Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston
Releasedatum: 17 mei 2007
Plot The Number 23
"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."
Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.
Walter Sparrow / Fingerling
Father Sebastian
Hotel Clerk
Sergeant Burns
steffer85
Ik kwam maar niet in de film, wat een vergezochte bagger!
MIsschien komt het ook omdat ik bij carrey steeds dacht : oo nu komt er iets grappigs.....ow nee shit tis een thriller. Maar dat zal wel wennen zijn denk ik dan maar?
Jammer ik had van hem meer verwacht.1,5
moviefreak#1
Ik vind het erg flauw om deze film een lage stem te geven omdat Jim Carrey een keer geen grappen maakt. Persoonlijk vind ik dat deze film uitstekend geacteerd is. Behalve Carrey ook zeker Virginia Madsen en Danny Huston. Buiten dat is de sfeer in deze film meesterlijk neergezet. Het einde vind ik dan wel een minpunt, ik vind dat een open einde, zeker wat betreft de sfeer, veel beter op z'n plaats was geweest.
HtoJ
ik vind de film wel leuk, niet geweldig (gezien ik op 18 mei jarig ben echt waar!!) dat is dus 18-5 (tel ze op en je hebt..... juist). maar soms wel heel erg vergezocht in die film. zo kan ik ze ook maken: deze film kwam in 2007 uit, dit gedeeld door het aantal maanden in een jaar is 167, dit minus 52 weken is 115, dit getal doe je min 92 (want we hebben 4 seizoenen dus 4 keer 23 is 92) en dan kom je uit op jawel 23 oooeh... en zo kun je het aan alles koppelen
als het kon gaf ik deze film 2,3 sterren, maar afgerond is dit 2,5 sterren
arne66
Hoe dom zijn sommige mensen toch... Het is gewoon te makkelijk om iets te zoeken waar je 23 uit kan halen... Het kan net zo goed een ander getal zijn.
Bartel
ik vond de film echt saai, het verhaal kwam niet goed los en ik vond het een ongeloofwaardige film 2,5 *
Nighth@wk25
ik vond deze film erg goed.
geen moment verveeld.
in het begin dacht ik dat jim carrey niet de goede man zou zijn voor dit soort films maar hij doet het in deze film zeer goed.
verhaal is vernieuwend en niet voorspelbaar.
goed einde.
voor mij een *4
orange
je blijft er naar kijken omdat je wilt weten hoe de film afloopt. Tegen het einde haalt de film het begin ruimschoots in. maar Carey is totaal verkeerd gecast. Zonde, want verhaal is wel langdradig, uiteindelijk wel leuk verzonnen. een kleine 3 sterren, eigenlijk meer 2,5, maar 3 voor de moeite.
Defnoch
Vond het inderdaad ook een film waar je moeilijk in kon komen, echt spectaculair vond ik het niet, ik had wel wat meer verwacht van Jim Carrey's roll normaal speelt hij in onzerieuze films dat was nog wel leuk maar dir vond het jammer.
2,5 Sterren vanwege de apparte beelden 2 | 3
HeatWave
Jim Carrey in een serieuze rol, dat dat nog mogelijk is na al die jaren van ongein. Maar toch vind ik hem z´n rol nog goed neer zetten ondanks ik het verhaal zelf toch wel erg ver gezocht vind.
Tsja, ik weet eigenlijk voor de rest niet zo wat ik hier van moet vinden. Voor de makers van deze film zal het een heel gepuzzel geweest zijn, maar ik als kijker vond het toch niet echt bijzonder vermakelijk.
Esteban
"Jim Carrey in een serieuze rol ..." Wat een dooddoener. *zucht*
Nothing personal, HeatWave.
HeatWave
Zo nu net deze film een 2.5 ster gegeven dat vind ik wel weer genoeg voor deze film. Het liefst had ik 2.3 sterren gegeven dat vind ik nog toepasselijker, maar dat is nu eenmaal niet mogelijk.
Maar mischien dat dit ooit nog het gemiddelde word voor deze film.
dennis_n
Rare film waar ik veel meer van had verwacht. Het verhaal loopt niet echt en wordt uiteindelijk erg simpel afgemaakt.
..en waarom wordt niet uitgelegd waarom de schrijver een alias van Top Secret gebruikte???
Wat een vreselijke film zeg, compleet onzinnig verhaal nog onzinniger uitgewerkt. Alsof de makers al filmende het verhaal schreven.
Mac Hammer Fan
ik vond deze film erg goed.
geen moment verveeld.
verhaal is vernieuwend en niet voorspelbaar.
goed einde.
voor mij een *4
Vind ik ook. Een verrassende orginele en boeiende horrorthriller.
thunderball
Deze een paar weken geleden gaan zien.
De film begint goed en kan dan nog alle kanten op en het gegeven is op z'n minst gezegd intrigerend, maar helaas wat er meegedaan is valt uiteindelijk toch wel tegen. Iedere keer wanneer ik dacht:
"Nu wordt het spannend en komt het opgang!" , werd het toch net niet echt goed.
Voordeel is wel dat Carrey en Madsen erg goed acteren zoals hier al vaker is vermeld en dat het zeker niet slecht is wat je te zien krijg, maar ook nergens ECHT goed en dat blijft een handicap van deze regisseur!!
Ik las ergens toen ie uitkwam in de TV-krant over de regisseur dat hij altijd mindere versies maakt van al bestaande films en ideeen, bv zijn St. Elmosfire (ofzoiets) is de mindere tienerfilm van The Breakfastclub, zijn Batmanfilms zijn duidelijk de minderen van die van Tim Burton en deze The Number 23 is de mindere versie van een film die nog gemaakt moet worden! Lachen!
Nou vooruit: 3 sterren!
zjandannybob
De film komt wat traag op gang maar toch was hij echt geniaal verzonnen. er had iets meer thriller in mogen zitten maar al met al zeker de moeite waard om te kijken.
bugno
Ik heb het precies 23 minuten vol gehouden,wat een film zeg,om te huilen,Carrey is echt helemaal terug naar af,0,23*
WB
Carrey speelt als gewoonlijk weer erg goed, maar haalt helaas het niveau van zijn vorige films (Truman Show, Eternal Sunshine...) niet. Als groot fan van Jim's films had ik toch iets meer verwacht. Op zich wel een aardig plot à la Secret Window, en het einde is ook wel enigszins verrassend. Leuk hoe het nummer overal op toegepast kan worden.
3,5 voor het verhaal en het acteerwerk.
IcU
Zeer spannende thriller die mij mee zoog van begin tot eind. Carry speelt erg goed. Ik was echt verrast. 4*, niets op aan te merken.
dementor
In eerste instantie vond ik 't maar een vage film, maar uiteindelijk vond ik het toch wel geniaal bedacht!
Het acteerwerk van Jim Carrey vond ik altijd maar niks, maar na deze film ben ik 'm wel wat meer gaan waarderen.
De climax van de film vond ik geweldig!
Zeker de moeite waard om te kijken vind ik....
ehuurman
De zoveelste thriller met dubbele persoonlijkheden/ schizofrenen/ alter ego's etc.. Tijd voor wat nieuws, Hollywood!
Er zat maar weinig vaart in, en ondanks het slimme camerawerk komt de film niet verder dan 2,5*
Ché Cliché
Tegenvallend, maar slecht. Gewoon ontzettend jammer dat het volledige potentieel van deze film niet benut is. Dit had een 5 sterren filmen kunnen worden, nu een net aan voldoende met 3 sterren. Laat teveel steken vallen en het verhaal had uitgebreider gemaakt kunnen worden, terwijl er juist meer dynamiek in zou komen. Dat is nagelaten, waardoor de film af en toe wat rammelt.
grid8400
Acteerwerk goed.. film.. ruk!
Wat een saaie film zeg, boeit echt geen moment. (behalve dan als hij begint met lezen, en je een heel mooi shot krijgt wat maar door blijft gaan tijdens het vertellen).
Anyways, 2,5 *
roelv
Wat is dat dan voor een ongemotiveerde opmerking.. serieus die film is echt wel meer waard dan die 0.23* van jou.. En helemaal als je het met andere films gaat vergelijken. Acteerwerk is meer dan voldoende en het verhaal is erg origineel. van mij 3*, ook voor de goed gespeelde rol van Jim Carrey (maar hij zou het eigenlijk bij komedie's moeten houden)
bugno
Ja,zeker is de film meer waard als 0.23*,heb hem ook 0.5* gegeven,en gemotiveerde opmerkingen zijn bij deze film overbodig,want elke film waar Carrey in mee speelt is al een drama opzich.
Crazy~Dutchman
Vermakelijke film, met toch wel her en der ongeloofwaardige momenten.
De film is niet echt spannend te noemen, maar om te zeggen dat hij saai is gaat me te ver.
Carrey vond ik zeker niet slecht spelen, maar zoals als vaker gezegd haalt hij het niveau van Eternal sunshine nergens in deze film.
Leuke avondvulling maar meer ook niet.
2,5 *
tukkerstein
Zeer matige film. Verhaal is vergezocht, en de regisseur dacht blijkbaar "Als het verhaal maar bijzonder is, zal de film wel boeiend zijn". Het wordt nooit spannend. Enkel pluspunt is het overwegend aardige acteerwerk.

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004