Genre: Horror / Mystery
Speelduur: 93 minuten / 96 minuten (unrated)
Alternatieve titel: Paradise Lost
Geregisseerd door: John Stockwell
Met onder meer: Josh Duhamel, Melissa George en Olivia Wilde
Gesproken taal: Engels, Frans en Portugees
Plot Turistas
"There are some places tourists should never go"
Drie backpackers reizen feestend door Brazilië. Wanneer ze door een busongeluk op een afgelegen plek stranden, moeten ze te voet verder door de Braziliaanse jungle. Dan ontdekken ze een bar waar ontvoering, drugs en moord aan de orde van de dag zijn.
otherfool
Mja, een soort mislukte Hostel (en die film was al mislukt, kun je nagaan) gaat vooral in het laatste half uur de mist in: wat er nu precies gebeurt en met wie is compleet onduidelijk. De gore valt ook erg tegen, nee dit filmpje bakt er niet veel van...
1,5*.
Lord Flashheart
De vergelijking met "Hostel" is zeker niet misplaats, zoals sommigen beweren. Het thema is immers hetzelfde en ze zijn vlak na elkaar uitgebracht. Het plot (in hoever dat in dit soort films van belang is) en de setting zijn iets anders (Brazilïe i.p.v. Slowakije), maar voor de rest is er geen verschil. "Turistas" begint wat traag, maar na een tijdje zat ik toch echt in de film; dat had ik bij "Hostel" geen moment. De exotische setting zorgt voor mooie beelden en een prima sfeertje. Vanaf het moment dat ze het huis bereiken gaat de film helaas de mist in. Jammer, want er had meer in gezeten. De zwemscene deed me vervolgens meer aan "The Blue Lagoon" denken, dan aan enige horrorfilm. Toch een punt meer waard dan "Hostel", vanwege de sterke eerste helft en de aardige decors. 3***
Halcyon
Turistas heeft een beetje de pech dat hij de zoveelste torturemovie in de rij is. Backpackers, gillende meiden, ronkende kettingzagen en opspattend bloed; we zijn het allemaal wel gewend ondertussen. Eerst was er de remake van The Texas Chainsaw Massacre waarin een dolle Leatherface het rurale Texas onveilig maakte, vervolgens stak met Wolf Creek zieke Mick de neus aan het venster in de Australische Outback en of dat nog niet genoeg was kwam Eli Roth aandraven met Hostel dat Oost-Europa prompt omdoopte tot een grillige en onherbergzame vakantiebestemming. Kwestie van er nog eens een ander werelddeel bij te betrekken - avonturiers zijn nu werkelijk nergens meer veilig - voert Turistas het Braziliaanse amazonewoud op als dienstdoende setting. In het kielzog van eerder genoemde martelfilms moet Turistas voornamelijk afrekenen met de hoge graad van gewenning bij het verwende publiek. Geen gemakkelijke klus zo blijkt, want het alsmaar kritischer ingestelde publiek maakte min of meer korte metten met deze zoveelste genrefilm.
En hoewel Turistas niet uitblinkt in logica - meiden vergeten hun bikini in een of ander dorp en nadat ze van al hun spullen beroofd worden hebben ze ironisch genoeg wél een bikini bij, of mensen die naakt uit een kooi ontsnappen en plots een zaklamp in hun handen hebben - heeft hij ongetwijfeld zijn kwaliteiten. Het belangrijkste ingrediënt voor een film als deze, namelijk het creëren van een vijandige sfeer in een vreemd land, is tot in de puntjes perfect uitgewerkt. Desolate wouden en grauwe bidonvilles nemen in een handomdraai het aanvankelijk paradijselijke gevoel bij de backpackers weg, waarna ze nog maar één ding willen: huiswaarts keren, en liefst zo snel mogelijk.
De enorme botheid van bepaalde scènes, de adembenemende locaties en de toenemende suspens maken, ondanks het feit dat er een hele tijd weinig spectaculairs gebeurt, van Turistas een uiterst draaglijke film. Het draait in de eerste plaats vooral om het uitstekend overgebrachte gevoel van onbehagen bij de toeristen.
Wanneer uiteindelijk de vaart er een beetje in komt, blijf je als kijker op je honger zitten. Het belerende motief van de slechterik is nogal cliché en ook de gewelddadige uitwassen van z’n filosofie zijn eerder flauw, al is dat grotendeels de schuld van het betere splatterwerk bij de grote concurrenten. De lat ligt nu eenmaal erg hoog en wie korte budgetbeentjes heeft, geraakt daar moeilijk over natuurlijk. Wat dan weer wel opvallend is, is de audiovisuele schoonheid van verschillende scènes. Zo zorgt een prachtige fotografie in het claustrofobische onderwaterlabyrint samen met een zenuwslopende soundtrack voor een van de beste achtervolgingscènes ooit op film vastgelegd.
Spijtig genoeg wordt Turistas te vaak vergeleken met de grotere broertjes en wordt niet meer gekeken naar de eigen, intrinsieke kwaliteiten. Bij deze dus een oproep om onbevooroordeeld naar deze horrorprent te kijken en hem naar waarde te schatten, want wie een beetje zoekt zal ongetwijfeld een hoop lekkers vinden.
FillumGek
Ik ben een enorme horrorfan en zie dan in veel films altijd wel een paar goede dingen. Hoeveel films kennen we nu al niet over een groepje tieners die in een onbekend gebied terecht komen bewoond door maniacs? Ook hier naar verwachting weer het geval en daarom heb ik me er eigenlijk niet aan gestoord. Je wist van tevoren dat het grootste gedeelte van de film over tienerpraat gaat, gevolgd door een laatste 20 minuten horror.
Een aantal pluspunten waren het vrouwelijk schoon en vooral de beklemmende sfeer. Sowieso zaten er erg mooie plaatjes bij, maar het feit dat je als toerist in een vreemd land bent waarin je niet weet wie je kunt vertrouwen en waar iedereen een vreemde taal spreekt zorgen voor een ongemakkelijk gevoel. Ook de grotten onder water zorgen voor benauwde momenten.
Verder is er zeer weinig echte horror te bekennen, maar ik heb me toch vermaakt. Vooral door de personages die werden neergezet en het frisse acteerwerk.
Tommeh
Redelijk filmpje, met genoeg elementen voor een degelijke horror: beetje gore, groepje onwetenden, enge jungle (inclusief verlaten huis), geflipte badguy en een gezonde dosis spanning. Visueel is het niet onaardig (alleen iets teveel onderwater shots) en er hangt vanaf het begin een onheilspellend sfeertje. Het verhaal stelt alleen te weinig voor en niet alle karakters zijn even boeiend. Jammer dat de film niet eindigde in de grot, maar dat er weer een cheesy hollywood einde aangeplakt moest worden.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Hier had ik toch iets meer van verwacht, en had ook zeker wat meer in gezeten.
Het concept, dan wel iets anders dan gewoonlijk, is redelijk standaard maar vermakelijk. Er zaten zeker een paar leuke gore acties in, maar de film komt simpelweg te laat op gang en word nergens echt spannend. Als de film wat eerder op gang kwam had er een leuke spanningsopbouw ingegooid kunnen worden en had de 'horror' ook wat langer geduurd. Nu kwam het pas richting het einde en was het pats-boem even snel weer voorbij.
Ook merk je duidelijk dat het van de hand van John Stockwell is en leek het vaak alsof hij niet meer zeker wist of hij nou met een horrorfilm bezig was of een nieuwe into the blue of blue crush. Tuurlijk, de onderwaterbeelden zijn mooi, maar het kan ook too much zijn, als de film daar niet op gefocust hoort te zijn.
Vermakelijk voor een keertje, maar had stukken beter gekund.
Elineloves
'' "Bussie!" You suck at driving buses! You should do something else. Pick bananas or something. ''
Mijn eerste gedachte bij het zien en lezen van Turistas dacht ik: ''Hostel goes exotic? Toch maar een kansje geven!''
Ik heb niets met de standaard Amerikaanse backpackers. Vooral in films worden ze zo vreselijk oppervlakkig en respectloos neergezet. Mooie, bevallige tienermeiden (lekker maan, Melissa George en Olivia Wilde, yum!) en lompe boerenpummels. Geweldig om die kennis te laten maken met elkaar. Dat ze helaas door toeval stranden op een prachtig verlaten eiland, waar hier en daar wat psychopaten blijken te zitten, hadden ze zelf nooit durven verwachten.
De makers moeten gedacht hebben: We maken de personages niet alleen irritant, we typecasten ze ook nog eens als allerlei verschillende nationaliteiten om het net nog even wat vervelender te maken door alle accenten. Zo zien we Zweden, Engelsen, Australiërs en nog wat Amerikanen. ''Aai laf yu America!'' ''I love you too Brasil!'' Nou nou, wat een lol hebben ze samen. Oké, genoeg over de oppervlakkigheid van de personages, anders blijf ik bezig.
Denk even terug aan de scène waar de eerste slachtoffers ontvoerd werden. Direct schoot ''Apocalypto'' in mijn hoofd. Beetje gejat? Vast wel. Laat het kat- en muisspelletje beginnen.
Het zou expliciete horror moeten zijn. Echt boeien doet het niet, maar slecht is het ook niet te noemen. De film moet het vooral hebben van het ''Braziliaanse verhaal''. De cultuurbotsingen zijn al vrij snel te zien, en de problemen stapelen zich op. Je kent de taal niet, je weet weinig tot niets over de cultuur.. probeer dan maar eens hulp te zoeken.
Er wordt gepoogd een duidelijke maatschappijkritische boodschap uit te dragen. Het is krom, dat moet ik toegeven. Je merkt dat dr. Zamora helemaal niet probeert om rechtvaardigheid te creëren door zieke kinderen organen te geven van domme toeristen, waardoor je misschien ergens nog begrip voor deze schurk zou krijgen.. maar daar wordt in gefaald op het moment dat de satéprikker in beeld komt.
Toch is het niet helemaal slecht. De oppervlakkige personages zijn wel érg fijn om naar te kijken, zolang ze zwijgen. Mooie lijven, mooie beelden van Brazilie. Soms prachtige kleurrijke shots, en dan als afwisseling grauwe, onheilspellende kleuren en locaties. Met name de onderwaterscènes zijn mooi om te zien. Zo nu en dan hangt er een creepy sfeertje. Eng is misschien het verkeerde woord, maar je voelt wel dat er iets gaat gebeuren. Onheilspellend. De gewelddadige scènes zijn vrij plastisch, en dat is ook wel eens leuk voor een keertje.
Ik ga toch voor de voldoende. Nipte 3.0*
Jawaddedadde
Tja, vond dit een net-niet film.
Net niet spannend genoeg, net niet gruwelijk genoeg, net niet ziek genoeg, booswicht dat ook net niet eng genoeg was, enz...
Vond het begin van de film nog het sterkst. Zeker meteen nadat het groepje beroofd wordt en op blote voetjes het dorpje binnendringt. Je voelt dan de vijandigheid die bij het minste kan escaleren. Jammer genoeg gaat het nadien bergaf. Enorme clichépersonages ook. Na tien minuten kon je al zeggen wie ging sterven en wie ging overleven. Mooie onderwaterfotografie, dat wel, alleen jammer dat dit de zichtbaarheid niet ten goede kwam. Die prima locatie wordt verder te weinig uitgebuit, had veel spannender gekund.
Nou ja, onderhoudend en goed voor één keer.
MirzaBabar
Een horror is dit zeker niet. Het begin heeft me zelfs wat verveeld maar naarmate de film vordert begint het een leuker filmpje te worden
3.0
Insignificance
Tien minuutjes, dan weet je wel zo ongeveer waar dit op uitdraait. En dan is het een lange zit, want er wordt nog geruime tijd aangemodderd met een vervelende cast en een belabberd scenario. Zelfs een hallucinant shotje weet niet te overtuigen.
De zwemscène is beter, maar is, zoals wel meer, geforceerd en doorzichtig. Het trekt wel het finale deel op gang, maar ook daar weet het qua sfeer en spanning niet veel te bewerkstelligen. Wel een scène die eruit springt.
Niet dat deze zo indrukwekkend is. Het wordt grotendeels zelfs om zeep geholpen door een chirurg die z'n nobele motieven oplepelt, waar hij eerder nog met een houten prikker opereerde. Het wil maar niet lukken, ook de chaos daarna niet. Vlees noch vis.
Vermakelijk.
Geen idee waar al het gedoe over Hostel vandaan komt bij deze film, zal wel iets met de marketing te maken hebben maar vind maar weinig gelijkenissen tussen beide films. Dit is geen torture horror en is qua setting lichtjaren verwijderd van Oost-Europa (en gelukkig maar). Ik hou het op beperkte genrekennis en wat pech bij de initiële release.
Verder een fijn filmpje, waarbij Stockwell de settling 100% weet uit te buiten. Mooie kiekjes van Brazilië, die vaak genoeg veranderen in een onherbergzaam landschap wanneer het groepje aan hoofdpersonages opgejaagd worden.
Er zitten een paar meer dan aardige gore scenes in, toch had de uiteindelijk climax iets beter gekund. De onderwatergrotten leenden zich tot een mooie finale, maar het beeld blijft iets te donker en de regie iets te warrig, waardoor een deel van de spanning verloren gaat. Toch een gemiste kans.
Toffe setting, bovengemiddeld groepje slachtvee en een paar leuke, gore scenes. Genoeg voor een avondje vlot vermaak.
Bottleneck
Toch best een leuk filmpje dat z'n kracht haalt uit de afwisseling: veel verschillende locaties, variërende soundtrack, cultuurverschillen die het mysterieus maken en personages met allerlei achtergronden. Leuke rol ook van die Kiko.
Tot zo'n driekwart van de film is het prima, niet zinderend maar wel een beetje unheimisch en het sfeertje slaat goed om van feest naar fear. Zodra ze eenmaal echt de lul zijn wordt het wel gelijk minder. Het motief is niet schokkend meer te noemen en het slotstuk is te chaotisch. Alleen het gedoe in de grotten is nog goed en redelijk spannend, mede door de score eronder.
Twee kills komen lekker uit de lucht vallen - letterlijk de meid die hard naar beneden dondert, en de prikker - Het is overall wat mager op het vlak van spanning en goorheid, maar ook zeker niet verkeerd vanwege de afwisseling en de personages, zo vaak zie je dat nou ook weer niet in dit soort films. 3 - 3,5*
Beloki
Redelijke film,
Niet heel erg spannend, maar hij kijkt van begin tot eind lekker weg. Het verhaal had veel spannender en verrassender uitgewerkt kunnen worden, maar het kon er opzich mee door.
B.
Ondanks de vele mooie plaatjes van Brazilië en de beeldschone dames komt de film bijzonder moeizaam op gang, gevolgd door eigenlijk een film zonder een echte climax en spanning. Dat is best jammer,want in potentie kan deze film heel spannend zijn. Nu volgt een redelijk clichématige film dat op geen enkel gebied verrast en de motieven van de "daders" zijn ook gedurende de hele film al duidelijk. Het einde loopt goed af voor de drie hoofdrolspelers en dat levert ook een lichte teleurstelling op, past verder wel in de lijn van de film.
De afwisseling in de locaties is gelukkig geslaagd en visueel levert dit enkele bijzondere momenten op, waaronder bijvoorbeeld de achtervolging onder water.
Licht vermakelijk, maar haalt er lang niet alles uit.
Dreiecke
Een spannend verhaal, blijvend onderhoudend, met beelden van een Braziliaanse dorpje, de jungle, rivieren, grotten, etc. Het voelde behoorlijk claustrofobisch aan tijdens het vele onderwater zwemmen in de grotten.
De film heeft een toenemend griezelige sfeer, waarbij het lang duurt voor je weet waar het eigenlijk over gaat. Verderop blijkt het een aanklacht tegen de toeristen te zijn, die komen profiteren van Braziliaanse mensen, grondstoffen, etc en het daarom terugpakken van enkele toeristen door hun organen te stelen.
Een vreemde ontknoping. Wel origineel, dat wel.
Ik vond het goed gefilmd, prima beelden (wel vaak in een donkere omgeving), realistische verwondingen en een vrij onopvallende maar passende score. Ook heel aardig geacteerd.
Film die voortborduurt op het succes van "Hostel" (die wel beter is). Qua opbouw van het verhaal lijken ze best veel op elkaar. Zo krijg je in het eerste half uur veel mooie dames te zien waarvan sommigen ook uit de kleren gaan en daarna begint eigenlijk pas het echte verhaal wat best weet te boeien en soms ook grove momenten oplevert (wel pas vooral in het laatste half uur) maar wel traag opgang komt. Visueel mocht deze film er best wezen, niet alleen de vele mooie schaars geklede vrouwen (inclusief de hoofdrolspeelsters Melissa George, Beau Garrett en vooral natuurlijk Olivia Wilde) en de fraaie omgevingen van Brazilië maar ook de martelingen (meer chirurgische ingrepen) die best fraai in beeld werden gebracht. Dat laatste had men van mij wel wat meer in de film mogen verwerken.
Filmkriebel
Viel mee. Turistas moet het hebben van een lange opbouw van ongeveer 1 uur.. iets teveel van het goede uiteindelijk. Dit maakt wel dat er een verontrustende sfeer in de film kruipt, met locals die totaal niet te vertrouwen zijn en van hun meest valse kant tonen. Dit is werkelijk de nachtmerrie van iedere toerist. Ik las nog onlangs over de verdwijning van ene Michael Dixon in Costa Rica. De man is al twee jaar verdwenen en ze hebben hem nog altijd niet gevonden. Hiervan krijg je toch even een rilling als je er bij stil staat.
De onderwaterfotografie is één van de attracties en soms lijkt Turistas meer een avonturenfilm dan een horrorfilm. Dat vond ik geen nadeel want het levert al met al een fraai en evenwichtig geheel op met behoorlijke acteerprestaties.
blurp194
Best een leuk filmpje, hoewel wel erg voorspelbaar en in het begin wat langzaam. Dat geeft wel de kans om veel mooie plaatjes van de omgeving - een mooi stukje oerwoud en strand - en de mooie toekomstige slachtoffers te laten zien. En het einde is wat teveel gedoe in het donker, het zal wel spannend bedoeld zijn maar echt werken doet het voor mij niet. Toch best een vermakelijk geheel.
jippie2010
Ik heb eerst even goed gecheckt of dit wel dezelfde film is die ik net gezien heb...
Want ik zag een erg sterke thriller die vanaf het begin tot het eind klopt.
Prima acteerprestaties, prima soundtrack, en spanning tot aan het einde.
Alleen de poster is echt ontzettend slecht...
Ik zie het niet als een horror, en hoe het aan de genreomschrijving Mystery komt, is voor mij juist een mysterie... ik heb gewoon naar een meer dan degelijke thriller gekeken. *4.0
joolstein
Aardige film, met wat enge(gore) scene`s. Weinig echte horror aangezien er alleen wat schiet werk in voorkomt. Pluspunt vond ik ook dat er heel wat leuke dames in rond- liepen die soms nog maar weinig kleding aan hadden. Dit was nergens echt storend! Wat in andere films nogal eens het geval kan zijn! Ook vond ik de onderwater- scene`s erg geslaagd. Dit voegde echt iets toe aan de spanning. Alhoewel als ze in de grotten boven water zijn het wel erg donker is om iets te zien.
john mcclane 2
"blanco" in gegaan en werd wel overvallen door de hele sfeer.
Het leek op een soort kruising van Wolf Creek ,en Hostel..
Maar je kreeg gelijk zo'n gevoel in je onderbuik,wat me opvalt want de meeste horror is juist dat gevoel ( wat het in mijn ogen zeker moet doen,ongemak maar niet op de cringe worthy maar door een beangstige voorbode) vaak ver te zoeken .
Het idee van eerst het figuurlijke paradijs,met een vervolg in een spreekwoordelijke nachtmerrie .
Kan je makkelijk aanspreken,je bent kwetsbaar,gedesoriënteerd ,spreekt de taal niet.
Je kan je inleven in de figuren.
Nu kun je je wat bedrogen voelen door de iets wat afwezige gore ( laat dat je niet afraden ) want die is er wel degelijk doch gedoseerd .
De scene's met de grotten zijn benauwend ,wat geheel in de film past.
Maar helaas moet er bij gezegd worden dat het einde althans de laatste scene's voor het einde wel afbreuk doen aan deze film.
Gewoon totaal onrealistisch,maar dat haalt de sfeer niet weg,maar is wel een smet op de film als geheel.
ruime voldoende hiero,,,3,5*!
Noodless
Helemaal niet onaardig ! Het gegeven van de film is interessant en op sommige momenten best spannend.
Maar de onderwater-taferelen en de ontsnappingen zijn helaas wat te donker gefilmd en daardoor soms onduidelijk. 6/10
Shinobi
"Welcome to Brazil. Now bend over."
Deze film wou ik al langer zien vanwege de cast, maar tot nu toe is het er nooit van gekomen.
Het gegeven van wat backpackers die in de problemen komen, is inmiddels een klassiek uitgangspunt dat meestal garant staat voor vermaak. Ditmaal speelt het gebeuren zich af in Brazilië. Het doet mij denken aan een 'Hostel' meets 'Wolf Creek'.
'Turistas' is blijkbaar de eerste Amerikaanse productie die volledig is opgenomen in Brazilië. Middels de gebruikte locaties - die prachtig ogen - is dat zeker terug te zien. Op deze manier lijkt het net alsof je als kijker ook een toerist bent. Het zorgt in ieder geval voor een aardige opbouw voor hetgeen dat gaat komen.
Op een paar gory scènes na is er helaas weinig horror te bekennen; het geheel komt eigenlijk meer over als een avonturenfilm. Het helpt niet dat John Stockwell tegen het einde aan zelf de draad kwijt lijkt te zijn. Dit uit zich in chaotische taferelen die veelal te donker zijn gefilmd, zonde.
Al met al een redelijke horror die net voldoende vermaak biedt.
Kleine 3,0 sterren.
Collins
De film begint zoals honderden andere horrorfilms beginnen. Een groep tieners bevindt zich feestend op een afgelegen locatie. We verlustigen ons aan naakte schoonheid. We ergeren ons aan stompzinnige dialogen. We beschouwen de mooie omgeving. En we zijn niet verbaasd als blijkt dat het vrolijke festijn sporen van een nachtmerrie gaat vertonen. We gaan gapend mee in het voorspelbare vervolg. Tieners verdwijnen en tieners gaan dood. De voortzetting is voorzienbaar, niet spectaculair en zodanig gecensureerd gesneden dat maar weinig expliciete beelden voorbij trekken.
De film laat de personages, die zich noch door diepzinnige karaktereigenschappen noch door goed acteerwerk onderscheiden, maar wat aanmodderen. Het is dan ook prettig als de verlossende eindstrijd aanbreekt. Een apotheose die erg lang duurt en waarin weinig opzienbarends gebeurt. Geen heuse apotheose dus.
Turistas is een ongeïnspireerde Hostel-kloon, die zelfs niet ook maar beetje interessant wordt. Laat staan spannend. De film scoort geen 0,5 vanwege de bijzonder aardige onderwaterscènes. De enige scènes die enigszins verrasten en er gewoon mooi uitzagen.
Shadowed
Prima.
Stockwell leek in de periode 2002 tot 2006 wel van spannende verhalen die zich afspelen in mooie natuur te houden. Bijna alle films van hem uit zijn eerder geregisseerde speelfilms lijken zich in de mooie natuur af te spelen. Ook deze Turistas kiest weer een mooie omgeving uit om zijn verhaal in te vertellen.
Het is allemaal erg vermakelijk al mist het direct wat strakheid. Stockwell bewees met Dark Tide dat hij wel degelijk raad wist met strakke regie, alleen had hij dat talent of besef nog niet met Turistas. Tenminste dat blijkt. Een probleem waar beide films echter mee kampen is een te donkere finale.
Turistas kiest voor de finale een erg bijzondere locatie uit bijvoorbeeld, maar kan deze niet overzichtelijk in beeld brengen en brengt het vooral donker in beeld. Zo heb je een best gave finale die je eigenlijk niet kan zien en dat laat de opgebouwde spanning ten onder gaan.
Visueel voldoet Turistas aan de verwachtingen, maar mist toch een beetje goede inhoudelijke regie. Zo zijn de mooiste plaatjes de natuur zelf en dat is best makkelijk. Camerawerk had ietsje sterker gemogen en ook de spanningsboog had iets subtieler gemogen.
Verder is het pas horrorfilm na een uur. Alles wat zich daarvoor afspeelt is vooral avonturenfilm die de slechte en soms goede punten van je in het buitenland bevinden laat zien. En nu treffen onze helden het in Brazilië best erg. Ondanks dat is Turistas voor een lange tijd geen horrorfilm, maar na een uur zet het direct de toon door een erg rauwe horrorscene zeer expliciet in beeld te brengen. Ik heb het dan over het stelen van de organen.
Verder kent de film vaker een aantal harde beelden, maar kiest helaas voor een iets te donkere finale die geen spanning meer kan creëren. Gelukkig is de film best vermakelijk en duurt het maar 96 minuten dus ben je er snel doorheen. Ik raad iedereen de unrated-versie aan omdat die toch een tikkie harder is.
xxERWINxx
Vandaag bekeken, wat begint als een mooie vakantie eindigt geheel anders!
Het begint al met het bus ongeluk, daarna kabbelt het wat voort, maar het word steeds spannender en ruwer, wat deze toeristen meemaken is niet mis, spannende scenes, wat actie en horror zaten hierin.
Heb zoiets al wel eens eerder gezien zoals in de film "'Proof of Life'' met rebellen, deze film zit meer horror achtige elementen in ala ''Hostel''.
Enige minpunt waren de donkere scenes in de grotten op het einde, ik zag niet meer goed wie er achter het meisje aanzat, was dat haar vriend of de schurk... ? verder wel een spannende ontknoping!
Boneka
A guilty pleasure mag ik deze film toch wel noemen. Even teruggekeken naar mijn laatste review over deze film. 2012 alweer. Heb lang moeten zoeken naar de blu ray versie met regio B natuurlijk, maar uiteindelijk toch kunnen vinden. Engelse subs prima te doen bij dit soor films. Beeld is acceptabel wat ook geldt voor het geluid. Film is gemaakt net voor de blu ray tijdperk.
Okay het begin kon ik mij niet meer zo herinneren. De hele busscene was ik toch een beetje kwijt. Het begint trouwens allemaal niet zo geweldig. Vooral die dialogen lijken vanuit het boekje te worden opgezegd. Maar goed eenmaal door het eerste traject heen, de jongeren zijn gedrogeerd, wordt het langzaamaan toch een stuk beter en spannender. Wel jammer dat er in het begin van de film al wat wordt prijsgegeven. De toch door het jungle is mooi gegeven en dan met name het grotgedeelte. Dat de Braziliaan wat anders van plan is moge duidelijk zijn. Wat daarna gebeurd wordt een complete nachtmerrie voor de toeristen. Nadat een deel weer terugkeert en we weer het grotzwemmen mogen aanschouwen eindigen we de film mooi met starende ogen iets wat ze nooit meer willen meemaken. Film is misschien 3.5 punt waard, maar vanwege de lage ranking iets opgekrikt.
Overigens de praktijken nog steeds nabij Parijs vinden helaas plaats. Onlangs nog bij een 12 jarig meisje genaamd Lola
in 2022!

Only the Strong
Actie / Drama, 1993

Les 7 Jours du Talion
Thriller / Horror, 2010
sadisticstrandculture clashontvoeringtouristbackpackerpalmen auto ongelukjunglemartelenvacation gone wrong