• 9.374.902 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Halle Berry, Olivier Martinez en Ralph Brown

Plot Dark Tide

"In Shark Alley, courage runs deep."

Kate Mathieson (Halle Berry) is een duikinstructrice die negen jaar geleden een bijna-doodervaring heeft gehad met een witte haai. Ze slijt tegenwoordig haar dagen met rondleidingen te geven op het vaste land. Dan komt haar ex-partner en vriend langs die haar overtuigt terug in het water te gaan om over haar angst heen te komen.

avatar van stinissen

Er is niks mis met drama.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

stinissen schreef:

Er is niks mis met drama.

Klopt Henk. Mits het aangrijpend of boeiend is. Helaas was dat hier niet het geval naar mijn mening.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Bijzonder saaie film met een nagenoeg leeg verhaal en vlakke acteurs die dit tot een lange zit hebben gemaakt. Vooral Berry valt erg tegen en weet zich als 'ster' niet te onderscheiden tussen de andere acteurs en hierdoor een verschil kan maken. De meeste beelden van de haaien zijn authentiek, wat overigens een pluspunt is, maar maakt het dan ook weer voorspelbaar en saai. Soms heb je eerder het idee naar een documentaire te kijken dan na een Jaws kloon. Het verhaal is zeer karig en met de personages krijg je totaal geen band waardoor het me een zorg zou zijn wanneer een van aangevallen zou worden. En dat terwijl er toch tijd genoeg lijkt te zijn om wat meer van de personages te laten zien.

De actie die het bevat is wel aardig maar meer te danken aan de machtige haaien. Voor de rest een film om snel te vergeten.

avatar van Petina

Petina

Van de beschrijving van de film klopt geen ruk!

Welk klein rotseilandje en welke marinebiologen?

Een halve ster voor de mooie beelden van haaien.

Weer twee uur naar de klote...

avatar van ricone

ricone

hoe mooie acteurs ook in een ongelooflijk slechte film kunnen spelen!!

mijn hemel was is dit een slechte film zeg!

onwerkelijk verhaal.....

avatar van Keane1983

Keane1983

Zeker niet een van de beste film die Halle Berry aan mee heeft gedaan.

Dat een verhaal rommeld aan alle kanten, daar kan ik echt wel mee leven. Maar deze film heeft echt wel meer storende factoren.
Het verhaal had meer mee gedaan kunnen worden, en is flinter dun en voorspelbaarheid is een feit. Daarnaast is er onnodige gebruik gemaakt van "accenten" die misschien voor een internationale alure moet zorgen. Helaas werkt dit juist tegen en gaat het iriteren.
Acteerwerk is matig en had ook wel wat meer van Halle verwacht. Buiten dat het verhaal rommelt, is het ook nog vrij langdradig en had de "actie" er veel sneller in mogen komen.
Het personage "de vader" vond ik echt tegenkrommend.
Camera is netjes, alleen is er een heel erg groot minpunt. Een aantal belangrijke scenes (met name het einde) is zo donker gefilmt dat het erg onduidelijk is wat er allemaal gebeurde.
Dit zorgt voor chaos en oogt het allemaal erg rommelig.
Pluspunten van deze film zijn, toch wel wat spannings opbouw (met name de openings scene)
en het gebruik maken van echte haaien.
Wat ik overigens niet begreep was de niets zeggende scene van de oesterduikers!!! Waar was dit nodig voor???
Tja, aan de ene kant heb ik me goed kunnen amuseren maar aan de andere kant ook mateloos loos lopen te ergeren.
Ik kan er niet meer voor geven dan een 2,5* en dan ben ik vrij milt!!!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Petina schreef:

Van de beschrijving van de film klopt geen ruk!

Welk klein rotseilandje en welke marinebiologen?

In plaats van te lopen zeuren kan je het plot ook zelf verbeteren.

Inmiddels een aangepast plot ingestuurd.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was toch nog een vermakelijke film van John Stockwell.....

Het verhaal is natuurlijk redelijk voorspelbaar, maar door de gehele setting en het gebruik van de mooie onderwaterbeelden (haaien en robben) krijgt deze film toch een prima sfeertje mee...

Dat Halle Berry hier in mee speelt maakt het natuurlijk ook wat aangenamer om naar te kijken ...de overige acteurs waren ook prima in hun rol vooral Ralph Brown was prima op dreef.

avatar van jerry r

jerry r

de film die ik heb gezien duure 113 min en geen 94 min zo als hier staat.

erg saaie en een verhaal van niks en zeer zwak

avatar van Jozz

Jozz

Wat een lange zit pffff.... en dat heeft niet eens zoveel met de speelduur te maken.

Het script is zo oninteressant, dat het kijken van deze film een zware opgave is. Er gebeurt zeer weinig, en dat wat er gebeurt is niet spannend genoeg. Halle Berry had net zo goed vervangen kunnen worden door een andere babe en drukt absoluut niet haar stempel op deze film. De rest van de cast is middelmatig.

Nee...dit was een flinke tegenvaller. 1,5*

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Tja, wat moet ik hierover zeggen. De plank is wel volledig mis geslagen met deze film. De eerste helft van de film komt een beetje over als een slechte natuurdocumentaire. De tweede helft komt het een beetje op gang maar stelt eigenlijk ook weinig voor. Het verhaal is nergens echt boeiend. Er zitten wel wat mooie plaatjes in van haaien maar dat heb ik eigenlijk al eerder gezien op animal planet ofzo. En nog beter ook. Ook het acteerwerk is eigenlijk vrij matig. Dit is een film om snel te vergeten. 2 magere sterren

avatar van pieterTk

pieterTk

Redelijke film, alleen het einde was een beetje tegenvallend.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond de beelden met de haaien super vet. Misschien ook omdat ik in zuid Afrika ook met haaien heb gedoken. Maar wel in de kooi :-p verder was hale Berry weer de moeite waard om te zien alleen haar acteren viel tegen. De film was voorspelbaar. De accenten van de andere acteurs was irritant. De film kon niet echt boeien. Je werd niet meegenomen in de film. Kortom een beetje een tegenvaller. Had er meer van gehoopt.

avatar van schram101

schram101

Heel slecht.

De beelden met de haaien zelf maken de film nog best de moeite waard, maar verder heeft Dark Tide helaas niets goeds in huis. Het vreselijke acteerwerk, het beroerde melodramische verhaal (wat alleen maar tegenwerkt) en de veel te lange speelduur maken deze prent lastig uit te zitten. Halle Berry is 46 maar dat zie je er gelukkig niet aan af. Gelukkig maar, anders had ik de film misschien wel stopgezet.

avatar van bounze

bounze

Een verassende film, vanaf het begin tot het midden is de film goed te verteren. Het laatste stuk (Het spannendste) is moeilijk te volgen aangezien men wil zwemmen met haaien in het donker! Duh... lijkt me niet erg logisch. Vervolgens zie je weinig van de daaropvolgende scenes. Ik geef desondanks voor deze film 3 sterren. (BTW the haaien zagen er niet nep uit)

Film duurt overigens 100 minuten !!

avatar van cor1946

cor1946

Wat een k... film. Halle Berry is een lekkere meid maar verder is het niks.

avatar van Waku

Waku

"Dark Tide" had een toppertje kunnen zijn.

De beelden van de haaien in het water en de toenadering naar de duikers zijn uiterst realistisch en indrukwekkend gefilmd. Ook de andere onderwater beelden met de vele meezwemmende zeehonden en groepen dolfijnen zijn prachtig om te zien.

Maar de film wordt verziekt door het acteerwerk. Dat is echt niet om aan te gluren.

Halle Berry overtuigt niet maar de rest van de cast is helemaal een drama.

Het afschuwelijk slecht geacteerde franse accent van ex man Jeff (Olivier Martinez) en de

arrogante rijke zakenman ( Ralph Brown) zijn tenenkrommend zo beroerd.

En voor de rest van de birollen geldt eigenlijk hetzelfde.

Hierdoor krijg je als kijker nooit een binding met de hoofdpersonen en het verhaal zodat je uitendelijk na bijna 2 uur stoicijns naar de aftiteling kijkt.

2.* En die zijn voor het prachtige camera werk.

avatar van mixmaster

mixmaster

het camerawerk is verbluffend goed , maar dan heb je ook alles gezegd.

slap verhaaltje en het acteerwerk is triest.

aardig om een keertje te zien maar dan weer snel vergeten.

avatar van Noodless

Noodless

Mooie beelden , goed camerawerk ...en dan heb je het gehad met deze film.

Het verhaal is slapjes en verloopt tergend traag. Ook de dramatiek weet de kijker niet te pakken. Halle Berry weet ook niet zo te overtuigen in haar rol, maar het zijn vooral de andere vertolkingen die barslecht zijn. Gelukkig zijn de beelden van de haaien en de omgeving realistisch gefilmd.

4/10

avatar van GGG

GGG

Flutfilm met goede trailer.

Vrij saaie film.Leuke natuuropnames, vooral van Halle Berry, maar dn heb je het eigenlijk wel gehad.Moest m`n best doen om niet aan de film Jaws te denken.Dit is natuurlijk wel een ander verhaal maar toch....

Verhaal? Ja wat voor verhaal eigenlijk.Zeer basaal en voorspelbaar eigenlijk..Ook onwerkelijk want het lijkt me onmogelijk om met een witte haai te zwemmen.Meestal vreten ze je op.het zijn uiteindelijk geen dolfijnen.Een 2,5 voor Berry en de soms leuke shots van de omgeving.

avatar van jiesyboy

jiesyboy

wat blijft halle toch een lekker wijf

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Verhaal bevat amper inhoud en is gewoon saai. Maar de shots in het water zijn opzich wel redelijk en eindelijk weer eens echte haaien. Vergeleken met Deep Blue Sea etc. is deze film in dat opzicht realistischer.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Dit is nu echt zo'n film waar je na een uur bij denkt: wat zit ik nu eigenlijk te kijken?? Is het een drama? Is het een thriller? Of is het een natuurdocumentaire? Film wist me ook niet geheel te boeien, ondanks dat het camera-werk prima in orde was. Maar er gebeurt te weinig om het geheel spannend te maken. Berry viel me tegen en de rest van de film ook. Matig. 2,5 *

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Slappe B-film die geen seconde echt spannend wordt. Alles is voorspelbaar, karakters doen ongeloofwaardige dingen die niet bij hen passen.

Soms is suggestie voldoende om spanning te creeeren, je hoeft niet alles te zien om het toch eng te vinden. Hier werkt dat helemaal niet. Bij de 'climax' is het gewoon veel te donker, net als bij die volledig overbodige scene van de stropers.

Hale Berry is prachtig, maar dat kan niet verhullen dat ze ontzettend slecht staat te acteren.

avatar van goneman

goneman

De film kon mij helaas nimmer bekoren, heb hem wel uitgekeken voor de goede orde. Maar met name de ruzie tussen vader en zoon op de boot vond ik zeer irriterend. Camera werk was zeer zeker goed. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Hier had ik hoge verwachtingen van, maar wat een vreselijke slechte film. Het onderwerp 'haaien' blijft mij boeien en Halle Barry vind ik een pracht mens om naar te kijken en kan ook goed acteren, maar in deze film valt alles in het niet. Wat een slecht verhaal, dialogen, acteurs, etc... De beelden van de haaien maken nog wat goed, maar meer ook niet.

avatar van the flash

the flash

was echt niet de moeite. berry ovetruigd totaal niet en waarschijnlijk alleen omdat zij op poster staat dat die film wordt gezien (zoals ik zullen er veel intrappen).

avatar van nightbreed

nightbreed

Ergens op de helft afgehaakt.

avatar van Decec

Decec

Een goede Avontuur/Drama/Thriller film...

Spannend verhaal...

Gelukkig geen horrorfilm...

Prima acteerwerk...

Perfect achtergrond muziek/geluid

(Dolby Digital)...

Super mooi HD kwaliteit...