• 9.383.808 stemmen

High School Musical (2006)

Familie / Muziek | 98 minuten

Genre: Familie / Muziek

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Plot High School Musical

Wanneer Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens) tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay (Ashley Tisdale) en Ryan (Lucas Grabeel) ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

Troy Bolton

Zeke Baylor

Kelsi Nielsen

avatar van film_kaza

film_kaza

Hoewel ik niet zo van muziekfilms hou vond ik deze echt wel leuk.
De film was hier en daar wisselvallig. De ene keer weer leuk, de andere keer weer saai. Met de liedjes was niks mis maar ik vond ze ook niet leuk. De nederlandse stemmen waren grappig, het verhaal ook wel, de personage's ook. Maar wanneer ze bijvoorbeeld op de tafels gaan staan en de hele kantine danst en zingt vind ik het overdreven. Van dat soort stijl hou ik nou totaal niet.

Opgeefmoment wou ik niet echt meer verder kijken. "Ik weet nu toch al hoe het afloopt", zei ik. Dus ik wist niet welke stem ik moest geven toen. 2,5 of 3 sterren, het hangt op zo'n moment van het einde af.
Ik keek maar verder en toen kwam het laatste liedje...

Dat laatste liedje vond ik gewoon te goed. Ik werd helemaal vrolijk. Echt totaly feel-good. Ik kreeg van binnen zo'n vreemd gevoel toen het eindigte, zo'n gevoel dat ik alleenmaar krijg bij 5 sterren films of 5 sterren series. Het nummer was gewoon zo geweldig dat het mij niet meer intreseerde dat spontaan iedereen mee begon te zingen. De nerds, de basketballers. de andere en zelfs dat blonde tutje en haar vriend. Dat blonde tutje vond ik heen fijn personage en toch maakte het mij niets uit.
Ik bleef dat gevoel van binnen hebben tot 1 uurtje geleden. Nu ben ik ook vergeten hoe dat nummer ging. Ik download hem niet want dat zou de magie bedervenen dat nummer is toch wel het grootste gedeelte van de magie.

Het 5 sterren gevoel kreeg ik niet van de hele film. Dus 3,5*.

3,5 sterren. Deze bekijk is nog ooit in mijn leven. Voor nu is dit de beste muziekfilm die ik ooit zag.

Ik heb gehoord van 2 en 3. Vogens mij zullen die niet zo goed zijn want hier zit tenminste nog een intresant verhaal in.

[quote]Noudje92 schreef:

hij komt weer op 14 februari en op 18 maart op jetix, weer met nederlandse stemmen.. helaas..

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

ik heb hem met de kerst gekeken.. en vond hem heel leuk. okee hij was wel voorspelbaar maar ik vondhem wel leuk,l.

weet iemand ook of die uit komt in Nederland?? wil hem namlijk wel hebben

thanks

ikvoereendjes schreef:

weet iemand ook of die uit komt in Nederland?? wil hem namlijk wel hebben

thanks

hij komt volgens mij uit in februarie

avatar van lienaa

lienaa

ik vond hem leuk heb hem vandaag gezien op jetix vond die nederlandse stemmen wel stom maar de liedjes zijn leuk en het verhaal ook.

en ik vind die jongen en schattig.

wil hem nog wel is zien in engels.

4 sterretjes

Marly schreef:

GROOT NIEUWS:

In februari komt hij in nederland op dvd!

By freerecordshop??????

welke winkels??????

Trinaaballerinaa schreef:

By freerecordshop??????

welke winkels??????

Gewoon in dvd-winkels zeker? Zoals de FRS, ja. Brrr al 9 pagina's aan deze film gespendeerd, seffens ga ik echt denken dat hij GE-WEL-DIG is.

Ik heb vandaag high school musical gezien op Jetix maar met Nederlandse stemmen dat is niet leuk want das heel raar als je Engelse liedjes hebt en Nederlandse stemmen.

en dat liedje van bop to the top dan hoor je de stem van Ashley Tisdale en met praten een andere stem das echt vaag:S op deze site http://psc.disney.go.com/disneychannel/originalmovies/highschoolmusical/index.html staat iets over high school musical 2...................die op disney channel (als je die hebt ik niet iniedergeval)deze zomer daar op tv komt.

ik wil die graag zien hopelijk komt deze ook op tv.

avatar van _.Linn._

_.Linn._

Ik ging van het weekend naar de free record shop om te vragen of zij wisten wanneer HSM op dvd uitkwam, maar dat wisten ze niet en ze hadden niet eens de cd daar:S Echt heel raar!!

L[ii]n,

Ik heb deze film ook al een keertje gezien,

maa ik kan nog steeds niet vergeten waar hij over ging!

ik heb hem gezien toen het kerst was op tv toen was hij gelukkig wel in Amerikaanse versie!

ik heb ook gezien dat hij op jatix was toen ik aan het zappen was,,

Maar ik heb een vraag:

Weet iemand wanneer hij in de videotheek uit is?

en wanneer hij op Dvd verschijnd in Nederland?

want ik wil hem namelijk heel graag nog een keertje zien!

en het liefst wil ik hem zelf op Dvd!

Alvast bedankt

emmatjj

zijn hier nog meer zac efron s fans vertel amar wat je van uhm weet ben wel benieuwd

L[ii]n,

Jaa, hij is egt super gaaf!

alleen hoe kunnen sommige mensen die al 10x of 5x gezien hebben? hij is toch pas 2 keer op tv geweest?

alleen op jatix in het nederlands en een keertje op kerstavond in het Amerikaans!

hebben jullie die dan al op DVD ofzo?

want ik zou graag willen weten wanneer die dan uitkomt of waar zie die hebben want wil die nl ook heel graag hebbe

jaa die zac efron,, die is egt super knap vind ik:P

hij speeld ook zo lief in die film!

Noudje92

ik heb hem gezien op hij was er de eerste zondag van de kerst vakantie op op SBS6 en oudjaarsdag op één (belgië)

in de week tussen deze twee data nog een keer op BBC en nu dan op Jetix en over 2maanden weer op Jetix.

en misschien hebben ze gewoon de film zonder ondertiteling gekocht of gedownload

avatar van jasha

jasha

Noudje92 schreef:

Freak!!!

Noudje92

maar die van Jetix is maar dom maar kijk tog ik kan gewoon niet niet kijken

emmatjj

maar jaa ik wil heel graag weten of jullie nog films kennen waar hij in speelt

L[ii]n, schreef:

jaa die zac efron,, die is egt super knap vind ik:P

hij speeld ook zo lief in die film!

in deel 2 word die ook lief had ergens gelzen dat hij dan een piknick voor gabrealla maakt dat is ook lief

Noudje92

op de orignele disney site kun je dit zien en ook zelf stemmen

emmatjj

en in het echt is ie ook lief als hij met een meijse op date ging zou die naar de film gaan en chocolade geven das pas lied ahahah

avatar van margonda

margonda

Ik had een berichtje geplaatst of iemand wist of hier ook pianomuziek van te krijgen is, ik speel zelf piano en zag wel de muziek voor fluit enzo staan, maar niet de piano heeft iemand misschien een idee hoe ik hier aan zou kunnen komen?

margonda schreef:

Ik kan het niet vinden Sorry

margonda schreef:

bij proxis.nl zie je wel allemaal instrumenten staan enzo.. maar geen piano.. en hier: http://www.amazon.com/High-...

maar dat is alleen engels denk ik.. maar misschien lukt het wel

avatar van Knisper

Knisper

De film is nog relatief nieuw, dus als de populariteit aanblijft, zal dat wel goed komen allemaal.

Noudje92

nieuwe film en toch al zoveel aandacht

nummervlinder

Ja, hoeveel keer is hij nu al niet op tv geweest, in Holland toch zeker al vaak.

emmatjj

jaa best wel vaak al als hij op dvd uitkomt zou hij ook wel wat populairder worden denk ik

als dan populairde wordt lijkt me wel leuk

Noudje92 schreef:

als dan populairde wordt lijkt me wel leuk

Dat het hier maar bij ophoudt. Seffens komt hij nog in de top-250! Terwijl er zovéél mooiere films zijn.

nou ieder zijn eigen smaak van mij mag hij eerste in de top 250