• 8.761.887 stemmen

Releasedatum: 1 maart 2012

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Man on a Ledge

"You can only push an innocent man so far"

Een ex-politieman dreigt van het dak van een hotel te springen, middenin Manhattan. Een vrouw spot de man, schreeuwt in paniek om zich heen en een agent geeft het voorval door. Meer agenten, de brandweer en een SWAT-team arriveren ter plaatse. De politie stuurt een vrouwelijke psycholoog om hem naar beneden te praten. De zaak blijkt echter niet te zijn wat het lijkt...

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Man on a Ledge is een redelijke misdaadthriller die helaas niet bijzonder weet te vermaken. Voor een misdaadthriller gebeurt er eigenlijk maar bar weinig, zowel in het eerste als het laatste deel van de film. Dit had niet veel uit hoeven te maken als het tenminste niet veranderde in een standaard, clichématige film. Het hele idee van de film is interessant en het "plannetje" van het personage Nick Cassidy is vrij origineel, er wordt alleen weinig mee gedaan. En 1 uur en 40 minuten is een lange zit als er niet veel interessants gebeurt. Toegegeven, Man on a Ledge is in principe geen slechte film, maar het had makkelijk veel beter gekund.

De cast, met een aantal vrij grote namen, weten helaas maar weinig bijzonders te doen. Sam Worthington doet zijn B-acteur kunstjes en loopt eigenlijk synchroon met de film. Ik hoef maar één blik op zijn CV te werpen om te zien dat hij in een hoop middelmatige films speelt. Een weinigzeggende acteur. Jamie Bell doet evenmin veel bijzonders en valt ook absoluut niet op tussen de andere namen. Verder doet niemand het onder de maat, het is alleen van zo'n gemiddeld niveau dat er weinig over te vertellen valt.

Man on a Ledge is standaard in alle aspecten, een film die je de volgende dag al vergeten bent. Het is al ontelbare keren gedaan. Dat is jammer want de film heeft potentie om die middelmatigheid te overstijgen. Het "plannetje" wordt slecht uitgediept en dat was nou juist het meest interessante aan de film. Man on a Ledge kabbelt rustig voort en weet toch wel vermaken, al is het maar enkele momenten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mja, valt wel mee. Vooral naar het einde toe vond ik het spannend, al weet je dat in dit soort films alles goed eindigt. Niet de meest geloofwaardige film in ieder geval, waarin het me iets te sentimenteel werd tussen Mercer en Cassidy, en het mediacircus nogal opgeblazen is en naar de hand gezet wordt van de "held van de dag". En hoe kan een ongewapende kerel zo lang iedereen aan het lijntje houden? Gewoon doen springen en probleem opgelost, want beneden ligt toch een opvangmat. Een sterk punt is dat alles verband houdt met een heist. . Onderhoudend maar iets te ondoordacht, een typische 3*.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Vermakkelijke film. Beetje cliche weeral maar er gebeurt genoeg om de aandacht niet te verliezen. Cast speelt ok. Goed filmpje om gedachten op nul en te kijken. Zeker goed voor avond vermaak. 7/10

avatar van Movsin

Movsin

Was het oorspronkelijk wel een goed idee de diamant uit de kluis te halen, want dan zijt ge toch altijd schuldig of heb ik niet goed gevolgd, want denderend interessant was het nu ook niet. Vaak sloeg de verveling toe, zekerlijk wanneer de gebeurtenissen in het ander gebouw aan "Ocean 11" deden denken en de gesprekken tussen onze Nick en mooie Lydia Mercer eerder saai en naast de kwestie uitvielen.

Onthou alweer de opspraak bij de politie. Het komt veel voor.

Net niet gebuisd.

avatar van Mark van Beers

Mark van Beers

Man on a Ledge: een film met absoluut een goed verhaal dat ook goed wordt uitgewerkt. De film is geen topper in zijn genre, maar is ondanks het feit dat de film zich grotendeels op 1 plaats afspeelt ('on the ledge') zeker niet saai. Op zich is dat knap: er zijn talloze voorbeelden van dat soort films die maar niet van de grond willen komen. Daarentegen mis ik in deze film de absolute spanning, die is er niet: tijdens het kijken heb ik geen moment 'op het puntje van mijn stoel' gezeten. Dat het verhaal achter hoofdpersoon Nick Cassidy, die koste wat het kost zijn onschuld wil bewijzen, op zich prima in elkaar steekt maakt voor mij persoonlijk een hoop goed.
Wat ik zonder twijfel wil benoemen is het fantastische acteerwerk van Elizabeth Banks die in 'Man on a Ledge' in haar rol als onderhandelaar absoluut uitblinkt.

Het filmwerk is niet bijzonder goed te noemen, maar de grootste irritatie tijdens het kijken naar deze film waren voor mij de vele ongeloofwaardigheden die voorbij komen. Dit begint eigenlijk al aan het begin van de film: een raam van een hotelkamer op een dergelijke hoogte dat zomaar opengeschoven kan worden. Verder lijkt het me niet echt waarschijnlijk dat een helikopter van een tv-maatschappij ZO dicht bij de 'springer' gaat vliegen. Ook de sprong van Cassidy waarbij hij keurig op het 'vangkussen' terecht komt is een beetje lachwekkend.

Ondanks dat zit er een goed en degelijk verhaal in de film. Het is geen standaardthriller, maar zeker ook niet top. Vooral door het acteerwerk van Banks kom ik dan uiteindelijk uit op een welverdiende 3 *

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik heb mij prima vermaakt met deze film. Ik hou wel van dit soort simpele thrillers. Deed mij een beetje denken aan Phone Booth (2002). Alleen was die wel iets beter. Het was een beetje cliché, maar toch zat ik af en toe op het puntje van mijn bed. Je moet gewoon niet te veel nadenken. Daarnaast deden Worthington en Banks het goed.

Kleine 3.5*

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Leuke misdaad/thriller is Man on a Ledge zeker. Het verhaal is simpel, maar vermakelijk. Aangezien ik hoogtevrees heb, heb ik een paar keer op de puntje van mijn stoel gezeten. Natuurlijk zijn er een aantal gebeurtenissen die in werkelijkheid nooit kunnen plaats vinden, maar ja het blijft een film natuurlijk. Dat mocht zeker de pret niet drukken. De cast doet het overigens ook prima. Eindresultaat: dikke !

avatar van Erwinianus

Erwinianus

Voor mij is het een film die zeker mag gezien worden. Spanning zit er zeker in. Mooie acteerprestatie's van de volledige cast. Knappe regie en camerawerk. Duurt wel wat even tot je door hebt wat in feite gaande is. Maar dat is ook de bedoeling.

3,5 is hier op zijn plaats

avatar van frans123

frans123

Typische film die je thuis kijkt en niet in de bioscoop...Weinig spannend , traag af en toe,maar wel onderhoudend. En zien we Ed Harris niet of hij net onder een tram heeft gezeten? What happened to the guy? Een klein zesje, dus 3 sterren.

avatar van jippie2010

jippie2010

Matig geheel.

Verhaal verloopt traag, een aantal bekende maar minder succesvolle acteurs,

en een simpel plot. Dan blijf er weinig over. *2,5

avatar van Luppie00

Luppie00

Te onwaarschijnlijk. Niemand herkent op het eerste gezicht de pas een maand ontsnapte ex-politieman die veroordeeld is tot 25 jaar cel? De media weet eerder wie de rechercheur is die de leiding heeft over deze zaak dan wie de man is die op het balkon staat?

Ietwat traag ondanks de korte speelduur, maar verder keek het wel simpel weg. Typische film die even snel tussendoor kijkt zonder er echt even voor te gaan zitten. Een vijfje.

avatar van scorsese

Matige film over een man die op de rand van een hotel klimt en dreigt te springen. Op zich een onderhoudend plot, maar het geheel komt vaak te geforceerd en ongeloofwaardig over (vooral het inbraak-gedeelte). De film ziet er verder wel goed uit en weet ook wel te vermaken, maar echt goed wordt het niet.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Best wel prima filmpje, met de nodige leuke twists. Toen uiteindelijk bleek dat het hem niet om de diamant zelf ging maar om het bewijzen van zijn onschuld aan de hand van de diamant verraste me dat vreemd genoeg nog wel enigszins. Acteerwerk was van degelijk niveau. Alles bij elkaar genomen een dikke voldoende.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

vond hem erg spannend, een man die bijna zelfmoord pleegt voor een diefstal.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

kleintje 2 schreef:

vond hem erg spannend, een man die bijna zelfmoord pleegt voor een diefstal.

Je bewoording is op z'n zachtst gezegd onhandig.

avatar van pierre18

pierre18

Heerlijk om eens niet de geijkte, bekende acteurs in beeld te zien waarvan Hollywood denkt dat alleen zij kunnen acteren en in actiefilms moeten meedoen. Hoewel het hele verhaal belachelijk is en je jezelf serieus afvraagt waarom begeef je je 'on a ledge', kan ik niets anders zeggen dat ik de hele film toch wel behoorlijke boeiend vond. De wendingen in de film vond ik uitermate interessant (zoals hoe het publiek reageert, hem steunt en agenten in de nek springt. .... eigenlijk toch weer belachelijk allemaal.) Het einde was wederom zeerrrr voorspelbaar, maar goed... dat weet je van dit soort films.

avatar van IH88

IH88

“Today is the day when everything changes. One way or another.”

Een beetje onevenwichtige film met zowel sterke als zwakke punten. Het mysterie rond Nick en waarom hij op die richel staat is interessant en het gegeven wordt origineel uitgewerkt. Ook is er gelukkig wat humor en vooral het samenspel tussen Bell en Rodriguez zorgt voor wat luchtigheid.

Jammer genoeg zijn Worthington en Banks een stuk minder op dreef en hun gesprekken halen de vaart uit de film. Niet erg, als er maar chemie is en hun gesprekken interessant zijn. Dat is niet het geval. Harris, Sadler, Burns en Sedgwick zijn eigenlijk te goed voor dit soort onbeduidende bijrollen. De echte spanning miste ik en op het einde vliegt de film zelfs uit de bocht met een aantal lachwekkende plotontwikkelingen. Jammer, want de film heeft een origineel uitgangspunt waar te weinig mee gedaan wordt.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Verrassend goede film! Volop spanning en aan het einde ook wat actie.

Je vraagt je toch af hoe dit gaat aflopen, origineel verhaal en leuk bedacht, geen moment verveeld.

Het enige minpunt is dat het einde (laatste kwartier) alles heel snel gaat, hier hadden ze wel wat meer tijd voor mogen uittrekken met het verhaal en actie.

Maar al met al zeer vermakelijk!

avatar van reporterxyz

reporterxyz

Kijken en rap vergeten.

Gelukkig is dat niet moeilijk.

avatar van PCTERN

PCTERN

Best wel vermakelijke film die je ook Negotiator 2 had kunnen noemen. Man in uitzichtloze positie haalt extreme stunt uit om zijn onschuld te bewijzen, met behulp van zijn familie.

Verhaal is redelijk authentiek en best vlot in een constant tempo terwijl je in begin niet weet waar het werkelijk om draait. Daardoor zijn de plotwendingen ook zuiver en oprecht.

Geen hoogstaande karakterrollen of veel diepgang. En Worthington is gewoon geen topacteur. Gewoon een snelle leuke film met goed opgebouwde plot en mooi einde.

avatar van boemboem27

boemboem27

zonder meer een uitstekende film,om toch op deze manier je onschuld te bewijzen.

en dan nog een keer het verhaal dat er achter zit...goed verzonnen.

best wel spannend goede acteurs, nee echt geen moment verveeld.

aanrader.

ook heb ik 'm 6 jaar later gezien dan dat ie uitkwam

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Meteen weer duidelijk voor mij dat Sam Worthington echt geen top acteur is.... de houten klaas.
Het verhaal is aardig maar zeker niet bijzonder, een populistisch verhaal met een redelijk script.

Wraak in een soort Mission Impossible jasje afgekleed, niet veel meer dan dat. Sam Worthington, Elizabeth Banks en Jamie Bell als hoofdacteurs terwijl het echte acteren toch door de rest van de cast gepleegd wordt, Ed Harris weer schitterend. Een matige tot aardige soundtrack vult de leegtes in script, hetgeen dat niet elk moment even boeiend mag heten -een beetje gaan eten op een richel tijdens zelfmoordactie, jaja.......-.

De film flitst tussen de onderhandelingen met Nick de jumper en de kraak in het gebouw tegenover de ophef rondom Nick. Leth probeert een vlotte actieprent te maken alleen is het script te mager voor dergelijke benaming. Eigenlijk is het maar een traag werkje dat het moet hebben van de editing, hetgeen haar best wel doet. Meest irritant mag Genesis Rodriguez als Angie heten. Zij poogt een harde meid te zijn met een fikse dosis feminisme on steroids te zijn met in haar kielzog Elizabeth Banks als harde onderhandelaar.......... fail.

Het script verzuipt in absurditeit, maar goed het is een film dus een knipoog mag gegeven worden.
Helaas lukt het de regisseur en crew nergens om ook echte kwaliteit te kunnen laten zien. Het is simpelweg matig te noemen wat op beeld verschijnt, geen diepgang of ergens een sprankeltje echte kwaliteit te ontdekken. Misschien dan in een aantal acteurs, oudgedienden dan wel te verstaan.

Het puntje van de stoel zoeken en vinden is er voor mij nimmer bij geweest en dat had er wel ingezeten volgens mij. De prent heeft erg veel van de jaren 90 misdaadprenten en daar ben ik anders aardig verzot op. Nee, sommige slappe ontwikkelingen doen het verhaal erg simpel wegkijken met zo nu en dan de wenkbrauwen gefronst. Het einde is simpelweg rafelwerk te noemen, "times up" lijkt men gedacht te hebben en we willen vroeg naar huis. Dat alleen is al een halve ster korting waard. En dan de uitslag voor Man on a ledge; matig en zit te dubben tussen 2,5 en 3 sterretjes. Vooruit drie sterren omdat het met een leeg hoofd nog voor een keer wat vermaak kan brengen. Maar dat is dan ook echt met de hakken over de sloot een voldoende.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zwak.

Op het eerste gezicht lijkt het plot me wel leuk, vooral omdat ik wel van die intense thrillertjes houd. Helaas bleek dit verhaal niet helemaal een thriller te zijn, en is het meer een soort misdaad dat me absoluut niet heel erg kon boeien.

Worthington is niet echt briljant, maar uiteindelijk heeft hij wel een soort charme met zijn rol die werkt. Banks was ook prima. De film begon leuk, al had ik mijn twijfels na die ontsnapping. De eerste 20 minuten zijn daarom ook eigenlijk het beste stuk van de film, want daarna is het opeens wel heel absurd en verliest het alle geloofwaardigheid.

Er zit geen vaart in de film, waarmee het geen moment spannend is. Vaart is normaal gesproken wat deze films goed moeten maken. David Fincher had dit bijvoorbeeld veel beter kunnen doen. Je krijgt ook niet echt hoogtevrees van de beelden, terwijl dat wel hoort.

Maar het blijft vlot, echter beginnen de Amerikaanse trekjes richting het einde steeds meer over te nemen. Ed Harris bijvoorbeeld, maar ook het gekibbel tussen Rodriguez en Bell is zo typisch. Het past ook gewoon niet in een film zoals dit.

Ook de satire op de Amerikaanse bevolking is gewoon lachwekkend te noemen. Zo overdreven, te geforceerd. De laatste 20 minuten (slotfase) zijn misschien wel de zwakste stukken. De politie die abnormaal reageert op zijn omgeving, de geforceerde momenten die 'spannend' moeten zijn en de suffe rol van Harris. Zo zwak.

Gelukkig is het acteerwerk zelf wel leuk, en de eerste 20 minuten zijn goed. Daarna is het gewoon een bende.

avatar van Freespirit2

Freespirit2

Heb me wel zeer vermaakt met deze film.

Was nieuwsgierig naar het verhaal, wat er precies aan de hand was en dat hebben ze, in mijn ogen, goed opgezet. Was weer eens wat anders.

Ik kijk niet zo diep als voorgaande commentaren, ik kijk relaxed en open dus ik vond het een leuke film.

Acteur Sam kon ik niet zo goed maar was niet vervelend om naar te kijken

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Eigenlijk een film die een 3,25* verdient. Prima thuis-kijk thrillertje.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Hier had ik een pak meer van verwacht. Het uitgangspunt en concept zit best ok. Zagen we uiteraard al eens bij The negotiator met Samuel L. Jackson en Kevin Spacey in de hoofdrollen, maar dergelijke thrillers liggen me wel.

Het eerste half uur is sterk met de uiteenzetting van plan en de ontsnapping van “Walker”. Nadien vervalt de film in oeverloze cliché en vreemde plots en toevalligheden zodat de fun er ook snel af is. Spannend wordt het eigenlijk nooit meer. En dat is wat dergelijke films nodig hebben. Een Phoenix booth bvb bespeelt dat gegeven perfect. Hier was het achterliggend verhaal te mager en ook de magere uiteenzetting van Worthington deed er geen goed aan.

Uiteraard zit je met een verrader binnen je intieme vriendenkring - kan ik nog mee leven, maar wordt uiteindelijk vrij schlemiel aangepakt. De ontmaskering zelf was ook al vrij inspiratieloos en simpel. Van zero to hero in onze second en omgekeerd. Zo simpel was het zonder boe of bah. En uiteraard gaat de nieuwe hero met The chick naar huis en is er een eerherstel alsof er niets aan de hand was. Neen, belabberd verloop van een promising film. Jammer!

avatar van Banjo

Banjo

Dikke Amerikaanse saus gevuld met van die typische karakters en het kwam ook zeker niet realistisch over.
De man die wilde springen en gelijker tijd een romantisch onderonsje had met de (prachtige) 'specialist' het was allemaal niet sterk genoeg om te boeien, laat staan de twee boeven die in uitgaans kleding de kluis wel even wilden kraken. En het overdreven publiek die hem liever dood wilde wat ik me enigszins nog wel voor kan voor stellen in zo'n op en top Amerikaanse stad was ook te veel aangedikt.

avatar van jan413

jan413

Wat mij betreft geen film die ik vergeet! Wat n complot. Begon wat rommelig maar halverwege tm einde was ie n dikke drie punten waard.

Meer thriller dan actie.