Genre: Familie / Muziek
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale
Plot High School Musical
Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.
Troy Bolton
Ms. Darbus
Zeke Baylor
Kelsi Nielsen
loenie
hsm 2 komt toch op de tv ik vind de hsm films echt helemaal te gek en ik ga vanavond zekr kijken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
timburton
Mij valt vooral op dat alle gebruikers die hier op stemmen alleen op HSM stemmen en daarna niks meer met hun account. Flauw...
Deze gemiddelde waardering, daar klopt dus geen tering van.
Ik ben als medewerker bij een dansgroep iet wat vertrouwd met de smaak van jonge meisjes en geloof me, deze film hypt ongelofelijk. De film wordt platgedraaid (net als deel 2) en ook in de auto van de ouders, de mp3-speler en de cd-spelers kan je de soundtrack met de liedjes vinden. De kinderen blijken al de teksten te kennen. Ongelofelijk. Ook al zit de film vol clichés, toch vond ik deel 1 op zich wel meevallen. Voor één keer dan wel te verstaan, als je rekening houdt met het feit dat dit een echte tienerfilm is. Bekijk hem geen 2e keer of hij gaat irriteren.
Ik zou zelf geen hoge stem geven, maar ik kan me goed indenken dat deze film soms 5 sterren krijgt. Dat heb je met Pirates of the Caribbean delen 2 en 3 ook. Commerciele films scoren nu eenmaal hoog, daarin ligt de truc van het commerciele.
darkjaap
aardige film,, sommige liedjes waren wel leuk maar wil ze liever niet meer in mn hoofd hebben
voor de jongere kinderen wel leuk ik vond hem maar matig .. 2,5 *
Angrod_Pallanén
Net deel 2 gezien, heb het een 2.5 gegeven, kan me ook niet echt voorstellen dat ik zo streng was met dit deel want uit m'n review leek ik toch niet zo heel erg geïrriteerd en uit mijn herinnering heb ik me toch best vermaakt.
Voorlopig dus verhoogd naar 2.5
Esther_ke
Tja je bent voor dit soort films of niet. Ik vond het wel eens leuk om naar te kijken. Maar het is natuurlijk meer een filmpje voor kinderen. Voor die leeftijd vind ik het wel een aandrader.
(Moest ik enkele jaartjes jonger zijn geweest dan had hij meer gekregen
rox91
Leuke muziekfilm die ik keer op keer kan kijken ( ik heb 'm 4 keer gezien XD )
ags50
Volgens imdb is het beeldformaat 1.78:1 (breedbeeld), maar op de omslag van de Nederlandse (en Britse) DVD's staat 4:3 vermeld. Kan iemand, die de Nederlandse DVD heeft (gezien), mij vertellen welk beeldformaat werkelijk daarop staat?
darkjaap
net de nederlandse versie gezien
zo slecht ik had echt de neiging om mijn stem naar 1 * te verlagen volgens mij hadden ze die gasten die die stemmetjes moesten inspreken vol met drugs gevoert omdat ze zo blij waren alleenmaar enthousiast de hele film door
belachelijk verlaag mn stem naar 2 * omdat de engelse versie tenminste nog wat leuker was...
wo2-Freak
Beoordeel de film dan ook niet op de verschillende versies, maar het origineel...
TonyMontana
dat doet ie toch....
wo2-Freak
Lees eens goed wat hij schrijft:
''Net de NEDERLANDSE VERSIE gezien, zo slecht ik had echt de neiging om mijn stem naar 1.0* te verlagen.*
- Een tijd later schrijft hij:
*Belachelijk, verlaag mijn stem naar 2.0* omdat de ENGELSE VERSIE tenminste noch wat leuker was.*
Zie je het nu?
TonyMontana
Lees eens goed wat hij schrijft:
- Een tijd later schrijft hij:
Zie je het nu?
hij heeft ze allebei gezien... eerst had hij de film 2.5* gegeven, en nu heeft ie 'm verlaagd naar 2*...
skipy05
ik had niet verwacht dat ik deze film goed zou vinden. het veel slechter verwacht. zeker omdat het musical is en dat is niet zo mijn genre. vondt Vanessa Anne Hudgens wel tof spelen.
Veruca
Lucas Grabeel danst en zingt briljant, respect!
Verder wel een leuk verhaaltje.
Ik heb een aantal keren zwaar m'n wenkbrouwen gefronst tijdens het kijken van deze film.
Deed mij denken aan een hoop highschool tv series van vroeger. Een Popular oid uitgerokken tot een speelfilm. Na een overdosis tv in mijn jeugdige jaren heb ik weinig behoefte om daaraan herinnerd te worden tijdens het filmkijken.
Vreselijke nummertjes, slecht geacteerd (acteurs geselecteerd op basis van danservaring ipv acteerervaring ?), matig gezongen en een verhaaltje dat veel te bol stond van platgetreden moraaltjes (teamwork, doe waar je in gelooft, etc etc...)
Zal allemaal wel vermakelijk zijn voor de diehards van deze niche maar mij doet het gewoon helemaal niks.
soom
Waarom doe je het jezelf dan aan om hier naar te kijken..? Vraag ik me dan af....
Linn wou hem een keertje zien. Binnenkort komt deel 2 ook aan de beurt.
WAAROM in hemelsnaam, als de eerste al 0,5* geeft. Bespaar je die kwelling toch OH...
WAAROM in hemelsnaam
Omdat ik niet alleen woon, en als mijn vriendin een filmpje wil kijken ik gewoon meekijk op de bank ? Zo dramatisch is het allemaal niet.
tovenaar
Als ik zo'n eerste film al een halve ster zou geven zou ik niet echt de behoefte hebben de andere twee ook nog te gaan zien. Lijkt me dan sterk dat die opeens heel goed zouden zijn...
tovenaar
Ik hoef ook niet altijd een goede film. Soms ben je gewoon in een bui voor zoiets. Ik neem aan dat jouw lijstje van 0,5 tot en met 2 sterren ook niet alleen maar films zijn waarvan je vantevoren dacht dat ze heel goed waren.
danuz
Sterker nog, zo'n portie zelfkastijding kan soms heel verhelderend werken, ga je ineens andere films weer méér waarderen
High School Musical 2, die ik gister zag, was voor mij ook geen stuiver waard, maar spijt van het kijken heb ik geenszins, interessant om eens te zien waar (sommige/veel?) tieners vandaag de dag wild van worden. Soort geëvolueerde Lizzie McGuire.
AdoptedGnome
veel te melig, stomme dansjes,
en een verhaal dat zo voorspelbaar is dat je de rest van de film eigenlijk niet moet zien,
sommige, dus heel weinig, liedjes hebben een leuk ritme en zijn fun, maar voor de rest deze film is echt SLECHT!
en de acteurs kunnen niet acteren!
Die Hard,Willis
Op school met tegenzin gekeken (ik wou TCM('78) kijken) en wat een blij boel! Ongeloofwaardig,debiel, saai en veel te vrolijke kleuren. Het zingen was niet om aan te zien.
En natuurlijk een happy end..
Voor ik het vergeet: Die blije personages kwamen me na 5 min. al mijn strot uit!
acrazylady
het was wel een typische amerikaanse tienerfilm maar dat maakte hem niet minder leuk.
hij was leuk voor een zondagmiddag

Sharpay's Fabulous Adventure
2011

High School Musical 3: Senior Year
2008

High School Musical 2
2007

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

My Sister's Keeper