Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston
Releasedatum: 17 mei 2007
Plot The Number 23
"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."
Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.
Walter Sparrow / Fingerling
Father Sebastian
Hotel Clerk
Sergeant Burns
scorepio
Film is echt bijzonder. Bekijk hem wel uit ,want de film wordt pas goed (en duidelijk) naar het einde toe. Sommige stukken zijn idd wat minder ,maar al bij al vond ik deze film toch bijzonder goed. (vooral de ontknoping en het verhaal)
Jim Carrey deed het bovendien bijzonder goed in zijn rol.
4 sterren.
Lyonesse
Na vele, vele slechte films die ik de laatste tijd heb gezien (Vacancy, Wild Hogs, Norbit, the Reaping) vond ik dit een verademing. Eindelijk weer een film waar je ff moet opletten. Het had allemaal nog iets beter uitgewerkt konden worden, ik weet het. Maar ik vond hem degelijk gemaakt. Ik vind (in tegenstelling tot wat ik hierboven allemaal lees) Jim Carrey altijd een stuk beter in serieuze rollen (The Eternal Sunshine..., The Majestic) dan als gekke bekken trekker! Maar dit is persoonlijk! Ik raad 'm aan in ieder geval! 5 sterren redt ie net niet! Maar ik geef er 4!
Koek
Een zeer matige thriller met een hoop plotgaten en onlogische (en onverklaarbare) motieven. Jim Carrey lijkt ook niet echt uit de voeten te komen met deze rol en het feit dat hij de film ook nog enigzins omhoog krikt zegt genoeg over de kwaliteit ervan.
Behoorlijke misser dus. 1,5*
Colombo
Aardige film, geen hoogvlieger.. maar Jim maakt het film gwn leuker, aangezien dat een van me lievelings acteurs is
3,5 *
die hard
waardeloze film. Gaat vrijwel nergens over. Puur onzin
Deze rol is niet voor een Carry weggelegd. Schoenmaker blijf bij je vak.
1 sterretje
Norma
Jammer, ik had hier beslist meer van verwacht; Carrey in de hoofdrol, mysterieuze formules.....maar het pakte wat mij betreft niet lekker uit. De opsomming van de vele 23-ontdekkingen gingen me al vrij snel irriteren i.p.v verbazen en na een uur verviel het verhaal in een standaar thriller zoals we al zo vaak gezien hebben.
L2E
Vond het al met al een goede film, vrij langdradig begin, maar naar het einde toe werd het best spannend.
Geen waardeloze film dus! ruim 400 stemmers en gemiddeld 3*
Goed werk dus van Carry!
--jlo--fan
jim carrey speelt regelmatig in komedie's dus het is wel effe wennen dat hij in serieuze film speelt dus het is dan wel een 4* waard
sylvia1
Goed en spannende film!
Het einde vond ik wel erg snel ineens gaan..
Thomas
aardige film .. met toch wel weer een voorspelbaar hollywood plot...
Intrigerende, vernuftig in elkaar gezette thriller. Carrey is sterk in de paranoïde hoofdrol en het puzzelachtige scenario is meeslepend uitgewerkt. Bijzonder fraai ook qua camerawerk en montage, al is de vormgeving soms iets te overheersend. Eindelijk weer eens een goede film van regisseur Schumacher.
Riddick
Goede film beter dan ik verwacht had. Carrey zet zijn rol geweldig neer. Goed verhaal, en mooi camera werk.. Al met al een aardig goede thriller.. 4*
Leland Palmer
schrijf jij dit om 23:00 uur??????
Henk is gewaarschuwd.....
Lyssa
Intrigerende film, interessant uitgangspunt. Goed camerawerk en een heel andere rol van Jim Carrey. Toch vond ik de film soms wat langdradig worden en had ik er toch iets meer van verwacht.
garlic senior
de film heet ''the number 23'' en hij komt op 23 oktober in de videotheek, toevallig zeg!
rupie
matig filmpje, was snel dat gedoe rond die 23 zat. niet echt bijzonder met verbanden rond getal 23. vond J.C niet echt best.
ondanks dat ik Eternal of S wel als serieuze film met J.C goed vond.
Einde als los zand...
geros
had er niet veel van verwacht maar dat was anders naardat ik hem gezien had, goeie film sterk spelende jim carrey, spanning kan wat beter. het is een interresante film.
3,0 stem
JoopE
Viel me behoorlijk tegen, zeker voor Jim Carrey. Het komt op mij allemaal zó ongeloofwaardig (belachelijk eigenlijk) over dat ik enige moeite moest doen om hem uit te kijken.
2 *
arjan10
Deze film viel mij behoorlijk tegen. Ik was dat geneuzel over het getal 23 al gauw zat, irriteerde mij eraan dat alles werd terug geleid naar dat getal.
Jammer, aangezien ik films met Jim Carrey in een serieuzere rol meestal wel kan waarderen.
Ik geef 2 *
garlic senior
ow.... oeps
Nieke
Carrey kan een dergelijke rol zeker aan, misschien zou hij niet enkel op basis van regisseur moeten kiezen, maar ook op script.
Bij deze; niets tegen Schumacher, maar ook geen ontspanning van deze film voor mij.
thunderball
Regisseur Schumager staat er nou niet bepaald om bekend goede films te maken. Phone booth was wel aardig en Falling down zelfs goed, maar voor de rest? 18mm is 1 vd meest waardeloze films die ik ken. Ik denk dat een andere, betere regisseur (die ook wat subtieler te werk gaat) een veel betere film uit dit redelijk intrigerende idee had gehaald.
movieking
Is toch al de 3de keer dat Carey een serieuze rol heeft. Denk maar aan "The majestic" en "Eternal sunshine of the spotless mind"!!!
Goed gedaan Jim!!!!
koegel70
Een uiterst matige film, doet wel errug lang over het lezen van 22 hoofdstukken.... moet hij niet weer een keer terug naar zijn werk?
Wat is zijn zoon een wijsneus!
hoe oud wordt zo'n hond?
Virginia Madsen is mooi
Vrouwtje heeft ál die tijd nóóit wat gemerkt en vat het uiteindelijk wel érg sportief op
Wat een goede psychiater.... kon zich zo goed inleven dat íe er zelf gek van werd
túúúrlijk

The Butterfly Effect