• 9.381.779 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston

Releasedatum: 17 mei 2007

Plot The Number 23

"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."

Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.

Walter Sparrow / Fingerling

avatar van Baamert

Baamert

die hard schreef:

waardeloze film. Gaat vrijwel nergens over. Puur onzin

Deze rol is niet voor een Carry weggelegd. Schoenmaker blijf bij je vak.

1 sterretje

vak = leest

avatar van gotti

Carrey heeft overigens bewezen dat hij de serieuzere rollen ook uitstekend aan kan. ZIe bijvoorbeeld Eternal Sunshine of a Spotless Mind, The Truman Show en mijn persoonlijke favoriet Man on the Moon, waar hij een geweldige vertolking van Andy Kaufman neerzet.

avatar van aideb37

aideb37

scorepio schreef:

Film is echt bijzonder. Bekijk hem wel uit ,want de film wordt pas goed (en duidelijk) naar het einde toe. Sommige stukken zijn idd wat minder ,maar al bij al vond ik deze film toch bijzonder goed. (vooral de ontknoping en het verhaal)

Jim Carrey deed het bovendien bijzonder goed in zijn rol.

4 sterren.

ben het hier helemaal mee eens

avatar van Jiinke_

Jiinke_

Deze film is geniaal!

Ik vind het echt een hele leuke film.

Je moet 'm wel uitkijken om 'm te snappen.

Soms is ie een beetje overdreven.

Maar het is echt een aanrader!

Een 4.5

avatar van Mad Man Mundt

Mad Man Mundt

gotti schreef:
Helemaal mee eens, maar niet in deze film... Vond dit dan ook geen serieuze rol...

Jammerlijke film die ondanks het goede begin, met zo'n belachelijk en vol plot-holes einde aan komt zetten dat het werkelijk lachwekkend wordt. Het vette 23 gegeven wordt totaal onbenut gelaten en dient slechts als opvulling voor wat slappe spanning.
Verwachtte een intelligente, beklemmende thriller, kreeg een domme, standaard who-done-it (hij was het zelf, d'oh!) -> 1,5*

avatar van ewalk

ewalk

Een aparte film waarbij het plot nogal tegenvalt. De film bleef boeien tot aan het moment dat duidelijk werd dat hij het zelf had gedaan een echte anti-climax.

Vreemd dat niemand op dit forum een link maakt naar de boeken van Leonard Roggeveen (ja, die van Okkie Pepernoot). De avonturen van Bram Vingerling. De hoofdrolspeler, jaaaa, dames en heren, heet Bram Vingerling en in een van zijn verhalen krijgt hij ook steeds met het getal 23 te maken!!! De eerste druk van dit boek dateert van 1928!!!!!!!!!

In de film laat Sparrow een boekje met een kabouter zien en verwijst naar zijn eigen leven Fingerling is ook Pinkeltje van onze eigen Dick Laan!! In de verhalen van Dick Laan speelt 23 echter geen rol. Waarschijnlijk een mix van Hollandse kinderverhalen?

avatar van muss1905

muss1905

Deze film is super ik heb lang geen goeie Thriller meer gezien en deze vind ik een 4,5 waard

als je van Thrillers houd is deze film een aanrader

avatar van Lucasje0

Lucasje0

En toch vond ik Bruce Almighty grappiger

avatar van Rutte

Rutte

Wazige film, niet naar mijn smaak.

Heb deze samen met een collega zitten kijken tijdens de nachtdienst.

Het begon best wel aardig maar op een gegeven moment konden we er echt geen touw meer aan vastknopen, en dan is het jammer dat je moet wachten tot het einde voordat er het een en ander duidelijk wordt gemaakt.

Overigens, je ziet het cijfer of cijfercombinatie "23" zo vaak langskomen dat het je op een gegeven moment de oren uitkomt.

Carrey bewijst hier echter wel opnieuw dat ie echt wel goed kan acteren, ipv van aleen maar gekke gezichten trekken, en vooral daarom toch 2.3 sterren, "afgerond" naar 2.5.

avatar van gotti

Mwah. Interesant uigangspunt, waar helaas niet zo veel mee gedaan wordt. Het zoeken en lezen in het boek kabbelt een beetje te traag voort en wanneer je weet hoe de vork in de steel zit, blijkt het uiteindelijk nogal flauwig te zijn plus een moralistisch zeik-einde.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Matige thriller die nergens spannend wordt, komt ook erg laat op gang. Die optellingen de hele tijd irriteerde me ook erg, Carrey speelt niet slecht, maar ik had misschien toch liever iemand anders de rol zien doen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

wil hem wel zien , maar ben bang dat dit voor mij zo'n traumafilmpje zal zijn

avatar van Jordaeh

Jordaeh

Lucasje0 schreef:

En toch vond ik Bruce Almighty grappiger

Dit is ook niet bepaald een komedie film.

avatar van rOxx

rOxx

in 1 woord: SAAI!

avatar van rOxx

rOxx

Jordaeh schreef:

Dit is ook niet bepaald een komedie film.

ja dat wilde ik dus net zeggen:S waar slaat het op

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Zo slecht zit hij toch niet in elkaar, maar tegenwoordig zijn er zo veel van dit soort films met van die plotwendingen. Het doet me wat denken aan Memento, maar die was beter.

Ik vind het vooral wel goed geacteerd, Jim Carrey stoort me niet zoals in veel van zijn films met als toppunt Ace Ventura 2.

Ze moesten hem nog maar eens wat meer serieuze rollen geven.

Spannend is deze film niet echt maar mystery is niet verkeerd gekozen, je wil vooral te weten komen waarom er zo veel overeenkomsten zijn met Walters leven.

Je kan het omschrijven als een kruising van Memento en A History of Violence.

avatar van Salto

Salto

Deze film is gewoon verschrikkelijk slecht. Ik akn er niets anders van maken

avatar van Killerbert

Killerbert

aardige film, je moet soms goed opletten om de film te begrijpen

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

Tijd geleden dat ik zo'n voortslepende film heb gezien. Het idee rond het getal 23 is aardig, maar de uitwerking is een rommeltje. Nietszeggende voice-overs van Jim Carrey een plot dat nergens op slaat. Kom op Joel, jij kan beter! 1,0*

avatar van moviemike

moviemike

De acteerprestaties tillen 'the number 23' naar een degelijk niveau (vooral Carrey staat weer sterk te spelen in een serieuze rol), maar voor de rest is deze vreemde film te wazig en lijkt het verhaal nergens echt naartoe te willen gaan. Het lijkt alsof je zowel naar een film-noir, een thriller, een drama en een mysterie zit te kijken maar geen enkel van de vier genres is mooi uitgewerkt.

Toch heeft het allemaal 'iets' fascinerends en zal het moeilijk zijn na afloop geen link proberen te leggen tussen het getal 23 en je eigen leven!

avatar van El Stino

El Stino

Ik vind het geen sterke film. Jim Carrey is voor mij een top-komiek en slaat in deze "serieuze" rol de plank mis. Het verhaal blijft oppervlakkig en wordt te snel afgewerkt. Het gegeven van het numer 23 wordt niet ver uitgediept en de personages zijn net zo oppervlakkig als het verhaal.

De hele film heeft me van het begin tot het einde niet kunnen boeien. Daarom krijgt deze film van mij 2 sterren.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Ik vond dit een prima film, met een goede anti-climax! Verveelde mij geen seconde, heb alleen veel betere van carrey gezien. 3.5*!

avatar van Bla

Bla

Ik vond hem niet supersterk maar ook zeker niet slecht. Vooral de kleurcontrasten die o.a. laten zien hoe het verhaal van het boek zich met zijn eigen leven vermengt vond ik mooi gedaan. Ik dacht er tijdens het kijken heel goed over, zat aan een 4* te denken, tot dat bleek dat hij het zelf gedaan had . Ik was nogal onthutst en vond het erg jammer... Een beetje een anti-climax zoals al eerder opgemerkt. Daarom 3,5 * voor toch een redelijke thriller met een goede Jim Carrey in mijn opinie.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Baamert schreef:

vak = leest

hehe

avatar van DragQueen

DragQueen

Vrij sfeervol gebrachte thriller, met een goed verhaal dat me een beetje deed denken aan memento en dergelijke films. met de cast zat het wel goed. carey kan met gemak ook serieuze rollen aan. dat laat hij wel zien hier. verder een film die wat goede wendingen bevat, waarbij je goed moet opletten. naar het einde toe wordt het hoe en waarom van bepaalde zaken natuurlijk allemaal duidelijk. de shots tussendoor van de personages uit het boek, waren goed gedaan. over het algemeen is het concept vrij aardig uitgewerkt. goed kijkvoer. ik geef de film 3,5 sterren.

avatar van Colombo

Colombo

Had veel meer verwacht van deze film,.. 3,5 uiteindlijk

avatar van stem100

stem100

Saai, vergezocht en slecht uitgewerkt.

Niet eens vermakelijke pulp.

Met het beruchte '23' gegeven kan je veel meer kanten op. Jammer dat de regisseur voor deze versie heeft gekozen.

avatar van extasis

extasis

absolute flutfilm, ben in slaap gevallen

avatar van wapper

wapper

Aardig sfeertje, de scènes met Fingerling doen mij een beetje aan Max Payne denken, wat ik wel goed vind maar na een uur begint de film een beetje oninteressant, saai en "het is nu wel goed geweest zeker" te worden.

avatar van finalman

finalman

extasis schreef:

absolute flutfilm, ben in slaap gevallen

je zou tevreden moeten zijn, je hebt net een middeltje ontdekt als je een nachtje aan slapeloosheid lijdt. Gewoon die film erinsteken en kijken maar. En dan ... ZZZzzzzz...