Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston
Releasedatum: 17 mei 2007
Plot The Number 23
"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."
Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.
Walter Sparrow / Fingerling
Father Sebastian
Hotel Clerk
Sergeant Burns
Theatertje
Wat een grote hoop drek is deze film geworden... Niet alleen bestaat het verhaal uit een dikke hoop zever, ook zowel de beelden als de acteurs zijn ongeloofwaardig. Het geheel is een film die best weggekeken bezien wordt. Of nee, beter is dat je met je lief naar deze film gaat. Zo verveel je je tenminste niet bij het kijken naar dit staaltje bucht.
wwelover
Mijn anus is zeker 23 keer zo groot als die van een mier. MIJN HEMEL!
Dan kan je je beter zorgen gaan maker.
Maar het is een goede film. Carrey doet het leuk. Echt hij ziet er creapy uit in de film. Verhaal is ook erg goed. En het einde is al helemaal top.
Een 4*
thomzi50
- 1991 berichten
Vond het einde erg zwak. Sparrow heeft gedurende de gehele film enorme last van paranoia, komt er niet meer vanaf, maar dan ineens, zijn alle problemen vergeten en ziet hij de toekomst (op de gevangenisstraf na) weer rooskleurig in. Erg jammer dat einde. Verder een vergezochte film, die gelukkig niet zo dramatisch was als ik verwachtte. Vond het wel jammer dat vrijwel ieder nummerbord dat in beeld kwam te herleiden was tot 23, en dat soort kleine dingen. Alsof je ooit kan volhouden dat alle nummerborden rationeel te herleiden zijn tot één getal. Of zoiets. Veel te overdreven en vergezocht. Jammer Carrey was prima, maar heeft betere rollen gespeeld. ZIjn voice-over vond ik neit heel goed werken.
Al met al geen draak van een film maar zoals ik al vreesde stelde het niet al te veel voor. Ruime 2*
Dado
jammer dat het einde zo logisch was, had liever een mysterieus einde gehad, en al helemaal dom dat hij zichzelf aangeeft, het einde doet me denken aan FlightPlan. Hele film een mysterie en dan komt er een standaard logisch eind
thunderball
Ik had hier graag heen gegaan, maar hij blijkt nergens in de regio hier te draaien, of ik moet er een uur of langer voor gaan reizen en iets zegt me dat de film dat nu ook weer niet waard is.
Ambru
hij is het inderdaat niet waard...
arne66
Vond dit een zwakke film. Ik ben te nuchter om in zo'n stom getalletje te geloven. Neem een getal en ga er dingen omheen verzinnen. Ik geloof best wel dat er meer dan we weten zou zijn maar zo'n getal ik vind het zwak zwak zwak.
Oh nee... deze film heeft 145 stemmen met een gemiddelde van 3.19. Laat ik eens 145 / 3.19 = 45 (afgerond) delen door 2 = 23 (afgerond)
Sorry maar zo kun je achter elk getal wel iets vinden.
Theatertje
De Maya's geloofden dat de wereld zou vergaan in 2012. 20 + 1 + 2 = 23...
JorritS
Dit is veel te simpel gedacht, als je deze link bekijkt zie je dat het getal 23 niet zomaar met natte-vingerwerk is uitgekozen:
Ook over de gulden snede:
Trouwens, 3,5*
arne66
Ook over de gulden snede:
Trouwens, 3,5*
Ja het spijt me zeer maar ik ben hier gewoon te nuchter voor.
filmfatje
Ik heb deze film gisteren bekeken en ik moet zeggen ik was aangenaam verrast door de acteerprestaties van Jim Carey. Ik vond het een goed verhaal, het blijft natuurlijk fictie, maar het heeft me tot het einde weten te boeien. Deze film krijgt van mij 3.5*
dragonlady1982
nou wat een *** film zeg had er veel meer van verwacht echt vaag
daar hou ik niet van van dit soort film
van mij een 1
robbertt
Wel onderhoudend.
Carey speelde wel ok.
beelden van met name "het andere verhaal" waren mooi in beeld gebracht. Plot kwam voor mij niet helemaal ongeloofwaardig over. Niet een must-see maar wel om te kijken mocht ie ooit op TV komen.
M>G
net gezien, ik vond hem gaaf! Houd wel van films waar je pas op het einde begrijpt hoe alles in elkaar zit.
Ninto
Dan kan je je beter zorgen gaan maker.
Een 4*
Het is inderdaad een goede film. Kheb hem dan ook een 3.5 gegeven.
Spil
Sanne: 5 letters
5 = 2 + 3
Achternaam begint met een C. C is derde letter van het alfabet
3 = 2^3 - 2 - 3
Ik haal me diploma in: 2009. 2 + 0 + 0 + 9 = 11.
11 = 2 * 3 + 2 + 3
^^ Toeval?
Het zou toeval zijn als jij jouw diploma in 2009 haalt ja..
Ontopic: vond het helemaal niets..
nejixx
het film viel wel mee, alleen het einde was een beetje voorspelbaar naar mijn mening . Maar tog een leuk film om te zien 3.5
Hondsdol
Redelijke film die veel meer had kunnen worden.
De combinatie van een mysterieus getal en een moordzaak zorgen ervoor dat het uiteindelijk een vlakke film is die je niet al te lang bijblijft.
Een van de twee plots uitgewerkt had misschien nog wel wat kunnen worden.
Wel intressant dat getal 23, al houd de interesse bij mij op na de anatomie van de mens en de natuur. Het klopt inderdaad dat de maya cultuur geloofd dat de cyclus van het "leven" zal eindigen/beginnen in 2012, maar weet niet meer of het iets te maken had met het nummer 23 zoals beweert in deze film,maar meer met de cyclus van de planeten.
Ik geef hem toch een 3,5 voor de uitstekende acteer prestaties van jim carrey en het orginele begin van de film.
christophel
niet mijn smaak, maar dat wil niet zeggen dat je de film een laag cijfer
moet geven ...3.5..
Zuzuu
niet mijn smaak, maar dat wil niet zeggen dat je de film een laag cijfer
moet geven ...3.5..
Wat vond je goed van de film, dat je een 3,5 geeft?
nairobi
had hier meer van verwacht maar de film heeft me absoluut niet kunnen overtuigen.
2,5** voor het acteerwerk van carrey, anders was het een 1 geworden..
De Nederlander
denk dat zo,n film je meer moet liggen. vond het iets te veel van het goede.
Pascal A
Zeer goede film waar ik echt van heb genoten, deze rol is Jim Carrey op zijn lijf geschreven.
3,5+
prometida
Dát bedoel ik nou! Lekker in spanning zitten tot aan het einde en dan gaat er opeens een wereld voor je open, en is alles in één klap duidelijk. Ik houd wel van zulk soort films.
Jim Carrey speelde zijn rol best overtuigend. Terwijl ik in hem altijd meer een soort ''grappemaker'' zie.
prometida
Oh wat ik trouwens wel apart vind.
Jim Carrey heet in deze film met zijn achternaam Sparrow.
Terwijl PotC³ ook net uitgekomen is waar Johnny Depp met zijn achternaam Sparrow heet.
Kunnen ze dan niet iets anders verzinnen ofzo?
Ik vind het een beetje vaag. Net zoals Harry Potter; hele beroemde films. Komt er ineens een film uit ;Miss. Potter. Die helemaal niets te maken heeft met Harry Potter.
Ik weet wel dat het in werkelijkheid ook zo is dat er meerdere achternamen zijn en dat die mensen dan niets met elkaar te maken hebben. Maar ze kunnen voor films dan toch wel iets anders verzinnen?
The One Ring
Maar die miss Potter waar het over gaat heeft echt bestaan en is dus geen verzonnen naam
Respekked
Ja, maar dan wachten ze toch een paar jaar met het uitbrengen van die film, want hoe het nu gaat, kan het echt niet!

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004