Genre: Familie / Muziek
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale
Plot High School Musical
Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.
Troy Bolton
Zeke Baylor
Kelsi Nielsen
schaatsertje90
Heey Allemaal,
Ik vond deze film egt super gaaf!
Maar nu mijn vraag: Weet iemand misschien of deze film ook in Nederland uitkomt, en zo ja wanneer?
Pestilence
Dat deze film ook nog hoger scoort dan het origineel en deel 2 die allebei veel sfeer hebben.
Deze film zuigt gewoon hard. Zit totaal geen sfeer in.
0.5
Moviestar
Uiteraard erg voorspelbaar, lekker over de top maar vooral swingend. Kijkt heerlijk weg, leuker dan Grease of het vervolg Grease 2. 3.5*
Mug
Weet je zeker dat deze film ook op 29 december 14.05 Eén komt? Want ik kan dit namelijk niet in mijn TV gids terug vinden.
29 december op BBC1, 31 december op een. Hij had de data door elkaar gehaald.
veron35
Jolienepien
Erg leuke film, het heeft wel wat weg van Grease 1 maar niet erg veel. Hij is ook een stuk moderner maar dat is logisch. Ik vind er ook hele mooie liedjes in zitten. En Zac Efron (speelt Troy Bolton) is trouwens geen storend uitzicht
hel1
aanvankelijk verwachte ik er erg weinig van, weer zo'n zoetsappige film met vreselijke liedjes de hele tijd. maar dat viel reuze mee. het was een plezier de personages te zien zingen, met redelijk leuke liedjes. het verhaal hield gelukkig ook nog wat in en was zeker wel van deze tijd. echt een geslaagde musical. niet verwacht dat dat anno 2006 nog kon...
movie__freak
ik vind het echt een superleuke film
maar volgens mij nog niet te koop of wel??
xx
MarCelLaa.
Hallo0w..
weet iemand misschien waar je de gitaarakkoorden van de liedjes kunt vinden,,
Niet dat je ze m0et k0pen maar gewo0n op internet kan vinden..??
k vindt de film echt supr!!
kusjes mii
Marly
ik vind het echt een supper duper fette film!!!
waar kun je al die liedjes downloaden die wil ik heel graag kan ik daar lekker naar luisteren!!! verder wil ik weten of die film verkrijgbaar is in de winkels hier in nederland want over internet bestellen vind ik maar niks!! wil iemand mij ff helpen!! groetjes mij
ane19
komt er een deel 2 ??? wanneeer en ook op dvd??
High School Musical 2 (2007)
emmatjj
dit is echt een supper vette film
alleen hij is zo onbekent in nerderland heb in de videotheek gekeken en dvd winkels enzo maar ze hebben hem niet weet iemand hoe ik aan die film kan komen?
mamungroop
Hij komt in Februari 2007 uit in nederland op dvd volgens Veronica!!!
RoOsJ_LoVe
ja hij is net afgelopen
en het was inderdaad wel een leuke film maar jammer dat het zingen heel nep leek
daardoor geef ik het 4,5 sterren
anders gaf ik het 5 sterren
Exxon
Er wordt al aan een vervolg gewerkt... High School Musical 2: Sing it all or Nothing!
yinggg
In Nederland kan je alleen deze film kopen op het internet. Deze film is heel leuk!

maarten14
Heey Allemaal,
Ik vond deze film egt super gaaf!
komt niet uit maar gewoon zondag opnemen
Rox_iie*
Echt leuk!!!!
Ik ben al best lang een (soort) fan van Zac Efron... k was ook erg hysterisch toen ik hem op veronica miste... maarja..
Ik kan hem jammergenoeg niet opnemen ofzo... (snik) maar weet iemand waar je de songteksten kan vinden?? of waar je de muziekbladen kan vinden?? 'T zou te gek zijn als je even antwoordde. gewoon even op mijn account (Rox_iie*) een berichtje achterlaten. O. ja. kan je een cd kopen van High school musical?
Glow_After_Dark
Ik vind het echt een geweldige film!!
Ik heb hem eerst in het nederlands gezien en daarna op BBC
Maar komt-ie nou ook binnenkort op Belgie ofzo??
xx

Sharpay's Fabulous Adventure
2011

High School Musical 3: Senior Year
2008

High School Musical 2
2007

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

My Sister's Keeper
Drama, 2009