastanje & suikerspin erbij".. en na paar kandidaten nam ik deze, de "The number 23".. het kon ook mogelijk een teleustelling zijn, wat ik laatste tijden vaak meemaak! Maar neen, eenmaal in de film, werd ik gewoon meegenomen met de verhaal.. enkel het einde, nadat het alles duidelijk werd begon het beetje minder interessant te worden.. maar in het algemeen, 3,5 waard.. huren waard - kopen niet!
Anatolia
Bah! Sfeer en visuals vind ik ook niet bijzonder.
kneuckeretto
Tja wat moet ik hier nou weer van zeggen.... niet echt slecht maar ook niet echt goed. Ik vond het einde (de laatste 23 minuten dus) een beetje vergezocht. Wel vond ik het een verademing om JC eindelijk eens een serieuze rol te zien spelen ipv die rare smoelen die hij altijd trekt. Maar goed, ik heb weleens boeiendere films gezien. Dit vond ik nou niet echt vreselijk interessant ofzo.
Le Edzel
Benieuwd naar deze film, het verhaal spreekt me aan, toch nog maar eens huren of scoren.
Rocco1984
JC = Jesus Christ = 23 min 2 is 21 min 1 gedeeld door 2 + 3 is 13 is mijn geboorte datum! Holy ****! Ik wist het !
3.0
djkoelkast
Best een leuke film, zelfs Jim Carrey kon mij niet van deze film af houden, ik ben totaal geen liefhebber van hem.
Niet super, maar toch wel 3 sterren waard want het eind was toch erg verrassend.
mvvessem
Mooie film, maar niet indrukwekkend!
Had er stiekem meer van verwacht.
janus
Vage onsamenhangende film die na een half uur kijken nog niet kan boeien.
Da's mijn mening.
1 ster
RosasT
Niet interessant of boeiend om te kijken vond ik. Zeer irritant hoe hij overal meent het getal 23 in te zien.. Heb de film niet afgekeken
twanos
Wat laat deze film een hoop gaten liggen, ontzettend ruk gewoon. De film boeide me ontzettend maar het slot is gewoon dramatisch slecht. Is 23 nou echt een duivels getal of is hij gewoon extreem paranoia, als dat tweede waar zou zijn dan zouden de toevalligheden wel bizar groot zijn.
Film waar duidelijk langer over nagedacht had moeten worden.
Complimenten aan Jim Carrey, dat wel.
-jack_sparrow-
Ik had er wel wat meer verwacht.
het heeft een te moeilijke verhaallijn om op 1.5 uur te volgen. alhoewel ik het concept van het nummer 23 best interresant vond , had het niet al te veel met het verhaal te maken , naar mijn mening.
3.0
Drs. DAJA
He he,
ik speel het geluid van mijn films altijd af op de boxen van mijn radio. Waardoor deze dan op de "Aux" stand staat, toen deze film was afgelopen haalde ik hem er weer vanaf waardoor ik mijn radioklok kon zien; 23:00
Ik vond de film overigens absoluut niet tegenvallen. Carrey was zonder twijfel overtuigend en Schumacher gaat netjes om met het thrillergenre. Verhaal loopt goed en lekker alleen slik je als kijker de conclusie niet echt. Alhoewel deze wel goed uitgewerkt word is hij een beetje vergezocht.
Skeleton
Het begin van de film ging allemaal een beetje wazig voor mij. Maar aan het eind komt er een hele mooie draai aan de film!
Een onverwachte draai voor mij. En daarom zo mooi!
Drs. DAJA
Julius Caesar is met 23 messteken om het leven gebracht, de heksensabbat is op 23 juni en William Shakespeare werd geboren en stierf op 23 april. Adolf Hitler pleegde zelfmoord in april 1945 (1+9+4+5+4= 23) en volgens de Maya’s zou de wereld vergaan op 23 december 2012 (20+1+2=23). Wie door deze bijzonder logische argumentatie gepakt is en geen liefhebber is van mijn recensies, kan zich verheugen op mijn waarschijnlijk snelle verdoemenis (geboren op 30.07 (30-07= 23). Nee, erg angstaanjagend is de theorie achter het nummer 23 niet. Er zijn al jarenlang mensen met teveel tijd en een overdosis aan paranoïde gevoelens die rampen aan cijfers koppelen. Gelukkig speelt Joel Schumacher met The Number 23 dan ook niet in op de angst voor 23, maar meer op de obsessie rond dit getal.
Walter Sparrow (Jim Carrey) leeft een normaal en aangenaam leven. Op zijn verjaardag komt hij te laat op een afspraak met zijn vrouw (Virginia Madsen). In de tijd dat zijn vrouw op hem wacht, koopt ze een verjaardagscadeau; een boek rond het getal 23. Het boek vertelt over een rechercheur genaamd Fingerling die tijdens zijn werk te maken krijgt met een mysterie rond het getal 23. Hoe meer Walter van het boek leest, hoe meer gelijkenissen hij tussen zichzelf en Fingerling ziet en hoe meer ook hij in de ban van het mysterieuze getal raakt. Alhoewel Sparrow’s obsessie doet denken aan een overenthousiaste 14-jarige Beatlefan, is alles nog leuk en aardig totdat het boek beschrijft hoe Fingerling een moord begaat. Sparrow begint zich af te vragen hoe ver de gelijkenissen doorgaan en moet hoe dan ook de schrijver van het boek ontmoeten.
Lees deze review (alsnog
) verder hier: http://www.moviemotion.nl/content/review/5040/The_Number_23_Wiskundige_angst.html
Pokerface
Redelijke film. Er wordt een aardige spanning opgebouwd, maar helaas leidt deze tot een anticlimax..
luchtliefde
er is een hele grote fout aanwezig in dez film
de heksensabat wordt gedaan
op 21 juni en niet 23 juni ok
ge kent er echt niks van
21juni is de aankondiging van de zomerwende van lughnasad de zonnekoning ja
dus ik zal het weten als heks der heksen
dus groffe fout
dus niet alles eindigt op 23 maar in feite eindigt alles op 5 als je nummerologie doet zal je de twee en de drie ook moeten doen
het is 21juni ga maar na en zoek het op de film is fout gebassert op heksensabat
Purmerend
Veel te vergezocht allemaal en Jim Carrey vind ik toch veel meer een komedieman. Op de een of andere manier kan ik die man niet serieus nemen.
Just relax!!
Deze film vergezocht en ongeloofwaardig noemen is hetzelfde als tijdens een sf roepen: "dat kan toch nooit".
Scorpio11
Goeie film. Toe de film teneinde was stond de display-teller van dvd op 23:32:23. (Toeval natuurlijk)
Als je de film gaat zien let daar dan eens op.
Rmie
aardige film... drie sterren.
Ik wil er wel bij zeggen dat ik er nooit helemaal in kwam en daardoor is deze film aardig en niet goed. Zo zie ik het.
Een film met een (bijbelse) boodschap moet heel wat in huis hebben om dit goed te maken. Helaas deze film heeft "dit"(heel wat in huis) niet.
Het einde was mijn inziens te gemakkelijk en te voorspelbaar en te zoet.
Jammer.
ge kent er echt niks van
21juni is de aankondiging van de zomerwende van lughnasad de zonnekoning ja
dus ik zal het weten als heks der heksen
dus groffe fout
Het is grove ipv groffe.
Marloes88
Ik vond het een goede film. Ik heb Jim Carrey tot nu toe eigenlijk alleen humoristiche rollen zien spelen, maar ik vond hem erg overtuigend in deze thriller.
De film is niet eng, maar de sfeer van de film maakt het wel spannend. Het einde van de film vond ik redelijk, maar een klein beetje ongeloofwaardig.
En wat betreft het nummer 23.. Let tijdens de film ook eens op nummers die je toevallig ergens op de achtergrond ziet, ze vormen allemaal 23.
Toen ik de film uitzette was het trouwens precies 23 uur!
Thibbledorf
Gisteravond toch maar eens gekeken, ondanks veel negatieve kritieken die ik gelezen heb. Bij vlagen vond ik het verhaal niet overal geloofwaardig, maar de manier waarop meneer Carrey zijn karakter neerzette maakte toch wel een hoop goed. Daarnaast vond ik de film een hele vette sfeer uitstralen. Op het verhaal na vond ik de film een heel duidelijke "Max Payne" tint hebben. Door de soms donkere locaties en het feit dat Carrey soms ook nog de rol van narrator op zich neemt. Geen klassieker, maar hij bleef wel de hele film boeiend!
3.5
Twilight
Gave film. Ik begrijp de negatieve kritiek niet echt over de geloofwaardigheid van het verhaal. Is voor mij niet echt nodig.
Vond de overall sfeer erg mooi en er zaten wat mooie overgangen in. Scene met Suicide Blonde vond ik erg mooi (zo wit!), geweldig!
Wel grappig dat hijzelf het uiteindelijk blijkt te zijn, al vond ik geheugenverlies wel een makkelijke oplossing.
Ik vond z'n obsessie best wel tof in beeld gebracht.

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004