Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Asger Leth
Met onder meer: Sam Worthington, Elizabeth Banks en Jamie Bell
Releasedatum: 1 maart 2012
Plot Man on a Ledge
"You can only push an innocent man so far"
Een ex-politieman dreigt van het dak van een hotel te springen, middenin Manhattan. Een vrouw spot de man, schreeuwt in paniek om zich heen en een agent geeft het voorval door. Meer agenten, de brandweer en een SWAT-team arriveren ter plaatse. De politie stuurt een vrouwelijke psycholoog om hem naar beneden te praten. De zaak blijkt echter niet te zijn wat het lijkt...
- Trailer (YouTube)
- Man on a Ledge (MusicMeter)
Nick Cassidy
Dante Marcus
Suzie Morales
Psychiatrist
sofripa
Onbegrijpelijk dat bij de nieuwe trailer zoveel wordt weg gegeven.
. Bummer!
sofripa
Kijk dan niet
Er wordt nog voor gewaarschuwd!!!
Tja, zonder MM te consulteren op de link geklikt via een andere site. Never more...
SnakeDoc
Qua titel wellicht. Heb The Ledge gezien en, en dit plot en de trailer doen vermoeden dat dit iets heel anders wordt!
LauraCharlotte
hele vette film! In het begin is even onduidelijk waar de film precies heen gaat maar al snel wordt het verhaal stukje bij beetje duidelijk. Veel opbouwende spanning waardoor de film voorbij vliegt.
Alles is wel ietwat overdreven (het zit de hoofdpersonen allemaal wel erg mee!) gebracht, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Zeer geslaagde Hollywood film!
madmax1
Het gewone gooi en smijt werkje totaal onlogisch actie ten over voor de liefhebbers.
M.Goodkat
best een vermakelijke film,alleen de stukken met Worthington dat die op de richel stond vond ik een beetje afgezaagd op den duur..
voor de rest leuk filmpje om te zien
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Spannende film, had ik in eerste instantie niet verwacht. Ik keek vooral voor Elizabeth Banks, wat een prachtactrice.
De film heeft een interessant plot en zit goed in elkaar. Ook wel spannende scènes, zeker wanneer het einde nadert. Het is even wachten vooraleer je weet hoe de vork nu juist in de steel zit, maar de film stelt zeker niet teleur.
Het duo (de broer en de vriendin) zijn bij momenten net iets te komisch bezig (die omkleedscène in bikini - zo cliché) dat je niet van een volwaardige thriller kan spreken.
Voor de rest leuk vermaak!
hannes64
- 1926 berichten
Zeer goeie, spannende film, met een leuk verhaal.
Ikzelf heb de trailer niet gezien dus ik verwachtte er zeker helemaal niets van.
Had ook `t gevoel of ik The Ledge aan `t zien was.....want dat was een akelig slechte film.
Integendeel over deze, de film zit vol suspense, actie, en een pracht van een inbraak, met de schitterende Rodriguez, en een altijd goed spelende Elizabeth Banks.
Had hier echt niet veel van verwacht, maar bleek dus weer eentje te zijn die je nogmaals `s weer kunt zien.
Thorak
Hmmm waar kennen we dit verhaal verloop ook al weer van...? Oh wacht! Van al die andere 16438 films met het zelfde plot natuurlijk!
Dit lijkt me weer zo'n film die op geen enkel punt ook maar een vleugje origineel is...
Feanatieke
Deels waar. Het idee van een afleidingsmanoeuvre voor een overval en/of jezelf in gevaar brengen om je onschuld te bewijzen is absoluut niet bijster origineel, heb je gelijk in. Maar dat de afleidingsmanoeuvre in dit geval het dreigen met zelfmoord is, heb ik nog niet eerder gezien hoor. 16438 films? Sterk staaltje overdrijvingskracht. Noem er maar even tenminste drie op dan.
Heerlijk wegkijkende film, spanning zit er goed in. Gewoon een lekkere adrenaline-kick-film. Aangenaam verrast.
Number23
Nogal standaard. Verhaal kabbelt maar door zonder echte verrassingen en super spannend wordt het ook nooit. Sommige voortekenen zijn aanwezig. De cast bijvoorbeeld. Ondanks dat je alle namen kent, is het toch een bepaalde ondergrens-subcategorie qua acteurs. Stuk voor stuk niet in staat om een film te leiden. De beste van het stel, Ed Harris, heeft ook de meest eendimensionale rol. En dan zwijg ik nog over de relatie tussen Bell en 'eyecandy' Rodriguez, Ongeloofwaardig met de hoofdletter O. Niks speciaals.
erpunited
Een goede film. Jammer dat ie een beetje erg voorspelbaar is. Het verhaal is wel aardig bedacht. Het acteerwerk is niet slecht maar ook niet super. Het is goed te kijken. Maar het einde is halverwege de film al te raden. Een goede wegkijkende film die vermakelijk is om een keer te kijken
Spartaan1986
Ongeloofwaardige, luchtige Misdaad Thriller die niet verveeld. Had er toch iets meer van verwacht. Wat meer verrassingen wellicht.
purekillah
Film deed me heel erg denken aan Law Abiding Citizen en Inside Man. In de stijl waarop het gefilmd is en een plot die je niet echt aan ziet komen. Dus als je dat goede films vond moet je deze zeker gezien hebben.
Verder gewoon spannend van het begin tot het eind, zoals een goede thriller ook hoort te zijn.
Welverdiende 4,5* !
(Tip: Bekijk de trailer niet! Deze geeft namelijk teveel weg)
joey1973
Niet echt verassende plotwendingen, zeker geen vernieuwend verhaal, maar toch een erg leuke film.
John Lee Hooker
Leuke eenvoudige actiethriller waarin een zogenaamde zelfmoordpoging moet verbloemen dat er aan de overkant enkele gaten in een kluis worden geboord. Dit lijkt goed te werken maar natuurlijk liggen er een aantal obstakels in de weg en kunnnen de dieven vaak op het nippertje wegkomen. Voorspelbaarheid is een bijkomstig verschijnsel (ik zag het al aankomen dat ze net dat luikje in het plafond dicht zouden doen op het moment dat de politie de gang binnen kwam lopen). Ook jammer dat er met de montage zoveel geswitched werd tussen Nick, de diefstal en de CIA waardoor je steeds weer een beetje terug in je stoel werd geduwd. En het ontsnappen van Nick op het einde ging wel heel erg makkelijk; toen hij van het gebouw sprong hadden de agenten al lang om het luchtkussen heen kunnen staan.
Maar goed, er zit een snelle vaart in en de cast speelt naar behoren. Mooi moment trouwens toen Nick tergelijkertijd met Joey en de psychiater aan het praten was (hij improviseerde zijn tekst op zó'n manier dat het voor beide partijen duidelijk was).
geezoes
Tsja... ik vond het echt gewoon een super leuke, spannende actiefilm.
cordiacovens
Eenvoudig maar vermakelijke film.
de film loopt lekker snel en als kijker kom je er snel in..er zit soms ook leuke humor in het is een prima film om even te kijken. ik vind alleen Sam Worthington gewoon geen goede acteur..weinig expressie , maar goed. de film is leuk..voldoende
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Weinig aan. Beetje matig geacteerd, verhaal van lik-mijn-vestje en zo onlogisch dat het niet leuk meer is. Het einde in de kroeg is nog het allerslechtste. Iedereen is opeens beste vrienden, nog even een huwelijksaanzoekje erbij en hoppaaa. En wellicht is ook het feit dat tijdens een subliem uitgedachte operatie (althans, zo doen de acteurs het voorkomen) de meest simpele dingen onderwerp van discussie zijn door broerlief en a.s. schoonzus
m1701
Heerlijke film!!!!
Zeer goed acteerwerk, keek lekker weg.
Geen enkel moment van verveling... constante spanning.
En ook nog eens een leuk verhaal.
3,5* Aanrader!
ricone
goed acteerwerk!!!!, verhaal ook goed bedacht,paar missertjes maar films in NY zijn altijd de moeite waard?
_Casper_
ik vond het een toffe film, verhaal was niet heel bijzonder maar keek lekker weg... zit constant spanning in de film en is gewoon een toffe film om een keer te zien!
dikke 3*!
Warner Brothers
Inderdaad.....het verhaal is niet bijzonder
Maar de film heeft me enorm vermaakt.
Speelt ook een lekkere chic in de film....viel me erg op dat dat haar decollote erg nadrukkelijk in beeld werd gebracht; overigens geen problemen mee

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix

Unknown
Mystery / Thriller, 2011

55 Steps
Biografie / Drama, 2017
new york citybedrogrooftopdiamond heistframed for a crimeescaped prisonernegotiatorsurprise-ending