• 9.378.987 stemmen

Geregisseerd door: Asger Leth

Met onder meer: Sam Worthington, Elizabeth Banks en Jamie Bell

Releasedatum: 1 maart 2012

Plot Man on a Ledge

"You can only push an innocent man so far"

Een ex-politieman dreigt van het dak van een hotel te springen, middenin Manhattan. Een vrouw spot de man, schreeuwt in paniek om zich heen en een agent geeft het voorval door. Meer agenten, de brandweer en een SWAT-team arriveren ter plaatse. De politie stuurt een vrouwelijke psycholoog om hem naar beneden te praten. De zaak blijkt echter niet te zijn wat het lijkt...

avatar van ILDIB

ILDIB

Kolder de kolderderder..

Zo ongelooflijk gezocht en gemaakt. Tis dat er wel geld in in gestoken zodat het nog net de moeite waard blijft om te kijken.

avatar van milannn

milannn

Heel aardige film.

Het is geen hoogvlieger, maar de film weet de aandacht van de kijker, of in ieder geval die van mij, goed vast te houden. Natuurlijk is het allemaal een beetje ongeloofwaardig, maar dat maakt soms ook helemaal niet uit. De film verveelt geen moment, kijkt dus lekker weg, en bevat ook nog best wat spanning.

Aanrader.

avatar van nightbreed

nightbreed

De eerste helft is goed, maar in de tweede helft wordt de film met de minuut ongeloofwaardiger. De laatste paar minuten is eigenlijkte te belachelijk voor woorden. Ondanks de ongeloofwaardigheid is het wel een vermakelijk werkje.

5,5/10

avatar van mar007

mar007

Aangenaam verrast met deze film.

Onderhoudend,goed acteerwerk,lekker vlot en ook erg spannend.

Min puntjes vond ik dat het einde een beetje gehaast verliep,helemaal geloofwaardig

was het natuurlijk niet maar ach dat neem ik voor lief.

Leuke film.

Dikke 4*

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Aardige onderhoudende thriller die echter nergens echt spannend wordt. Alsof je toch al wel weet hoe dit gaat aflopen. Maar in zijn soort prima te bekijken. Het verhaaltje is uiterst ongeloofwaardig maar de acteurs maken het allemaal best wel weer goed.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/misdaad/thriller film...

Spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteur Sam Worthington speelt goed...

ook een bekende acteur Ed Harris...

Perfect geluid/muziek (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

Heerlijk genoten...

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Vermakelijke, doch vrij standaard film.
Van dat typische, degelijke popcornvermaak waar je met je verstand op nul lekker naar kunt turen.
Het verveeld nergens, het tempo zit er lekker in, het acteerwerk is in orde en het verhaal kent voldoende spanning om tot het einde te kunnen blijven boeien.
Hoogstaand vond ik het echter nergens en het einde (met die sprong van immense hoogte...) was helaas wel veel te overdreven.

'n drietje...

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Verrassend, onderhoudend en gedurende lange tijd redelijk onvoorspelbaar, dat zijn toch kwaliteiten in de tegenwoordige Hollywood-blockbuster-cinema. Ook goed ensemblespel, met meerdere rollen verdeeld over diverse aardige karakterspelers. Volgende week misschien al weer vergeten, maar nú prima mee vermaakt.

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Spannende en dus vermakelijke actiethriller. De 102 minuten speelduur waren zo voorbij waardoor ik wel kan concluderen van deze film genoten te hebben. Cast was ook niets mis mee. Een minpunt wil ik het niet noemen, maar het einde ging opeens wel erg snel, hadden ze meer de tijd voor mogen nemen.

avatar van nadrin

nadrin

De film begon vrij goed. En ondanks het goede acteerwerk verwaterde de prent al vlug in een van dertien in een dozijn.

Gewoon vlug vergeten.

avatar van cales77

cales77

Leuk oppervlakkig actie filmpje. Was prima voor in de nachtdienst.......niet mee verveeld.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vlotte actiefilm die voorbij vliegt. Soms heb je bij dit soort films wel is van die momenten dst het allemaal een beetje wegzakt. Dat is bij Man on a Ledge nooit het geval. Het blijft boeiend t/m het einde, waarbij ik wel moet zeggen dat het einde een beetje afgeraffeld aanvoelde. Maar verder niks te klagen, leuke en vermakelijke film met een prima cast.

7/10 (IMDB)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg knap opgezette film die ook lekker wegkijkt.

Sam Worthington zet hier ook weer opnieuw een erg sterke rol neer als een ex-politieagent Nick Cassidy die schuldig word verklaard vanwege een diefstal en weet te ontsnappen en vervolgens in een hotel bivakeerd en wanneer het daar ook te heet onder zijn voeten word en de politie hem daar ook al op het spoor is, zelfmoord dreigt te plegen door van die richel af te springen. Je zou denken dat het een thriller word waarbij er alleen maar onderhandeld word met Nick en dat het afwachten is of hij schuldig is of onschuldig of daadwerkelijk gewoon springt maar hij alles pakt toch wel even anders uit aangezien hij het als dekmantel gebruikt voor een diamantroof.

En zo weet de film de kijker ook steeds weer op het verkeerde spoor te zetten en zit het bol van verassingen. De cast is ook behoorlijk uitgebreid, naast Sam Worthington was Elizabeth Banks ook erg goed als de psychiater en ook altijd verrassend om Jamie Bell te zien, aangezien ik in hem nog steeds het jongetje Billy Elliot zie. Verder had Ed Harris ook nog een leuke bijrol.

Een film waarin niks is zoals het lijkt, en dat werkt hier goed.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Misdaadthriller, met twee gezichten, bouwt onzekerheid en spanning op in de vorm van een raadspel volgens het puzzelprincipe. Het snelle en veelbelovende begin wordt echter niet volgehouden en deze rooffilm verliest zijn geloofwaardigheid en kent een teveel aan slordigheden. Jammer is dat de regisseur (een speelfilmdebuut) duidelijk meer ideeën had, maar niet meer risico durfde te nemen en aan de veilige en zekere kant bleef. De laatste 10 minuten zijn ronduit teleurstellend.

avatar van TomBroers

TomBroers

Een aardig verrasende film met een goed verhaal, goede acteurs en een flinke dosis spanning. heb erg genoten van man on a ledge, het verhaal heeft genoeg spanning om ervoor te zorgen dat de film geen moment stil valt. Ook ben je als kijker alsmaar aan het gissen wat er nu gaat gebeuren, dit is ook zeker goed voor de film. De personages in de film zijn aardig tot goed te noemen en de acteerprestaties zijn ook zeker oké!

Deze film had me dus aardig verrast en was me erg goed bevallen, misschien was (zoals hierboven ook al eens staat aangegeven) het einde wat overdreven, maar het was wel ook zeker spectaculair te noemen, dus of dat dan zo´n groot minpunt is... nee voor mij niet.

Man on a Ledge is een film die je zeker niet zal vervelen, als je hem ziet liggen, zeker de moeite waard om eens te kijken.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Lekker onderhoudend tussendoortje, laatste 3 minuten hadden echt niet gehoeven, halen de film toch 'n beetje omlaag.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Verrassend en geslaagd! Man on a Ledge heeft een simpel verhaal maar blijf je aandacht vast houden dankzij de Cast, de muziek en de spanning die het verhaal met zich mee brengt. Het duurde heel even om erin te komen maar eenmaal rond de 60 minuten zat ik echt in de film. Verrassend, omdat ik eigenlijk niet zulke hoge verwachtingen van de film had. Een echte meevaller die mij dus wél degelijk kon boeien, alleen inderdaad erg jammer van de laatste 3 minuten. De rest van de film was prima.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Een lekkere film voor de zaterdagavond. Toppertje

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Redelijke misdaad thriller.

Ik vond de reden waarom hij op de richel staat wel wat vroeg in de film opgehelderd voor de kijker. Later zaten er dan wel weer wat andere dingetjes bij die me konden verrassen.

Het verhaal stak goed in elkaar, op wat onrealistische momenten na.

Niet uitstekend en niet slecht, gewoon leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Brabants

Brabants

Een typische onopvallende misdaad/thriller die prima te kijken valt, maar met een trage opbouw weinig energiek is. Het toch niet alledaagse plot kent twists die je als kijker snel voelt aankomen. Ondanks dat is het toch allemaal best vermakelijk en is het entertainment gehalte goed vertegenwoordigd. Prima heistfilm om te zien, maar die je daarna ook weer direct los zal laten.

avatar van swenbos

swenbos

Meesterwerk.

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Ongeloofwaardige en vergezochte film zonder overtuigende acteerprestaties.

avatar van AC1

AC1

The Beast schreef:

Iedereen heeft het recht op een eigen mening, toch mag ik wel zeggen dat je nogal zwaar overdrijft.

Zeker met je cijfer voor deze film, te belachelijk voor woorden, en zoals eerder gezegd ook met je stem op de film The Green Mile.

Ik denk dat je met jou niveau van filmkennis op de verkeerde site zit

Kan je me verwijzen naar een site waar het niveau wat hoger ligt?

avatar van nachtschade

nachtschade

Film eindigt in een (voor mij althans) anti-climax.

avatar van mikey

mikey

Begon wel aardig, zakt daarna hopeloos in. Met als dieptepunt: sprong van dak en pa dat uit zijn graf is opgestaan.

Dom en weinig vermakelijk

avatar van Parisa

Parisa

Behalve dat Mercer in het begin een keer haar telefoongesprek per ongeluk wegdrukt, weinig verrassends te melden over deze film. Ik vond dat wel leuk overigens.
Hij is aardig door te komen.

avatar van LostCauze

LostCauze

Voorspelbaar en vol clichés. 2,5*.

avatar van missl

missl

Film is het eerste uur heel sterk en spannend maar vervalt daarna in een voorspelbaar en clichematige verhaallijn. Jammer.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Jammer dat de film naar het einde toe wat minder wordt, had zeker een 4* in gezeten.

Matigheid boven.

Deze film heeft één troef: het plannetje dat Worthington heeft opgezet. Zolang daar nog onverwachte kantjes aanzitten weet de film nog wel te boeien. Maar wanneer alles zowat in z'n plooi gevallen is, is het enkel wachten op de hele afwikkeling, en dat deel duurt gewoon veel te lang.

Het hele laatste half uur is de spanning weg, het is ook allemaal redelijk ridicuul wat er zich dan nog afspeelt. Spijtig, want hoewel het eerste uur nu niet bepaald erg sterk was, was het tot dan nog wel aardig vermaak.

En zo eindigt deze film als stevige B-thriller. Beperkte cast, visueel aan de saaie kant en buiten het plannetje maar weinig zaken die de aandacht weten vast te houden. De titel liegt er in ieder geval niet om, da's ook wat waard.