Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston
Releasedatum: 17 mei 2007
Plot The Number 23
"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."
Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.
Walter Sparrow / Fingerling
Father Sebastian
Hotel Clerk
Sergeant Burns
MrAmsterdam
Redelijke film. Jim Carrey acteert prima maar het was een beetje een hak op de tak film.
Helaas hebben ze het eind erg warrig gemaakt en doet de film ook niet veel goeds.
Je verwacht een spetterende thriller maar na het kijken van de film valt het je toch tegen.
Goede preseren van Carrey.... tsjah, 2,5*
Smith
Tja, wat moet je ervan zeggen
. Je zit echt een uur en kwartier te kijken naar een film met het idee ; Waar gaat dit over en waar moet dit heen. Het word wel duidelijk aan het einde, maar toch..... Om deze film nu een hoge waardering te geven ??? nou nee !!!
Zo en zo hoort Carey niet in deze film thuis
en is de film nog heel langdradig ook
. Hij duurde anderhalf uur maar het leken er wel 2 en half. Ik geef m anderhalve ster
Macmanus
Tegenvaller
Had best wel een beetje zin in een mysterieus filmpje. Maar helaas is dat hele 23 gedoe nogal debiel en daardoor is het karakter van Carrey meer vervelend dan intrigerend.
Opzich probeert iedereen er nog wat van te maken. Carrey laat zien dat hij toch wel meer kan dan alleen maar gekke bekken trekken, hoewel dat al redelijk duidelijk was na Man on the Moon en Eternal Sunshine. En Matthew Libatique achter de camera maakt er zeker zo nu en dan wat leuks van, vooral de droom shots van Carrey waren mooi. Maar ik irriteerde me toch iets te vaak aan dat hele 23 gedoe, zat al sketches te bedenken voor Scary Movie Part 5.
iGeO
Jammer dat een groot deel hier deze film als butt-film bestempeld.
Ik ben daarom dan ook met die gedachte in m'n hoofd, deze film gaan kijken. En ik moet zeggen dat deze film bij mij een positieve indruk heeft achtergelaten.
Vond het wel sterk, dat ze de hond als rode draad door het verhaal lieten lopen (de hond was getuige van de moord en heeft het er toe aangezet dat Sparrow achter de ware aard van het verhaal komt.
Moet zeggen dat ik waardeer om z'n komedies (me, myself & Irene, liar liar, Bruce Almighty, etc...), maar na "Eternal sunshine of the spotless mind", ben ik hem ook zeker gaan waarderen in serieusere rollen.
De film heeft mij geen moment verveeld en ook het einde was zeker realistisch neer gezet.
Voor mij 3,5 ***
christophel
ik vond het een aardige film, moest wel mijn aandacht erbij houden, je mist anders gauw iets, zodat je hem niet meer snapt ***3
hell300
vond het één van de betere thrillers en een sterk acterende carrey die zich goed weet te vinden in zijn rol
Phoenix
Iedereen heeft het maar over die debiele rekensommetjes maar volgens mij geeft de film zelf ook telkens maar weer aan dat het "just a number" is. Het gaat mijns inziens meer over paranoia en obsessie die op de meest triviale dingen gestoeld kunnen zijn.
Vond het een gave film. Visueel geweldig, gaaf hoe aan het begin de wereld in het boek nog ver van de realiteit ligt en het naarmate de film vordert steeds scherper wordt, eigenlijk net als Sparrow's geheugen dus. De eerste longtake met de jeugd van Sparrow/Fingerling is echt prachtig (deed me denken aan die clip van Royksöpp (oid)).
Maar ook de rest van de film straalt veel sfeer uit. De nachtelijke uitstapjes, de erotische scènes met een waanzinnig tribal-tattooed Carrey en die chick, de encounter met suicide-blonde... Allemaal erg mooi.
Op het einde is het nog even lekker puzzelen. De plotelementen die ervoor zorgden dat Sparrow's geheugen terugkwam (de hond, de weerspiegeling van allerlei dingen) en hoe zijn amnesia de benaming van verschillende personages beïnvloed vond ik goed gebruikt.
Carrey's prestatie maakt het af. Hij mag weer een unieke rol aan zijn al veelzijdige oeuvre toevoegen.
puurlijknbatsie
Ik vond het wel een goeie film, je moet wel goed je koppie erbij houden om hem te volgen, maar is toch een Hitchcock-achtige film geworden, met een verrassend eind. 4.0 punten.
elhamlalila
Best goede film. Jammer dat ik me zo irriteer aan Carry, gewoon zijn houding gatver...Gelukkig kon ik er nog net langsaf kijken.
Halverwege werd ik wel uit de film gerukt door ongeloof. Het klopte niet meer, dit duurde gelukkig maar een paar minuten.
CRu
Deze film bestaat meer uit de suggestie van spanning dan daadwerkelijk spanning op zich. Verder loopt alles in hetzelfde tempo. Ik denk dat er uit het concept achter deze film meer te halen was.
Leland Palmer
Hij krijgt van mij een 2.3... :O, 2 en 3 is 23!

soom
Erg fascinerende film, Jim Carrey speelt weer een geweldige rol en voor de ontknoping word ruim de tijd genomen. De voice-over bezorgde mij trouwens rillingen, geen idee waarom.. Helemaal in de traditie van Donnie Darko, The Secret Window en meer van die films.
the shawtrain
hij krijgt van mij een 4.5 heerlijke film. Wat veel slechte reacties ook in mijn omgeving had ik niet gedacht.
Spookje
Ikelf vond um goed maar mijn vriendin vond um mwoah. Je moet van Jim Carrey houden, dat is zo, maar hij speelt behoorlijk sterk in deze film. Verrassend plot, mooie sfeervolle scenes..Ik geef um 4 sterren
benan89
Geeft niets om Jim eens in een serieuze film te zien, maar vondt deze film erg langdradig, ik heb vaak gedacht van nu gaat het eindelijk komen maar ben in het geheel niet gefascineerd.
Jammer dat ik geen 2,3* kan geven
van mij 2*
jorisdelemarre
Leuke film!!
begint met mooie shots, deed me denken aan de vage/ mystieke sfeer van sin city. Carrey kan klaarblijkelijk meer dan alleen pet detective spelen
zeer overtuigende rol!! Het einde is wat mij betreft wél zeer bevredigend. Het rare verhaal valt mooi samen. Is iemand dit ook opgevallen; Topsy Krettz....... TOP SECRET en er zijn meer coole verwijzingen, zoals de bloedrode muur.. Interessante en goed geschreven film.. ik zou het boek nu ook zelf wel willen lezen ghehe
goeie 3.5 sterren
Harregarre
Leuke film!!
goeie 3.5 sterren
Dat van Top Secret zeggen ze zelfs duidelijk in de film zelf. Als je dat niet opgevallen was, had dat me juist verbaasd. Eerlijk gezegd verwachtte ik van de film een soort mysterieus-achtig iets met het nummer 23, maar achteraf vind ik het juist wel mooi hoe de film zeer in 't midden blijft over de betekenis die je er wel of niet aan kunt geven.
graafsel
Best een aardige film, had alleen iets minder vaak voorgerekend mogen wanneer iets 23 is, komt een beetje knullig over...
Yuppie_Scum
Ik kende deze film nog niet en daadoor had ik ook een erg laag verwachtingspatroon van deze film.
Maar ik ben aangenaam verrrast door deze film. De 'graphic novel' achtige flashbacks maakte inpact en de verhaal lijn bleef spannend.
Doordat realiteit en 'fictie' zo door elkaar heen liepen maar steeds dichter bij elkaar liepen, kreeg ik een beetje een Mulholland gevoel bbij deze film.
Ook het plot is best aardig!
Kortom ik heb me goed vermaakt tijdens het kijken van deze Carrey!
3,5* van mij.
tukkerstein
Hoewel ik het een slappe film vond is het wel leuk om dit eens door te lezen.
AmazingPP
Ik vond deze film nogal tegenvallen. Ik had er misschien te veel van verwacht, maar mij deed de film weinig tot niks. Carrey is zeer zeker niet slecht en de sfeer is de film is erg creepy. De beelden zijn echter wel mooi gemaakt en de soundtrack in 5.1 is helemaal geweldig, dus daarvoor 2 *.
Timecop
Sanne: 5 letters
5 = 2 + 3
Achternaam begint met een C. C is derde letter van het alfabet
3 = 2^3 - 2 - 3
Ik haal me diploma in: 2009. 2 + 0 + 0 + 9 = 11.
11 = 2 * 3 + 2 + 3
^^ Toeval?
Zie je misschien ook overleden mensen? Sjesus mens, ga iets nuttigs doen....
AmazingPP
Hoewel ik het een slappe film vond is het wel leuk om dit eens door te lezen.
Op eentje na had ik ze allemaal gezien....
The_Game
Aardig filmpje, had alleen veel meer verwacht. Leuk voor een keer zeg maar. Carrey kwam niet sterk genoeg over in deze rol en dat was een tegenvaller.
RealMovieFan
Wat een verschrikkelijk draak van een film zeg. Het verhaal springt ongeloofelijk van de hak op de tak, er is geen touw aan vast te knopen. Vooral de stukken waar Jim Carrey voorleest uit dat boek waren verschrikkelijk.
De film kon mijn aandacht amper vasthouden en ik moest moeite doen om hem helemaal af te kijken. Ik bleef maar denken: misschien is het eind nog goed. Maar nee hoor, ik vond het stukje waarin:Die Agatha aan Walter vertelt dat hij het boek geschreven had nogal een anti climax. Waarom had ze dat niet meteen gezegd, dan had een hoop ellende voorkomen kunnen worden
Een 1,5 * nog voor de moeite en het acteerwerk van Jim Carrey.
Fragglo
Jammer dat het op het eind de film je alleen vertelt dat het allemaal klopt, mocht korter. Vergezocht hoe 23 wordt gevonden vaak, kun je met zoveel nummers.
Ik wilde hem wel graag afkijken, dus dat is een pluspunt. Maar voorspelbaar is de film wel helaas. Jim acteerde gelukkig niet slecht.

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004