Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 25 januari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot Blood Diamond
"It will cost you everything."
In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.
Danny Archer
N'Yanda Vandy
Captain Poison
Benjamin Kapanay
Joy4ever
Fantastische film. Ik heb de gehele film geboeid zitten kijken. Ook zeer sterke acteerprestaties. Top.
Q Jones
Fantastische film, de film werd geintroduceerd als een film die iets te zeggen had, dat vond ik wel mee vallen maar desondanks een prachtige film met mooie beelden. Dicaprio is ook echt in top vorm en volgens mij had hij heel veel plezier met het spelen van dit personage, want ik vind hem net iets beter dan in zijn andere films.
Dit is trouwens wel echt een mustsee om te kijken voor mensen die hem nog niet hebben gezien het is meteen 1 van de beste films van mij maar helaas had ik geen plaats meer in me top tien maar hij hoort er eigenlijk wel in.
pjutter
vrij vlakke film,
Puur gemaakt om het zoveel mogelijk mensen naar de zin te maken.
Af en toe wat 'schokkende' beelden, een beetje romantiek, en een hoog Rambo gehalte.
Personages en hun leed deden me vrij weinig, zelfs niet met die enorm sturende muziek om tranen te trekken.
vrij vlakke film,
Puur gemaakt om het zoveel mogelijk mensen naar de zin te maken.
Ik vond dat de film toch wel een aantal diepgaande scenes had hoor
Ik vond dat de film toch wel een aantal diepgaande scenes had hoor
Ik zou het eerder geforceerd dramatisch noemen.
takeshi-san
ik had deze film laast nog op de tv gekeken en het was zeker een goede film ik heb er echt van genoten
Q Jones
nee daar ben ik het niet mee eens ik vond dat de film zeker wel ontroerende momenten had toen, bv heel dat dorp werd gepakt vond ik dat best erg, en zo gebeurd het ook in de wereld dat is het zieke
kuk
Je bedoelt de openingsscene? Die vond ik ook ontzettend shockerend. Fantastich gefilmd en je zit meteen middenin die heftige wereld. Maar daarna vervalt het probleem meer naar een decor en gaat het om een verhaaltje tussen een paar mensen zoals we die al zo vaak hebben gezien.
Q Jones
Ja ik bedoelde idd de openingsscene om echt zeker van me zaak te zijn en er nu nog veder op in te gaan zou ik eerst de film nog een keer moeten zien want dat is bij mij al weer een tijdje geleden
Cinemaniak
Prima film, goeie acteur is dat geworden... die dicaprio.
Denk alleen niet dat ik m nog eens helemaal zal gaan kijken.
Q Jones
Dat dacht ik ook maar toen ik hem gedwongen min of meer nog een keer keek was hij veel mooier en nu heb ik hem ondertussen al 5 keer gezien
Q Jones
Ik heb de film herzien en ik ben het niet helemaal met je eens er zitten veel meer schokkende momenten in ik noem een paar voorbeelden, het is niet bedoelt om je over te halen of zo maar ik zou wel graag willen weten wat jou mening over deze scenes zijn.
Als heel de stad wordt aangevallen zie je echt om niks mensen af worden geslacht.
Hoe de kind soldaten worden getraint vond ik ook vrij heftig en vooral als ze dan dat ene kind ook nog eens die lieve man doodschiet die eigenlijk iedereen probeert te helpen, je ziet ook dat ze zo gehersenspoelt zijn want het ene kind wil bijna zijn vader neer schieten.
De scene dat alle journalisten worden neer geschoten en dan hellemaal om nik, ook vond ik het heel hard dat mensen in alle staten zijn als er gevaar dreigt, De drie hoofdpersonen mochten niet eens de bus meer in
Ook mee van de laatste scenes dat de soldaten komen en gewoon om niks kinderen af gaan schieten die ze eigenlijk zouden moeten heplen omdat ze zo gebrainwashed zijn vond ik shockerend en naar om te zien
nuzjan
Wat een geweldige film!
Uitstekende acteerwerk van leonardo diCaprio en jennifer connelly. Deze film stond erg hoog op mijn lijst van ''nog te zien films'', maar wat ik ben ik blij dat ik deze nu gezien heb.
Echte aanrader voor de filmliefhebbers. De scenes, de verhaal en alles erom heen is erg goed in beeld gebracht.
kuk
Ik ben het zeker met je eens dat er een paar doeltreffende scènes inzitten, met die opening en kindsoldaat scène als 'hoogtepunt'. Maar vind je het niet des te verwerpelijker dat het uiteindelijk gaat om het succes van een blanke Westerling. Alle Hollywood wetten komen nog even langs, een persoonlijke relatie van ons hoofdpersonage met een mooie dame is opeens heel belangrijk en het lijkt op het eind zelfs geweldig af te lopen. Nu valt dat nog wel een beetje mee, maar het lijkt meer op een standaard verhaal dan dat er echt wat met de setting wordt gedaan.
Verdere details moet ik schuldig blijven, want het is toch wel weer een jaar geleden dat ik 'm gezien heb. Maar erg onder de indruk, los van enkele passages was ik niet.
Q Jones
Ja dat het iets te hollywoods is, daar ben ik het met je eens, Maar een van de grootste hollywood acteurs speelt er in mee, dus wat verwacht je anders.
Ik zou zeggen herzie de film nog eens en dan vind je het misschien wel een betere film, zoniet was het een leuke discussie maar zijn we nu bij het eind aanbeland
yeyo
Ik denk dat de clichématigheid en het opgeklopt sentiment van deze film eerder te wijten is aan de regisseur dan aan de acteurs.
Q Jones
Ja toch vind ik de meeste films van de regisseur wel leuk maar de meeste hebben idd allemaal wel een hollywood eind
Don Dijk
Ik ben je inmiddels een paar keer tegen gekomen bij films, maar volgens mij zeg je dit bij elke film.
yeyo
Misschien toevallig juist alleen bij een soort films die jij erg goed vindt
Q Jones
Dat vind ik eigenlijk een opmerking die nergens opslaat maar ja dat zal wel aan mij liggen
John Lee Hooker
Mooie en aanrijpende film. Dat komt deels doordat ik deze in de bioscoop zag, maar het zit gewoon goed in elkaar.
Ik was ook erg benieuwd wat er ging gebeuren boven op de berg, met die vergiftigde thee. Leuk gedaan dat stuk.
- 4,5 -
88Fabian
Wow deze film staat echt hoog zeg,had ik niet gedacht.
Ikzelf vindt dit wel een hele goeie film,de acteerprestaties zijn echt uitstekend.
niet zo raar dat de film een paar oscarnominaties heeft gehad.
jansma
Prima film, goeie acteur is dat geworden... die dicaprio.
Denk alleen niet dat ik m nog eens helemaal zal gaan kijken.
Hoe bedoel je is geworden? Ver ver ver voor deze film was hij al een keigoede acteur, laat ik het rijtje maar niet opnoemen.
romy10.8
Geweldige film.
Zeer goed verhaal en vaak ontroerende scènes.
De film heeft een goede opbouw en het verhaal word duidelijk verteld.
Sifra.
Zeer goede film, duurt lang maar gaat niet vervelen.. Erg mooi en ontroerend!
Inarritu18
Aangrijpend thema met een goeie vertelling. Er werd goed geacteerd maar ik miste ook maar enige diepgang in de personages. bleef heel vlak, en de vijandigheid tussen DiCaprio en Connelly ging van het een op het andere moment veranderde van het een op het andere moment in een vurige liefde, waar ik niet echt zag waar dan de vonk dan had moeten overspringen.
robinb1
Fantastische film, goed verhaal, prachtige acteerprestaties en (voor mij) een onverwacht einde. Had niet veel beter gekund.
%%%%%%
. Dicaprio is ook echt in top vorm en volgens mij had hij heel veel plezier met het spelen van dit personage, want ik vind hem net iets beter dan in zijn andere films..
Jaa dat idee heb ik ook,maar ik vind hem zowiezo erg goed de laaste films.

Actiethriller 'Blood Diamond' met Leonardo DiCaprio vanavond (22 februari) te zien op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Bikkelharde 'Blood Diamond' met DiCaprio vanavond op Net 5

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

The Departed

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004
afrikarebelverlies van geliefdejournalistjournalistiekslavernijhuurlingdiamond minesierra leone bootleggervisserspecial unitsmokkelrwandan genocideoppressionmacabrejaren 90private military company inspirationalsinisterset in africa