Genre: Thriller / Avontuur
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Dark Tide
"In Shark Alley, courage runs deep."
Kate Mathieson (Halle Berry) is een duikinstructrice die negen jaar geleden een bijna-doodervaring heeft gehad met een witte haai. Ze slijt tegenwoordig haar dagen met rondleidingen te geven op het vaste land. Dan komt haar ex-partner en vriend langs die haar overtuigt terug in het water te gaan om over haar angst heen te komen.
Kate Mathieson
English Dad
English Boy
Brady

VierkanteOogjes
Prutfilm en inderdaad veel te donker gefilmd. Helft vd film zie je golfjes en iets, tja wat eigenlijk. C-film.
0,5 *

Oliveri
Een goede Avontuur/Drama/Thriller film...
Spannend verhaal...
Gelukkig geen horrorfilm...
Prima acteerwerk...
Perfect achtergrond muziek/geluid
(Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit...
Kennelijk al gauw tevreden?

david bohm
De beelden op en onderwater daargelaten, vind ik dit een hele matige film. Hier zijn het dito acteerwerk en de teksten debet aan. Halle Berry ziet er prima uit maar acteert deze keer als een natte krant.

IceTigerGhost
Dark Tide valt, gezien de score hier, nog behoorlijke mee met Halle Berry als bikiniprotagonist. Het grote probleem is echter dat de film naar een spetterende finale neigt, maar net op dat vlak serieus tekortschiet. Zoals een leeglopende rubberboot die naar zijn einde sputtert. Nochtans had regisseur John Stockwell toch al wat ervaring met dergelijke films (zie oa 'Into the blue'). Dit laat hij echter alleen zien tijdens de (eerlijk is eerlijk) verbluffende onderwaterbeelden. Misschien had de film beter op een ander genre gemikt...

Syrake
Ik heb denk ik zowat alle films als het over haaien gaat ... ook slechte zoals ' sandsharks' bijvoorbeeld en deze nog gevonden die ik nog niet had gezien.
Na het lezen van het verhaal klonk het wel goed
maar na de score te zien en wat reacties dacht ik oei ... maar kheb hem toch gekeken
ik snap niet dat deze film zo weinig scoort want ik vind dit best een goede film. het verhaal kon sterker, maar ik denk dat bij deze film veel echt haaienbeelden getoond zijn waardoor ook de film echter leek. Er zijn echt veel haaienfilms waar je ziet dat de haai een computer beeld is. hier zie je dat nooit.
omdat het verhaal sterker kan ( en eigenlijk klopt het verhaal op moviemeter niet echt ) 3.5* ander zeker hoger

Tarkus
Mooie film ? Mooie Halle Berry dat wel, maar verder is er aan deze film weinig te beleven.
Het laatste half uur zelfs heel weinig, gezien de té donkere opnames waarmee je de half van de actie mist.
Neen, een ster voor Berry en verder weinig meer.

mcdaktari
Inderdaad, Halle Berry ziet er nog fantastisch uit voor 50 jaar. Wat een lichaam zeg, dat is ook wel zo'n beetje het beste van deze film. Maar om een keer gezien te hebben kan ook geen kwaad. Ik bedoel er zijn genoeg slechtere films. Geen topper.

hutchence
ik ben in zuid afrika geweest, dus veel was herkenbaar, dat is voor mij een plus van deze film. Ook dat haaien niet overdreven worden weergegeven maar natuurlijk in hun schoonheid waardeer ik.

Hollywood-west36
Twee sterren voor de film en de lekkere tetten van Berry...

mistral59
het laatste half uur is amper te volgen, veels te donker. Jammer van de film.

Doom4
ach op zich wel een aardige film maar tussendoor is het wel een beetje saaiig en eigenlijk vond ik het einde best wel dom van die duikinstructrice. Ten eerste het word bijna donker en ten tweede volgens mij is het weer ook niet bepaald gunstig voor duiken.....

Shadowed
Solide.
Rare lage score, maar ergens wel begrijpelijk. Dark Tide is het slachtoffer geworden van slechte promoting, en je kan dan ook bedrogen uitkomen als je een blik op de poster werpt. Dat schept uiteraard de verkeerde verwachtingen, maar gelukkig kon ik er omheen kijken.
Ik hoor enkele geluiden dat deze film Berry-onwaardig is, maar wat mij betreft is dit 1 van haar betere rollen. Heerlijk naturel gespeeld en geen overacting waar Berry wel vaker naartoe grijpt. Ze speelt lekker humaan en dat pakt opvallend goed uit.
De rest acteert ook heel degelijk, ondanks dat sommige moeite hebben met hun accent (Martinez) of iets te onzeker zijn (Tyler). Maar iedereen acteert uitermate humaan en naturel waardoor de film al snel realistischer en geloofwaardiger aanvoelt in vergelijking met zijn haaiensoortgenoten.
De regie is ook helemaal niet verkeerd, alles voelt erg naturel aan. Het wordt zo geregisseerd dat het lijkt op een rauwe documentatie, ondanks dit uiteraard verre van is. De haaienaanvallen worden wat chaotisch en onoverzichtelijk in beeld gebracht, maar de algemene regie kan er gewoon mee door.
De locatie is natuurlijk ook prachtig en aangezien ik zelf ook weleens in soortgelijke omgevingen ben geweest helpt dat de ervaring wat verder. Enkele onderwaterbeelden zijn schitterend om te zien, net als de beelden van de blauwe oceaan of de (echte!) haaien.
Dankzij strakke regie maakt het niet zo heel veel uit dat de haaien pas laat aan beginnen te vallen. De film bouwt zijn spanning uitstekend op, ik zat daadwerkelijk een aantal keer in spanning. Waar het dan weer misgaat zijn de pay-offs en vooral de finale. Regisseur Stockwell kan het karwei goed opbouwen, maar niet afmaken.
Zo is de finale erg duister waardoor je niets ziet en de haaienaanvallen worden onoverzichtelijk in beeld gebracht wat echt wel beter had gekund. De film is qua karakterontwikkeling ook wat kort door de bocht, maar dat hoef je ook niet al te veel te verwachten in een haaienfilm. Dark Tide is zo slecht nog niet, sterk acteerwerk van de cast en uitstekende opbouw van spanning doen de film net wat beter zijn dan zijn genregenoten. Jammer dat de promotie de mist in is gelopen, maar ach ja, hoe kijken mensen anders naar een simpele haaienfilm.

des1
Martinez vooral bekend als de ex van Kylie Minogue. Was erg donker allemaal. Afgehaakt.

Left4Dead
Saai werk met verschrikkelijke personages. Zo standaard als maar kan, de beelden van de natuur zijn dan ook het enige wat te beleven valt binnen dit broddelwerkje.

blurp194
Halle Berry is super. En misschien is dit dan de enige film waarin dat er een beetje uitkomt, want ze lijkt vaak in een wat teveel onderbelichte of onbetekenende rol terecht te komen. Met alle respect, maar voor Bondgirl hoef je niet echt diep in de method acting, om maar even wat te noemen.
Wel jammer dat dit dan ook weer echt de slechtste haaienfilm ooit is. Je zou hopen dat er iets als karma is, dat de regisseur en producer het volledige budget in dollarbiljetten te vreten krijgen in het hiernamaals, of zoiets vreselijks. Of dat IJslandse recept voor haai - dat smaakt vast ongeveer hetzelfde.
Behalve dat lijkt dit gewoon de ultieme mislukking. Ik kan me in ieder geval echt niet voorstellen dat dit script echt gepland was, het lijkt er aan alle kanten op van ‘laten we dit maar zo doen, dan hebben we nog een film’. Niet echt gelukt, dat was al duidelijk.

joolstein
Als je de recensies van deze film leest, krijg je al snel de indruk dat dit een ellendige haaienfilm moet zijn. Maar ik denk dat de meerderheid van de teleurgestelde, de film met geheel andere verwachtingen ging kijken. Vermoedelijk ook geholpen door hoe ze de film probeerde de film te slijten want dit was inderdaad, niet een haaienspektakel boordevol actie. Dit is gewoon een relatiedrama op volle zee, waarin de dreiging van de machtige vis meer als een accessoire kan worden gezien.
Weliswaar wel een film met slechts een heel dun verhaal, dat ook onnodig werd verlengd tot twee uur en niet in staat was om de hele tijd te boeien. Kate (Halle Berry), is een mariene bioloog en vrij-zwemmer die met haaien zwemt. Een trauma en zoveel jaar verder is ze in Zuid-Afrika waar er geld problemen zijn. Tja en een rijke kerel en zijn zoon komen dan net op tijd zodat ze terug in het water in kan duiken.
Zoals je ziet erg standaard verhaaltje. Een subplot over drie stropers blijkt zelfs volkomen nutteloos. Toch deed de film ook best veel dingen goed! Zo zijn prachtig vastgelegde beelden van land en zee, evenals een aantal behoorlijk spectaculaire onderwaterbeelden. Ook is het een stuk realistischer doordat de feit dat de haaien hier niet van de computer komen. En de acteerprestaties van de acteurs liggen daarnaast ook iets hoger.
Dus als je op zoek bent naar een dialoog-gedreven avontuur in plaats van een trash-festival, dan biedt dit nog best solide entertainment ondanks er ook voldoende zwakheden zijn. En ach...Halle Berry weer eens in een bikini was ook mooi meegenomen!

frans123
Nu op tv...Boeit niet, veel gepraat... Film ooit gezien. Zeer matig....herinner mij dat het laatste half uur in het complete donker was..of lag dat aan mijn apparatuur?

pierre18
Mooie beelden, maar dat is hier vaker gezegd, met ook mooie montages van verschillende beelden en over elkaar heen zetten. Maar voor de rest is het een vrij standaard verhaal. Met weer zo'n eigenwijze vent of vrouw aan het begin, die in geldnood zit en niet wil meewerken, maar uiteindelijk toch weer wel. Wat slap allemaal zeg, kunnen ze nu niets anders verzinnen? Halle Berry vind ik in de regel een bordkartonnen figuur en ik vraag me ook af, waarom zij in menige film speelt. Het doet me helemaal niets. (Ook de zwakste Bondgirl ooit, maar dit terzijde) Pluspunten in deze film zijn de echte haaien en niet schepsels uit een PC'tje. Voor dat camerawerk toch nog enkele puntjes in de waardering.

mrklm
Precies hoe en waarom de immens getalenteerde Halle Berry in dit soort minder dan middelmatige B-thrillertjes is beland is mij een raadsel. Wellicht het uitzicht op een werkvakantie op een aangename locatie? Zij speelt hier de rol van Kate, één van de weinige mensen die zich heeft gespecialiseerd in het zwemmen met haaien. Nadat crewlid Themba [Sizwe Msutu] omkomt door een onverwachte aanval van een haai, heeft Kate haar oude passie achter zich gelaten en verdient ze nu geld met toeristische bootreisjes. Totdat een miljonair [Ralph Brown] via man Jeff [Olivier Martinez] haar $100.000 biedt om hem en zijn tienerzoon [Mark Elderkin] te begeleiden bij een potje zwemmen met haaien. Je kunt in grote lijnen wel raden hoe dit afloopt want de formule is onderhand zo oud als Methusalem. Berry en Brown doen het onder de omstandigheden gelukkig zo slecht nog niet.

Phantasm
Niet echt goed en niet echt slecht, is voor een keertje te doen.

Brabants
- 1966 stemmen
Dark Tide is een slechte genrefilm. Er is duidelijk geen energie gestoken in het geheel. Vermoedelijk is het salaris van mevrouw Berry het zwaarst wegend en ook zij doet alles behalve haar best. Het verhaal wil op het begin best iets moois beloven maar het wordt al snel allemaal afgeraffeld. De haaien komen amper in beeld en alles is met rommelig camerawerk en vooral donkere beelden. Op het laatst gaat ze ook nog op een educatieve manier de boel afsluiten. Te lachwekkend voor woorden dit.

Florence Pugh bekogeld tijdens bezoek aan conventie, Supernatural'-acteur overleeft zes hartaanvallen | MovieMeter Recap

HBO deelt nieuwe trailer voor vierde seizoen van hitserie 'True Detective' met Jodie Foster

Nicolas Cage wil stoppen met in films spelen: 'Misschien nog drie of vier en dan wil ik iets anders doen'

De tien best beoordeelde films van de jarige Jeff Bridges (74)

Man on a Ledge

Beverly Hills Chihuahua
Avontuur / Komedie, 2008

Land of the Lost
Avontuur / Komedie, 2009
shark attackhaaidiverdiver instructorcape town, south africa
Realtimes | Publishing Network
Social media