Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Asger Leth
Met onder meer: Sam Worthington, Elizabeth Banks en Jamie Bell
Releasedatum: 1 maart 2012
Plot Man on a Ledge
"You can only push an innocent man so far"
Een ex-politieman dreigt van het dak van een hotel te springen, middenin Manhattan. Een vrouw spot de man, schreeuwt in paniek om zich heen en een agent geeft het voorval door. Meer agenten, de brandweer en een SWAT-team arriveren ter plaatse. De politie stuurt een vrouwelijke psycholoog om hem naar beneden te praten. De zaak blijkt echter niet te zijn wat het lijkt...
- Trailer (YouTube)
- Man on a Ledge (MusicMeter)
Nick Cassidy
Dante Marcus
Suzie Morales
Psychiatrist
LDvMegatron
Dat noemen ze gewoon stikstof. Eerste klas materiaal zeg maar.
Leuke film, goede vermaking. Vraag mij alleen af wat er met de diamant gebeurd, ze hebben immers een fage ingeleverd (hoofdrolspeler en broer hebben elkaar tussendoor niet gezien). Poging tot vervolg?
Iets beter opletten de diamant gaat via de broer naar de vader naar de hoofdrolspeler. Diamant is dus geen fake
Film kijkt aardig weg maar er zitten te veel onwaarschijnlijkheden in, Einde was ook niet best
Tarkus
Van alle filmen die ik onlangs had gekocht verwachtte ik het minste van deze.
Maar wat een topper is dit zeg.
Spannend, maar wel doordacht verhaal, iets wat je nooit zou verwachten.
Ook puike vertolkingen van de ganse cast.
Ik heb echt genoten van dit pareltje en kan hem zodoende warm aanbevelen.
Djarune
Het was een vermakelijke makkelijke film. Lange tijd stond ie op 3*, maar zonder dingen te verklappen: Het eind is zo ontzettend slecht! Nog nooit vertoond in Hollywood met een film die voor de rest aardig is. Daarom een vol punt eraf! Ik verbaas me trouwens hoe hoog zo'n film weer op MM gewaardeerd wordt.
PSV_Supporter
Prima film, goed en spannend verhaal en prima cast. Waarom dan toch geen hogere waardering? Omdat het einde wat afgeraffeld wordt en er het plot eigenlijk 1 ongeloofwaardig element blijft behouden: Hoe kunnen een paar niet-criminelen toch plots diefstal specialisten zijn die alles tot in de puntjes hebben voorbereid en overal op voorbereid zijn?
PSV_Supporter
Routinematig gemaakte film met een volstrekt ongeloofwaardig en voorspelbaar script.
Voorspelbaar? In het 1e kwartier krijg je een hoofdpersoon te zien die op een richel gaat staan en dan in een flashback zie je dat hij blijkbaar crimineel is, want in een gevangenis, maar nog altijd onduidelijk wat er precies gebeurd is. Even lijkt het er op dat er 'iemand uit de weg geruimd moet worden' wat hem mogelijk zelfs een moordenaar zou maken. Pas na een half uur wordt langzaam duidelijk wat de werkelijke reden is waarom hij op de richel staat, hij wil zijn onschuld bewijzen. Maar waarvan? Ook dat is nog niet direct duidelijk. Kortom om nu van een voorspelbaar script te spreken? Als je bedoeld dat het uiteindelijk allemaal goed komt, kun je 90% van de films wel voorspelbaar noemen.
den_hannes
Ik verwachte eigenlijk een veel sterker verhaal. De film had niet wat ik verwacht had maar was niet slecht. Goed voor één keer te kijken.
Soms heb je van die films, waarvan de titel letterlijk in de film terugkomt. In dit geval is het wel heel letterlijk. Sam Worthington speelt hier de man, die op het randje van een richel gaat staan en daar vanaf dreigt te springen. Er blijkt echter meer achter te zitten, en langzaamaan ontvouwt zich een leuk verhaal, en komen we beetje bij beetje achter de ware reden van deze actie.
Als kijker heb je al snel door dat Worthington geen zelfmoord wil plegen, maar de ware reden laat gelukkig nog een tijdje op zich wachten. Op zich is het allemaal best leuk gevonden, al moet gezegd worden dat het plot soms net zo op het randje van de geloofwaardigheid balanceert, als dat onze hoofdrolspeler ook doet. Gelukkig valt het plot niet naar beneden en blijft het allemaal aanvaardbaar.
De cast doet het overigens vrij goed. Worthington zelf is niet het sterkst, maar hij wordt goed bijgestaan door Elizabeth Banks, Ed Harris, Jamie Bell en de uiterst mooie Genesis Rodriguez, die allemaal hun rol overtuigend spelen.
Naarmate de ware reden van alles duidelijker wordt, wordt het allemaal ook een stukje spannender. Het tempo is lekker hoog en het kijkt allemaal erg lekker weg. Hier en daar valt er best wat op aan te merken, maar vervelen doet het allemaal niet. Leuk vermaak dus.
willemfilm
Een hele aardige film, geen prijzenpakker, maar best spannend. Wordt idd wat afgeroffeld en net ff te matig wordt de laatste scene op het dak gedaan, maar verder een vermakelijke film.
T-man
Goede film die erg vermakelijk is. Er zit een goede spannings opbouw in. Stukje bij beetje wordt alles je als kijker duidelijk. Ik vond alleen de eind confrontatie matig. Als deze beter was geweest had ik zeker een 4 gegeven. Nu blijft het bij en 3.5. Ik raad deze film wel bij iedereen aan.
jappieBM
wel een leuke verrassende film. Spannend bij momenten. Onduidelijk bij momenten (wtf is de situatie met zijn vader nu)
Jamie bell speelde een leuke rol ondanks dat hij eruit ziet als een jochie van 15 met een opplakbaard.
Een te klein shirt met uitpuil tieten is precies de rol waarvoor zijn filmvriendin is gecast. Een andere bijdrage heb ik niet kunnen ontdekken.
Het framing plot had wat meer op de voorgrond gezet mogen worden aangezien de film niet overal even interessant is.
prima voldoendetje
doncorleone
Bijzonder dat iedereen dit zo'n topfilm vindt..
Ik vind het juist een oppervlakkig twaalf in het dozijn filmpje vol onwaarschijnlijkheden. Dat laatste hoeft niet erg te zijn, als het een creatief doel dient, en dat kan hier niet gezegd worden.
Dit ding is erg Amerikaans: veilig en voorspelbaar, en zal mij niet bijblijven, op geen enkel vlak (originaliteit in stijl, sfeer, visueel, spel, karakters, emotie, plot...).
Of het moet de prettige latina zijn met de onlogische werkkleding (puur om commerciële redenen gedaan natuurlijk).
Wel aardig, maar meer niet.
mike4476
wel een spanende boeiende film om naar te kijken van begin tot aan het eind
Bitbyter
Matig. Kijkt lekker weg maar erg over the top qua scenario met al haar ongeloofwaardigheden en toevalligheden.
Diamond77
Keek toch wel lekker weg deze film, spanning bleef er aardig in en je blijft toch kijken, leuk!
Timothyvdmeer
Spannende film met goede acteurs. Keek lekker weg en er zat genoeg vaart in.
Zowel Banks als Worthington vond ik goed spelen.
J.Ch.
Zeker aardig, Man on a Ledge. Het concept is niet onorigineel, en hoewel de film later alsnog af en toe in clichés vervalt is de film als geheel best verfrissend. Een groot deel van de film is gevuld met een man op een richel en dat blijkt spannend genoeg. De uiteindelijke verklaring voor zijn daad 'ik heb niks gestolen en om dat te bewijzen steelt mijn broer nu een diamant' is een beetje vergezocht en het verbaasde mij wel dat de beste man er uiteindelijk nog mee weg komt ook. Maar goed, dit wil ik best accepteren.
Verder vond ik Sam Worthington en Elizabeth Banks goed spelen en was er een duidelijke klik tussen de twee. De spanning zat goed in het verhaal en hoewel Man on a Ledge niet altijd even geloofwaardig is heb ik me zeker niet verveeld. 3 Dik verdiende sterren.
SiSsY bOY
Echt wel een vermakelijke film hoor dit. Het eind is evenals het plot niet echt plausibel maar geen moment verveeld. 3.5*
Rowie89
Verassend goede film !
Ik wist van te voren niet echt wat ik kon verwachten.. Maar viel zeker niet tegen!
Ik vind het een orgineel verhaal wat ik nog niet eerder had gezien.
Acteurs spelen goed . Heb mij geen moment verveeld!
Raf76
kan het niet beter zeggen, de film is best goed tot hij beslist van het dak af te springen ... vanaf dit punt is de hele geloofwaardigheid van deze film weg. Jammer want had veel beter kunnen zijn ...
Martijnnn
Haha het was zo over de top dat ik het wel kon waarderen.
Sjoerdow
Overdreven ongeloofwaardig en vergezocht wat mij betreft.
Nooit een hoge pet op gehad van Sam Worthington, daarnaast is Banks een beetje ongeloofwaardig als psychologe van de politie.
Yokidoki
Goed filmke, ziet heel goed in mekaar ! Best spannend! zeker een aanrader !
Davidus
Verrassend leuke film hoor. Tuurlijk, lekker Hollywood, ongeloofwaardig verhaal, personages wat al te stereotiep,en het eind... nou ja.
En toch heb ik me van begin tot eind heel goed vermaakt. Inventief verhaal, lekker snelle scènes., geen getreuzel, en toch echt wel een misdaadthriller waarvan je benieuwd bent hoe die gaat aflopen.
Leuk!

Unknown
Mystery / Thriller, 2011

55 Steps
Biografie / Drama, 2017
new york citybedrogrooftopdiamond heistframed for a crimeescaped prisonernegotiatorsurprise-ending