Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston
Releasedatum: 17 mei 2007
Plot The Number 23
"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."
Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.
Walter Sparrow / Fingerling
Father Sebastian
Hotel Clerk
Sergeant Burns
argus
Lijkt me inderdaad een aardig plot voor een thriller, wat ik hierboven lees...
argus
Waar ben jij het dan al eerder tegengekomen?
Ja, misschien in een ver verleden, maar ik kan het nu niet exact herinneren. Maar blijft een leuk plot.
Phoenix
Het komt mij ook bekend voor.
Toch een film om naar uit te kijken. Zeer benieuwd hoe Carrey een Thriller-rol op zich neemt, en Schumacher is toch een regisseur die af en toe uit zijn slof kan schieten wat de kwaliteit van zijn films betreft.
argus
'Falling Down' vond ik een hele goede film van hem, maar dat was een ander genre. Meer drama, of liever gezegd komedie eigenlijk. Afwachten wat dit wordt, maar kan interessant worden.
Chainsaw
Waar ben jij het dan al eerder tegengekomen? Ja, misschien in een ver verleden, maar ik kan het nu niet exact herinneren.
Het plot van It Happened Tomorrow lijkt er misschien een beetje op.
Esteban
Het is ongeveer hetzelfde plot als de nieuwe Will Ferrell die er aan komt, 'Stranger than Fiction', met het verschil dat dat eerder een komedie zal worden.
Als ik de foto's van Jim Carrey bekijk op de (enerverende) website, kijk ik er toch wel naar uit. Op de foto 'the blinds' ziet hij er verschrikkelijk anders uit. Het is een veelbelovend plot en Virginia Madsen is ook niet van de minsten, die purheid en naturel in 'Sideways' blijft me voor eeuwig bij.
Toch vrees ik er een beetje voor. Persoonlijk verkies ik voor een project als dit bijvoorbeeld Christopher Nolan of David Fincher. Maar het is Joel Shumacher geworden. En dat betekent jammer genoeg dat dit alle kanten opkan.
Website : http://www.number23movie.com/
thomzi50
- 1991 berichten
Ben hier erg benieuwd naar. Benieuwd hoe Carrey zo'n serieuze rol doet - Thriller/mystery is nieuw voor hem - en wat Schumacher er van bakt, van wie ik geen hoge pet op heb.
Art
Ben ik de enige die bij de titel gelijk aan Michael Jordan moest denken?
Goed, met Joel Schumacher aan het roer kan het inderdaad met deze film alle kanten op. Ik blijf toch hopen op een goed eindresultaat, mede door Jim Carrey die al heeft bewezen dat hij een film kan dragen en een puike rol kan neerzetten. Het plot heeft een interessant uitgangspunt en dat alles maakt het toch wel iets om een beetje naar uit te kijken maar dus niet met torenhoge verwachtingen.
ThaNick
Waar ben jij het dan al eerder tegengekomen?
Screencaps v/d Trailer : http://www.joblo.com/index.php?id=13322
Werwolf
Trailer: WOW!
Heel erg benieuwd naar deze film! Carrey was vermakelijk in zijn flauwe komedierollen, maar in ESoTSM was hij al erg sterk, dus mijn verwachtingen liggen ook hoog in deze film. In de trailer moest ik een beetje aan Pi denken. De waanzin en het steeds terugkomen van het getal 23. Ik ben benieuwd!
Werwolf
Woah, Carrey als sicke moordenaar met tribal tattoos

Esteban
poster : http://i22.photobucket.com/albums/b343/naw131/the-number-23-poster-550.jpg
bron. Moviephone
"The pen is black! The goddamn pen is black!"
Deed me een beetje denken aan Pi, het nummergefantaseer. Sfeertje was wel aardig (Schumacher blijft een fijn filmer) maar Carrey in de hoofdrol zie ik echt niet zitten. Weet helemaal niet te overtuigen in de trailer.
Esteban
Bij mij zit de schrik nét bij het feit dat we het hier over Schumacher hebben, zijn naam en 'sfeer' horen niet in één zin thuis.
soom
Lijkt me nou echt een super coole film. Ben benieuwd naar Jim Carrey, of hij wat anders kan dan komedie en drama-films zoals Man on the Moon en Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
Matchostomos
Geheel akkoord met het feit dat 'sfeer' en de heer Schumacher niet samengaan. Zoals ook de trailer duidelijk merkbaar stelt dat Schumacher een compleet conventioneel thrillerstijltje hanteert.
Ook Jim Carrey baart me zorgen. Waar het drama als genre hem de afgelopen jaren sterke rollen heeft opgeleverd, lijkt het thrillergenre geen nieuwe optie.
Carrey overtuigt allerminst in deze trailer, idem het plot, dat ongetwijfeld niet boven het alledaagse 'kijk...verrassing'-plot lijkt uit te stijgen.
Iketes
- 1968 berichten
Toevallig, nummer 23 komt ook overal in mijn leven voor
Ook altijd als ik een nummer moet kiezen, kies ik 23 als het kan.
Esteban
28 februari heb ik laatst gelezen voor B, geen idee hoe het zit voor NL.
dulcinea
Gisteren de trailer gezien en ik ben er héél benieuwd naar, 'k heb zo'n gevoel dat deze ofwel héél goed ofwel heel slecht wordt.
En waarom zou Carrey niet goed zijn in een thriller? Ik vind em juist uitstekend in meer serieuze rollen (Eternal sunshine, The majestic)
Thorak
Waarom staat er op de site film website 2-23-06???
Moet dat niet 2-23-07 zijn?
Mr. Eddy
Jammer, ik hoopte even op een remake van de film '23' van Hans-Christian Schmid. Een aanrader voor een ieder die van het cijfer 23 houdt en van nummergefantaseer....

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004