Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston
Releasedatum: 17 mei 2007
Plot The Number 23
"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."
Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.
Walter Sparrow / Fingerling
Father Sebastian
Hotel Clerk
Sergeant Burns
Reinoir
Het is allemaal zo vergezocht volgens mij. Omdat men mij nieuwschierig maakt door de berichten die ik lees ben ik de film maar gaan pindakazen. Ik ben bang dat als ik straks de film aanzet Jim Carrey twee sleutelbossen heeft waar aan beide bossen drie sleutels hangen en dat hij acht honden, twaalf katten en drie vissen die dag ziet. Hoop het niet.
Ik snap je berichtje natuurlijk wel. Alleen wilde ik dus met mijn berichtje duidelijk maken dat (door wat ik hier allemaal lees) het allemaal zo vergezocht en karig over komt.
Edit: Net de trailer gezien
Kijk een Pi zalk zeggen.
Number 23 is een aparte film. De film begint wel wat traag en ik vroeg me af of dat bijgeloof in het nummer 23 niet wat te ver gezocht was om er een film over te maken. Maar na een half uur schiet de film toch in een versnelling en weet hij veel goed te maken. Jim Carrey past wel in dit genre. Deed me op een of andere manier wat denken aan een film met Johnny Depp.
Het weergeven van de scènes uit het boek heeft wat film noire en zorgt wel voor de nodige sfeer. Zeer verrassende film, al zal hij door Jim Carrey waarschijnlijk wel een verkeerd doelpubliek aansnijden. Hij zou in elk geval meer van dit soort films maken. Brengt wat variatie in z'n bekkentrekken.
miss_efron
de eerste thriller en serieuze film van Mr.Carrey en wel ik moet zeggen het is alzof hij nooit iets anders heeft gedaanNiet acteren hé wel thrillers
jippie2010
Ik vond Jim Carrey verrassend goed in deze film. Dit is echt mijn genre en wat mij betrefd goed uitgevoerd. (4.0)
winke082
Jim Carrey op zijn best! Een serieuze rol. Toch wel een verrassende film vind ik.
En die Rhona Mitra is een super lekker wijf.
Xen0n
Heerlijke mysterieuze thriller! Je bent anderhalf uur in een andere wereld, wanneer het je interesseert en wanneer je geboeid raakt ga je enorm meeleven met de hoofdpersoon. Alle vragen die je in een thriller hoort te hebben komen in je op, dit brengt lekkere spanning met zich mee. Gissen, gissen, gissen, en aan het einde klopt het allemaal! Vergezocht? Ja misschien wel, maar ik vond het heel, heel erg vermakelijk.
Mezelf
Vond Jim Carrey met een ontbloot bovenlichaam vol met tattoo's voor het eerst best aantrekkelijk..
Vinokourov
Op zich zijn films waarin realiteit met fictie verweven worden best leuk, maar The Number 23 was maar matig. Jim Carrey heeft een obsessie met het getal 23 en wordt helemaal gek gedreven daardoor. Overal ziet hij met rekensommetjes 23 terugkomen. Dit ritueel wordt na een tijdje erg vermoeiend en vergezocht, evenals het plot zelf, wat op het eind een hoog
-gehalte heeft.
Hassink
Ik heb ongeveer dezelfde analyse als Vinokourov. Het ergste vind ik dat de film zo serieus bedoeld is en eigenlijk na een tijd (ongewild) gewoon lachwekkend wordt.
sweinsteiger
The number 23 :
Mijn papa vond deze erg goed. Maar ik, ik vond hem heel slecht. Heel saai, een(vind ik) saai verhaal. Alleen de acteerprestaties van Carrey waren misschien een beetje goed.
Redelijke paranoïde thriller waarin een man geobsedeerd raakt door het getal 23 na het lezen van een boek. Het begin is wat eentonig, aangezien het hoofdpersonage dan alleen maar in het boek zit te lezen. Als het hoofdpersonage daarna zelf ook in actie komt, wordt het wat boeiender. Een origineel, maar wel vergezocht verhaal. Ook de uiteindelijke ontknoping zit minder moeilijk in elkaar dan de film doet vermoeden.
Parisa
Minpuntjes voor Carrey op het einde. Ik had het idee dat hij daar gewoon zijn zinnetjes oplas. Zonde want verder is het een goede thriller.
Die eerste keren dat hij het boek las, waren mooi geillustreerd. De dames in het boek waren intrigerend en Carrey zelf zag er best sexy uit. De sfeer was heerlijk sober en traag. De voice overs deden me denken aan Sin City.
Zeer verdiende 4,5* van mij.
pentagirl
Leuke en boeiende film, en inderdaad, het acteerwerk van jim carrey was heel goed en vooral verrassend. Ik vond hem zelfs beter dan in sommige komedies. ik ga de film zeker nog eens opnieuw bekijken en het is zeker een aanrader.
clockwork72
Goeie film, apart verhaal, leuk dat echt alles op 23 uitkwam. Af en toe werd het wel een beetje saai en wat langdradig maar het verhaal was wel erg goed bedacht.
tcdaizz
Goede film met een sterk verhaal. Soms wat ver gedacht, maar wel vermakelijk
puckb96
Zeer goed geacteerd door Carrey. Verder een nogal saaie film.
Als je hem zo saai vind, waarom geef je hem dan een 3?
mauwiewauwie
Alles wat je optelt klopt als je het script schijft en baseert op 23
Masterchief
Goede film, begon even saai en slapjes maar werd toch wel spannend
Ik heb genoten
Naar aanleiding van de zeer matige film ook maar is even deze film herzien, een film die beter leek in mijn geheugen. Natuurlijk is deze film ook een stuk beter, maar toch staan veel dingen in the Number 23 me tegen. Zo werkt de flashback structuur totaal niet voor mij en geeft dit een veel te groot deel van de mysterieusheid prijs. Mij betreft zat er meer een rechtlijnige structuur in met alleen de paranoia van Carrey erin weggewerkt. Die elementen werken ook veel beter in de film.
Carrey heeft al meerdere malen laten zien goed serieus te kunnen acteren, dus wat dat betreft zijn er geen twijfels in deze film. Ook leuk is het feit dat hij de zoektocht niet in zijn eentje onderneemt. Iets wat de geloofwaardigheid in de film zeer ten goede komt. Verder een aantal creatieve shots en een interessant uitgangspunt, dat een beetje teniet wordt gedaan door het einde. Dat einde gaat wat over de grens heen van geloofwaardigheid.
Een aardige film met een leuke cast, alleen wat plotelementen stond mijn kijkplezier af en toe in de weg.
jakobjan1908
Het duurde wel even voordat het verhaal echt leuk ging worden maar tegen het eind had de film wel mijn volle aandacht. Kijkt wel leuk weg maar is ook niet echt een topper te noemen.
DjFrankie
Verrassende Carey, apart verhaal, niks mis mee.
ook opvallend dat She Wants Revenge - Tear You Apart voorbij kwam in de film, vind ik een geweldig nummer
cinemakenner
oeh, wat eng nummer 23! Jim Carrey in een thriller tsssss
orbit
- 12092 berichten
Inderdaad een thriller die door zijn einde een beetje wordt pootjegehaakt. Jammer, want het begint best veelbelovend allemaal. Carrey gewoon goed en alles zoals je wilt dat het begint.. maar naar het einde toe wordt alles steeds ongeloofwaardiger.
Dreiecke
Een serieuzere Jim Carrey again. Ik heb 'm pas weer in de Truman Show gezien en ik waardeer hem erg in dit soort rollen. De beelden vind ik mooi, met af en toe heel aparte settings, vnl de scenes met Fabrizia en de Suicide Blonde vond ik fraai.
Ik vond het verhaal onderhoudend, mysterieus en de verklaring verderop (dat ie knettergek was en zelf het boek had geschreven) helemaal niet teleurstellend.
Voor die tijd vond ik de verwarring ivm al die personages best boeiend.
Het getal 23 is slechts bijzaak om de paranoia en obsessie gestalte te geven, prima gedaan.
NYSe
Ik zou de film zo graag serieus willen nemen, maar de scènes met Fingerling maakten dit vrijwel onmogelijk. Hemellief, wat lijkt Jim Carrey ongemakkelijk in deze belachelijke film.
Leno
De film begint heel aardig maar wordt richting de climax wel steeds minder. Op een gegeven moment boeit het allemaal niet meer zo veel, maar gezien het sterke begin en het aardige uitgangspunt wel een voldoende

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004