• 9.373.593 stemmen

High School Musical (2006)

Familie / Muziek | 98 minuten

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Plot High School Musical

Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

Troy Bolton

Zeke Baylor

Kelsi Nielsen

avatar van kroekie

kroekie

Zo leuk echt waar een echte leuke tiener musical !!

avatar van E e F

E e F

echt heel leuk!

super vrolijk

je wordt er zelf ook hardstikke vrolijk van.

de liedjes galmen de hele dag nog door je hoofd!

avatar van -happy

-happy

vrolijke film maar niet echt iets voor mij.... er komt trouwens ook nognummer 3 (voor de liefhebers )

avatar van powerman

powerman

wat een k*t film, kunnen die liedjes nog dommer??

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

Waar gaat de wereld naar toe. Mensen weten niet eens meer wat voof films ze moeten maken.

avatar van DannyScheur1231

DannyScheur1231

Ik vind musicals en blije films ontzettend leuk, maar deze film vond ik echt een drama.

Sorry high school musical fans.

Ik geef de film een halve ster.

echt wel tof!!!!! super met die liedjes en heel goed in elkaar gestoken!!!

avatar van Vanitas

Vanitas

Zoals Dangerous zegt; waar gaat de wereld naartoe! Beter gezegd; de wereld is kapot.

Ik snap dat deze film voor het gewenste publiek(al is dat nog redelijk hoog gegrepen) een geweldige film is. Maar het hangt van allerlei zoetsappigheid aan elkaar, het verhaal is zoetsappig, de liedjes ook, en de acteurs zijn op heel veel momenten niet te pruimen! En de hype rond Zac Efron kan ik helemaal niet begrijpen, zo'n lekkerding is dat nu ook weer niet. Eigenlijk is het ook een opgeblazen kikker.

Het enige pluspunt was het cliche-beeld van Sharpay, goed uitgebeeld door Ashley Tisdale, en sommige liedjes waren wel okee. Dus 1 ster van mijn kant.

avatar van gotti

Helaas niet zó leuk als ik gehoopt had. Daar is het script te slecht voor en daar wordt er zeker te slecht voor geacteerd (alhoewel de twee wel enorme screen appearence hebben). Maar mijn god wat zijn films als deze toch sympathiek.

avatar van maxo922

maxo922

toen ik hem voor het eerst zag vond ik hem wel leuk, maar nadat ik hem vaker ging kijken werd hij steeds stommer. enige pluspunten zijn: 1 mooi liedje, Vanessa Hudgens. * 2,0

avatar van selientje

selientje

leuke film een beetje voorspelbaar maar ook wel heel erg leuk

avatar van xKattepiz

xKattepiz

Onderhond schreef:

Ik heb een aantal keren zwaar m'n wenkbrouwen gefronst tijdens het kijken van deze film.

Deed mij denken aan een hoop highschool tv series van vroeger. Een Popular oid uitgerokken tot een speelfilm. Na een overdosis tv in mijn jeugdige jaren heb ik weinig behoefte om daaraan herinnerd te worden tijdens het filmkijken.

Vreselijke nummertjes, slecht geacteerd (acteurs geselecteerd op basis van danservaring ipv acteerervaring ?), matig gezongen en een verhaaltje dat veel te bol stond van platgetreden moraaltjes (teamwork, doe waar je in gelooft, etc etc...)

Zal allemaal wel vermakelijk zijn voor de diehards van deze niche maar mij doet het gewoon helemaal niks.

totaal mee eens. Wordt ook ontzettend uitgemolken, zodat het lijkt alsof het een steengoede film is. Ik neem 'm zometeen wel op voor m'n zusje, is helemaal gek van HSM

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Zalig filmpje, erg cliche maar dat is ook de charme want die cliche bestaat uit het verhaaltje tussen de hoofdrolspelers, die een enorme chemie hebben en die chemi, samen met de liedjes, houdt deze film staande, er zijn ook vermakelijke liedjes in dit filmpje te vinden, lekker zoetsappig maar zeker een feel-goodfilm,

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een beetje een matige film, ik heb een stuk van de Engelse versie gezien (redelijk goede stemmen maar nog steeds niet echt goed) en zowat de hele NL versie gezien (verschrikkelijk!) ik denk dat voor kinderen die verzot zijn op dansen en zingen nog wel te doen is maar ik vind deze film niet leuk, ook de acteerprestaties vond ik niet geweldig. Hopelijk is deel 2 beter (ik zal hem morgen eens proberen).

avatar van DJJOO

DJJOO

Ten eerste is deze film natuurlijk niet echt geschikt voor alle leeftijden en dus vind ik dat hij daar niet op afgerekend kan worden. Het heeft toch wel echt de jeugd als doelgroep!

Persoonlijk vind ik het een leuke film. De sfeer komt goed terug in de liedjes en ook de acteurs spelen een goede rol. De film is soms wat voorspelbaar..

avatar van SarahSkandar

SarahSkandar

Al die HSM films zijn shitzooi.

avatar van Misery :3

Misery :3

Elke keer toen ik deze film zag heb ik raar opgekeken. Er werd mij verteld dat het een geweldige film zou zijn.. Helaas er werd slecht geacteerd, en de liedjes waren volkomen waardeloos. Misschien is deze film wel leuk van kinderen rond de 12/14 jaar. maar daar blijft het ook bij.

avatar van G to the J

G to the J

wat een schijtfilm.....

Slechte verhaal,

vervelende liedjes, niet nederlands inspreken...

Gewoon slecht...

Meer voor kinderen van 8 jaar...

Gewoon nie tmeer maken

avatar van amanda22

amanda22

Hmm het is dat ik met een vriendin beloofd heb mee te gaan naar deel 3 van de reeks dat ik deel 1 en 2 aan het kijken ben.

Heb net deel 1 gezien....tsja ik denk dat als ik nog 14 was geweest ik het super vond, misschien nog eerder 12...

Verder is de film zo zoet dat het glazuur van mn tanden af is gevallen.

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Ach, ik vond het nog wel een aardige film.

Alleen het ging niet echt ergens over...

En Zac Efron is zó ierietant...

Maar als je gewoon zin hebt in een luchtige film is dit nog best wel leuk.

avatar van funland

funland

leuk! de liedjes vallen mee maar het verhaal is niet echt goed.. iemand die moet kiezen tussen stadion en podium.. ik vind het verhaal niet goed.. maar het acteerwerk, de liedjes, en sommige grappen echt goed.. daarom verdiend hij toch 4 sterren

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ok, ik vind dit zeer beschamend om toe te geven, maar ik ben absoluut weg van deze film!

Toen deze uitkwam was het de teen movie van het jaar, met wat zotte zingende tieners in een cliché-jasje. De nieuwe grease, dirty dancing, ... and all that. En ik had zoiets van: oh my god, dat kunnen ze toch niet gaan vergelijken, zoiets is toch geen musical, etc. Enkele van mijn vrienden waren zot van deze film, maar ik kon het dus niet vatten waarom, als ik de trailer bekeek, had ik echt zo iets van: "Dat meen je niet."

Maar ik heb mijn vrienden beloofd als ze hem ooit speelden dat ik hem een kans wou geven, en onlangs had ik hem van Ketnet opgenomen, maar dat was Nederlands gedubt, dus daar kon ik echt niet naar kijken. Nu hadden ze me erop gewezen dat ze hem op BBC gingen spelen, en dat ik hem moest opnemen. Dus dat heb ik gedaan, en ik had vandaag zin in iets lichts, gewoon om even mijn hoofd te verzetten, dus gaf ik hem een kans. En tja ... nu ben ik er dus even zot van :-s.

Maar we gaan even objectief bekijken:

a) Het verhaal trekt op niet veel, het is totaal cliché en voorspelbaar.

b) De cast is niet echt schitterend. De meeste kunnen totaal niet zingen (wat toch vrij belangrijk is in een musical) en acteren kunnen er nog minder. Het meeste is echt gewoon overacting, zo erg dat het grappig wordt.

c) De inbeeldzetting is basis, niet altijd zuiver en de dialogen zijn te grappig voor woorden.

d) Door de vele zingscènes komt de high school totaal niet echt over, misschien dat ze bij jullie in de cafetaria soms in zingen uitbreken, maar bij mij op school nog nooit gebeurd. De overacting maakt het dan nog onrealistischer.

En nu subjectief:

De film heeft je gewoon van de eerste seconde beet. Krachtige openingsscène. Nergens draaien ze rond de pot en de film heeft een goed tempo. De liedjes zijn totaal meeslepend, en doet je meewiegen in je zetel, op het einde zat ik gewoon mee te klappen met de muziek en mee te zingen. De chemie tussen de hoofdpersonages zit goed, wat het wel interessant maakt. Sommige acteurs zitten er in hun acteerwerk zo erg over dat het grappig wordt ipv irritant. En sommige personages zoals vb de drama-lerares is er ZO over, die is echt kei-kei-grappig.

Het slechte zingen en slechte acteerwerk ging zo langs me voorbij, omdat ik me elke seconde van de film heb geamuseerd. En dat had ik totaal niet verwacht. Veel mensen staan zo sceptisch tegen deze film, maar als je van musicals houdt, vind ik echt dat je deze een kans moet geven.

Ik weet niet hoe het met die vervolgen zit, meestal zijn die wel slechter, maar uitrekken van iets succesvol, maar ik ga ze zeker en vast bekijken als ik de kans heb.

avatar van biosmovie

biosmovie

Erg vervelende film, tijdens het kijken van deze film kreeg ik soms echt het gevoel dat ze Grease ontzettend hadden nage-aapt, het acteren vond ik bagger en de liedjes : daar houd je van of juist niet, ik ga voor de laatste. Met veel moeite uitgekeken. 0,5**

avatar van 13woutie13

13woutie13

nog de beste van de serie.

voor het highschool element waar ik graag naar kijk een 3.5 ster

en voor het musical element een 2.5 ster

avatar van gotti

Verreweg de beste van de drie. Had gehoopt dat dit een frisse wind zou blazen binnen het post John Hughes highschool/teenpic genre, maar die andere twee vielen me behoorlijk tegen. Blijf in de bovengenoemde stroming de eerste twee American Pie films nog steeds uitstekend vinden.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Ik ben nooit weg van musicals, maar dit kon nog wel. Ik was trouwens wel een beetje in de stemming hiervoor anders had ik een veel lager cijfer gegeven. Het acteerwerk was zoals veracht niet echt hoogstaand en het verhaal is te veel van het goede. Veel te gewoontjes en te braaf.

Toch nog 3 sterren voor dit deel.

avatar van bo-bobo

bo-bobo

troy ziet er echt fucking lelijk uit!!!!!!!!!!!!!!!!!!

en de film sucks really!!!!!

ps : niet dat ik homo ben ofwat

avatar van MissyNador

MissyNador

Wel aardig. Maar niet geweldig. Een zesje is wel op zn plaats

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Aparte stemmenverdeling hier.

avatar van skipy05

skipy05

ik heb de film nogmaals gezien en ik heb toch een - punt. Bij de gezongen stukken hoor je te duidelijk dat ze apart zij opgenomen. Ze hadden meer moeten maken dat het meer in de film paste kwa omgeving. Voor de rest is dit een schitterende musical film. Het is nogal raar dat ik deze film goed vind. ik verhoog mijn stem naar 4*