• 9.379.055 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Nick Frost en Timothy Dalton

Releasedatum: 5 april 2007

Plot Hot Fuzz

"Big cops. Small town. Moderate violence."

De Londense top-agent Nicholas Angel wordt door omstandigheden overgeplaatst naar het slaperige plaatsje Sandford. Er valt helemaal niets te beleven in tegenstelling tot de actie in Londen en Angel vindt het moeilijk zich aan te passen. Dan wordt hij ook nog gekoppeld aan de jonge en nogal onhandige agent Danny Butterman. Net als hij er de brui aan wil geven, zorgen een aantal mysterieuze voorvallen dat Angel opeens in actie moet komen en hij ontdekt al snel dat Sandford helemaal niet zo'n slaperig stadje is als hij dacht...

Nicholas Angel

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

rokkenjager schreef:

- Sergeant Angel's been taken care of?

- Yarp.

- He's not gonna get back up again?

- Narp! .

En dan ook nog eens die kop van Simon Pegg erbij... onbetaalbaar.

Of wat te denken van dat stukje met Stephen Merchant als de eigenaar van de zwaan... "P.I. Steaker?! Are you taking a piss on me?"

avatar van Raconteur

Raconteur

Deze film is vanavond te zien op 2BE, ik ga hem zeker opnemen.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Wie houdt van kurkdroge Britse humor, loop dan niet weg. Hot Fuzz is een subtiele parodie in het genre !

Zo verwoorde 2be het en daarmee ga ik volledig akkoord. Leuk dat de film zo'n snel tempo heeft (al is de speelduur vrij lang) met prachtig monteerwerk. Het acteerwerk is enorm geslaagd, net als de muziek!

avatar van goongumpa

goongumpa

Goede film. Leuke grappen en geweldige montage. Eerst worden films als Wicker Man geparodieerd, dan nog de John Woo-achtige actiefilm. De film zit vol met leuke verwijzingen, onder andere naar Chinatown ('Forget it, Nicholas.. It's Sandford.' en Steven Seagal vehikel The Glimmer Man (man op pieken van het hek).

De film neemt ook een loopje met de voorspelbaarheid van actiefilms, maar uitgerekend op dat vlak gaat hij soms de mist in met té duidelijke 'gun in the drawers', zoals de zwaan en de mijn.

Maar ik heb me erg goed vermaakt.

JDSsmetje schreef:

Daar ben ik het juist niet mee eens. Kurkdroog? Subtiel?

Kappeuter, bedankt voor de tip (wel al lang geleden).

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Vanwege de hoge waardering op Moviemeter en in mijn krant (4 sterren voor een actiekomedie: er zullen er niet teveel zijn die zo hoog gewaardeerd zijn) mocht ik deze film niet missen.

Hier en daar bevat de film wel eens een minder grappig moment, maar meer dan eens moest ik toch onbedaarlijk lachen. Ook is het niet altijd de zuivere grap die het hem doet, maar hoe Pegg in het begin met plant in de regen staat met zijn gezicht op onweer, prachtig moment gewoon.

Zeker een aanrader! Heeft trouwens qua inhoud wel wat weg van Keeping Mum, eveneens een aanrader.

Die Nick Frost ziet er trouwens echt uit als domme Britse hooligan, van typecasting gesproken

avatar van Avatar

Die lage score hier snap ik nu eens totaal niet! Hot Fuzz is een geniale komedie, vol met leuke situaties! Net zoals Shaun of the Dead, al vind ik HF nog beter!

avatar van blokkedoos

blokkedoos

Begin van de film vond ik vaag en wazig. Rare Engelse grappen.. Maarrrrrrr, het einde. SUPER! Haha, lachwekkend en vol actie.

avatar van sandesh036

sandesh036

Geweldige film. Heb lang geleden niet zo genoten van een film. Kent iemand nog meer Britse klassiekers zoals deze? (behalve Shaun of the Death)

avatar van Sitar

Sitar

Wajoow geweldig film, helemaal stuk gelachen!

Vooral toen die oma ging slaan

Aanrader om te kijken!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Visueel en qua montage een pareltje. Doet denken aan Guy Ritchie maar dan nog sneller. Inhoudelijk nauwelijks meer dan een gemiddelde aflevering van Scooby Doo maar desondanks wel erg vermakelijk.

Sommige dingen lagen er wat dik bovenop, waardoor het een beetje aanvoelt als een filmacademie-studentenfilm, maar dan visueel wèl erg sterk. Vooral sommige totaal onverwacht absurd bloederige scènes waren geweldig.

3.5 sterren

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

draak

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Het is overduidelijk niet mijn humor, ik had er meer van verwacht. Ik vond de film over het algemeen erg flauw.

avatar van skipy05

skipy05

Ik had deze ooit al eens gezien en ik dacht dat ik deze niet zo goed vond, daarom duurde het zo lang eer ik deze herzien heb. het is een heel goed film. er zitten goede grappige stukken in. er zit een goed verhaal achter. goede acteurs.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

één en al droogheid, prachtige film

avatar van aburex

aburex

Geweldige Britse humor die het actie-genre op de korrel neemt. Twee geweldige acteurs maken de film compleet. Lang geleden dat ik nog zo genoten heb van een film

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Nah, het lachfestijn zag ik er niet in; sowieso Engelse humor: . Daar vind ik sowieso niks aan en dat zal altijd wel zo blijven. Afijn, het keek wel lekker weg en zo ernstig vervelend was het ook weer niet, dus laat ik niet teveel klagen. Een ruime voldoende is op zijn plaats.

avatar van egerards

egerards

Afgelopen weekend hebben we gekeken naar Hot Fuzz. Als je liefhebber bent van Engelse humor (en dat zijn we!) dan heb je hier een prachtige film aan. We hebben regelmatig dubbel gelegen.

avatar van Big-T

Big-T

Engels humor

avatar van pierrrke

pierrrke

me like Engelse humor

wist niet dat james bond er in meedeet

Acteurs zijn geweldig net als de humor

hier kan ik nu eens echt om lachen

absurd is het natuurlijk wel met al dat bloed was wel leuk maar is dit wel gepast voor een film als deze.

och hij is gewoon top.

avatar van RJS

RJS

Eén woord: LAME!

Ik vond dit echt een verschrikkelijke film. Ik heb hem twee keer gezien (verplicht) maar het gaat echt nergens over. Dat schieten aan het einde van de film waarin niemand wordt geraakt is helemaal erg.... en een oma die een dikke gun uit haar fietsmandje haalt....LAME

avatar van Near_Dark

Near_Dark

RJS schreef:

Eén woord: LAME!

Ik heb hem twee keer gezien (verplicht)

HUH....?

Vastgekneveld aan een stoel en met stokjes onder je oogleden...?

avatar van RJS

RJS

Near_Dark schreef:

HUH....?

Vastgekneveld aan een stoel en met stokjes onder je oogleden...?

Precies, en dat was nodig ook... wat een slechte film

avatar van Niqk

Niqk

Hmm... vond how to lose friends leuker..

avatar van Zinema

Niqk schreef:

Hmm... vond how to lose friends leuker..

Volledig mee oneens. Maar heeft hier dan ook helemaal niets mee te maken, m.u.v. Pegg. Is als Grease en Pulp Fiction met elkaar vergelijken vanwege Travolta.

avatar van tsjong

tsjong

Britse humor is geweldig!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik had hoge verwachtingen van Hot Fuzz. En aan de ene kant was hij inderdaad erg leuk, maar soms ook wat minder. In ieder geval geweldig acteerwerk en ook de humor kon ik best wel waarderen. Het minpuntje vind ik dat opeens de hele buurt pistolen heeft en het was een beetje té overdreven dat bijvoorbeeld een oma begint te schieten als een gek (al was het ook niet echt storend, want het zag er toch nog een beetje grappig uit). Beetje overdreven dus, maar dat had ik kunnen verwachten en gelukkig mocht het de pret niet drukken. Genoeg vermakelijke en grappige scenes hebben voor een leuke film gezorgd.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

tommykonijn schreef:

Daar kan ik me dan weer totaal niet in vinden, echt een geniaal stuk dat

avatar van Sebastiaan`

Sebastiaan`

Mr. Bean was er ook zo'n kei in, maar Simon Pegg kan er ook wat van. Wat een geweldig komisch duo Simon en Timothy.

Dit is zeker een aanrader!

avatar van Kricky

Kricky

hillarische film met ook nog een leuk verhaal erin. Briljante humor van Pegg/Frost. soms zou ik haast denken dat britse humor nog beter is dan de amerikaanse. Ook leuk dat er een gans in voor komt op de meest gekke momenten. Geslaagde grappen en een origineel eind,

Ik heb er enorm om gelachen

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Swan!

Dat stukje was echt grappig Over het algemeen een best goede film. Echt een heel leuk verhaal, met echte britse humor. Wel een aanrader.