• 9.374.047 stemmen

High School Musical (2006)

Familie / Muziek | 98 minuten

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Plot High School Musical

Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

Troy Bolton

Kelsi Nielsen

avatar van ginny

ginny

Echt een toppie!!

De acteurs zingen super en het verhaal komt geloofwaardig over.

Het einde is een beetje afgezaagd maar de rest is superromantisch!!!

Zeker het kijken waard.

mamungroop

Prachtige film, met veel leuke muziek dansscenes!!

Een aanrader!

Ik kan niet wachten op deel 2 en 3!

avatar van SirTinus

SirTinus

Komt deze film eigenlijk in de nederlandse bioscopen ?

tekie

ik vind deze film ook heel leuk

Ik heb de liedjes allemaal gedownload en bléér ze vrolijk mee ik zal maar niet zingen zeggen, want kan ik niet maar hele leuke film zeker weten kijken!

avatar van Tigerlily

Tigerlily

Ik vond het eerlijk gezegt nogal een slijm film. Goed verhaal, matige acteurs, alleen de 'Ijskoningin' vond ik echt goed acteren en vreselijke zangstemmen. Vooral die Troy had een hele erge stem. De liedjes waren opzich wel grappig.

2 Sterren

[quote]Tigerlily schreef:

vreselijke zangstemmen. Vooral die Troy had een hele erge stem.

Ik vond Troy juist grappig en eigenlijk wel leuk klinken. Ik vond iedereen juist wel mooi zingen, maar dat is een mening.

jasty

Deze film is echt heel mooi en super deze wil ik echt zien hij komt in kerstmis op BBC one alleen zonder nederlandse ondertiteling natuurlijk

Ik wil vragen hoe zijn jullie op het idee gekomen om deze te zien? Ik zou deze film willen kopen maar waar???

avatar van streeter

streeter

Het is op DVD in regio 1 verkrijgbaar - en binnenkort ook een special edition te koop.

Dit is een Disney Channel TV film, dus ik neem aan dat het niet in de bioscoop zal spelen.

jasty

Ehm streeter ik ben nieuw hier Kun je mij vertellen wat Regio 1 is en de site er van geven ? Of details.

En ja ik wacht op de encore edition

avatar van streeter

streeter

Regio 1 is voornamelijk DVDs in de VS. Je kan het op amazon.com kopen.

jasty

Is het vertrouwelijk? en Orgineel ?

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Kijk gewoon op http://www.vergelijk.nl

Daar is alles vertrouwelijk. Zoek zelf even informatie over online kopen voordat je hier offtopic blijft gaan

Sorry

jasty schreef:

Disney heeft wel vaker leuke films en ik kijk daar dan wel eens op de site van hen, volgens mij van disney channel en daar staan dan wel eens leuke films en mijn zus weet vaak ook leuke films te vinden

jasty

Ik kan niet wachten om hem te zien

mamungroop

ik heb de encore edition gekocht en ik wacht tot de remix edition uitkomt (5 December, 2 discs, bevat extras encore plus een disc met nieuwe, zoals premiere verslagen van hollywood en londen)

Kijk trouwens ook op de officiele site van High School Musical: http://disneychannel.com/highschoolmusical

officiele disney channel site: http://www.disneychannel.com

Officiele High School Musical: Encore Edition dvd site: http://www.highschoolmusicaldvd.com

Officiele High School Musical CD site: http://www.highschoolmusicalcd.com

Ik heb de dvd bij amazon.com gekocht omdat ik een regiovrijedvd speler heb dus kan ik ook dvd's uit amerika (regio 1) afspelen. (ik heb een regiovrije dvdspeler opp mijn pc doordat ik het programma AnyDVD heb gekocht http://www.slysoft.com ) Wanneer je echter een normale dvdspeler uit europa hebt die niet regiovrij is (zijn ze bijna allemaal) dan heb je regio 2. Dan kun je de encore edition het beste kopen bij duitse sites, de duitse dvd bevat dan ook nederlands ingesproken versie (!!) en Nederlandse ondertiteling.

Amazon.de: http://www.amazon.de/High-School-Musical-Zac-Efron/dp/B000GG47YS/sr=8-1/qid=1162024938/ref=pd_ka_1/302-5432868-5998467?ie=UTF8&s=dvd

Bol.de: http://www.bol.de/shop/bde_homestartseite/suchartikel/high_school_musical/EAN8717418095222/ID13950326.html?jumpId=735110

oja, als je je registreert bij het forum van http://www.tvteen.tk krijg je nadat je 30 berichtjes hebt geplaatst en een berichtje naar de administrator stuurt met dat je 30 berichtjes hebt geplaatst, toegang tot hun media forum. Hierin zitten heel veel downloads van de laatste Disney Channel Original Movies (zoals: High School Musical, Wendy Wu, Cheetah Girls (1+2), Stuck in the suburbs). Maar ook downloads van bijna alle afleveringen van DIsney Channel Original Series, zoals That's So Raven, Hannah Montana en The Suite Life Of Zack And Cody, in de laatste speelt de actrice die de ijskoningin uit High School Musical speelt, Ashley Tisdale ook 1 van de rollen. Zij staat tevens op de nieuwe net uit gebrachte 2-disc versie dvd van "De Kleine Zeemeermin"met haar remake van het bekende liedje uit de film "Kiss The Girl".

SirTinus schreef:

Komt deze film eigenlijk in de nederlandse bioscopen ?

nee, het is een tv film en hij zal wel net zoals andere Disney Channel Original Movies gewoon na een jaar te zien zijn op Net5. Hij is op tijdens kerst wel te zien op BBC One.

mamungroop

Oeh, groot nieuws, HIgh School Musical komt op Veronica op 3 December!!!

mamungroop schreef:

Oeh, groot nieuws, HIgh School Musical komt op Veronica op 3 December!!!

om 18:30!!

check highschoolmusical.nl

Oh, ik houd van Zac Efron (Troy). Ik ben al zo lang een grote fan van hem Ik vind het echt jammer dat de film trouwens niet uitkomt in de bioscoop, maar goed ik ga hem uiteraard op tv kijken. Alhoewel ik nou al bijna de hele film heb gezien, allemaal grote stukken van de film. En ik wil eigenlijk heel graag de HSM sheets hebben, zodat ik nummers op mijn piano kan spelen, alleen weet ik niet waar ik ze moet halen. Want dat boekje kan je alleen maar in Amerika krijgen. Iemand ideeën?

mamungroop

high school musical is verplaatst naar 25 dec. 22.35 op veronica!

PS zoek op www.bol.de of www.amazon.de naar die pianostukken daar zijn ze zeker te vinden

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

ik wist helemaal niets van een grease 3! is deze leuk?

jazeker

kijk maar

25 december 22.35 Veronica (direct na grease 2)

29 december 14.05 Eén

31 december 18.55 BBC1

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een goed te doen standaardfilmpje voor een keer. Dat er stereotypes in high school films voorkomen, heb ik me inmiddels al bij neergelegd. Maar dat er daarom geen diepgang en originaliteit mag zijn (wat in dit geval weer was), snap ik niet. Acteerprestaties waren niet opmerkelijk en de film was eigenlijk gewoon té fout. Liedjes waren wel leuk voor een keer, maar ik zie ze niet op mijn mp3 zetten ofzo. Het was trouwens ook ontzettend voorspelbaar. Zac Efron was beter in Miracle Run, want hierin speelde hij echt slecht.

MJBoogaard

Een kei gave film! Is deze al op dvd te koop? Waar?

Vanaf wanneer?

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Leuke film,alleen had die best langer mogen duren en meer drama was ook niet verkeerd geweest maar toch een leuke musical film, 4 sterren

avatar van darkcity

darkcity

Echt HEEL erg slecht, voorspelbaar en ontzettend belachelijk, de liedjes zijn echt om te kotsen

Wat een schijtfilm om met de kerst uit te zenden en wat heeft het in godsnaam met Grease te maken, alleen dat het op een highschool speelt ! terecht 0,5 ster!

MJBoogaard

mamungroop, bedankt voor je bovenstaande advies over het verkrijgen van deze film. Ik heb dit opgevolgd en heb deze film zonet via Bol.de besteld. Hoop dat het lukt.

Bedankt!

MJBoogaard

Weet je zeker dat deze film ook op 29 december 14.05 Eén komt? Want ik kan dit namelijk niet in mijn TV gids terug vinden.