Genre: Familie / Muziek
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale
Plot High School Musical
Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.
Troy Bolton
Ms. Darbus
Zeke Baylor
Kelsi Nielsen
_.Linn._
Ik heb vanavond de film weer gezien en ik blijf hem geweldig vinden!! Zac Efron is echt ZOOOO hot!!! Echt niet normaal!! Weten jullie toevallig wanneer High School Musical 2 uitkomt? Wil hem echt absoluut zien!!
Angrod_Pallanén
Deel 2 komt volgende week zaterdag op tv, en ergens in oktober op DVD volgens Van Leest.
timburton
Ja over die NL versie moet ik je wel gelijk geven, heb deze meteen als ik de dvd opzette omgezet naar de originele Engelse versie en dat was een héél stuk beter. Verhaal vond ik best wel goed. En de film trouwens ook. 4,5*
Doe normaal en ga echte films kijken.
Ha! Ha! Zo'n film is toch niet serieus te nemen?
Het is géén toeval dat hij niet/kort in de bioscoop is geweest.
plofke
Doe normaal en ga echte films kijken.
Ha! Ha! Zo'n film is toch niet serieus te nemen?
Respecteer haar mening aub... dat jij hem misschien niet goed vind mag je hier ook melden, maar respecteer dan wel een ander mans mening...
timburton
De meesten vinden deze film of heel leuk of heel slecht.
Dat kun je wel zien aan de stemverdeling. Er zijn er een heleboel die 5 sterren geven maar bij de lagere is het allemaal zo'n beetje verdeeld, dus ook veel 0,5* en wat hoger.
En aan de berichten te zien ook. Of ze zeggen hem ge-wel-dig te vinden of 'een tenenkrommend slechte film'.
Je hebt helemaal gelijk. Ben nu wel benieuwd geworden of je voor de 5* of de 0,5* kiest. Aangenzien je als MovieMeter-plaatje Zac efron hebt kan ik het al raden...
Marly
Ja het was ook High school musical 2 die er vandaag te zien was, fout van movie meter!
Och, grotendeels stond deze ook aangekondigd. Eerder een fout van Eén zelf, als ze foutieve informatie naar buiten brengen omtrent de programmering van hun zender...
Cambesa
wat een graf film -_- die nederlandse versie is verschrikkelijk, mensen van 6 jaar hebben dat ingesproken ofzo.
wel een goede film voor halloween want ik vind hem echt eng.
rillingen over mn rug als ik zijn hoofd zie en blij kijkend en zelf voldaan en AAAAAAAAA. lijkt teveel op zo'n grease achtige film... nee... niet goed..
hoe kan die score ooit zo hoog zijn? ik snap het niet! waarom vinden mensen deze cliché, grease, wannabee, amarican dream achtige zo goed? kan iemand mij dit uitleggen?
Dianaa`
HSM is opzich een leuke film voor als je niks te doen hebt. Vooral de liedjes vind ik in deze film erg leuk. Zelf vind ik dat HSM2 leuker is dan HSM.
De film is idd een erg cliché-achtige film en het acteren is niet echt geweldig zoals je gewend bent van goeie films. Maar je moet wel rekening houden dat de film vooral publiekdoelgericht is op kinderen en van zo'n film weet je gewoon dat je niet er veel van moet verwachten! Dus van de mensen die zulke negatieve opmerkingen maken, vind ik het een btje dom. Denk eens eerst na, voordat je je helemaal negatief op de film stort.
Qwertary
Mee eens. Ik zag hem vanmiddag en ik vind het acteerwerk niet echt heel super xD De liedjes zijn wel leuk maar de stemmen van de acteurs vallen bij mij niet echt in het gehoor...
timburton
Ik denk dat je stem een halfje omhoog gaat als je hem in het engels kijkt
Dat betwijfel ik voor jumpstylemovie. Aangezien zijn filmsmaak mij wel bevalt, hoewel ik dat niet van zijn muzieksmaak kan zeggen.
menie
Deze film is dan de Eerste Film van High school musical Deze film was een Groot Succes en Heel veel kinderen en Volwassenen Vonen dit een Helemooie film en ik geef deze film 5.0!!!
Duckish Diver
Dat sommige mensen hier 5 sterren voor geven is eigenlijk absurd. De film is zeker vermakelijk, maar het is ook zeker geen meesterwerk.
Maar ja, dat is natuurlijk hun mening.
De film is wel erg leuk om te kijken voor één keer door de vrolijke liedjes en het hoge 'feel good gehalte'. Alles is overdreven perfect en standaard weergegeven en door de opstapeling van al deze clichés is hij juist erg vermakelijk om te kijken.
Heerlijk hersenloos en daarom voor een enkele keer zeer vermakelijk, maar niet meer.
minjatje
'k vond t niet echt perfect.. ;; ben t eens met Duckish Diver =]
Marloes88
Ik vond de film wel aardig, vooral de dansen en de liedjes. Het nummer 'stick to the status quo' vind leuk (zowel het nummer als de dans).
De film is wel een beetje kinderlijk (maar dat is waarschijnlijk gewoon de doelgroep). Ook vond ik de liefde tussen Gabrielle en Troy niet 'echt' overkomen.
Ik snap wel dat sommige mensen deze film een laag cijfer geven, je moet er echt van houden. Eigenlijk is de enige reden dat ik hem leuk vind, is het feit dat het een musical is..
soom
Travolta_Jackson
Leuk voor een keertje voor als je op zaterdagmiddag aan het TV kijken bent zak chips en simpel naar een film gaan zitten kijken, daarna nooit meer soundtrack red de film.
Sharr_Marcha
HEE
ik vid het egt zo gave film
Vooral ZAC! zo'n supelekkrding!!
Ik moet alleen 2 nog zien..
Maar ik hoop en denk dat tie netzo leuk is
ZACCCC!!
Mezelf
hij komt vanavond op ketnet/canvas (ofzo) maar is die dan wel in originele versie?
Pieter Montana
De Ketnet-site meldt dat het 2de deel wordt uitgezonden.

Sharpay's Fabulous Adventure
2011

High School Musical 3: Senior Year
2008

High School Musical 2
2007

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

My Sister's Keeper
Drama, 2009